Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ατρόμητος – Μικρασιατική 0-2…λίγα λόγια για την διαιτησία λόγω Γιάχου


Στην ομάδα μας σήμερα αξίζουν συγχαρητήρια, διότι παρά το γεγονός ότι κατέβηκε αποδεκατισμένη από τις απουσίες, έπαιξε με φιλότιμο για τη νίκη. Ωστόσο ο αγώνας μας άφησε λίγη πίκρα καθώς η ομάδα μας, δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ σύμφωνα με τις φάσεις που έκανε.


Πριν περάσουμε στα αγωνιστικά, τα οποία θα ανεβάσουμε αργότερα  λέμε να ξεκινήσουμε με την διαιτησία. Το σημαίνον και  κεντρικό πρόσωπο σήμερα ήταν αναμφίβολα ο κύριος Γιάχος. Το να κάνουμε κριτική στον κύριο Γιάχο σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος κρίνουμε πως είναι ιεροσυλία. Μπορούμε όμως να πούμε πως διακρίναμε μία χαρακτηριστική άνεση στις κινήσεις του, άφηνε γενικά το πλεονέκτημα χωρίς να κάνει κατάχρηση σφυρίχτρας, ενώ η κίτρινη κάρτα δεν χρειάστηκε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις καθώς ήξερε απόλυτα πώς να την «φρενάρει» και πότε να κάνει χρίση της. Ελάχιστη γκρινούλα υπήρξε για ένα δύο σφυρίγματα αλλά προβλέπεται. Μακάρι πάντως να είχαμε τέτοιους διαιτητές στο νησί. Τα πάντα θα ήταν καλύτερα.
Στον κύριο Γιάχο ευχόμαστε ολόψυχα ότι το καλύτερο και μακάρι κάποτε να το δούμε σε τελικό Μουντιάλ. Διακρίναμε για άλλη μία φορά τον χαρακτήρα ενός ήπιου και με επίπεδο ανθρώπου. Και να μας «σφάξει» καμία φορά θα το κάνει σίγουρα με τακτ, οπότε πάλι δεν θα μπορούμε να του πούμε τίποτα. Όλα με λίγα λόγια έχουν τον τρόπο τους.  
Οι ελάχιστοι διαιτητές που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο για φροντιστήριο και μπράβο τους, σίγουρα πήραν χρήσιμα μαθήματα. 


Πάμε στους βοηθούς. Να σχολιάσουμε μία φάση. Ο κύριος Λιβανίδης στην φάση του πρώτου γκολ της Μίκρα ανεβοκατέβασε το σημαιάκι του, ισχυριζόμενος ότι έκανε λάθος εκτίμηση σε οφσαιντ. Δεκτόν. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που οι αμυντικοί παίκτες βλέπουν την σημαία του βοηθού και σταματούν περιμένοντας το σφύριγμα του διαιτητή? Εκεί τον κάλυψε απόλυτα ο κύριος Γιάχος λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ σφυράω, οπότε αν δεν ακούστε τίποτα συνεχίζετε» και  πράγματι είναι έτσι. Οι παίκτες γενικά να προσέχουν.


Πάμε όμως και στον κύριο Σύριο για να σχολιάσουμε την απόφασή του στο κανονικό γκολ του Σέργη που ακύρωσε ως οφσάιντ.
Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι όταν αντίπαλοι, ουδέτεροι και διαιτητές σου λένε ότι το γκολ είναι κανονικό. Εκεί πως αντιδράς? Όταν κάθε βδομάδα συμβαίνουν τα ίδια και τα ίδια τι λες? Εμείς θα πούμε, ευτυχώς που ήταν διαιτητής ο Γιάχος και υπήρξε γενικά σεβασμός  και ευτυχώς που η φάση έγινε στο 80΄. Αλλιώς ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν πάλι καθώς η εξέδρα που άρχισε τα Γαλλικά και τα μπουκάλια, αγρίευε άσχημα. Ακούστηκαν όμως και απίστευτες ατάκες με κορυφαία ενός στο τέλος που είπε «τα βλέπεις αυτά Μαχαίρα? Καταρχήν αυτός είναι υπέρβαρος!!!».


Ο κύριος Μαχαίρας αγαπητοί φίλοι τα βλέπει όλα, στραβός δεν είναι αλλά…αλλά και εμείς βλέπουμε, σκεπτόμαστε και γενικά μαθαίνουμε διάφορα, μερικά από τα οποία εντάσσονται στο λεγόμενο off the record που σεβόμαστε. Εμείς όμως θα αναρωτηθούμε το πλέον απλό, απευθυνόμενοι στον κύριο Μαχαίρα καθώς μας αρέσει να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα.

Δεν θα ήταν προτιμότερο να έχει οριστεί σήμερα ένας νέος σε ηλικία βοηθός που να έχει χρόνια μπροστά του ώστε να  ωφελειθεί από την εμπειρία του Γιάχου? Και επειδή θα ήταν νέος και θα είχε κίνητρο, θα είχε και καλή απόδοση. Ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος? Να «ψήνω» ένα νέο διαιτητή δίπλα στο Γιάχο ή ένα υπέρβαρο στη δύση του? Απλές σκέψεις κύριε Μαχαίρα και μην απαντήσετε ότι βάλατε ένα έμπειρο για να μην υπάρξει γκρίνια. Όταν ετοιμάζω ανθρώπινο δυναμικό να σφυρίζει, βάζω δίπλα στο Γιάχο τους καλύτερους ή τα ταλέντα, έτσι ώστε αύριο μεθαύριο στα ντέρμπι να έχω ανθρώπους «ψημένους» από παραστάσεις στυλ Γιάχου, υψηλού επιπέδου. Μακάρι να επιτρεπόταν σήμερα να είχατε 20 βοηθούς από την μία μεριά και άλλους 20 από την άλλη.

 
Είδατε τα αποτελέσματα ξανά.  Έσκασε ο άνθρωπος διότι έπρεπε να συναγωνιστεί στο τρέξιμο παιδιά με πνευμόνια που τρέχουν 90 λεπτά όπως έσκασε και ο άλλος πριν μία βδομάδα στο ματς με την Καλαμωτή. Τι ματς περιμένατε να παιχτεί σήμερα κύριε Μαχαίρα? Πιο αργό και από replay? Ντέρμπι ήταν. Τις προάλλες σας λέγαμε για ένα διαιτητή που έπρεπε να «διαβάσει» το ματς. Εσείς ως έμπειρος,  στους ορισμούς σας δεν «διαβάζεται» τα ματς?

Στο τέλος του αγώνα ακούσατε τι έλεγε σωστά ο κόσμος. Όσο θα σκοτώνονται τα «στρατόπεδα» σας μεταξύ τους, θα την πληρώνουν, οι ομάδες, οι παίκτες,  οι διαιτητές και οι τσέπες μερικών. Μέχρι να μονιάσετε για το καλό του ποδοσφαίρου της Χίου, όλοι οι άλλοι θα είναι μόνιμα τα εξιλαστήρια θύματα. Δικαιολογίες δεν δεχόμαστε. Αυτή κατά την άποψή μας είναι για την  πηγή όλων των δεινών που συμβαίνουν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδολογίες.

22 σχόλια:

  1. na poula kanena galataki kalos ine,,,,gia epoptis de to xi me ti kamia..prepi na xasi toulaxiston 40 kila..kai na ma8i ti ine to ofsaint o asxetos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala katalavame pws kerdise pali i mikra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti katalaves re; kai ego exo parapona gia 2 faseis pou me ekopsan me ossait...kaneis kako stin omada soy me auti tin klapsa pou vgazeis...exeis na kerdiseis 5 agonistikes kai sou ftaiei i diaitisia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ.
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kofte re oloi tis blakeies sas.
    DEITE RE STH FOTOGRAFIA MIA KOILIA POY EXEI KAI TON EXOYN DIAITHTH.MAS KOROIDEYOYN OLOYS MAS
    MA DEN NTREPONTAI KATHOLOY KAI ESEIS LETE GIA ADIKIES TOY ENOS KAI TOY ALLOY
    ALLA TOSO SAS KOBEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρχισαν πάλι οι γενεολογικες καταβολες, τα ζαρζαβατικα και οι αδικιες. Απο επιχειρήματα τιποτα.
    Αν αυτο καταλαβαινετε με οσα διαβαζετε παμε χαμενοι ολοι μας.
    Αν καταλαβαινετε πως εδω μεσα γραφουμε για να δικαιολογησουμε τις 30 ηττες του Ατρομητου καλυτερα να παμε για χορτα στο βουνο.
    Αλλοιμονο ρε παιδια αυτο το ποδοσφαιρο βλεπετε και θελετε?
    Το θμεα ειναι μονο το ποιος κερδιζει και ποιος χανει. Κοιταξτε και λιγο παραπερα.

    Λυπούμεθα πολύ αλλά θα "σκουπίσουμε" ελαφρα τα σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:34 krivese pisw apo to priktrologio k ta les afta ela ston agio giorgi na ta peis afta ama sou bastaei are k na xame to ghpedo tora tha mas blepate me thleskopio otan prin 6 -7 xronia emeis pername protathlima eseis den kserate ti sxhma exei h mpala asxetoi ante geia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΦΣΑΙΤ ΤΟΥ ΣΕΡΓΗ ΕΠΙΔΕΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ,ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καποια κιλα παραπάνω?...πόσα δηαλδη?....50?....χαχαχαχα ωραιος ρε μαγκα.
    Με οποιον καθομουν στην ευθεια (και με μερικους της Μικρα) αλλα ειδαμε αλλα δεν εχει σημασια. Αυτα ειναι αποψεις. Το θεμα ειναι να βελτιωθουν ολοι τους γιατι μας κουρασαν υπερβολικα με ολα αυτα. Τους βαρεθηκαμε και δεν ξαναπατησουμε σε γηπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. eytixos poy tin "epiase"...pou na toy efeyge diladi tha milagame tora gia sfagi tis Mikra e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βαρεθηκεσ δεν βαρεθηκεσ η ουσια ειναι μια ο Ατρομητο\ς για αλλη μια φορα αδικημενος και η μικρα που τοσο θελουν να την δουν στη Δ εθνική πρωτη το εργο το εχουμε ξαναδει συντομα και αλλεσ ομαδεσ θα δουν να παιζετραι σε βαροσ τουσ αυτη η αδικά τωρα η μπαλα πηρε την ομαδα μας αυριο καποια αλλη και παει λεγοντας
    ποσειδωνας πθυ τουσ χρφειαζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ευτυχως που επιασε και το πλαγιο και το εδωσε σωστα ο χοντροσ απο το οποιο ξεκινησε το πρωτο γκολ εχει το κατι τι ο κυριοσ αυτος και τα πιανει ολα μεγαλο ταλεντο απο παλια αλλα εμεινε στασιμοσ κουνα που σας κουναγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ....ΦΙΛΕ ΜΟΥ;ΒΡΙΖΩΝΤΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΟΝΤΑΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ;ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΣ;ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΧΕ 50 Η 100 ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΓΙΟ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ;ΜΗΠΩΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΓΚΟΛ ΤΙΣ ΜΙΚΡΑΣ;ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΑΝΕ;ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ Δ.ΣΤΑΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. MAKAΡΙ ΣΑΝ ΤΟΝ 'ΧΟΝΤΡΟ'ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουραστηκαμε να σας λεμε τα ιδια και να γραφετε τα αλλα. Από αυτό που διαβασατε στο ποστ, καταλαβετε οτι το θεμα μας ήταν αν αδικηθηκε ο Ατρόμητος ή η Μίκρα? Αυτό λέμε ή καταλήγουμε κάπου για το οποίο θα έπρεπε να γίνεται λόγος. Πάψτε να βλεπετε τα παντα τοσο οπαδικά. Δεν ωφελει κανεναν. Δείτε λιγο παραπερα. Εχετε την εντυπωση οτι αυτα δεν συμβαίνουν σε αλλα γήπεδα της Χιου? Επειδή δεν γράφονται από άλλες ομάδες και αρχισαν να γραφονται εδω?
    Φτανει πια χαλατε τσαμπα φαια ουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. fantasoy na eisoyn kai opados tis....xaxaxa.
    Pame re parakato. Leptomereies einai ola ayta. Ayrio tha pame na doyme STAFIDA epi to ergon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο μονος που αδικηθηκε πραγματικα εχθες ηταν το καημενο το σημαιακι του βοηθου που εσπασε.Και για να σοβαρευτουμε λιγο ολοι μας ας σταματησουμε να βλεπουμε φαντασματα και τα οικογενειακα και κοινωνικα μας προβληματα μην τα ξεσπαμε παντα πανω στα [κορακια].Καλημερα μας και καλη μας εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. MΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. katarxin de mporis na kseris an ta dyo prota itan ofsaint i oxi?file m,,,,kata deyteron de sikonis to simaiaki opote 8elis sto goal milao kai kata trito,,to goal to 3o pou akiro8ike itan ka8aro den ypirxe ofsaint imoun apo piso euthia......alla ine ayto pou ipa 1% enas filos m kseri...de pirazi pame na doume tora stafida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. re paidia poly klapsa klapsa klapsa klapsa kai tipota den mas kanei kalo h mikra kalos h kakos htan poly kaliteri apo emas min mirologoume allo teleiose kai xasame dikaia an kapoioi pisteyete to antitheto eiste apla empatheis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. re 3.47 ti gnomi exis gia ta 3 akuro8en goal?
    ego exo apopsi mno gia to 3o pantos

    ΑπάντησηΔιαγραφή