Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κανάρης – Ατρόμητος 2-2

Είναι προτιμότερο να γράφεις και να εκφέρεις άποψη για κάποιο θέμα όταν είσαι ήρεμος και έχεις καθαρό μυαλό παρά όταν είσαι θυμωμένος. Το θυμό μου προσπαθώ να τον μετριάσω αλλά για το καθαρό μυαλό δεν ξέρω.

Στο σημερινό ρεπορτάζ του αγώνα μας με τον Κανάρη θα κάνω για πρώτη φορά αναφορά και σε παρατηρητή αγώνα. Σε «περιπατητή» αγώνα θα έλεγα, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει το πόσο εμπατής είναι με τον Ατρόμητο. Θα τα πούμε όμως παρακάτω πιο αναλυτικά για  τον συγκεκριμένο τύπο.

Η βαθμολογική σημασία που είχε ο αγώνας εξασφάλιζε εκ προοιμίου ότι θα ήταν ντέρμπι όπως και ήταν.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε επιθετικά κερδίζοντας ένα φάουλ που έστειλε άουτ ο Νιάκας στο 6΄, για να φτάσουμε στο 8΄, να δημιουργηθεί κενό στη δεξιά πλευρά μας, να το εκμεταλλευτεί ο Κανάρης, να γίνει η συρτή σέντρα από το Μονίαρο, η λάθος απόκρουση του Κουνέλη με συνέπεια το 1-0. Άλλο ένα από τα πολλά «φτηνά» γκολ  που δέχεται η ομάδα μας δίνοντας πάσης φύσεως δικαιώματα. 

Το γκολ επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία όλων  μας, με συνέπεια να χρειαστούν 10 λεπτά για να κάνουμε φάση. Στο 20΄ο Παντελής Σούκας έκανε τη σέντρα ο Σίμος Σούκας έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά έχασε το γκολ. Στο 23΄ο Κανάρης χάνει τετ α τετ, ενώ ακολούθησαν δύο σουτ του Κανάρη από πλεονεκτικές θέσεις που πέρασαν άουτ.

 Για να φτάσουμε στο 28΄και να αρχίσουν τα παρατράγουδα. Ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο Σίμος Σούκας, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κανάρη αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο βοηθός Πολυτάρχου επικαλέστηκε το γεγονός ότι παίκτης του Ατρομήτου κινήθηκε προς τη μπάλα από θέση οφσάιντ, συνεπώς συμμετείχε στην φάση, άρα άκυρο το γκολ.

Εδώ αρχίζει το μπέρδεμα διότι μέχρι την προηγούμενη βδομάδα γνωρίζαμε ότι σε τέτοια περίπτωση το γκολ σωστά ακυρώνεται. Όμως σε συνάντηση εμού και του προπονητή μας με τον κύριο Σαρρή για ιατρικούς λόγους, το έφερε η κουβέντα να σχολιάσουμε την φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Εκεί πληροφορηθήκαμε πως σε επικοινωνία του κυρίου Σαρρή με ανώτατα διαιτητικά στελέχη για αυτή την φάση, του ανέφεραν πως ο κανονισμός έχει αλλάξει και δεν ισχύει το θέμα «επηρεάζει τη φάση» οπότε το γκολ του Ολυμπιακού ήταν κανονικό.

Στη φάση αυτή και γνωρίζοντας ο προπονητή μας ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο (συμπληρώνω εκ των υστέρων στο κείμενο μετά από παρατήρηση στα σχόλια πως κακώς μπήκε) και αφού απομάκρυνε τους ποδοσφαιριστές του, συζητώντας με τον διαιτητή και τον αρμόδιο βοηθό, τους ανέφερε το γεγονός ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός. Επειδή στις κερκίδες υπήρχαν και κάμερες (Γιαγκίνη που ήσουν?) αν δείξουν την φάση, θα δείτε ότι η αντίδραση του προπονητή μας ήταν κόσμια με αναφορά το συγκεκριμένο γεγονός. Όμως ο παλιός παίκτης του Κανάρη Σοβατζής Μιχάλης θεώρησε πρέπον να εξωτερικεύσει τα οπαδικά του αισθήματα πετώντας ένα κύπελλο καφέ στο προπονητή μας. Οποία αλητεία. Αφού τελικά ακυρώθηκε το γκολ, γυρίζοντας ο προπονητής μας στο πάγκο, πληροφορήθηκε από τον διαιτητή ότι αποβάλλεται  διότι είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με την εξέδρα.
Συμπέρασμα. Οτιδήποτε σου πετάνε από την εξέδρα εσύ δεν πρέπει να αντιδράς.

Γύρω στο 40΄, έγινε μία ψηλή σέντρα από τα δεξιά προς την περιοχή του Κανάρη, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι χωρίς να ακουμπήσει τη μπάλα ο Νύκτας, η μπάλα πέρασε παράλληλα και πήγε στο πίσω δοκάρι, καταλήγοντας στο Νιάκα ο οποίος σούταρε, η μπάλα βρήκε σε χέρι αντιπάλου και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι.  Όμως ο βοηθός σε πρώτο χρόνο σημείωσε σε θέση οφσάιντ το Νύκτα που δεν είχε συμμετοχή αλλά βλέποντας ότι η μπάλα καταλήγει στο Νιακά κατέβασε το σημαιάκι του. Μετά τον καταλογισμό του πέναλτι από τον διαιτητή, ο βοηθός πιεζόμενος από την εξέδρα χωρίς να κρατάει σηκωμένη τη σημαία του ως όφειλε (κάνω λάθος?) για να δείξει την παράβαση, κάλεσε τον διαιτητή και ως δια μαγείας θεώρησε ότι ο παίκτης που δεν επηρέαζε σε πρώτο χρόνο, μετά τη πίεση της εξέδρας, ήταν όφσαιντ.

Για αυτές τις δύο φάσεις αυτή είναι η άποψη του Ατρομήτου.

Πάμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Κανάρης ξεκίνησε καλύτερα, είχε δύο φάσεις στο 57΄ζήτησε πέναλτι που κατά την εκτίμησή μας δεν ήταν, για να φτάσουμε στο 63΄όπου έγινε το 2-0  (γιατί κύριε βοηθέ μετά το γκολ δεν τρέξατε προς την σέντρα μόνο μείνατε καρφωμένος στην ευθεία της γραμμής της μεγάλης περιοχής?) από κακή εκτίμηση της άμυνάς μας. Από κει και μετά το ματς έγινε ροντέο. Ο Ατρόμητος ρίσκαρε και βγήκε μπροστά με τον Κανάρη στις αντεπιθέσεις (είχε καλές φάσεις) να μην έχει το καθαρό μυαλό να τελειώσει το ματς. Ο Ατρόμητος κατάφερε να μειώσει με σουτ του Σίμου Σούκα γύρω στο 75΄ και να ισοφαρίσει με φάουλ του Νύκτα στο 90΄. Μέχρι το τέλος ο Κανάρης είχε δύο καλές φάσεις για να πάρει τη νίκη. 



Σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα και με τα όσα έγιναν, ο Ατρόμητος πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος που πήρε την ισοπαλία. Εκτίμησή μου είναι ότι ο Κανάρης που είχε περισσότερες φάσεις θα μπορούσε να κερδίσει το ματς.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ  ΜΗ ΤΥΧΩΝ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ Η ΟΜΑΔΑ

Από δω και κάτω ότι γράφω εκφράζει αποκλειστικά εμένα.

Στο 66΄ έγινε ένα σκληρό μαρκάρισμα στο Νύκτα. Εκτελών πλέον επίσημα χρέη προπονητή καθότι ο κύριος Παπαθεοδώρου είχε αποβληθεί, διαμαρτυρήθηκα κόσμια στον διαιτητή, απαιτώντας κάτι παραπάνω από το φάουλ (κάρτα), έχοντας ταυτόχρονα διάλογο με τον προπονητή του Κανάρη.
Ο διαιτητής άκουσε τι είπα και με μειλίχιο τρόπο μου υπέδειξε να κατευθυνθώ στο πάγκο μου. Σε εκείνο το σημείο ο επιλεκτικός θεματοφύλακας νόμων και κανονισμών του ποδοσφαίρου Γιαγκίνης, με τράβηξε από τον ώμο για να γυρίσω στο πάγκο. Του είπα παράτα με ήσυχο και μην με ακουμπάς, τραβώντας το χέρι μου. Ο συγκεκριμένος τύπος φώναξε τον διαιτητή ζητώντας του να με αποβάλλει όπως και έγινε. 

Φεύγοντας προς τα αποδυτήρια μου μετέφεραν οι παίκτες μας από τον πάγκο της ομάδος μας τις απειλές του «θα τον κανονίσω μετά αυτόν που τραβά φωτογραφίες». Την οποία φράση όταν την επικαλέστηκα αργότερα μπροστά του παρουσία μαρτύρων έκανε τον ανήξερο.


Όσον αφορά το φύλο αγώνα αναγράφηκε ότι με απέβαλε «διότι δεν άκουσα εντολή του».  Γιατί δεν  γράφει τα πραγματικά περιστατικά και το τι εντολή έδωσε ο τύπος από τα Νένητα για να φανεί η παράβασή μου ενώ απορώ γιατί τον έβαλαν παρατηρητή σε αυτό το ματς αλλά και γιατί δέχτηκε ίδιος. Ψηλά γράμματα αυτά. Ευθιξία από τέτοιους εμπατείς τύπους στυλ Γιαγκίνη δεν περιμένω.
Με τον Ατρόμητο εφαρμόζει τους κανονισμούς όπως γουστάρει και όποτε γουστάρει και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν είδα για παράδειγμα μία παρατήρηση στο πάγκο του Κανάρη που ήταν μόνιμα επίσης όρθιος (δεν κάνω μομφή στο Κανάρη…το ξεκαθαρίζω για να μην υπάρχει παρεξήγηση).
Στην εξέδρα υπήρχε κάμερα και τράβαγε το ματς. Το είδε? Όχι βέβαια. Γιατί? Διαβάζει τις ανακοινώσεις της ΕΠΣ ΧΙΟΥ ή όχι? Για μένα βγήκε η ανακοίνωση της ΕΠΣ Χίου? Ήξερε όμως μετά να λέει του κυρίου Μαχαίρα για το αν έχω δικαίωμα να τραβάω φωτογραφίες χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Στα 30 χρόνια που είμαι σε αγωνιστικούς χώρους, προσπαθώ να είμαι κόσμιος σεβόμενος αυτό που κάνω. Δεν έχω δεχτεί παρατήρηση ούτε αποβλήθηκα ποτέ. Έφτασε στο σημείο να με αποβάλει αυτός ο αντιπατητικός τύπος, ο οποίος ψάχνετε διαρκώς με τον Ατρόμητο. Νισάφι πια με τον συγκεκριμένο τύπο που έχει καβαλίσει το καλάμι και νομίζει πως αυτός είναι και άλλος δεν είναι.Αρκετά τον ανεχτήκαμε. Ως εδώ.


ΕΔΩ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Κάνουμε παράκληση στην Ε.Π.Σ Χίου να μην ξαναβάλει τον συγκεκριμένο παρατηρητή στους αγώνες μας. Πολλάκις έχει αποδείξει ότι έχει πρόβλημα με την ομάδα μας. Κάνει μόνιμα επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών, ψάχνοντας μονίμως το πώς θα μας αποβάλει για ψύλλου πήδημα. Τον θεωρούμε εμπαθή με την ομάδα μας, από καιρό είναι αντιπαθητικός σε όλους μας (απλά σήμερα το επιβεβαίωσε όπως μπορούσε)  και ζητούμε να γίνει σεβαστή η παράκλησή μας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Δεν θέλω να εκφράσω άποψη για την διαιτησία του αγώνα. Παράκλησή μου είναι οι βοηθοί να ξαναδιαβάσουν τους κανονισμούς, να μάθουν πότε έως πότε και γιατί πρέπει να σηκώνουν το σημαιάκι τους, να μπορούν να τρέχουν διότι για παράδειγμα ο κύριος Λιβανίδης υστερεί εμφανώς σε φυσική κατάσταση (είδα το πόδι του μπαταρισμένο), να μελετήσει και πάλι ο κύριος διαιτητής το θέμα πλεονέκτημα και το θέμα του πειθαρχικού ελέγχου και καλή συνέχεια σε όλους.
Αν ο κύριος Μαχαίρας και ο κύριος Σαρής που ήταν στο γήπεδο, έμειναν  ευχαριστημένοι με όσα είδαν, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Υ.Γ.
Οι φωτογραφίες με τον παρατηρητή που ζητάμε να εξαιρεθεί από τους αγώνες μας,  είναι ευγενική προσφορά του chiosportsphotos

3 σχόλια:

  1. H κατασταση ξεφυγε υπερβολικα στα σχολια με πρωτο φταιχτει εμενα.
    Το θεμα τελειωσε οριστικα. Δεν υπαρχει τιποτα να μας χωριζει. Δινουμε τελος σε μια ιστορια που δεν τιμα κανενα.
    Αναλαμβανω στο ακεραιο το μεριδιο της ευθυνης μου. Αλλη φορα δεν θα αφησω εδω μεσα να εξελιχθει τετοια κατασταση.
    Οτι αλλο ποστ μπει εδω θα το σβησω.
    ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωάννης Σιδεριδάκης8 Μαρτίου 2011 στις 11:20 π.μ.

    Είναι ντροπή να πιάνουν ορισμένοι στο στόμα τους τον Τάκη Γιαγκίνη που έχει γράψει τη μεγαλύτερη και πλούσια ιστορία στο ποδόσφαιρο.
    Σαν ποδοσφαιριστής,προπονητής και παράγοντας ςίχε και έχει μεγάλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti na soy po re gero. Sebomai toys aiones sou.
    Sa anthropo ton jereis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή