Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ατρόμητος - Καρυές 1-2

Déjà vu σήμερα στο γήπεδο της Χώρας με τον μέτριο Ατρόμητο, να ηττάται από την μαχητική και άκρως ανταγωνιστική ομάδα των Καρυών με 1-2. Ωστόσο επειδή η αρχή της πρότασης αναγράφει κάτι στα Γαλλικά να το εξηγήσουμε για όσους τυχών δεν γνωρίζουν. Déjà vu στα Ελληνικά σημαίνει «Προμνησία» ή ευκολότερα «ήδη ιδωμένο».  Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση, όπως ακριβώς όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο.

Ο αγώνα ξεκίνησε με τις Καρυές να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 4΄ με σουτ του Ζώη, στην πρώτη φάση του αγώνα. Κλασική περίπτωση για τον Ατρόμητο άρα Déjà vu νούμερο ένα καθότι αυτό το «έργο» το έχουμε ξαναδεί. Όπως ήταν λογικό οι ποδοσφαιριστές του  Ατρομήτου που «πάγωσαν», χρειάστηκαν ένα τέταρτο για να μπουν στο ματς.

Από το 18΄και μετά χάθηκαν πολλές και καλές ευκαιρίες για τον Ατρόμητο. Στο 18΄ο Κουτρής με φάουλ στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Στο  22΄ο Παντελής Σούκας κλέβει μία μπάλα, σουτάρει από καλή θέση αλλά άουτ. Στο 25΄επέλαση του Παντελή Σούκα, συρτή σέντρα στο Σέργη το πλασέ του οποίου αποκρούεται από τον εξαιρετικό Μπαχα.





Στο 28΄τρομερό σουτ του Σίμου Σούκα αποκρούεται από τον Μπαχά, στο 31΄φάουλ του Σίμου Σούκα μπλοκάρεται από τον αντίπαλο πορτιέρο, στο 40΄κεφαλιά του Παντελή Σούκα έχει την ίδια τύχη, για να φτάσουμε στο 45΄ όταν εντελώς αδικαιολόγητα ο Φλάμος σπρώχνει εκτός φάσης αντίπαλο με συνέπεια να δει κόκκινη κάρτα, «κρεμώντας» αναίτια την ομάδα του.




Ο απολογισμός του πρώτου ημιχρόνου αναδεικνύει γενικά το αργό παίξιμο του Ατρομήτου, την απουσία φρεσκάδας αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα μας που σημειωτέον είχε σημαντικές απουσίες, ήταν κομμένη στη μέση. Ωστόσο σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε άξιζε ένα γκολ. Οι Καρυές που έκαναν τα αυτονόητα και ευτύχησαν να προηγηθούν είχαν ανίκητο πορτιέρο. Ειλικρινά μπράβο στο παλικάρι διότι με την απόδοσή του πρόσφερε θέαμα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ζανίκο των Καρυών να έχει την πρώτη φάση στο 48΄, αλλά τον Ατρόμητο να χάνει το «άχαστο» με τον στρατευμένο Κύλη στο 55΄, στο 63΄ πλασέ του  Παντελή Σούκα σε σέντρα του Νύκτα να αποκρούεται τη ύστατη στιγμή από τον Μπάχα, λίγο αργότερα ο Σίμος από δύο μέτρα αδυνατεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, απαντούν οι Καρυές με σέντρα σουτ μόλις άουτ, για να φτάσουμε στο 75΄.

Ο Παντελής Σούκας βρίσκεται δεξιά προς το κόρνερ (δύο μέτρα από τον βοηθό Στουπάκη) δέχεται βίαιο χτύπημα από αντίπαλο, το οποίο σύμφωνα με τους ουδέτερους στην εξέδρα αλλά και «αντιπάλους», έπρεπε να είναι κίτρινη (θα ήταν η δεύτερη άρα αποβολή στον συγκεκριμένο παίκτη των Καρυών) και φάουλ.

Déjà vu νούμερο δύο λοιπόν διότι το χτύπημα στο πόδι που ακούσαμε εμείς 50 μέτρα μακριά στην μία εξέδρα αλλά και 20 μέτρα μακριά στην άλλη εξέδρα, δεν άκουσε ούτε ο διαιτητής ούτε ο επόπτης. Το «έργο» αυτό στον Ατρόμητο τον τελευταίο μήνα το είδαμε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Και όπως συνήθως συμβαίνει από κατήγορος γίνεσαι κατηγορούμενος, διότι ο Παντελής που διαμαρτυρήθηκε για το φάουλ είδε κίτρινη αρκούμενος σε ένα πλάγιο. Ας πρόσεχες Παντελή μου καθότι όπως γνωρίζεις απαγορεύεται να μιλάς και να διαμαρτύρεσαι στον άρχοντα του αγώνα. Αν τώρα αυτά που ακούνε και βλέπουν στην εξέδρα οι θεατές δεν τα ακούν και δεν τα βλέπουν οι διαιτητές στα δύο μέτρα, είναι άλλο θέμα.Πάντως με αυτή τη φάση οι ψυχραιμότεροι στις εξέδρες γέλασαν με νόημα, οι δε υπόλοιποι εξαγριώθηκαν.

Νευρικότητα και κακό ποδόσφαιρο τα επόμενα λεπτά με τις Καρυές να χάνουν μία καλή ευκαιρία για να φτάσουμε στο 86΄. Ο Γεωργούλης  χάνει με καθαρό φάουλ την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, βγάζει αντεπίθεση η ομάδα των Καρυών, γίνεται η μπαλιά στη Ζώη το σουτ και το 0-2. Το άμεσο σχόλιο στην εξέδρα ουδετέρων και αντιπάλων…οφσάιντ άρα  Déjà vu νούμερο τρία. Γέλια και χαμόγελα ξανά στη μία εξέδρα, το έλα να δεις από την άλλη.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση στον «έρημο» πάγκο του Ατρομήτου ξέφυγε. Ο συμπαθής και συνήθως ήρεμος Κολύβας εξανέστη, διαμαρτυρήθηκε εντονότατα (κακώς) στον βοηθό Πιτταούλη για το γκολ, άρχισε Γαλλικά και απειλές (κάκιστα), «τον έπιασε από το μπράτσο» (κάκιστα)  και είδε κόκκινη κάρτα (σωστά).  Déjà vu νούμερο τέσσερα διότι αυτό το πιάσιμο στο «μπράτσο», ο διαιτητής το είδε και το ανέλυσε στο φύλλο αγώνα. Το προηγούμενο «μπράτσο» του παρατηρητή τι έγινε ρε παιδιά? Αυτό δεν τον είδε κανείς? Ότι λέμε το βγάζουμε από το στομάχι μας? Το κάναμε γαργάρα καθότι δεν συμφέρει να θίξουμε το αλάθητο του συγκεκριμένου πάπα ε?

Στο σημείο αυτό ο βοηθός Πιτταούλης ζήτησε από τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα και να φωνάξει την αστυνομία για να συλλάβει τον Κολύβα (Ανδρεάδη που ήσουν να τον συλλάβεις?) καθότι φοβήθηκε για την ζωή του.  Εκεί φτάσαμε και καταντήσαμε.

Ο αγώνας διεκόπη (σωστά) για να ηρεμίσουν τα πνεύματα τα οποία έβραζαν σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο. Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν στο «πάγκο» (σε ότι έμεινε δηλαδή) από τον «εκπρόσωπο» του Ατρομήτου Μυλωνά, ο οποίος «κάτι» είπε στον βοηθό, αυτός σήκωσε σημαία ζητώντας την αποβολή του αλλά ο διαιτητής δεν τόλμησε (κάκιστα). Είδατε που τελικά στο τέλος μας συμπάθησαν και μας κάνουν και χάρες.

Στον υπόλοιπο χρόνο ο διαιτητής (εννέα λεπτά με τις καθυστερήσεις) ο Πετρίδης άρχισε να σφυρίζει υπέρ του Ατρόμητου. Χαρακτηριστικά μία φάση. Μπάσιμο παίκτη των Καρυών από αριστερά, κλάδεμα (έγινε λίγο έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής τελικά) άρα φάουλ και ορισμός κίτρινης του Τομάζου, παίζεται ο διαιτητής. Και κάπου στο 97΄ο Σούκας Σίμος μείωσε με σουτ και τέλος η παράσταση γενικώς.

Η «σκεπαστή» εξέδρα έσκουζε λέγοντας χαρακτηριστικά,  «καταφέρατε να κάνετε όλο τον κόσμο να διαμαρτύρεται και να σας βρίζει, είστε για γέλια και κλάματα». Déjà vu νούμερο πέντε.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιους όταν προσπαθούν να γράψουν ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ αγώνα (όσο γίνεται), είναι να χάνει η ομάδα τους έχοντας δει το ίδιο διαιτητικό κακό έργο. Ακόμα  χειρότερα είναι όταν αναγκάζονται να μιλούν για διαιτησία δίνοντας την εντύπωση πως πάλι διαμαρτύρονται, πάλι κλαίνε, πάλι έχουν παράπονα. Η όποια κριτική, δεν έχει να κάνει με την ήττα ή την ισοπαλία. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι τελικά στου κασίδη το κεφάλι όλοι κάνουν το κουρέα.  Ας δει στην φωτογραφία ο επόπτης Πιτταούλης τη θέση του και μετά ας σκεφτεί τι προκάλεσε. Ήταν σε θέση να κρίνει αν ήταν οφσάιντ ή όχι? Ποιός ενδιαφέρεται αν ήταν ή όχι σε τελική ανάλυση. Έχει νόημα τι εκτίμησε η εξέδρα?Αυτό βλεπετε εσείς σαν ζητούμενο?  Ποιός δουλεύει ποιόν σε τελική ανάλυση? Κύριε Μαχαίρα τι λέγατε την περασμένη Τρίτη θυμάστε?Δεν καταλαβαίνετε ότι ενίοτε υπάρχει και εικόνα για να βλέπετε αυτά τα χάλια. Δεν είμαστε στο 1950 αλλά στο 2011. Συντονιστείτε επιτέλους και ζητάτε κάποτε και καμία συγνώμη δεν θα σας πέσει η υπόληψη. Το αντίθετο μάλιστα

 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Προφανώς ουδείς λογικά σκεπτόμενος που είδε το ματς δικαιούται να μειώσει την αξία της νίκης των Καρυών. Συγχαρητήρια για τη νίκη της. Έπαιξε στα ίσα και άξια. Μπράβο στον προπονητή της και τους ποδοσφαιριστές του.
Ο Ατρόμητος παρά τις πολλές και καλές ευκαιρίες έπαιξε συνολικά μέτρια και έδωσε δικαιώματα στο διαιτητικό τρίο  να σφυρίζει ότι ήθελε, όποτε ήθελε, όπως ήθελε. Déjà vu νούμερο έξι.

Εμείς αλλά και κάθε λογικός άνθρωπος τον αθλητισμό και την φιλοσοφία του την αισθανόμαστε με ισονομία και αξιοκρατία. Ουδείς ζητά εύνοια και εξυπηρετήσεις. Σεβαστείτε τα 20 παιδιά που τόσα χρόνια κάνουν κάθε μέρα 40 χιλιόμετρα για να προπονηθούν και να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια για την ομάδα που αγαπούν. Σεβαστείτε τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους.  Δεν τους αξίζει τέτοια αντιμετώπιση. Προκαλείται τις αντιδράσεις τους που έχουν σαν συνέπεια τις κακές συμπεριφορές τους. Τα δικά τους λάθη τιμωρούνται απλόχερα με αποβολές και πρόστιμα. Τα δικά σας? Σταματήστε να παίζεται με την νοημοσύνη τους και την υπομονή τους. Αν επιθυμείται ομάδες κομπάρσους για να συμπληρώνουν απλά  το πρωτάθλημα ξεκαθαρίστε το.
Όλα όσα βλέπουμε μας επιτρέπουν να υποπτευόμαστε πλέον τα πάντα. 

Τα υπόλοιπα στο φωτορεπορτάζ του αγώνα τις επόμενες μέρες.
Καλό βράδυ σε όλους μας.

16 σχόλια:

  1. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΛΟΓΟ ΙΔΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

    3 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    mono autin tin photo pou exeis valei katalava ti tha egine kai ekei krima den kseroun ti tous ginete einai asxetoi oi anthropoi.Ontos i thesi tou epopti einai gia seminario
    13 Μαρτίου 2011 10:04 μ.μ.

    Ανώνυμος είπε...

    Mporei i thesi tou epopti na min einai swsti alla apo oti deixnei i fwto oi kitrinoi feygoun apo kanoniki thesi.Kai i antidrasi tou "kontou" omws itan gia seminario!!!!Antidrasi stratiwtikou!!!Eleos!!!
    13 Μαρτίου 2011 10:51 μ.μ.

    Ανώνυμος είπε...

    τα χαλια μασ ειχαμε.....οι διαιτητεσ δεν μασ φταινε σε τιποτα.
    13 Μαρτίου 2011 11:14 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΑΧΑΣ!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν μπράβο στην ομάδα των Καρυών για την επιτυχία τους, κανένας δεν μπορεί να μειώσει την αξία της νίκης του.
    Για την φωτό με τον επόπτη, μην βγάζετε συμπεράσματα, πάρτε την παράλληλη της μεγάλης περιοχής και ίσως σας βοηθήσει (δύσκολη φάση), αλλά το ζητούμενο είναι η θέση !!!
    Ο Ατρόμητος δεν έπαιξε καλά και το πλήρωσε αλλά το μόνο που ζητάει είναι την ίση αντιμετώπιση...
    Το μόνο μου σχόλιο για την διαιτησία είναι ότι ήταν πολύ "λίγοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. deite tis foto 14-15-16-17 apo to blog
    http://chiosportsphotos.blogspot.com/2011/03/1-2-1332011.html
    einai to xeri tou tsafara, pou fainete oti prospathei na to kalipsei, edo zitithike penalty.
    otan i mpala pigainei gia gkoal, den mporei na xaraktiristei akousio...
    deite to..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den stamatame pia na asxoloumaste me tous dietites kai tin dietisia?eukoli dikeologia gia na min paradextoume ta xalia mas.auti eimaste!barethikame na mas paramithiazoun olo auton ton kairo kai na mas fouskonoun ta miala mas gia tin omadara mas.kalitera pou ginikan etsi ta pragmata gia na katalaboume mexri pou ftani to xeraki mas kai na min pernoun ta miala mas aera!(theme poli doulia akoma)as kitaksuon oi megaloi (proponites proedroi,fotoreporters)gia tis ipodomes kai to melon autis tis omadas giati apo oti fenete eine mauro.as ksekinisoume apo xamila kai siga siga gia na ftasoume psila.gia polous apo emas ksekinisame anapoda kai otan ksekinas apo psila(eine lathoos) apotoma zalizese kai gkremotsakizese! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gdila eisai dinami pws fenetai h dynamh tou stratou!!!!!xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. anagnorizo to lathos mou kai katanow to meridio pou analogei gia autin tin ita, parasirthika adikeologita se ena lathos poy stoixise stin omada. giayto niotho tin ypoxreosi na zitiso ena signomi apo toys simpektes kai proponiti an kai auto den allazei kati pia. d.f

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ego dexomai oti o Atromitos den eixe fonta gia protathlima fetos. An thimame kala den dilose pos paei akoma kai otan itan protos. Exo omos mia aporia na moy lisi opoios xerei.
    Pos ginetai oles oi amfisbitoymenes faseis to teleytaio mina na einai enanstion toy? Bazei gkol amfisbitite kai akironetai. Se auton metraei. Ti na thimitho diladi Karies, Dafni, Pirgo, Omiro, Kanari. Apoboles kai kitrines gia plaka, oi antipaloi pote se idies faseis.
    Ekei ston Atromito exoyn anarotithei pote ti gnetai? Mono emeis ta blepoyme re paidia stin exedra? I dioikisi exei dimartirithei pote?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΗ Η ΣΤΡΟΥΚΓΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΗ ΤΕΤΟΙΑ. ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΕΚΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΥΒΑ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ. ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΗΚΟΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΕΠΕΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΧΑΙΡΙ.
    ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΛΙΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Re 1253 eipe kaneis oti exoyme omadara? Eipame afiste mas na ftasoyme opoy mporoyme kai mi mas barate. Pianou piran ta miala aera? Esi diladi fetos poia exeis dei omadara sto nisi kai o atromitos einai foymara. Esena to xeraki soy to blepeis konto ego to diko moy makri. Me poioys paizame diladi? Ti Dafni poy tin pezoyne 100-0, ti Mikra tin siganopapadia epeidi einai deyteri, to Kanari poy exei monima to asilo toy Sari, tin Kalamoti pou paei gia dialisi poia eides?
    Bale esi lefta kane to gipedo fere ta paidia kai kane ipodomes.Megala logia oloi xeroyme na leme. Ego xero oti an den ebaze fetos i amina tha to eixame parei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον 12.53.
    Ισως δεν βλέπεις οτι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ απο τις ομάδες που πρωταγωνιστούν χρησιμοποιεί 4 μικρούς και τα 9/11 των παικτών ειναι απο 22-26.
    Καλά είναι να βγαίνουμε επώνυμα και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και οχι να βγάζουμε πικρίες.
    Προσωπικά η φετινή χρονιά για τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ ειναι κατι παραπάνω απο πετυχημένη και όπως εχει πει και ο κόουτς θα έχουμε και λαμπρό ΑΥΡΙΟ.
    Απο σήμερα κιόλας πρέπει να κοιτάξουμε να εντοπίσουμε που πρέπει να ενισχυθούμε (πολύ πετυχημένη μεταγραφή του ΓΚΙΑΛΗ)ούτως ώστε να πάμε περίπατο την επόμενη χρονιά.
    Απαραίτητη προυπόθεση να μείνη ο κύριος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ που μας ξανάδωσε το κύρος που έλειπε απο την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ 4:43
    ΕΡΩΤΗΣΗ.
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΦΑΣΑΡΙΑ?
    ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    1)ΜΙΑ ΣΙΓΑΝΟΠΑΠΑΔΙΑ.
    2)ΕΝΑΣ ΑΔΕΙΟΣ ΤΕΝΕΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για να σου απαντήσω εσένα, πρέπει να μου πεις τί σκοπεύεις να τους κάνεις.?
    αν τους βαρέσεις μάλλον ο τενεκές
    αν τους .....ήσεις σίγουρα η σιγανοπαπαδιά θα "σκούζει"
    εεεεεεεε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΑΜΠΡΟ ΑΥΡΙΟ???ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΝ ΕΔΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ti na stamatisoume na asxoloumaste me toys diaitites na rxonte na mas g@@@@@@@ me to ganti?
    afou kseroyn ti 8a sfiriksoun apo prin re paidia
    xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή