Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ατρόμητος - Παγχιακός/Αστέρας 2-2


ΥποτονικότηταΡαθυμίαΑτολμία

Ο «αέρας» που φύσαγε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας μας «πούντιασε» και «αρρωστήσαμε». Με μία κουβέντα ο σημερινός Ατρόμητος ήταν σωστό ναυάγιο.
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η βροχή που σταμάτησε εγκαίρως έκανε το χατίρι των ομάδων για να διεξαχθεί ο αγώνας, με την ομάδα μας να μπαίνει πολύ δυνατά. Η μπάλα πέρασε από την αρχή σωστά στα πλάγια σύμφωνα με όσα είχαv ζητηθεί από τον προπονητή, με αποτέλεσμα μόλις στο 3΄ο Σέργης μετά από σέντρα του Νιάκα, να ανοίγει εύκολα το σκορ. 

Για τα επόμενα δέκα  λεπτά ο Ατρόμητος είχε ακόμα δύο καλές στιγμές  με ένα σουτ του Γεωργούλη στο 6΄και  μία κεφαλιά του Βέκιου άουτ στο 13΄.
Από κει και μετά η ομάδα μας δημιουργούσε αποσπασματικά φάσεις. Ένα σουτ του Γκιάλη στο 17΄αποκρούστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο και μία καλή κεφαλιά που είχε ο Νύκτας στο 25΄πέρασε άουτ.  Ωστόσο ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο δεν ένοιωσε και ουσιαστικό κίνδυνο. Μόνο σε δύο φάσεις φάνηκε απειλητικός ο Παγχιακός/Αστέρας, φάσεις που προήλθαν από ισάριθμα κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία φάση που θύμισε Όμηρο και Τομάζο. Ο Νιάκας  στο 44΄είχε την μπάλα στην περιοχή, δέχτηκε κλωτσιά που ακούστηκε μέχρι το πάγκο μας, αλλά ο διαιτητής ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα.

Παρά τις συστάσεις που έγιναν στο ημίχρονο η εικόνα του Ατρομήτου στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε ίδια και απαράλλακτη. Πρώτη φάση στην επανάληψη ένα σουτ  του Νύκτα άουτ στο 51΄ , στο 63΄κεφαλιά του Σέργη πέρασε άουτ  αλλά όσο πέρναγε η ώρα η κατάσταση έδειχνε να αρρωσταίνει περισσότερο.

Ο Παγχιακός/Αστέρας εκμεταλλευόμενος την μετριότητα της ομάδος μας ξεθάρρεψε, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει με ένα εξαιρετικό σουτ του Ψύλλου στο 68΄στην αριστερή γωνιά του Ανδρεάδη. Θα περίμενε κανείς μετά την ισοφάριση ο Ατρόμητος να ξυπνήσει. Τουναντίον όμως, βυθίστηκε σε μεγαλύτερη μετριότητα.

Η πρώτη κλασική φάση έγινε στο 80΄ όταν απανωτά σουτ του Ατρομήτου μέσα από την περιοχή κόπηκαν στην γραμμή, για να φτάσουμε στο 85΄ όταν μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Ανδρεάδη ο Παγχιακός/Αστέρας με κεφαλιά προηγήθηκε.

Κάπου εκεί ήρθε η όρεξη να παίξουμε μπάλα. Ο Παγχιακός/Αστέρας έκανε το λάθος να γυρίσει όλος πίσω, ο Ατρόμητος επιτέθηκε μαζικά, με αποτέλεσμα μετά από μία κάκιστη εκτέλεση κόρνερ, ο Νύκτας με πλασέ στο 89΄να ισοφαρίσει.

























Τέσσερα λεπτά έδειξε ο διαιτητής τα οποία λόγω καθυστερήσεων έγιναν πέντε, με την ομάδα μας να προσπαθεί αλλά να είναι πλέον πάρα πολύ αργά για κάτι το ουσιαστικό.
                                            
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ατρόμητος
Είναι κρίμα μετά από τόση μεγάλη προσπάθεια και αγώνα, οι παίκτες μας να πετούν έτσι εύκολα στα σκουπίδια τους κόπους τους. Μετά από την εμφάνιση κόντρα στην Δάφνη που δημιούργησε προσδοκίες, θα έπρεπε σήμερα τουλάχιστον να παίξουν αξιοπρεπές  ποδόσφαιρο. Τέτοια εμφάνιση δεν δικαιολογείται όχι απέναντι στον Αστέρα αλλά απέναντι στην οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος. Αλλοίμονο όποιος αναφέρει (φίλος ή αντίπαλος) τις απουσίες του Παντελή και του Σίμου και γνωρίζει τα στοιχειώδη από ποδόσφαιρο, για να δικαιολογήσει την ισοπαλία. Θα είναι τουλάχιστον αστείο επιχείρημα. Γκρεμίσαν με μοναδική ευκολία ότι έχτισαν, φροντίζοντας επιμελώς να ανοίξουν τα στόματα που έκλεισαν με την απόδοσή τους την προηγούμενη βδομάδα. Άρα...τα κεφάλια μέσα τώρα.

Παγχιακός/Αστέρας
Άξια κέρδισε τον ένα πόντο, αν και με λίγη προσοχή θα είχε φύγει νικητής. Καλή συνέχεια στους γειτόνους μου.

Διαιτησία
Είναι στιγμές που κουράζομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια. Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, θα είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι φορές που θα δώσω στην ομάδα μας άλλοθι την διαιτησία. Κωλύομαι να επικαλεστώ άλλα διαιτητικά λάθη πέραν την φάσης με το Νιάκα στο 44΄ που κατά την γνώμη μου είναι καθαρή. Σε τελική ανάλυση ας έπαιζε καλύτερα να κέρδιζε. Όμως ήταν τόσο άθλια η εμφάνισή μας που έδωσε ενδεχομένως δικαίωμα στον Παγχιακό/ Αστέρα να αισθανθεί στο τέλος αδικημένος.

14 σχόλια:

  1. συγνωμη αλλα με φερνεις σε θεση να διαφωνησω με την αποψη σου εκει που αναφερεις οτι οι απουσιες του σιμου και του παντελη σουκα δεν μπορουν να δικαιολογησουν την ισοπαλια αφου ολοι ξερουμε οτι ειναι βαρομετρα στην ομαδα ειδικα ο σουκας που εχει βαλει σχεδον τα μισα γκολ της ομαδας και εχει δημιουργησει αλλα τοσα και αυτο συνεπαγεται οτι χωρις αυτουσ τους δυο η αποδοση της ομαδας πεφτει τουλαχιστον 30%-40%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεβαστή απόλυτα η άποψή σου αλλά δεν συμφωνώ. Αλλά ας δεχτώ ότι πέφτει 30-40%. Που είναι οι κλασικές φάσεις σου στο δεύτερο ημίχρονο? Και σε όλες που δημιουργούμε γενικώς είναι μέσα ο Παντελής? Δε νομίζω. Όλες τις φτιαχνει ο Σίμος? Δε νομίζω.
    Αν έμπαινε στο τελος η φάση του Σέργη τι θα λέγαμε τώρα? Οτι δεν φάνηκαν οι απώλειες?
    Δεν υποτιμώ καμία ομάδα αλλά μου είναι αδιανόητο ότι δεν μπορουμε να κερδίσουμε τον Αστέρα χωρίς το Παντελή και το Σίμο.
    Εγω φίλε μου τετοια αλλα και αλλα αλλοθι δε δινω. Είμαι αυστηρός διότι θελω να ειμαι δίκαιος και αντικειμενικός με όλους.
    Αν μπορουν ας το κανουν και οι υπολοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bravo file kala ta les.epidi skeptonte merikoi etsi gia auto pane(pou den pane)kai oute pame kala!an kerdizame extes diladi, pou sto telos den ithele kai poli tha itan ola kala?lathos.to podosfero eine omadiko athlima kai oxi atomiko opos nomizoun kapioi.stis nikes xeromaste oloi,kai stis ites lipomaste oloi.as alaksoun merikoi miala giati alios den tha ta pame katholou kala podosferika.mpravo sou giorgo gia to poso dikaios eisai kai oti simfonoume oti to podosfero den eine ATOMIKO alla omadiko athlima!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αν δεν εμπαινε στο 89 το γκολ θα μιλαγαμε για ηττα σοκ τωρα...συμφωνω απολυτα οτι το ποδοσφαιρο ειναι ομαδικο αθλημα,αλλα η ομαδα εχει καποια βαρομετρα και χωρις αυτα η ομαδα θα δυσκολευεται οπως και να το κανουμε,οσο και αν θελουμε να μην το δεχτουμε.ενας λογος που ειμαστε ψηλα μπορει να ειναι η ομαδικοτητα,η συνεργασια,η δουλεια,το καλο κλιμα αλλα μεσα σε αυτα ειναι και η φετινη αποδοση του παντελη που ειναι πραγματικα υψηλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεχομαι το σχολιο του φιλου 5:17 και δεχομαι οτι ο Παντελης φέτος ειναι σε εξαιρετικη φορμα. Θέλω όμως να μου απαντησεις ειλικρινα....η απουσία του Παντελή έφταιγε που καναμε χτες το Χ? Να ονομασουμε τοτε την ομαδα Παντελιακο Αγιου Γεωργίου και να μην παιζουμε οταν λειπει.

    Είστε μια ομάδα που κατεβαζει σε κάθε προπόνηση μινιμουμ 20 ατομα. Εκει γιατι δεν φαινεται η διαφορα που τονιζεται οτι υπαρχει στα ματς?

    Καντε πανω απο ολα την αυτοκριτική σας και σε τελικη αναλυση καθε φορα που λείπουν οι παικτες βαρομετρο αποδειξτε οτι υπαρχουν ισαξιοι αντικαταστατες. Που ειναι ο εγωισμος σας? Μόνο από γκρίνια και ρίξιμο ευθυνων στους άλλους ξέρουμε? Εεμεις δεν φταιμε ποτε?

    Ατομική κριτικη και να ριξω ευθυνες μπορω να το κανω ανετα σε καθε αγώνα. Ομως το αθλημα ειναι ομαδικο. Θα υπαρχει μπραβο σε ολους και κραξιμο σε ολους εκτος εξαιρετικων περιπτωσεων.

    Ξαναδιαβαστε το σχολιο του 1:38 γιατι λεει σημαντικες αληθειες. Οι κατραπακιες ενιοτε χρειαζονται για να προσγειωνομαστε ολοι μας χωρις εξαιρεση.

    Ο αγωνας συνεχιζεται διοτι δεν εχει χαθει τιποτα απολυτως. Οποιος νομιζει το αντιθετο θα πει πως δεν εχει εγωισμο, τσαμπουκα, νευρο και στοχους. Αρα δε κανει για τον Αγιο Γεωργιο. Εγω αν επαιζα μπαλα στην ομαδα σας ετσι θα σκεφτομουν. Ωμα και στεγνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o 1:38 eime.den amfibalo oti o pantelis kanei fetos tin diafora kai oti tha etrexe oso treksane oloi oi alloi,alla gia tous poliligades tous griniarides autous pous den ftene pote pou exontas epanapafti ston kathe panteli otan erthi pote h ora na apodiksoun oti eine isaksioi auton blepeis ti ginete.edo iparxi problima!















    o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oti uparxi problima uparxi kai to idame exthes.idame kai kati akoma.mia nothrotita mia baremara enan upnotismo pou me anagazoun na po.oti h istoria tis omadas kai h fanela tis omadas eine baria ola auta ta xronia sto xiotiko podosfero,kai opoios den exei oreksi gia mpala kai oxi gia parousies mono kai bariete na katsi sto spitaki tou na min kourazete kiolas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχω αποψη αλλα δεν θα ηθελα να επεκταθω παραπανω καθως δεν ειναι η δουλεια μου. Δόθηκε χτες μία πρωτης ταξης ευκαιρία να βαλετε μερικα πραγματα στη θεση τους.

    Αυριο που εχετε προπονηση κουβεντιαστε ανοιχτα και εφαρμοστε τις λυσεις που γνωριζετε στο προβλημα που ηδη γνωριζετε και ολα θα διορθωθουν μονομιας. Βοηθηστε τον προπονητή σας οπως αυτός προσπαθει να βοηθησει εσας. Σας αγαπαει και σας πιστευει οσο εσεις δεν φανταζεστε. Κατι ξερω και γω σε αυτο.

    Εχετε αποδειξει πως οταν θελετε ειστε πρωτοι. Αφηστε τους τυχών εγωισμους κατα μερος, συνεργαστειτε μεταξύ σας, οι παλιοί σαν αρχηγοι να αναλαβουν περισσοτερη δραση, για να δωσετε χαρα στο χωριο σας και τους εαυτους σας. Δεν ειναι καθολου δυσκολο, αρκει να το καταλαβετε ολοι.

    Να μην σας ειχα δει με τη Δανφη να πω ενταξει...μεχρι εκει φτανουν παιδια. Ελα ομως που μπορειτε να ειστε περιπατο πρωτοι. Και οταν λεω περιπατο το εννοω, διοτι ζυγιζω τις λεξεις που γραφω σε ζυγαρια ακριβειας.

    Ερε και να ειμουν ξανα νεος να σας ελεγα εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πες τα χρυσοστωμε,μονο που σκαμε εμεις στην κερκυδα...αν οντως 2 παιχτες κανουν την ομαδα τοτε δεν θα λεγοταν ομαδα αλλα "ΣΟΥΚΑΣ"......(Μαρκελλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. diabazonts ta sxolia tha ithela kai egw na pw oti o pantelis einai opws o messi sthn barcelona otan leipei exoume problima sthn anaptixi kai swsta leei o 12:55 oti peftei h apodosi alla den simainei oti tha pesoume amaxiti afou den mporoume na paixoume sto epithimito epipedo xwris ton panteli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8a i8ela na apanthsw ston "anwnimo" (markella)h omada Atromhtos einai kalh omada me fovero proponhth kai xwris na upithmisw ton 1 apo ta adelfia souka...alla ti diafora tin kanei o tzounior Soukas ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. o 1:38-TETOIES MAKAKIES GRAFOUME GIA AYTO PAEI KALA H OMADA MAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. nila... mallon den katalaves ti leo...:)..xanadiavase to sxolio mou...ego den upotimo oute ton proponiti oute to simo oute ton panteli...alimono kiolas..."tha pesei to spiti mas na mas plakosei"!!!ego leo oti 2 paixtes den mporoun na kanoun thn omada...den ginete na paizeis me mia tetoia omada k na min boroun na kalifthouun ta kena ayta...!!!

    eyxaristo....opoios katalave ,katalave!!!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή