Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Καλαμωτή – Ατρόμητος 2-1


Στην ουδέτερη έδρα των Νενήτων το περασμένο Σάββατο συναντήθηκαν Καλαμωτή και Ατρόμητος, με την πρώτη να κερδίζει το ματς με σκορ 2-1. Ηλιόλουστη μέρα στα Νένητα, με τον κόσμο στις εξέδρες να αυξάνεται όσο πέρναγε η ώρα.  Υπήρχε καλή διάθεση, αστεϊσμοί  και γενικά το κλίμα ήταν άριστο.


Καλύτερος ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο, σχεδόν μονοπώλησε τις φάσεις μπροστα στην εστία του Ορφανούδη.  Στο 3΄ο Νύκτας είχε ένα διαγώνιο καλό σουτ που πέρασε άουτ, στο 15΄ο Κουτρής από ευνοϊκή θέση έπιασε αδύναμη κεφαλιά, στο 25΄ νέα ευκαιρία με τον Σέργη κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ, για να φτάσουμε στο 28΄ όταν και πάλι ο Σέργης σε δύο χρόνους καταφέρνει να σκοράρει με κεφαλιά.


Η Καλαμωτή που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν επιθετικά ισχνή (ένα σουτ πολύ άουτ του Κάργατζη ήταν ότι το καλύτερο), κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κανάριο στο 34΄. Σέντρα από δεξιά που θα έπρεπε να «καθαρίσει» ο Ανδρεάδης, κατέληξε στον αφύλακτο Κανάριο που σκόραρε εύκολα με το κεφάλι.







Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Μονιού το οποίο απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Ανδρεάδης. Τα κλασικά σχόλια στο ημίχρονο, με διάχυτη όμως την ανησυχία ότι το ματς παραήταν ήσυχο. Ένθεν και κείθεν  φοβόντουσαν μήπως αυτή η ηρεμία θα έφερνε την καταιγίδα που τελικώς ακολούθησε.



Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Καλαμωτή καλύτερη στα πρώτα λεπτά να έχει ένα καλό σουτ του Κάργατζη στο 48΄ που βρήκε δοκάρι, αλλά τον Ατρόμητο να απαντά στο 58΄όταν πρώτα ο Νύκτας και μετά ο Σέργης δεν προλαβαίνουν την μπάλα σε φάουλ του Σίμου Σούκα.





Φτάσαμε στο 63΄ με την Καλαμωτή να σκοράρει με σουτ του αμαρκάριστου Σφήκα παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια του Τομάζου με χέρια και πόδια να αποτρέψει το γκολ.




Για να έρθει το 68΄και να αρχίσουν τα παρατράγουδα που λίγο πολύ έγινα σε όλους γνωστά. Ο Νιάκας 5 μέτρα κάτω από τη σέντρα  και αριστερά προς την γραμμή του πλαγίου προσπαθεί να ελέγξει την μπάλα, την περνά κατά λάθος κάτω από πόδια αντιπάλου, την ψάχνει, ο Σίμος Σούκας που καραδοκεί από πίσω του φωνάζει «πέρασε», με τον διαιτητή να βλέπει δόλο στη λέξη του Σίμου, να του δείχνει 2η κίτρινη και να τον αποβάλλει. Ακολουθεί η έκρηξη των πάντων. Οι παίκτες του Ατρομήτου με τον Γεωργούλη προσπαθούν να εξηγήσου στο διαιτητή τι έγινε, ο κόσμος στις εξέδρες να βρίζει Θεούς και δαίμονες και ο αγώνας να διακόπτεται. Με τα νεύρα στο κόκκινο ο  Γεωργούλης  βλέπει και αυτός κόκκινη κάρτα και η κατάσταση ξεφεύγει δυστυχώς ακόμα περισσότερο.


Ο αγώνας επαναρχίζει μετά από πέντε λεπτά διακοπής με τα δεδομένα αλλαγμένα. Η ηρεμία στις εξέδρες είχε μετατραπεί σε οργή. Η οργή αυτή μεταφέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Ατρομήτου να αρχίζουν ξαφνικά «Εγγλέζικα» τακλιν σε κάθε φάση, με κίνδυνο να χτυπήσουν τους Καλαμωτούσους παίκτες οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Ο διαιτητής βέβαια απών. 


Στις εξέδρες το αίμα έβραζε με μερικούς από αυτούς να ξεφεύγουν αδικαιολόγητα και απαράδεκτα ακόμα περισσότερο. Με τον διαιτητή σε απόσταση «βολής» του πέταξαν δύο πέτρες (μία τρίτη απόπειρα για πέτρα σταμάτησε από τους ψυχραιμότερους) και δύο μπουκάλια που ευτυχώς δεν τον πέτυχαν, με τους παίκτες της Καλαμωτής να καθαρίζουν τα «μπάζα» από το γήπεδο. Ο διαιτητής και πάλι απών. Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα υπό τον φόβο μάλλον για ακόμα χειρότερα πράγματα.  Η εξέλιξη του αγώνα έφερε μαζεμένες δύο αλλαγές στον Ατρόμητο καθώς η απειλή του διαιτητή προς τον Νύκτα και τον Σέργη ήταν ξεκάθαρη, «ανοίξατε ξανά το στόμα σας είδατε κόκκινη».  Το όποιο ποδόσφαιρο παίχτηκε στη συνέχεια  είχε ένα σουτ φάουλ του Γκιάλη στο δοκάρι της Καλαμωτής και ένα καρναβαλικό γαϊτανάκι των διαιτητών που για να δείξουν μία κίτρινη στο Νιάκα σουλατσάριζαν επί τρία λεπτά στο μισό γήπεδο προκαλώντας γέλια και αηδία.









Ευτυχώς ο αγώνας κάποια στιγμή τέλειωσε χωρίς άλλα παρατράγουδα. Χρειάστηκε πάνω από μία ώρα μέχρι να αποχωρήσουν οι παίκτες του Ατρομήτου από το γήπεδο, σε μία άθλια ψυχολογική κατάσταση. Και εις άλλα με υγεία.

17 σχόλια:

  1. Ελπιζουμε να καλύψαμε τις προσδοκιες αλλά και την αγωνία του φίλου "ανωνυμου" επισκέπτη, να διαβάσει για τον πετροπόλεμο στο κομμάτι του "αστυνομικού ρεπορτάζ". Όπως θα διαπύστωσε είτε πέτρες, είτε μπουκάλια, είτε καφέδες, αν πέσουν στην αντίληψή μας, τα αναφέρουμε χωρίς φόβο και πάθος. Άλλοι?
    Την καλημέρα μας, ελπίζοντας να μην αναγκαστούμε στο μέλλον να κάνουμε αλλη φορά "αστυνομικό ρεπορτάζ" διότι ούτε μας αρέσει ούτε συνάδει με την αισθητική που έχουμε για το ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o soukas o pantelis den epaize; timorimenos itan ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. de to ksera....de peirazei, auta pou den evale me tin kalamoti, tha ta valei sti mikra mazemena.. 2 tis evale ston proto giro...xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. logia logia logia!polilogades barethika na akouo tis magies sas meso tou blog sas,kai sto gipedo mesa katantisame xartogiakades!am den einai etsi ta pragmata,sto ghpedo prepei na eimaste mages,(kai me tin kali kai me tin kaki enoia) kai oxi me tis blakies pou grafoune kathe mera!!!asxoloumaste me ta internet kai ta fecebook kai apo mpala.....kormara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλαράκο εσένα πρέπει να σε έστειλε αδιάβαστο ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ για να εκφράζεσαι ετσι.
    Εμείς είμαστε μάγκες και μέσα και έξω απο το γήπεδο.
    Να μας στείλης την φωτογραφία σου να την ανεβάσουμε στο μπλόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. atromitos eimai kai ego!aggouria mages eisaste!mono logia kai apo mpalla.... oute koprmara.apsita pragmata!me tas logia kai tis paparies ginomai kai ego magas 9:26 apo erga omos miden.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. an eisai atromitos file pes to onoma sou... ti fovasai? outws i allws mia oikogeneia exoume mathei na eimaste....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TO PAIDI ME THN KOKKINI MPOUZA KAI TO KAPELO EINAI H MASKOT THS OMADAS .... VAFIAAAAA,FILE PAME GERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (gia to sxolio 5:10,distixos o pantelis den tha paixei oute me ti mikra ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. VAFIAS

    RE GERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. esi pos den les to diko sou!kai gia na dis poso asxetos eisai apo tin omada, nomizeis oti exoume mathi na eimaste mia oikogenia alla den eimaste!exeis maura mesanuxta!logia logia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kai na epeze???exoume barethi na leme fetos tin parimia(kai den miono me auto tin podosferiki aksia tou panteli)ta idia pantelaki mou ta idia panteli!!!ta idia se kathe agona peksi den peksi o pantelis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ante pedaki m peze toy apo do de katalavenis. den ise giayto to site..
    kai sto kato kato gine proedros na doume aspri mera ante nte

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πικραμένος παίκτης πρέπει να είσαι.!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. den blepoume ta xalia mas oi pikramenoi pextes kai ta parapona mas lipane!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Den ime katholou. Xortasmenos mpori na me apo tis xares pou m dini i omada. Esi omos mpori na eisai. Etsi opos mas ta les. K mi m ois onoma pes m mno ise agiorgousis?? Etsi gia na mporo n s milao pio eleythera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. A kai file m ime filatlos. Mpikes?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή