Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Να ανταπωδώσω στο ChiosGoals

Όπως ξέρεις (ή αν δεν ξέρεις) εγώ έχω  άλλες μουσικές παραστάσεις και άλλα ακούσματα από άλλες εποχές. Εποχές που δεν υπήρχαν κινητά με απόκρυψη αλλά σταθερά με μόνιμη απόκρυψη, εποχές με ΜΜΕ χειραγωγημένα ή πουλημένα ή ανώδυνα (όπως τώρα), εποχές  χωρίς ίντερνετ και blogs για να λες τις όποιες απόψεις σου. Ωστόσο ξέρεις πιο ρητό δεν άλλαξε ποτέ? Το οτι οι αδύνατοι καταγγέλλουν, κι οι δυνατοί εκδικούνται.

Σε βλέπω αρκετές φορές, βολτάροντας στη πόλη, να κάθεσε μπρος σε ένα πισί και να τρως τσάμπα την ώρα σου. Θα σου πρότεινα κάπου κάπου να ανοίγεις κανένα βιβλιαράκι για να διαβάζεις αυτά που λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και σου υπόσχομαι πως θα ανακαλύψεις όμορφα πράγματα. Να ξέρεις ότι και αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα με σήμερα. 

Η νομοθετική εξουσία ήταν και τότε πανίσχυρη ωστόσο υπήρχαν διακρίσεις. Το νομοθέτη Σόλων τον γνωρίζεις. Πάνσοφος άνθρωπος που ήξερε όσο κανένας άλλος τις παθογένειες του συστήματος την δικής του γενιάς. Αν και νομοθέτης ανέφερε "ότι ο νόμος μοιάζει με έναν ιστό αράχνης που πιάνει τα μικρά έντομα, αλλά παραβιάζεται από τα μεγάλα".

Πριν χρόνια ξέρεις τι μου είπε κάποιος που είχε σχέσεις με νομοθετική εξουσία. "Ο Σόλων είχε απόλυτο δίκιο αλλά ενδεχομένως δεν είχε σκεφτεί ότι κάποιοι θα μπορούσαν να αποφύγουν εντελώς τον ιστό, χωρίς να χρειαστεί ούτε να τον τρυπήσουν αλλά ούτε και να πιαστούν".

Να λοιπόν ένα τραγουδάκι από τις παλιές εποχές που υπήρχε το  "ΚΥΤΤΑΡΟ" στην Αθηνα, με τον Δημήτρη Πουλικάκο και τους Εξαδάκτυλος (το συγκρότημά του)  να κάνει εμφανίσεις εκεί λέγοντας αυτό που θέλει, αποφεύγοντας τον ιστό.Άκου το τραγουδάκι (και εσυ Γεωργούλη ροκά) να δεις τι όμορφο που είναι.

 ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ - ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ


6 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=qVAiJKkaFqk&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως παλιός συλλέκτης δίσκων βυνιλίου, να σε πληροφορήσω πως το διαθετω καθως είναι δισκάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμα γουσταρεις παλια πραματα εχω ενα άλλο ενα Blog (που δεν το ξερεις) για να κατεβασεις οτι θελεις. Δεν το ήξερες ε? Και πόσα δεν ξέρεις ακόμα:)

    www.psychspaniolos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή