Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μονακό - Καέν 2-2..... τραγική ομοιότης με άλλη κατάληξη

Κρίμα τελικά να μην έχουμε αυτόν τον βοηθό στο παιχνίδι του Σαββάτου. Δείτε πως έγινε το 2-2 το περασμένο Σάββατο σε αυτόν τον αγώνα και αναρωτηθείτε τι τελικά συμβαίνει. Εκτελεί το φάουλ ο Σίμος, ορμάει ο Βέκιος που δεν καλύπτεται, δεν βρίσκει τη μπάλα, αυτή καταλήγει στα δίχτυα αλλά το γκολ μετράει κανονικά. 

 Είναι οι ίδιες φάσεις για τις οποίες, ανάλογα το τι πρεσβεύουμε, είμαστε ειδικοί στον να έχουμε επιλεκτική μνήμη και άποψη. Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτοί που έχουν την ευθύνη της τελικής κρίσης ή αδρανούν ή δεν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει, με αποτέλεσμα κάποιοι να  εκτιμούν πως είναι πρώιμοι και κάποιοι άλλοι όψιμοι με το αντικείμενο.

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις εξελίχθηκαν πριν λίγο στο ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ


Εκπρόσωποι των ομάδων του Κανάρη και του Ατρομήτου επιχειρηματολόγησαν αναφέροντας τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στο μεταξύ μας αγώνα και όχι μόνο.

Με αφορμή αυτή την εκπομπή και στο κομμάτι που με αφορά, μου δίδεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Καλώς ή κακώς ο Ατρόμητος απέκτησε ένα blog για να παρουσιάζει τα δρώμενα της ομάδας του και όχι μόνο. Το όχι μόνο, αναφέρεται και στο γεγονός  ότι πέραν των καθαρά αθλητικών συμβάντων, κάνω σχόλια, κριτική, ανάλυση και ότι άλλο νομίζω και κρίνω χωρίς ίχνος παρέμβασης και λογοκρισίας από κανέναν.

Ενίοτε το κομμάτι της κριτικής που κάνω φάνηκε πως «ενοχλεί». Ενοχλεί βέβαια ανάλογα την κατεύθυνση της κριτικής ή της θέσης που παίρνω. Όταν αφορά καθαρά την ομάδα μας όλα καλά. Όταν η κριτική αυτή «ακουμπάει» έξω από τον Ατρόμητο ενοχλεί, πυροδοτεί «πολέμους» και οξύνει τα πνεύματα. Όταν αναφέρει γεγονότα που θίγουν καταστάσεις έξω από τον Ατρόμητο επίσης ενοχλεί. Εισπράττω δηλαδή ότι στην ποδοσφαιρική Χίο όλα βαίνουν καλώς και ξαφνικά ένα blog δημιουργεί το πρόβλημα.

Το blog είναι ανοιχτό για να το επισκέπτεται και να το διαβάζει όποιος θέλει. Δεν υποχρεώνω κανένα να το επισκέπτεται. Αν στο blog διαβάζεται βωμολοχίες, προκλητικά δημοσιεύματα (υποκειμενικό αυτό) ή το περιεχόμενό του δεν συνάδει με την αισθητική σας, τον πολιτισμό σας και το επίπεδό σας δεν ξαναμπαίνετε. Στο κάτω κάτω πριν δύο μήνες δεν υπήρχε.

Όμως το δικαίωμα να ασκώ κριτική, να παίρνω θέση και να λέω την υποκειμενική μου άποψή, την οποία προσπαθώ πάντα να τεκμηριώνω, με όσα ξέρω ή με αυτά πέφτουν στην αντίληψή μου,  δεν θα μου το απαγορέψει κανείς, είτε αυτό αρέσει είτε όχι. Ξεκαθαρίζω ότι δεν διεκδικώ το αλάθητο του πάπα. Λάθη κάνω και θα κάνω διότι μερικές φορές υπερισχύει το συναίσθημα της λογικής.

Όσοι συνήθισαν να διαβάζουν, ότι έβαλε γκολ ο τάδε και έχασε ευκαιρία ο τάδε και ο διαιτητής ήταν άριστος και μπράβο στην ομάδα μας,  υπάρχουν και αλλού πηγές για να ενημερωθούν. Θα παίρνω θέση όπου κρίνω έτσι όπως την πιστεύω εγώ και αυτοί που ενίοτε εκφράζω, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα σε χιλιάδες ηλεκτρονικά έντυπα και ιστοσελίδες για χιλιάδες θέματα. Εκτός βέβαια και η κριτική όταν αφορά «εμάς» δεν μας αρέσει ή δεν μας αρέσουν οι απόψεις του γράφοντος όταν διαφέρουν από τις δικές μας. Όποιος διαφωνεί ή ενίσταται δικαιούται να αντί επιχειρηματολογήσει  από τον δικό του χώρο ή και από εδώ κόσμια. Όποιος δεν έχει συνηθίσει ή δεν ανέχεται αυτού του είδους την αθλητική κάλυψη που εκτιμώ πως κάνω, να πάει στην επόμενη πηγή ενημέρωσης.

Τις πρώτες μέρες που άνοιξε το blog και με αφορμή ένα γεγονός, ανέφερα πως δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να συναγωνιστώ, συγκρίνω ή επικρίνω όμορες ιστοσελίδες. Δεν το έχω κάνει και δεν πρόκειται να το κάνω.  Όποιος το κάνει θα ατυχήσει και όποιος το ξανακάνει θα λάβει τις απαντήσεις που του αξίζουν. Το ανάθεμα  για τα όσα γίνονται στα γήπεδα του νησιού, δεν θα δεχτώ να το ρίξει άλλη φορά κανείς σε αυτό το το blog διότι θα γίνω ιδιαίτερα καυστικός. Σε αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος και απόλυτος. Άλλοθι  για να δικαιολογηθούν τα ενίοτε αδικαιολόγητα να πάτε να βρείτε αλλού και όχι στο blog του Ατρομήτου. Τελεία και παύλα.

Κλείνοντας θα αναφέρω  μία γνωστή παροιμία που λέει πως «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». 

Και τώρα ο Άτλας

... με την "κόντρα" να ξεκινά την ώρα του καφέ, σε ουδέτερη έδρα, όπου ο φίλος Κλαδιάς μας υποσχέθηκε καρεκλίτσες με εξέχουσα θέα. Αντε να δούμε αν θα κρατήσει τις υποσχέσεις του .


Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνες και σχόλια από το Κανάρης - Ατρόμητος 2-2

Οι ομάδες παρατάχθηκαν εμπρος στο κοινο που όσο περναγε η ώρα μεγάλωσε.
























Οι φάσεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη με τον Ατρόμητο στην αρχή...
























...και τον Κανάρη στη συνέχεια να σκοράρει αλλά να δημιουργεί και να χάνει κλασικότερες ευκαιρίες...



























...σε ενα διάστημα που είχε την υπεροχή, με την αριστερή πλευρά του Ατρομήτου να μπάζει συνεχώς.

























Για να φτάσουμε στα δυσάρεστα γεγονότα. Ακυρώθηκε το γκολ του Ατρομήτου, ο κόουτς Παπαθεοδώρου πήγε να διαμαρτηρυθεί στον βοηθό (κακώς), του πέταξαν ένα φραπεδάκι (ε και τι έγινε, φραπεδάκι ήταν), αγρίεψε, άρχισαν τα Γαλλικά εκατέρωθεν με την εξέδρα (κακώς από πλευράς κόουτς καθώς η εκάστοτε εξέδρα έχει το ακαταλόγιστο, έχοντας παράλληλα την άνεση να εκτονωθεί, να λέει και να κάνει ότι θέλει όποτε θέλει) και αποβλήθηκε. Αυτή η σκηνή όπως έχετε διαπυστώσει στα σχόλια του αγώνα, σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.  Άρχισαν οι συγκρίσεις για το ποιός έχει επίπεδο ή όχι,  για τον αν κανω αστυνομικό ρεπορτάζ καθότι άσχετος με το ποδόσφαιρο, απειλές μηνύσεων από θιγμένους και γενικά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καθένας βλέπει το άσπρο μαύρο και το ανάποδο, σύμφωνα με τα χρώματα που πρεσβεύει. Όλα είναι στα πλαίσια της κοινωνιας και της νοοτροπίας που έχουμε, από την οποία δεν αποτελώ εξαίρεση. Είμαι μέλος της άρα έχω και εγώ πολλά κουσούρια. Όσοι δε, προσπαθούν να μου τα θυμίζουν, καλά κάνουν μήπως και βελτιωθώ, αλλά ας κοιτάξουν και την δική τους καμπούρα. Εκτός και νομίζουν πως δεν έχουν.
























Κάποια στιγμή παίχτηκε και ποδόσφαιρο ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που προς τιμήν τους δεν παρασύρθηκαν με τον εκνευρισμό που υπήρχε, αγωνιζόμενοι σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια. Η ομάδα ρίσκαρε, βγήκε μπροστά μείωσε  στο 75΄ με το σουτ του Σίμου Σούκα...


























.... για να ισοφαρίσει στο 90΄με το φάουλ του Νύκτα.
























Στα τελευταία λεπτά η αγωνία βάρεσε κόκκινο με τον Κανάρη να κάνει τελευταίος φάσεις για γκολ.


























Ο αγώνας τέλειωσε, οι οπαδοί του Κανάρη λογικά έφυγαν στεναχωρημένοι με την εξέλιξη του αγώνα ενώ αυτοι του Ατρομήτου χαρούμενοι.
Σε αυτό το σημείο να σχολιασω δυο ακόμα θέματα. Το ένα έχει να κάνει με τον ερασιτέχνη φωτογράφο Νίκο Χούλη που από χόμπι γυρνάει τα γήπεδα τραβώντας φωτογραφίες από τους αγώνες που μοιράζει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ σε οποίον τις ζητήσει. Ο κλασικός αντιπατητικός παρατηρητής (ο μόνος που υπάρχει) φρόντισε να τον στείλει στην εξέδρα παρότι διαθέτει όλα τα νόμιμα χαρτιά. Μου έστειλε αυτό και το ανεβάζω διότι αντιπροσωπέυει το "ακριβοί στα λάχανα, φτηνοί στο πιπέρι"...


Το δεύτερο έχει να κάνει με τον " περιπατητή" που τον βλέπουμε να συνομιλεί  με τον πάγκο του Κανάρη. Είναι αυτό που έλεγα χτες περί επιλεκτικής εφαρμογής των κανονισμών καθότι μετράω ορθίους. Και μία συμβουλή. Όταν ανοίγει το στόμα του να σχολιάζει πικρόχολα ανθρώπους, καλό είναι να κοιτάει και την δική του καμπούρα που έλεγα προηγουμένως. Δεν θα πω άλλα (δεν πρέπει) διότι είναι κατανοητό σε αυτούς που καταλαβαίνουν πως κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.


Η βαθμολογία σε 21 αγώνες


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κανάρης – Ατρόμητος 2-2

Είναι προτιμότερο να γράφεις και να εκφέρεις άποψη για κάποιο θέμα όταν είσαι ήρεμος και έχεις καθαρό μυαλό παρά όταν είσαι θυμωμένος. Το θυμό μου προσπαθώ να τον μετριάσω αλλά για το καθαρό μυαλό δεν ξέρω.

Στο σημερινό ρεπορτάζ του αγώνα μας με τον Κανάρη θα κάνω για πρώτη φορά αναφορά και σε παρατηρητή αγώνα. Σε «περιπατητή» αγώνα θα έλεγα, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει το πόσο εμπατής είναι με τον Ατρόμητο. Θα τα πούμε όμως παρακάτω πιο αναλυτικά για  τον συγκεκριμένο τύπο.

Η βαθμολογική σημασία που είχε ο αγώνας εξασφάλιζε εκ προοιμίου ότι θα ήταν ντέρμπι όπως και ήταν.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε επιθετικά κερδίζοντας ένα φάουλ που έστειλε άουτ ο Νιάκας στο 6΄, για να φτάσουμε στο 8΄, να δημιουργηθεί κενό στη δεξιά πλευρά μας, να το εκμεταλλευτεί ο Κανάρης, να γίνει η συρτή σέντρα από το Μονίαρο, η λάθος απόκρουση του Κουνέλη με συνέπεια το 1-0. Άλλο ένα από τα πολλά «φτηνά» γκολ  που δέχεται η ομάδα μας δίνοντας πάσης φύσεως δικαιώματα. 

Το γκολ επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία όλων  μας, με συνέπεια να χρειαστούν 10 λεπτά για να κάνουμε φάση. Στο 20΄ο Παντελής Σούκας έκανε τη σέντρα ο Σίμος Σούκας έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά έχασε το γκολ. Στο 23΄ο Κανάρης χάνει τετ α τετ, ενώ ακολούθησαν δύο σουτ του Κανάρη από πλεονεκτικές θέσεις που πέρασαν άουτ.

 Για να φτάσουμε στο 28΄και να αρχίσουν τα παρατράγουδα. Ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο Σίμος Σούκας, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κανάρη αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο βοηθός Πολυτάρχου επικαλέστηκε το γεγονός ότι παίκτης του Ατρομήτου κινήθηκε προς τη μπάλα από θέση οφσάιντ, συνεπώς συμμετείχε στην φάση, άρα άκυρο το γκολ.

Εδώ αρχίζει το μπέρδεμα διότι μέχρι την προηγούμενη βδομάδα γνωρίζαμε ότι σε τέτοια περίπτωση το γκολ σωστά ακυρώνεται. Όμως σε συνάντηση εμού και του προπονητή μας με τον κύριο Σαρρή για ιατρικούς λόγους, το έφερε η κουβέντα να σχολιάσουμε την φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Εκεί πληροφορηθήκαμε πως σε επικοινωνία του κυρίου Σαρρή με ανώτατα διαιτητικά στελέχη για αυτή την φάση, του ανέφεραν πως ο κανονισμός έχει αλλάξει και δεν ισχύει το θέμα «επηρεάζει τη φάση» οπότε το γκολ του Ολυμπιακού ήταν κανονικό.

Στη φάση αυτή και γνωρίζοντας ο προπονητή μας ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο (συμπληρώνω εκ των υστέρων στο κείμενο μετά από παρατήρηση στα σχόλια πως κακώς μπήκε) και αφού απομάκρυνε τους ποδοσφαιριστές του, συζητώντας με τον διαιτητή και τον αρμόδιο βοηθό, τους ανέφερε το γεγονός ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός. Επειδή στις κερκίδες υπήρχαν και κάμερες (Γιαγκίνη που ήσουν?) αν δείξουν την φάση, θα δείτε ότι η αντίδραση του προπονητή μας ήταν κόσμια με αναφορά το συγκεκριμένο γεγονός. Όμως ο παλιός παίκτης του Κανάρη Σοβατζής Μιχάλης θεώρησε πρέπον να εξωτερικεύσει τα οπαδικά του αισθήματα πετώντας ένα κύπελλο καφέ στο προπονητή μας. Οποία αλητεία. Αφού τελικά ακυρώθηκε το γκολ, γυρίζοντας ο προπονητής μας στο πάγκο, πληροφορήθηκε από τον διαιτητή ότι αποβάλλεται  διότι είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με την εξέδρα.
Συμπέρασμα. Οτιδήποτε σου πετάνε από την εξέδρα εσύ δεν πρέπει να αντιδράς.

Γύρω στο 40΄, έγινε μία ψηλή σέντρα από τα δεξιά προς την περιοχή του Κανάρη, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι χωρίς να ακουμπήσει τη μπάλα ο Νύκτας, η μπάλα πέρασε παράλληλα και πήγε στο πίσω δοκάρι, καταλήγοντας στο Νιάκα ο οποίος σούταρε, η μπάλα βρήκε σε χέρι αντιπάλου και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι.  Όμως ο βοηθός σε πρώτο χρόνο σημείωσε σε θέση οφσάιντ το Νύκτα που δεν είχε συμμετοχή αλλά βλέποντας ότι η μπάλα καταλήγει στο Νιακά κατέβασε το σημαιάκι του. Μετά τον καταλογισμό του πέναλτι από τον διαιτητή, ο βοηθός πιεζόμενος από την εξέδρα χωρίς να κρατάει σηκωμένη τη σημαία του ως όφειλε (κάνω λάθος?) για να δείξει την παράβαση, κάλεσε τον διαιτητή και ως δια μαγείας θεώρησε ότι ο παίκτης που δεν επηρέαζε σε πρώτο χρόνο, μετά τη πίεση της εξέδρας, ήταν όφσαιντ.

Για αυτές τις δύο φάσεις αυτή είναι η άποψη του Ατρομήτου.

Πάμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Κανάρης ξεκίνησε καλύτερα, είχε δύο φάσεις στο 57΄ζήτησε πέναλτι που κατά την εκτίμησή μας δεν ήταν, για να φτάσουμε στο 63΄όπου έγινε το 2-0  (γιατί κύριε βοηθέ μετά το γκολ δεν τρέξατε προς την σέντρα μόνο μείνατε καρφωμένος στην ευθεία της γραμμής της μεγάλης περιοχής?) από κακή εκτίμηση της άμυνάς μας. Από κει και μετά το ματς έγινε ροντέο. Ο Ατρόμητος ρίσκαρε και βγήκε μπροστά με τον Κανάρη στις αντεπιθέσεις (είχε καλές φάσεις) να μην έχει το καθαρό μυαλό να τελειώσει το ματς. Ο Ατρόμητος κατάφερε να μειώσει με σουτ του Σίμου Σούκα γύρω στο 75΄ και να ισοφαρίσει με φάουλ του Νύκτα στο 90΄. Μέχρι το τέλος ο Κανάρης είχε δύο καλές φάσεις για να πάρει τη νίκη. 



Σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα και με τα όσα έγιναν, ο Ατρόμητος πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος που πήρε την ισοπαλία. Εκτίμησή μου είναι ότι ο Κανάρης που είχε περισσότερες φάσεις θα μπορούσε να κερδίσει το ματς.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ  ΜΗ ΤΥΧΩΝ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ Η ΟΜΑΔΑ

Από δω και κάτω ότι γράφω εκφράζει αποκλειστικά εμένα.

Στο 66΄ έγινε ένα σκληρό μαρκάρισμα στο Νύκτα. Εκτελών πλέον επίσημα χρέη προπονητή καθότι ο κύριος Παπαθεοδώρου είχε αποβληθεί, διαμαρτυρήθηκα κόσμια στον διαιτητή, απαιτώντας κάτι παραπάνω από το φάουλ (κάρτα), έχοντας ταυτόχρονα διάλογο με τον προπονητή του Κανάρη.
Ο διαιτητής άκουσε τι είπα και με μειλίχιο τρόπο μου υπέδειξε να κατευθυνθώ στο πάγκο μου. Σε εκείνο το σημείο ο επιλεκτικός θεματοφύλακας νόμων και κανονισμών του ποδοσφαίρου Γιαγκίνης, με τράβηξε από τον ώμο για να γυρίσω στο πάγκο. Του είπα παράτα με ήσυχο και μην με ακουμπάς, τραβώντας το χέρι μου. Ο συγκεκριμένος τύπος φώναξε τον διαιτητή ζητώντας του να με αποβάλλει όπως και έγινε. 

Φεύγοντας προς τα αποδυτήρια μου μετέφεραν οι παίκτες μας από τον πάγκο της ομάδος μας τις απειλές του «θα τον κανονίσω μετά αυτόν που τραβά φωτογραφίες». Την οποία φράση όταν την επικαλέστηκα αργότερα μπροστά του παρουσία μαρτύρων έκανε τον ανήξερο.


Όσον αφορά το φύλο αγώνα αναγράφηκε ότι με απέβαλε «διότι δεν άκουσα εντολή του».  Γιατί δεν  γράφει τα πραγματικά περιστατικά και το τι εντολή έδωσε ο τύπος από τα Νένητα για να φανεί η παράβασή μου ενώ απορώ γιατί τον έβαλαν παρατηρητή σε αυτό το ματς αλλά και γιατί δέχτηκε ίδιος. Ψηλά γράμματα αυτά. Ευθιξία από τέτοιους εμπατείς τύπους στυλ Γιαγκίνη δεν περιμένω.
Με τον Ατρόμητο εφαρμόζει τους κανονισμούς όπως γουστάρει και όποτε γουστάρει και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν είδα για παράδειγμα μία παρατήρηση στο πάγκο του Κανάρη που ήταν μόνιμα επίσης όρθιος (δεν κάνω μομφή στο Κανάρη…το ξεκαθαρίζω για να μην υπάρχει παρεξήγηση).
Στην εξέδρα υπήρχε κάμερα και τράβαγε το ματς. Το είδε? Όχι βέβαια. Γιατί? Διαβάζει τις ανακοινώσεις της ΕΠΣ ΧΙΟΥ ή όχι? Για μένα βγήκε η ανακοίνωση της ΕΠΣ Χίου? Ήξερε όμως μετά να λέει του κυρίου Μαχαίρα για το αν έχω δικαίωμα να τραβάω φωτογραφίες χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Στα 30 χρόνια που είμαι σε αγωνιστικούς χώρους, προσπαθώ να είμαι κόσμιος σεβόμενος αυτό που κάνω. Δεν έχω δεχτεί παρατήρηση ούτε αποβλήθηκα ποτέ. Έφτασε στο σημείο να με αποβάλει αυτός ο αντιπατητικός τύπος, ο οποίος ψάχνετε διαρκώς με τον Ατρόμητο. Νισάφι πια με τον συγκεκριμένο τύπο που έχει καβαλίσει το καλάμι και νομίζει πως αυτός είναι και άλλος δεν είναι.Αρκετά τον ανεχτήκαμε. Ως εδώ.


ΕΔΩ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Κάνουμε παράκληση στην Ε.Π.Σ Χίου να μην ξαναβάλει τον συγκεκριμένο παρατηρητή στους αγώνες μας. Πολλάκις έχει αποδείξει ότι έχει πρόβλημα με την ομάδα μας. Κάνει μόνιμα επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών, ψάχνοντας μονίμως το πώς θα μας αποβάλει για ψύλλου πήδημα. Τον θεωρούμε εμπαθή με την ομάδα μας, από καιρό είναι αντιπαθητικός σε όλους μας (απλά σήμερα το επιβεβαίωσε όπως μπορούσε)  και ζητούμε να γίνει σεβαστή η παράκλησή μας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Δεν θέλω να εκφράσω άποψη για την διαιτησία του αγώνα. Παράκλησή μου είναι οι βοηθοί να ξαναδιαβάσουν τους κανονισμούς, να μάθουν πότε έως πότε και γιατί πρέπει να σηκώνουν το σημαιάκι τους, να μπορούν να τρέχουν διότι για παράδειγμα ο κύριος Λιβανίδης υστερεί εμφανώς σε φυσική κατάσταση (είδα το πόδι του μπαταρισμένο), να μελετήσει και πάλι ο κύριος διαιτητής το θέμα πλεονέκτημα και το θέμα του πειθαρχικού ελέγχου και καλή συνέχεια σε όλους.
Αν ο κύριος Μαχαίρας και ο κύριος Σαρής που ήταν στο γήπεδο, έμειναν  ευχαριστημένοι με όσα είδαν, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Υ.Γ.
Οι φωτογραφίες με τον παρατηρητή που ζητάμε να εξαιρεθεί από τους αγώνες μας,  είναι ευγενική προσφορά του chiosportsphotos

Οριακό το σφύριγμα αλλά σωστό

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε στο "Ελιοδόρο Ροντρίγκεθ Λόπεθ" ο αγώνας μεταξύ της Τενερίφη και της Χερέθ με τελικό σκορ 2-1. Η αγωνία μου, για λόγους που  ίσως καταλαβαίνετε είχε κορυφωθεί καθώς πίεζε η Χερέθ, με την Τενερίφη να βγάζει  αυτή τη φάση, τον Νίνο να σκοράρει, αλλά τον βοηθό να τον σημειώνει σε θέση οφσάιντ  (το οφσαιντ το κατελόγισε στον παίκτη με την άσπρη φανέλα που πατά την γραμμή σχεδόν στη γωνία της μεγάλης περιοχής).

Είναι η φάση που βλέπετε για την οποία χρειάστηκα την εικόνα πριν σταματίσω το κράξιμο στο βοηθό.  Νομίζω πως είχε δίκιο καθώς ήταν σε άριστη θέση. Βέβαια δεν ξέρω τι θα έλεγα αν το ματς γινόταν Χ.


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κανάρης – Ατρόμητος πέρσι

Ο περσινός αγώνας της ομάδος μας με τον Κανάρη είχε διεξαχθεί στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής, με τον Ατρόμητο βαθμολογικά αδιάφορο και την αντίπαλό μας ομάδα του Κανάρη, ήδη Κυπελλούχο Χίου.
Στον συγκεκριμένο αγώνα, για τον οποίον η ομάδα μας είχε δεχθεί την μετάθεσή του,  λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Κανάρη στο κύπελλο, ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε χωρίς αγωνιστικό κίνητρο, με συνέπεια εύκολη την ήττα με 1-4.

Τρία πράγματα είχα ξεχωρίσει σε εκείνο τον αγώνα.

1. Το φανταστικό γκολ του Νύκτα με ανάποδο ψαλίδι
2. Τις φωνές του κόουτς Παπαθεοδώρου στο ημίχρονο
2. Τις παροτρύνσεις των φιλάθλων του Κανάρη που φώναζαν «βάλτε τους κι άλλα»

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι διαιτητές του αγώνα Κανάρης – Ατρόμητος

Το διαιτητικό τρίο για τον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Κανάρη, αποτελείται από τους κυρίους Τσαπάρα (Διαιτητής 4ης Κατηγορίας, Α΄ Ερασιτεχνική), Λιβανίδη (Βοηθός Διαιτητής 4ης Κατηγορίας, Δ΄ Εθνική, Α΄ Ερασιτεχνική) και Πολυτάρχου (Διαιτητής 5ης Κατηγορίας, από ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ)

Να ξυπνήσω μνήμες στο προπονητή μας Παπαθεοδώρου

 Είπα να σου θυμήσω λίγα πράγματα από τότε που έπαιζες μπάλα

1. Εδώ πρώτα σε βλέπω και μετά σε ακούω στο τέλος του βίντεο

ΟΦΗ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 3-2 (28/9/1986)



2. Εδώ ακούγεσαι στο τέλος της περιγραφής
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2 (90-91)


 

3. Κόουτς εδώ δεν τα πήγες καλα (σε αυτό το ματς ήμουν μέσα). Κάνεις πέναλτι στον Αναστό και πανηγυρίζω

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 3-0 (90-91)



4. Εδώ κόουτς βλέπω και ακούω σωτήρια απόκρουση αλλά μετά κάνεις πέναλτι και μου διέλυσες το ΠΡΟΠΟ..... ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝ ΡΕ ΚΟΟΥΤΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1



5. Σε αυτό το βίντεο κόουτς άκου πρώτα τις συνθέσεις των δύο ομάδων και μετα άκου και την περιγραφή.

συνεχίζεται...

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνες από το Ατρόμητος - Παγχιακός/Αστέρας

Η αναμέτρηση με τον Παγχιακό λόγω και των καιρικών συνθηκών έφερε στο γήπεδο οριακά γύρω στα 50 άτομα που κατα την διάρκα του αγώνα έγιναν γύρω στους 80. 
























Σχεδόν αμέσως ο Ατρόμητος προηγήθηκε μετά το μπάσιμο του Νιάκα που βλέπετε, με την μπάλα να καταλήγει στο Σέργη.
























Ένα γεγονός που έχω παρατηρήσει είναι πως σχεδόν σε κάθε αγώνα οι παίκτες όλων των ομάδων κάνουν συνεχόμενα λάθη στις εκτελέσεις των πλαγίων. Είναι τόσο δύσκολο να μάθουν τα βασικά του αθλήματος? Ήμαρτον.
























Ο χρόνος περνούσε, το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν (και πως να έρθει έτσι που παίζαμε) ωστόσο φτάσαμε στο 44΄ στη φάση με το πέναλτι στο Νιάκα. Μέσα από αυτό το σχόλιο, θέλω να απευθυνθώ στον διαιτητή του αγώνα και να του πω "κύριε Αναστασιάδη, όποιος έχει ασχοληθεί και γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά, περί γλώσσας του σώματος και γλώσσας του προσώπου, αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα από ένα σφύριγμα που δίνεται ή που δεν δίνεται, παρατηρώντας απλά τον διαιτητή". Ελπίζω να είμαι κατανοητός στο τι εννοώ, για αυτό σας βάζω ξανά αυτή τη φωτογραφία, τραβηγμένη 3-4 δευτερόλεπτα μετά το πέναλτι.


























Αγαπητέ συνάδελφε (στο σχολείο), γνωρίζεις πως σε μία  εξίσωση όταν οι άγνωστοι είναι περισσότεροι από τους γνωστούς, υπάρχει μεγάλο ζόρι. Εδώ σε παρατηρούσα που προσπαθούσες  να βρεις τη λύση αλλά δεν μπορούσες. Και όταν σε πλησίασα τι μου είπες? Την λύση..."όπου νανε θα φάμε και δεύτερο"



























Βέβαια είχε προηγηθεί το ημίχρονο όπου στα αποδυτήρια ο φυσικός αρχηγός της ομάδας προσπαθούσε να συγκεντρώσει το μυαλό το δικό του αλλά και των συμπαικτών του, τους οποίους έβλεπε...αγνώριστους προς το χειρότερο.


Ο αντίπαλος πορτιέρο Μπούλης ήταν δυστυχώς για μας  αλάνθαστος




























Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί του Παγχιακού διότι δεν νομίζω ότι πίστευαν τέτοια εξέλιξη



























Στο ποδόσφαιρο χάνονται τα πάντα και μπαίνουν τα πάντα. Εδώ πράγματι χάθηκε το λεγόμενο "άχαστο" από τον Σέργη, όπου προφανώς ουδείς μπορεί να του καταλογήσει ευθύνη. Η καρδούλα του το ξέρει αν ήθελε να χάσει τέτοιο γκολ. Ωστόσο με το γκολ που έχασε ανέδειξε μερικά πράγματα, τα οποία θα έμεναν "κρυμμένα".  Όσοι πιάνουν τα κεφάλια τους (και όχι μόνο) στην φωτογραφία  και φαίνονται (διότι και κάποιοι δεν φαίνονται), μόλις εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησαν, ότι το πουλάκι στον αγώνα πέταξε, με τον αρχηγό τους να μην μπορεί να "σβήσει" την αποκαρδιωτική τους εμφάνιση, αδυνατώντας να τους προσφέρει "κάλυψη".
























Ο βοηθός ήταν σχεδόν άριστος. Τον τσέκαρα αρκετές φορές "απειλώντας" τον, χωρίς βέβαια να το ξέρει, με την μηχανή μου. Πρόκειται να εκτελεστεί φάουλ, ελάχιστα πριν τελειώσει το ματς, έχοντας πάρει σχεδόν άριστη θέση. Πάντα τέτοια, τα οποία όποτε πέφτουν στην αντίληψή μου θα τα αναφέρω είτε έτσι είτε αλλιώς.

Όλα τέλειωσαν. Στον συγκεκριμένο αγώνα. Ελπίζω το πάθημα να σας έγινε μάθημα. Το Σάββατο υπάρχει νέο ματς, στο οποίο έχετε την υποχρέωση να δώσετε απαντήσεις πρώτα στον ευατό σας. Τους αποδέκτες των υπολοίπων τους γνωρίζετε επίσης καθώς τους είπαμε και από κοντά. Πάμε γερά.






Και οι 14 δεν έμειναν ακούρευτοι


Ο Χιακός τύπος στις αθλητικές του στήλες ενίοτε βγάζει και γέλιο, φτιάχνοντάς μας την διάθεση. Τροφή για το σημερινό σχόλιο τεσσάρων σημείων, το ρεπορτάζ του αγώνα της ομάδας μας κόντρα στην Παγχιακό, με την γνωστή εξέλιξη, στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ.
 

1. ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ…ΑΚΟΥΡΕΥΤΟΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  διατείνεται ο κύριος Μ.Ζ. στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ και μακάρι να ήταν έτσι για την ομάδα μας. 
Το μαλλί μεταφορικά είναι ένδειξη αφθονίας και πλούτου που σημαίνει ότι όταν κάποιος το χάνει…φέρνει 2-2 με τον Παγχιακό. Ωστόσο κατά τον κύριο Μ.Ζ. δεν χάσαμε τα μαλλιά μας (ο Νιακας δηλαδή τι να χάσει?) και μακάρι να ήταν έτσι. 


 2. Ο Ατρόμητος θα πρέπει να ευχαριστήσει τον Παγχιακό αλλά και το διαιτητικό τρίο που του επέτρεψαν να αγωνιστεί στον αγώνα με 14 ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρατε ότι παρόλο που έπαιξαν 14 εναντίον 11, δεν καταφέραμε να νικήσουμε? Ιδού η απόδειξη. Μετρήστε τους παίκτες στις συνθέσεις συμπληρώνοντας ότι ο αγαπητός μας Κολύβας δεν αγωνίστηκε καν.


3. Αυτό πάλι με τις διαμαρτυρίες δεν το καταλαβαίνω και ειλικρινά έχω μπερδευτεί. 
Καταρχήν ο κόουτς Παπαθεοδώρου έχει μακράν ατέλειωτες παραστάσεις ως ποδοσφαιριστής (που δεν έχει άλλος στο νησί)  αλλά και μέγιστη προπονητική εμπειρία. Και επειδή τον ξέρω αρκετά, καλά καθότι συνάδελφοι στο ίδιο σχολείο, γνωρίζω άριστα για τον αν έχει δίκιο όποτε «φωνασκεί» από το πάγκο. 
Κατά δεύτερον επειδή μνημονεύομαι και εγώ στο άρθρο ως λογιστής της ομάδας (συμπαθητικό ακούγεται) έχω επίσης αρκετή εμπειρία από άλλο πόστο. Θυμίζω του αγαπητού Μ.Ζ. πως πριν 30 χρόνια κράταγα αναλυτικότατα στατιστικά σε αγώνες μπάσκετ του Αθηναϊκού από το πάγκο ως Galanis data ο νεάτερνταλ, για να ευθυμήσουμε. Και επειδή διαβάζω, αρθρογραφώ και ασχολούμαι επαγγελματικά αλλά 15 με το Ισπανικό ποδόσφαιρο (και όχι με το Ελληνικό «replay» σε ταχύτητα που βλέπουμε), γνωρίζω ως ένα βαθμό πότε επίσης πρέπει να «κράξω» από το πάγκο.
Πληροφορώ λοιπόν ότι δεν διαμαρτυρηθήκαμε για καμία από τις δύο φάσεις που αναφέρονται στον ΠΟΛΙΤΗ. 
Πρώτον αν και κοντύτερα στη φάση από τον κύριο Μ.Ζ., δεν είχαμε την δυνατότητα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα να ξεχωρίσουμε αν τα τρία σουτ που έκαναν οι παίκτες μας βρήκαν σε χέρι. 
Και δεύτερον ούτε υποψία διαμαρτυρίας δεν είχαμε για το γύρισμα της μπάλας πίσω. 
Διαμαρτυρηθήκαμε (έχω βαρεθεί να λέω διαμαρτυρηθήκαμε διότι αισθάνομαι επαίτης) όμως ΕΝΤΟΝΑ για το ΚΑΘΑΡΟ πέναλτι στο Νιάκα που δεν βλέπω να συμπεριλαμβάνεται στις «διαμαρτυρίες» μας στο άρθρο.


4. Και μερικά λόγια περί «λογιστικής» έτσι πληροφοριακά μόνο με φιλικότατη διάθεση.  Τα «λογιστικά» βιβλία φίλτατε Μ.Ζ. πριν τον αγώνα,  έλεγαν ότι ο Ατρόμητος χρωστάει μία ισοπαλία εντός έδρας για να κλείσουν τα «κουτάκια». Το πότε βέβαια θα την έφερνε δεν ήταν γνωστό. Γνωστό όμως ήταν ότι στατιστικά η στιγμή αυτή πλησίαζε επικίνδυνα. Κατά την διάρκεια του αγώνα και γύρω στο 40΄  τα «βιβλία» έλεγαν (το είπα σε όλους στο πάγκο εκείνη τη στιγμή) πως ο Ατρόμητος θα δεχτεί γκολ και με κοίταζαν περίεργα. Το επίσης  περίεργο είναι ότι τα μαθηματικά δεν ξέρουν ούτε από φανέλες, ούτε από ομάδες, ούτε από βαθμολογίες ούτε από τίποτα.  Ακολουθούν κάποιους άλλους κανόνες οι οποίοι μέσα από το χόμπι που κάνω δεκαετίες τώρα, απλά επιβεβαιώνονται αδιαλείπτως.

Καλό απόγευμα σε όλους σας.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δύο ή ένας, μάρκαραν τελικά...ιδού η απορία

Κάνοντας μία βόλτα χτες στις ιστοσελίδες πέρασα και από αυτή του Ομήρου, όπου ο καλός συνάδελφος ανεβάζει σε βίντεο όλα όσα θεωρούνται αμφισβητούμενα,  είτε ευνοούν την ομάδα του είτε όχι. Του ξαναδίνω συγχαρητήρια για αυτό που κάνει.

Αφορμή του σημερινού μου σχολίου, το δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ  που αναφέρεται στο ρεπορτάζ του αγώνα. Χτες από ενδιαφέρον είδα το βίντεο που ανέβασε ο καλός φίλος, για να νοιώσω έκπληξη σήμερα  όταν διάβασα στο ρεπορτάζ του κυρίου Ζερβόπουλου  για το επιθετικό φάουλ ΣΕ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ στο Συρίμη.


Πρώτα είπα έλεος και μετά το φτωχό μου το μυαλό σκέφτηκε πως μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα.
1. Ο άνθρωπος δεν πήγε καν στο γήπεδο οπότε έγραψε  ότι του είπαν οι άλλοι χωρίς να το τσεκάρει.
2. Ήταν στο γήπεδο αλλά πάσχει από δυσχρωματοψία οπότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.


Ψιλά γράμματα αυτά ε?

Ευκαιρίας δοθείσης να προσθέσω επίσης και ένα άλλο προβληματισμό καθότι το φαινόμενο είναι πλέον καθολικό. Όταν μεταφέρω γενικά «διαμαρτυρίες», αδυνατώντας να πάρω θέση, δημιουργώ ενίοτε  «εντυπώσεις», καθότι δεν υπάρχει πάντα εικόνα από το γεγονός που περιγράφω.

Τώρα για το αν ήταν επιθετικό φάουλ ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν θέλω να πάρω θέση καθότι είμαι «αντίπαλος» αγαπητέ φίλε του Ομήρου που με καταλαβαίνεις νομίζω.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

To 2-1 του Ολυμπιακού

Νομίζω δεν είναι οφσαιντ ο Τζιμπούρ  την στιγμή που γίνεται η κεφαλιά. Αργότερα πάντως ενεπλέκεται ο Πάντελιτς




























Πρόσθεσα ακόμα μία εικόνα για τον φίλο περί εξόδου του Τζόρβα.




UPDATE
Eίναι ξεκάθαρο πως το γκολ του Παναθηναϊκού κακώς ακυρώθηκε. 


Το 2-1

Ατρόμητος - Παγχιακός/Αστέρας 2-2


ΥποτονικότηταΡαθυμίαΑτολμία

Ο «αέρας» που φύσαγε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας μας «πούντιασε» και «αρρωστήσαμε». Με μία κουβέντα ο σημερινός Ατρόμητος ήταν σωστό ναυάγιο.
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η βροχή που σταμάτησε εγκαίρως έκανε το χατίρι των ομάδων για να διεξαχθεί ο αγώνας, με την ομάδα μας να μπαίνει πολύ δυνατά. Η μπάλα πέρασε από την αρχή σωστά στα πλάγια σύμφωνα με όσα είχαv ζητηθεί από τον προπονητή, με αποτέλεσμα μόλις στο 3΄ο Σέργης μετά από σέντρα του Νιάκα, να ανοίγει εύκολα το σκορ. 

Για τα επόμενα δέκα  λεπτά ο Ατρόμητος είχε ακόμα δύο καλές στιγμές  με ένα σουτ του Γεωργούλη στο 6΄και  μία κεφαλιά του Βέκιου άουτ στο 13΄.
Από κει και μετά η ομάδα μας δημιουργούσε αποσπασματικά φάσεις. Ένα σουτ του Γκιάλη στο 17΄αποκρούστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο και μία καλή κεφαλιά που είχε ο Νύκτας στο 25΄πέρασε άουτ.  Ωστόσο ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο δεν ένοιωσε και ουσιαστικό κίνδυνο. Μόνο σε δύο φάσεις φάνηκε απειλητικός ο Παγχιακός/Αστέρας, φάσεις που προήλθαν από ισάριθμα κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία φάση που θύμισε Όμηρο και Τομάζο. Ο Νιάκας  στο 44΄είχε την μπάλα στην περιοχή, δέχτηκε κλωτσιά που ακούστηκε μέχρι το πάγκο μας, αλλά ο διαιτητής ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα.

Παρά τις συστάσεις που έγιναν στο ημίχρονο η εικόνα του Ατρομήτου στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε ίδια και απαράλλακτη. Πρώτη φάση στην επανάληψη ένα σουτ  του Νύκτα άουτ στο 51΄ , στο 63΄κεφαλιά του Σέργη πέρασε άουτ  αλλά όσο πέρναγε η ώρα η κατάσταση έδειχνε να αρρωσταίνει περισσότερο.

Ο Παγχιακός/Αστέρας εκμεταλλευόμενος την μετριότητα της ομάδος μας ξεθάρρεψε, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει με ένα εξαιρετικό σουτ του Ψύλλου στο 68΄στην αριστερή γωνιά του Ανδρεάδη. Θα περίμενε κανείς μετά την ισοφάριση ο Ατρόμητος να ξυπνήσει. Τουναντίον όμως, βυθίστηκε σε μεγαλύτερη μετριότητα.

Η πρώτη κλασική φάση έγινε στο 80΄ όταν απανωτά σουτ του Ατρομήτου μέσα από την περιοχή κόπηκαν στην γραμμή, για να φτάσουμε στο 85΄ όταν μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Ανδρεάδη ο Παγχιακός/Αστέρας με κεφαλιά προηγήθηκε.

Κάπου εκεί ήρθε η όρεξη να παίξουμε μπάλα. Ο Παγχιακός/Αστέρας έκανε το λάθος να γυρίσει όλος πίσω, ο Ατρόμητος επιτέθηκε μαζικά, με αποτέλεσμα μετά από μία κάκιστη εκτέλεση κόρνερ, ο Νύκτας με πλασέ στο 89΄να ισοφαρίσει.

























Τέσσερα λεπτά έδειξε ο διαιτητής τα οποία λόγω καθυστερήσεων έγιναν πέντε, με την ομάδα μας να προσπαθεί αλλά να είναι πλέον πάρα πολύ αργά για κάτι το ουσιαστικό.
                                            
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ατρόμητος
Είναι κρίμα μετά από τόση μεγάλη προσπάθεια και αγώνα, οι παίκτες μας να πετούν έτσι εύκολα στα σκουπίδια τους κόπους τους. Μετά από την εμφάνιση κόντρα στην Δάφνη που δημιούργησε προσδοκίες, θα έπρεπε σήμερα τουλάχιστον να παίξουν αξιοπρεπές  ποδόσφαιρο. Τέτοια εμφάνιση δεν δικαιολογείται όχι απέναντι στον Αστέρα αλλά απέναντι στην οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος. Αλλοίμονο όποιος αναφέρει (φίλος ή αντίπαλος) τις απουσίες του Παντελή και του Σίμου και γνωρίζει τα στοιχειώδη από ποδόσφαιρο, για να δικαιολογήσει την ισοπαλία. Θα είναι τουλάχιστον αστείο επιχείρημα. Γκρεμίσαν με μοναδική ευκολία ότι έχτισαν, φροντίζοντας επιμελώς να ανοίξουν τα στόματα που έκλεισαν με την απόδοσή τους την προηγούμενη βδομάδα. Άρα...τα κεφάλια μέσα τώρα.

Παγχιακός/Αστέρας
Άξια κέρδισε τον ένα πόντο, αν και με λίγη προσοχή θα είχε φύγει νικητής. Καλή συνέχεια στους γειτόνους μου.

Διαιτησία
Είναι στιγμές που κουράζομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια. Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, θα είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι φορές που θα δώσω στην ομάδα μας άλλοθι την διαιτησία. Κωλύομαι να επικαλεστώ άλλα διαιτητικά λάθη πέραν την φάσης με το Νιάκα στο 44΄ που κατά την γνώμη μου είναι καθαρή. Σε τελική ανάλυση ας έπαιζε καλύτερα να κέρδιζε. Όμως ήταν τόσο άθλια η εμφάνισή μας που έδωσε ενδεχομένως δικαίωμα στον Παγχιακό/ Αστέρα να αισθανθεί στο τέλος αδικημένος.