Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εικόνες και σχόλια από το Ατρόμητος - Καρυές 1-2

Ηλιόλουστη μέρα μετά από καιρό στο γήπεδο με τους παίκτες των δύο ομάδων να ζεσταίνονται σχετικά γρήγορα. Οι Καρυές από τη μία ο Ατρόμητος από την άλλη.

Οι ομάδες παρατάχθηκαν, χαιρέτησαν τις «χιλιάδες» των θεατών. Έγινε sold out αν δεν το ξέρατε.   

και ο αγώνας άρχισε με τις Καρυές στο «εναρκτήριο λάκτισμα».


Οι Καρούσοι προηγήθηκαν γρήγορα, ο Ατρόμητος αιφνιδιάστηκε για μία ακόμα φορά και αφού πέρασε το πρώτο τέταρτο δήλωσε πάρων, για να ακολουθούσουν αρκετές φάσεις ευκαιρίες, οι περισσότερες εκ των οποίων σταμάτησαν από τον ανίκητο Μπαχα.
Εδώ ο Σέργης πλασάρει αλλά ο πορτιέρο αντιδρά ακαριαία και κόβει τη μπάλα.

Έγινε μία φάση όπου μόνο οι πρωταγωνιστές της, ξέρουν αν έγινε κάτι το επιλήψιμο καθώς η εξέδρα δεν είχε ορατότητα να κρίνει το παραμικρό.(φωτό από chiosportsphotos)

Για να κλείσει το ημίχρονο με τον Φλάμο να δέχεται δικαιολογημένα κόκκινη κάρτα «διότι απώθησε εκτός φάσης αντίπαλο ποδοσφαιριστή». Οι εφημερίδες  και  σαίτ  έγραψαν τα ίδια, δηλαδή "είδαν" βίαιο χτύπημα. Σε οφθαλμίατρο αμέσως κύριοι. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε. Η ώρα περνούσε, οι φάσεις λιγόστεψαν σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν εξ ίσου σημαντικές, όπως αυτή εδώ των Καρυών όπου αν η μπάλα είχε κοπεί δεξιά έγκαιρα στο Ζώη θα είχαμε απαλλαχτεί από διάφορα κατοπινά.

Εδώ ο Παντελής Σούκας βρίσκει σε λάδια, γλιστρά και πέφτει.  Ότι θόρυβο και αν ακούσατε στις εξέδρες που έμοιαζε με χτύπημα ήταν λάθος σας, με συνέπεια να χρειάζεστε ωριλά επειγόντως. Στη εξέδρα εκείνη τη στιγμή ακούστηκε  η ατάκα που προκάλεσε γέλια «που πας ρε κακομοίρη Παντέλαρε δε βλέπεις ότι εκεί είναι η στάση Στουπάκης» (φωτό από chiosportsphotos)

Η ώρα πέρασε, έγινε το 0-2 που σήκωσε θύελλα, ο αγών διεκόπη με τον ποδοσφαιριστή Κολύβα να αποβάλλεται καθώς είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά (τι κομψά που το γράψαμε για να μην καρφωθούμε ε?) εναντίον του πρώτου βοηθού. Την θέση του βοηθού στην συγκεκριμένη φάση την είδατε χτες.
Να σχολιάσουμε όμως. Καλό είναι κύριε Μαχαίρα να διδάσκεται στους βοηθούς πως να «διαβάζουν» ένα αγώνα. Δηλαδή, εκεί που ήταν το παιχνίδι ο Ατρόμητος είχε βγει μπροστά με άμυνα στη σέντρα με τις  Καρυές να ψάχνουν  αντεπιθέσεις.  Τι έπρεπε να περιμένει ο βοηθός σαν εξέλιξη στον αγώνα? Χαλαρές Καρυές να κόβουν βόλτες για καφέ ή να τρέχουν σφαίρα στους κενούς χώρους? Θα επαναλάβουμε ότι δεν κρίνουμε το αν ήταν οφσαιντ ή όχι. Κριτικάρουμε το γεγονός ότι ο βοηθός στην συγκεκριμένη φάση ήταν παντελώς ανίκανος να έχει ορθή κρίση διότι έμεινε  από "κάυσιμα" . Οπότε μέχρι να πάρει χαμπάρι την μία φάση τον πρόλαβε η επόμενη. Με αποτέλεσμα να προκαλέσει όλα όσα προκάλεσε και ο καθένας να δικαιούται σήμερα να λέει ότι θέλει και ότι τον συμφέρει.  
Όταν οι διαιτητές εκτιμούν ότι έχουν δίκιο να μην χαρίζονται στον πειθαρχικό έλεγχο και να αποβάλουν τους πάντες (π.χ. Μυλωνάς) και να μην κωλώνουν διότι τα κάνουν ακόμα χειρότερα. Αν αισθάνονται ενοχές, να μην τις ισοφαρίζουν με χειρότερα λάθη. Και σε τελική ανάλυση αν δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους. Όσοι μπορούν και όσοι αντέχουν.

Πάσχουμε στα βασικά όπως βλέπετε κύριε Μαχαίρα. Στα αυτονόητα σε αυτά που και ο πλέον «άσχετος» φίλαθλος μπορεί να διακρίνει. Δεν μιλάμε για περιπτωσιολογία.  Πόσα τέτοια θέλετε να σας δείξουμε? Επειδή δεν ανεβαίνουν όλες οι φωτογραφίες ενός αγώνα από τις διαφορετικές οπτικές γωνίες που τραβιούνται? Δεν είναι θέμα ανθρωπίνων λαθών. Είναι θέμα ανικανότητας διαχείρισης φάσεων και αγώνα. Ο αγώνας του Άτλα με τον Λέοντα το Σάββατο (ήσασταν πάρων για ένα διάστημα)  ήταν κρισιμότατος. Είπε κανείς τίποτα για τους βοηθούς? Όχι. Γιατί? Γιατί δεν τους ξέφυγε φάση? Και μου πει κανείς ότι οι συγκεκριμένοι βοηθοί είναι στο άνθος της νιότης τους (συγνώμη από την κυρία Άννα) όπως ο Πιτταούλης και έχουν τα ίδια κουράγια στο τρέξιμο.  Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με το άθλημα. Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτοί, να το καταλάβετε εσείς κύριε Μαχαίρα ως εμπειρότερος  για να μην υπάρχουν οι απαράδεκτες συμπεριφορές που είδαμε μετά το γκολ.

Προσέξτε τα βλέμματα των διαιτητών. Ο Στουπάκης αυστηρός σε στάση αναμονής, ο Πιταούλης κοιτάει σαν αποβλακωμένος με τον Πετρίδη βουτηγμένο στο άγχος και την ανησυχία. Ο Πετρίδης ότι λάθος έκανε χαρακτηρίζεται καλοπροαίρετα ανθρώπινο (ακόμα και το καθαρό φάουλ στο Γεωργούλη που προκάλεσε το 0-2), το θέμα όμως είναι ότι δεν πήρε την απαραίτητη βοήθεια των βοηθών στα κρίσιμα σημεία, με συνέπεια να τον εκθέσουν και αυτόν. Κανένα  ματς δεν πρέπει να τελειώνει με αυτά τα βλέμματα και αυτό το τρόπο.


Παρά μόνο έτσι (η φωτό τραβήχτηκε οριακά).

Κλείνουμε με μια ερώτηση.
Γιατί κύριε Ρούλη οι διαιτητές μπορούν να εξαιρέσουν ομάδες και οι ομάδες δεν μπορούν να εξαιρέσουν διαιτητές? Στο συγκεκριμένο θέμα θα επεκταθούμε άλλη φορά με περισσότερα στοιχεία και επιχειρήματα καθότι οι πάντες θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ομάδες, οι φίλαθλοι, οι οπαδοί, οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες δεν έχουν πάντα άδικο.

17 σχόλια:

  1. O manavis prosextika prosextika arxise na zitaei gia ti Mikra to Giaxo sto mats me ti Dafni. Blepo anisixies kai fobo. Giati arage? Oloi gia ayton kai ti Dafni doylepsane ayti tin agonistiki. Pali parapona?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poios tha paei na dei ton atromito ??
    logiko p den mazeyetai kosmos
    xaxaxaxax
    plaka mas kaneis re megale?
    emeis theloume na blepoume kai ligo mpalitsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. paidia einai mia klika pou thelei na bgalei ektos troxias ton atromito giayto ginontai ola!!
    xaxaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. FETOS HTANE XALIA MAYRA. DE BLEPOTANE ME TIPOTA. ALLA FROY FROY FROY TA KORAKIA TOYS SPROXANE KAI MILANE KI APOPANO. MPALARA EPAIXE I MIKRA I DAFNI O KOFINAS. OI AMPALOI TI NA PAIXOYN RE PAIDIA PLAKA MAS KANETE TORA.PHRAN POLY AERA ALLA TOYS KOPHKE.TA KEFALIA MESA TORA KAI PERASTIKA SAS. ANTE KAI TOY XRONOY NA PESETE STH B NA HSYXASOYME ME TH PARTH SAS. ARKETA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. as to trelo sti trela toy more. Sosta leei o 833 ti na pas na deis poy moy thene kai theates. Xiliki.Gia 5 siggenis kai filoys einai na paizoyn kai kala einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ena Paneli Souka exoyn. Meta to xaos. Aytos ebale ta misa gkol kai ftasane protoi. Amina gia gelia me tn Pagxiako na kanei parti. Kentro na mi mporei na kanei mia mpalias tis prokopis kai ena Soyka na bazei gkol (penaltakia apo ta korakia). Aytos itan o atromitos fetos. Gelaei o kosmos me ta xalia toys kai autoi nomizoun pos kati einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτα που εχει πετυχει ο Ατρομητος δεν προκειται να τα πετυχει η μικρα εγω αυτο ξερω...και κατι αλλο ο ατρομητος ειναι χωρις γηπεδο αν ειχαμε γηπεδο τωρα θα μας βλεπατε με το τηλεσκοπιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα συμπληρωσω στον 12:16π.μ πως αν ηταν αλλη ομαδα στη θεση του Ατρομητου θα ειχε διαλυθει...χωρις γηπεδο 10 χρονια, με πανω απο 15 παικτες (χωριανους)να γυριζουν εδω κι εκει για προπονησεις ,να ξεκινανε 8:30μ.μ. και να κανουν 20χλμ δρομο για να εχουν μισο γηπεδο να προπονουνται,σιγουρα μεσα στη Χιο δεν υπαρχει αλλη τετοια ομαδα...και σιγουρο ειναι οτι τα κακοβουλα σχολια γινονται απο ζηλια.
    Αξιζει να σημειωσω οτι αν ειχε η ομαδα 20 μισθοφορους,οπως συμβαινει στις περισσοτερες ομαδες της Χιου,δεν θα λεγοταν ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ...
    ΚΩΣΤΑΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. na anaferoume kai kati stous upoloipous ektos omadas episkeptes tou blog,oti exei ki allou portokalies na mpainoun na kanoun ta sxolia tous........
    To oti mpainoun omws sto blog tou atromitou den einai katholou tyxaio.....
    kai apodiknyetai h PIKRIA sas apo osa exei katorthwsei o ATROMHTOS tosa xronia...........
    mporei na min exoume kai tin kaluterh omada alla exoume to kalytero blog!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. oloi oi pikramenoi edo mpainoun k kanoun sxolia. pos fainetai oti tous ponaei pou mas vlepoun na protagonistoume tosa xronia parola ta provlimata gipedika kyrios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα ολοι είχατε τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ καταδικασμένο στις θέσεις 5-8 αφού δεν έκανε μεταγραφές και δεν είχε γήπεδο.
    Στην πάροδο του χρόνου αλλάξατε τα αισθήματα σας προς την ομάδα μας πολλές φορές(συμπάθεια-γλύκα-ειρωνία).
    Το πως βλέπει ο καθένας το ποδόσφαιρο ειναι υποκειμενικό.Ας κάνουμε λοιπόν 2 παρατηρήσεις για τους προηγούμενους Κυρίους!!!!!! που σχολίασαν τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ.
    1)ΟΤΑΝ παίζει μπαλάρα η ομάδα σου σημαίνει οτι δεν εχεις ανάγκη απο κανένα και δεν διαμαρτύρεσαι.Ολες οι ομάδες όμως εχουν διαμαρτυρηθεί.
    2)Αν η ομάδα σου είναι πρώτη τότε να είσαι σίγουρος οτι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ είναι ο ρυθμιστής και αυτό μην το ξεχνάς διότι αύριο θα κλαίς.
    ΑΝ η ομάδα σου ειναι πιο κάτω απο εμάς τοτε να χαίρεσε την μπαλάρα που παίζεται!!!
    Οσον αφορά την διαιτησία είμαστε τα αγαπητά παιδιά της αφου οτι κινείται στον πάγκο αποβάλλεται.
    ΤΟ ΕΡΓΟ αυτό το έχουμε ξαναδεί και το 2005 που είχαν κάνει στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ όντας πρώτος με 7 βαθμούς μπροστά ξεκληρίζοντας τον πάγκο τιμωρώντας με 3 μήνες τον προπονητή μας.
    Εμεις αισθανόμασται περήφανοι και για την ομάδα μας και για τα παιδιά που δείχνουν τέτοια συνέπεια στις προπονήσεις.
    Συμφωνώ απόλυτα με τον Κ.ΝΎΚΤΑ για την τοποθέτηση του αλλά οταν δεν βιώνεις Κώστα μου τέτοιες καταστάσεις όπως εσείς είναι εύκολη η κριτική.
    Παιδιά του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ συνεχίστε οπως ακριβώς εχετε ξεκινήση και να είσται σίγουροι οτι το ΑΥΡΙΟ θα είναι καλύτερο.
    ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ (το δανείστικα απο τον κόουτς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9:06 pes mas re ti ypostirizis gia na s thimiso an o soukas sto katse to gkolaki..
    malon 8a ksexnas exoume kai ena K.NIXTA KAI ENA N.SERGI KAI ENA S,SOYKA D.GEORGOYLI. KAI ENA FLAMO KAI ENA VEKIO KAI ENA GIALI...ELA RE S TOYS IPA OLOUS AXRISTE KSEFTILA KORAKI TIS KLIKAS..
    RE PARTE TO IDISI DE THA SAS PERASI EMAS 8A VLEPETE SINEXIA MPROSTA SAS..GLIFTE MIPOS KAI PARETE KANENA VA8MOYDAKI KOARAKI 9.06

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. egw thelw na pw ston 9:14
    oti me to programma pou exete oi problepseis mallon tha bgoun swstes kai tha bgeite pemptoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ Κ.ΝΥΚΤΑ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ, ΣΩΣΤΟ!ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΩΣΤΟ!ΕΝΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ,(ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ) ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ(ΓΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΦΑΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΧΙ ΑΝΤΡΙΚΕΙΟ ΤΡΟΠΟ)ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΑΣ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΣΠΟΔΕΙΞΕΙ ΦΕΤΟΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ne re file simfono alla pos na apodiksis stin aksia s otan 3 korakia ka8e fora se vgazoun apo ta rouxa s,,
    entaksi mi ta leme ola enantion ton pekton.ipame..otan exo ton ka8e m@@@@@@ kai de me afini na pikso ti kano?EKSAGRIONOME diladi pame pali apo to 0,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δυστυχώς ή ευτυχώς ο Ατρόμητος έχει μάθει να ανατρέπει τις προβλέψεις, είτε καλές είτε κακές.
    Μπορεί να αυτοκαταστραφεί αλλά μπορεί και να κλείσει πάλι πολλά στόματα.
    επομένως στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
    Η κατάσταση δεν είναι πια στο χέρι του,
    αλλά έχει κρατήσει και για άλλους "δωράκια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΧΘΕΣ!ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΧΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ!ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ,ΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή