Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...Ισπανία

Λέμε να πρωτοτυπήσουμε λίγο ως Χιώτικο blog και να εισάγουμε από σήμερα μία νέα ενότητα που ίσως σας ενδιαφέρει.
Ο βοηθός προπονητής της ομάδος μας κύριος Γ. Ραπτάκης, μεταξύ άλλων ασχολείται επαγγελματικά πάνω από δέκα χρόνια με τα Ισπανικά πρωταθλήματα (της 1ης αλλά κυρίως αυτό της  2ης κατηγορίας), αρθρογραφώντας σε εφημερίδες (KingBet) και ιστοσελίδες (Betonet παλαιότερα, http://www.kingbet.gr/, http://www.betviews.com/), αλλά και κάνοντας αναλύσεις για τα ματς της Ισπανίας σε ραδιόφωνο (SentraGoal Θεσσαλονίκης) και τηλεόραση (STAR Κεντρικής Ελλάδας).
Εκτιμούμαι πως μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του όσους τυχών ασχολούνται με το στοίχημα.  Εις το εξής θα γράφει στο blog μας την ενότητα «Πάμε Στοίχημα…Ισπανία» όποτε έχει αγώνες των Ισπανικών πρωταθλημάτων.

Γεια σας.
Από την ενότητα αυτή του blog όποτε έχει αγώνες, θα διαβάζετε τις εκτιμήσεις που γράφω για τους αγώνες  της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας στην ιστοσελίδα της King Bet http://www.kingbet.gr/ . Ωστόσο μία πρώτη γεύση υπάρχει πάντα στην εφημερίδα της King Bet που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Τις ειδήσεις για τους αγώνες (αλλά και όλου γενικά του Ελληνικού κουπονιού) θα μπορείτε να τις διαβάζετε στο http://www.kingbet.gr/ διότι τα κείμενα είναι μεγάλα  και εδώ θα προκαλέσουν συμφόρεση αν τα στείλω να τα ανεβάσουν. Επίσης όποτε ξεχωρίζω αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας θα στέλνω εδώ τις εκτιμήσεις μου.
Ενίοτε θα βάζω ξεχωριστά τα σημεία που πιστεύω πως έχουν περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης.
Να ξεκαθαρίσω ότι οι αποδόσεις που ενίοτε γράφω στις εκτιμήσεις αφορούν το τι δίνεται έξω σε αξιόπιστους μπουκ και όχι στον ΟΠΑΠ, του οποίου η γκανιότα κατακλέβει τον κόσμο.
Από όσα γράφω ξεχωρίσετε όσα συμφωνούν με την δικιά σας μελέτη και άποψη. Δεν σημαίνει πως ότι γράφω είναι και το απόλυτο ή ότι θα έρθει. Να σας ξεκαθαρίσω ότι το παιχνίδι μου γίνεται πάντα σε μονά παιχνίδια και όχι παρολί. Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να συνδυάσει ότι αγάπα. Να θυμάστε ότι τα ονόματα των ομάδων τα γράφω όπως πραγματικά λέγονται, άσχετα με τις αηδίες που γράφει ο ΟΠΑΠ.
Ο σχολιασμός των Ισπανικών αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνεται ζωντανά εδώ http://www.betviews.com/forum/f10/ (χρειάζεται μία απλή εγγραφή για όσους τυχών θέλουν να σχολιάζουν). Παρακολουθώ τους αγώνες τηλεοπτικά, μέσω internet π.χ. από το http://www.livescorehunter.com/live-streaming-video-football/
αλλά και ραδιοφωνικά από το http://www.cope.es  οπότε υπάρχει άμεση πληροφόρηση.

Θα δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να σας ξεκαθαρίσω μερικούς μύθους περί στοιχήματος διότι γενικά υπάρχει ακόμα σύγχυση, αχαλίνωτη φαντασία και ατέλειωτη παραπληροφόρηση. Για ότι απορίες ή ερωτήσεις υπάρχουν, στα σχόλια μπορείτε να ρωτάτε ότι θέλετε.  

Segunda Division αγωνιστική 31η


243. ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Β
Δύσκολος στην προσέγγισή του αγώνας. Καταρχήν οι «γκρογκέτ» υποφέρουν άπειρα περισσότερο από την Καρταχένα λόγω των διεθνών αναμετρήσεων. Το κενό του Δανού Νίκι Μπίλε (του χρόνου μάλλον θα είναι στην πρώτη ομάδα) είναι δυσαναπλήρωτο, ενώ αρκετοί από τους πιτσιρικάδες της Βιγιαρεάλ Β να έχουν ενδεχομένως κούραση, διότι μεσοβδόμαδα η εθνική Ισπανίας κάτω των 21 ετών, έδωσε φιλικό αγώνα με την Γαλλία. Στον αντίποδα έχουμε την απουσία του γκολεαδόρ Τοτσέ από την «εφεσέ», κενό επίσης δυσαναπλήρωτο. 
Άσσος με επιφύλαξη ελπίζοντας ο έτερος σκόρερ Βίκτορ να βρει δίχτυα.

244. ΚΟΡΔΟΒΑ – ΤΑΡΑΓΟΝΑ
Μετά από 17 αγωνιστικές η Ταραγόνα κατάφερε να βγάλει το κεφάλι της έξω από το νερό. Με τις τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς μπορεί να πει κανείς ότι η Νάστικ είναι στην καλύτερή της κατάσταση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά την Κόρδοβα τα προβλήματα του Αλκαράθ για τον σημερινό αγώνα εντοπίζονται στα δύο άκρα και ίσως κοστίσουν. Οι απώλειες των Αρτεάγα και Φλόρες προβληματίζουν και αλλοίμονο αν δεν περάσει το τεστ ετοιμότητας και ο Καγιεχόν. 
Δύσκολο ματς με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένες. Απέχω.

245. ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΠΟΝΦΕΡΑΔΙΝΑ
Ματς του άγχους και της υπέρβασης. Το άγχος προφανές διότι και οι δύο ομάδες στην κυριολεξία καίγονται για τους βαθμούς με πρώτη την Πονφεραδίνα. Είναι όμως και ματς υπέρβασης αφού για πρώτη φορά φέτος η Λας Πάλμας θα διεκδικήσει τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.
Θα στηριχτούμε στην έδρα της Λας Πάλμας αλλά και στην ανικανότητα της Πόνφε να σκοράρει εκτός έδρας (μόλις 8 γκολ) για να ζητήσουμε τον υποτιμημένο άσσο του 1,80. Το 1,65 του ΟΠΑΠ παίζεται μόνο από απελπισμένους.

246. ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ – ΟΥΕΣΚΑ
Οι «Νουμαντίνος» προέρχονται από την χλωμή εμφάνιση στην Καταλονία ενώ οι «Οσκένσες» από την ψυχωμένη εμφάνιση και το ισόπαλο 1-1 εντός,  κόντρα στους πιτσιρικάδες της Λα Μασία, παίζοντας με παίκτη λιγότερο.
Προφανώς δεν περιμένουμε η Νουμάνθια να κάνει περίπατο απέναντι στην τρίτη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, αυτή της Ουέσκα, λόγος που την προηγούμενη βδομάδα με είχε οδηγήσει στην πρόταση του Under με την Μπάρτσα Β. Βέβαια Under στο 1,50 δεν γίνεται να παίξουμε αυτή την βδομάδα. Ή ρισκάρουμε στον άσσο του 2,00 (ποιο 1,80) ή δεν ακουμπάμε.
Ο λόγος για να μην ακουμπήσουμε είναι ο εξής. Οργανωμένοι οπαδοί της Ουέσκα θα βρίσκονται στην Σόρια από το πρωί καθώς έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις αδελφοποίησης με τον σύνδεσμο «Ελ Πικαντίγιο» της Νουμάνθια. Έχει κανονιστεί συνάντηση σε μεγάλη Θερβεθερία (μπυραρία) για μπυροκατάνυξη και ατέλειωτη κατανάλωση «τορένθο» (κομματάκια τηγανισμένο μπέικον), μεζές στο οποίο ειδικεύονται στην Σόρια. Ίσως το γιορτινό κλίμα στις εξέδρες επηρεάσει και έχουμε κανένα χηνάρι.

247. ΤΖΙΡΟΝΑ – ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ
Μάλλον βρήκαμε και την δεύτερη ομάδα που θα φουντάρει φέτος μετά την Πονφεραδίνα. Τα κουκιά στην Αλμπαθέτε πλέον δεν βγαίνουν εύκολα καθώς η ομάδα για να σωθεί πρέπει στις υπόλοιπες 12 αγωνιστικές (με την σημερινή) να κάνει τουλάχιστον 8 νίκες (το στατιστικό όριο σωτηρίας είναι οι 50 βαθμοί). Αν υπολογίσουμε ότι μέχρι τώρα έχει κάνει σύνολο 5 νίκες χωρίς να έχει έστω και μία το 2011, σημαίνει ότι η Άλμπα ξαφνικά πρέπει να γίνει Μπαρτσελόνα για να σωθεί.
Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η απομάκρυνση του Βιδάλ και η άφιξη του Σιμόν, γνωρίζω όμως ότι η Τζιρόνα ενδιαφέρεται να μπει στα μπαράζ από τα οποία απέχει τρεις πόντους (υπενθυμίζω να μην υπολογίζεται την Μπάρτσα Β). Έχει γενικά ευνοϊκό πρόγραμμα καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με τις Πονδεραδίνα, Έλτσε, Λας Πάλμας και Σαλαμάνκα.
Στο 1,83 που δίνεται ο άσσος είναι δίκαιη τιμή.

256. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β –ΑΛΚΟΡΚΟΝ
Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό, τα πάντα εξαρτώνται από την Μπαρτσελόνα Β. Αν θέλει να μπει και να τους καταστρέψει μπορεί να το κάνει εύκολα διότι παίζει τρομερή μπάλα. Οι πιτσιρκάδες της θέλουν να μοιάσουν στα αστέρια της πρώτης ομάδας και κάνουν ότι κάνει και αυτή. Όποιος έχει δει αγώνα της τον τελευταίο καιρό καταλαβαίνει τι εννοώ. Οι Νολίτο και Σοριάνο μπροστά είναι σαίτες και δεν παίζονται εύκολα. Βέβαια από την άλλη υπάρχει ο ένας «κούκος» που λέγεται Κίνι.
Αν τα βραδυκίνητα καράβια (εκτός έδρας, διότι εντός μεταμορφώνονται σε high speed) της Αλκορκόν καταφέρουν να κρατήσουν θα χάσουμε τον άσο του 1,75.

271. ΘΕΛΤΑ – ΟΥΕΛΒΑ
Μπροστά σήμερα η τριάδα της Θέλτα που παραμένει 4 αγώνες χωρίς νίκη (πρωτόγνωρο), θα αποτελείται από τους βετεράνους Τρασόρας, Κίκε ντε Λούκας και Νταβίδ Ροντρίγκεθ, δηλαδή τριάδα φωτιά έχοντας βέβαια την λύση και του Ιάγκο Άσπας που τα πήγε περίφημα στην Γρανάδα. Απέναντι τους θα παραταχθεί η μαστόρισσα της ισοπαλίας (9, τις περισσότερες από όλες) εκτός έδρας Ουέλβα που προέρχεται από ένα αήττητο 6 αγωνιστικών.
Η μάχη θα είναι σκληρή στον βραδινό τηλεοπτικό αγώνα (στην Ισπανία βέβαια) της ημέρας, στον οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η Ουέλβα φέτος μόνο μία φορά έχασε με πάνω από ένα γκολ διαφορά (3η αγωνιστική στην Βαγιαδολίδ).
Ισχνό το 1,65, πολύ μικρό το 1,50 στο Under, με ρίσκο το καλύτερο Χ/1 ή το 1/1. Διάλεχτε ότι σας κάνει διότι αρκετούς άσσους προτείναμε σήμερα  και δεν μου αρέσει.

Καλή επιτυχία

2 σχόλια:

  1. ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2-0 η Μπαρτσελονα Β....μιλαμε για τρελο ταμειο. Ευχαριστουμε τον βοηθο προπονητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή