Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Συμπτώσεις…με «κραυγαλέα» λάθη ξανά στο ΠΟΛΙΤΗ

Στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ ώρες ώρες κάτι δεν πάει καλά. Μα καλά δεν ελέγχουν τι γράφουν για να μην μπερδεύεται ο κόσμος? Για πολλοστή φορά υπάρχουν «κραυγαλέα λάθη» που προκαλούν εύλογες απορίες.

Εντελώς συμπτωματικά στο φύλλο της Τρίτης υπήρχε «ΣΧΟΛΙΟ» για τους διαιτητές κυρίους Στουπάκη και Πιτταούλη, οι οποίοι ήταν οι βοηθοί στον αγώνα του Ατρομήτου με τις Καρυές. Προφανώς ο σχολιαστής θα είδε τους συγκεκριμένους διαιτητές επί το έργον το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και αποφάσισε να σχολιάσει την απόδοσή τους. 


Διαβάζοντας λοιπόν το σχόλιο για τον κύριο Στουπάκη, πρώτον αναρωτιόμαστε αν ήταν ο διαιτητής στον αγώνα Κανάρη – Ατρομήτου και μετά αν δεν μας έδωσε πέναλτι, καθώς εμείς θυμόμαστε πως άλλος το σφύριξε και άλλος το ακύρωσε. Ωστόσο παρακάτω αναφέρεται η ομάδα Όμηρος, για να ανακαλυφθεί το «κραυγαλέο» λάθος.
Με εντελώς χιουμοριστική διάθεση (για να μην παρεξηγηθούμε ως συνήθως) λέμε πως γλώσσα λανθάνουσα αληθεία λέγει…μερικές φορές. Ίσως το συγκεκριμένο σχόλιο είχε ετοιμαστεί για εκείνο τον αγώνα αλλά δεν «έκατσε». Πάντως συμφωνούμε απόλυτα στο σχόλιο της κάλυψης του λάθους με λάθος, γεγονός που θίξαμε προχτές.


Μετά ακολουθεί το σχόλιο για την πραότητα του χαρακτήρα του κυρίου Πιτταούλη που πράγματι μας βρίσκει σύμφωνους, το οποίο δεν τον κάνει συχνά κόκκινο πανί. Συμπεραίνουμε πως το «συχνά» είναι ενθαρρυντικό στοιχείο.  Ωστόσο έχουμε μία μικρούλα ένσταση στο σχόλιο για «κραυγαλέα» λάθη. Κραυγαλέα λάθη κάνουν άπαντες, εμείς πολλά (ως ερασιτέχνες), όλοι οι διαιτητές (ενίοτε) όπως και η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ που μπέρδεψε ξανά ματς και διαιτητές. Όμως η σιγουριά (προφανώς μετά από διεξοδική παρατήρηση) πως ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν κάνει «κραυγαλέα λάθη», μας βρίσκει ελαφρά αντίθετους. Απόδειξη το πάγωμα το βίντεο που βάλαμε προχτές  το οποίο μάλλον δεν είδε ο σχολιαστής του ΠΟΛΙΤΗ. Βέβαια υπάρχει και η παράμετρος εμείς να έχουμε άλλη αίσθηση για το τι θεωρείται «λάθος» και τι «κραυγαλέο» λάθος, το οποίο δεν αποκλείουμε και να ισχύει.


2 σχόλια:

  1. Ta exoyme pei. Einai genika ligoi gia ayto poy kanoyn. Apo ti stigmi omos poy apefthinontai sto metrio epipedo tis Xiou briskoyn kai ta kanoyn xoris elegxo. Grafoyn oti theloyn proothontas opoion goystaroyn analoga ta simferonta kai tis gnorimies.
    Tha kourasteis na briskeis gkafes toys dioti to exoyn xompi kathoti ola einai tsampa. Opote ama einai tsampa einai kai xamiloy epipedou. Omeleta xoria auga de ginetai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ φίλε του ιστολογίου
    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο σημείο του σχολίου σου ότι επειδή είναι hobby και χωρίς αμοιβή άρα αυτό συνεπάγεται και χαμηλή ποιότητα.Πιστεύω ότι ακριβώς γι αυτό το λόγο θα έπρεπε να είναι πολύ προσεγμένο και δουλεμένο με μεράκι,αυτή άλλωστε είναι και η έννοια των διαφορων hobbies.Κάνω κάτι που μ ευχαριστεί στον ελεύθερο χρόνο μου και προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να έχω οικονομικό όφελος από αυτό.Ας μην είμαστε τόσο "καχύποπτοι" μπορεί να οφείλεται σε απλό ανθρώπινο λάθος.

    ΧΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ερασιτέχνης φωτογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή