Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Δάφνη - Ατρόμητος 1-2

ΠάθοςΔύναμηΑποφασιστικότητα

Ο αγώνας ξεκίνησε, σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα μας να μπαίνει δυνατά και μόλις στο 5΄ να κερδίζει πέναλτι. Ο Γεωργούλης σούταρε, η μπάλα βρήκε σε χέρι αντιπάλου, με το διαιτητή Τσούχλη σε άριστη θέση να καταλογίζει αμέσως την εσχάτη των ποινών που δεν αμφισβητήθηκε από κανένα. Το πέναλτι ανέλαβε ο Παντελής Σούκας το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία στην δεξιά γωνία του Μπόρση.
























Με την ομάδα μας  καλύτερη στο γήπεδο συνέχισε να επιτίθεται και να κάνει φάσεις. Σέντρα του Νιάκα από αριστερά στο 11΄ παραλίγο να γίνει αυτογκόλ, στο 35΄ ο Παντελής Σούκας από ευνοϊκή θέση δε μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο, για να φτάσουμε στο 41΄. Μπάσιμο του Νύκτα από δεξιά, γύρισμα στο πρώτο δοκάρι με τον Παντελή Σούκα με προβολή να κάνει το 2-0 μέσα σε αποθέωση. 



Από πλευράς Δάφνης η μόνη καλή της στιγμή ήταν ένα σουτ του Σεζένια στο 30΄το οποίο αν και κατέληγε άουτ απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουνέλης.  Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου η αποβολή του προπονητή της Δάφνης για εξύβριση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όλα τα λεφτά. Η ομάδα μας μπήκε και πάλι δυνατά αλλά στο 56΄έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Παντελής Σούκας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λίγο νωρίτερα είχε δεχτεί άδικα την πρώτη καθώς σε κοντρόλ που επιχείρησε στο κέντρο όπου πήρε την μπάλα με τον ώμο, ο διαιτητής εκτίμησε λάθος πως πήρε τη μπάλα με το χέρι.  

Στο 60΄ ο  Σίμος Σούκας επιχείρησε μπάσιμο, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κώστα Νύκτα, ο οποίος σούταρε δυνατά στην γωνία του εξερχόμενου Μπόρση που απέκρουσε.



























Από το χρονικό σημείο αυτό και μετά ο Ατρόμητος οργανώθηκε αμυντικά, με την Δάφνη να έχει την υπεροχή αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Στο 65΄είχε ένα καλό σουτ με τον Σεζένια, για να φτάσουμε 68΄ με τον Σίμο Σούκα να αντικρίζει και αυτός δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. 

Το τελευταίο τέταρτο το οποίο λόγω των έξι λεπτών καθυστερήσεις που υπέδειξε ο διαιτητής επιμηκύνθηκε, ήταν δραματικό. Η Δάφνη πίεζε και ο Ατρόμητος αμυνόταν. Η πίεση αυτή απέφερε στο 92΄την μείωση του σκορ  από τον Ζαμπετάκη χωρίς άλλη συνέχεια.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα και τους οπαδούς της που κυριάρχησαν στην εξέδρα, να πανηγυρίζουν δίκαια την νίκη.






















Απολογισμός
Η νίκη του Ατρομήτου ήταν δίκαιη πέραν οποιασδήποτε αμφισβήτησης. Ήταν η ομάδα που έκανε τις φάσεις αλλά και η ομάδα που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, ακόμα και όταν έμεινε με εννέα παίκτες.
Όσον αφορά τους διακριθέντες στην ομάδα του Ατρομήτου, εκτός από αυτούς που έπαιξαν και διακρίθηκαν άπαντες, διακρίθηκαν και όσοι ήταν στον πάγκο καθώς με το πάθος τους και τις φωνές τους «ντόπαραν» ψυχολογικά τους συμπαίκτες τους.


Διαιτησία
Η διαιτησία του κυρίου Τσούχλη και των βοηθών στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί γενικά πολύ καλή. Ωστόσο στο 28΄θα έπρεπε να αποβάλει τον Σεζένια διότι μετά από κίτρινη που του υπέδειξε, ο ποδοσφαιριστής της Δάφνης του κατέβασε το χέρι.


Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του δεν ήταν το ίδιο καλή. Στον πειθαρχικό έλεγχο του ξέφυγαν πολλές φάσεις. Για παράδειγμα εκτός των καρτών που έβγαλε δίκαια ή άδικα στην ομάδα μας (8 κίτρινες και 2 κόκκινες), έπρεπε να καταλογίσει σε επικίνδυνο μαρκάρισμα (προβολή στο στομάχι) του Παπαλάνη της Δάφνης, δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλλει.  
Οι βοηθοί σε γενικές γραμμές είχαν σωστές υποδείξεις. 

Ο Ατρόμητος αγωνίστηκε με τους:
Κουνέλης, Τομάζος (73΄Φλάμος), Βέκιος, Αττώνης, Ακριβούλης, Νιάκας (60΄Κουτρής), Σούκας Σίμος, Γεωργούλης, Νύκτας (82΄Σέργης), Σούκας Παντελής, Μουγιαμάς.

15 σχόλια:

  1. mas eixes sinithisei na eisai pio antikeimenikos. se auti tin anartisi. gia proti fora isos mou vgazeis kati pio opadiko. pragma logiko sto kato kato, to blog tou Atromitou einai .aplos to leo epeidi mas eixes sinithisei alios. sixaritiria gia ti niki sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνηθως, μια δυο μερες μετα τον αγωνα ανεβαζω φωτογραφιες και σχολιαζω στο πιο χαλαρό. Σημερα τραβηξα 167 φωτογραφίες. Λιγη υπομονη και θα διαπυστωσεις πως θα πω και μερικα πραγματα πιο "αντικειμενικά".

    Ωστοσο δεχομαι μεχρι ενός σημείου το πιο οπαδικο που λες καθοτι σημερα η ανδρεναλινη ανεβηκε αρκετα. Για παραδειγμα αρκετες φορες "ξεφυγαμε" σε παγκο και εξεδρα με τις διαμαρτυρίες μας.

    Θα με ενδιέφερε ειλικρινά να μου τονισεις που δεν ειμαι αντικειμενικός οσο πρεπει.

    Ευχαριστω για το σχολιο σου και την παρατήρησή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. megali niki.otsouxlis ta exase telios sto b hmixrono.mas esfaxe .alla simera htan oli h omada aristi sixaritiria ............ fanis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DEN KSERO ALLA ENW O KYRIOS DIAITHTHS HTAN APSOGOS STO A HMIXRONO STO DEUTERO HTAN AGNORISTOS EPISHS KAI O KYRIOS EPOPTHS.TELOS PANTWN PODOSFAIRO EINAI. KAI GIA THN ISTORIA ATROMHTOS DAFNH 2-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. episeis 8elo na doso syxaritiria ston giorgoyli symera edose megales apanthseis kai edyxe poso agapaei aythn thn omada syxarithria mytso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8elo na doso syxarytiria ston panagioth gia thn efanyshtoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. file 12:11 pos na mi sou bgali tetio opadiko otan simera opos eipe kai o cisse (ονκιουλε)με ανισο τροπο-(διετιτησ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sixaritiria ston atromito gia tin megali tou niki.kai oxi mono gia auto alla kai giati simera epekse sav pragmatikos atromitos.atromitos onoma kai pragma kontra se ditites kai gipedo xorafi gia patates!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. to antikeimenikos isos na min itan i pio sosti leksi. imoun sto gipedo kai simfono se osa les gia tis faseis me tin apovoli, to penalnti, tis kitrines. kai ksero pos apo ena simeio kai meta sfirize dafni. apla, otan diavasa tin anartisi, imoun me ena filo pou den itan sto gipedo kai den eixe eikona tou ti egine.autos me evale sto tripaki oti i anartisi auti ta vlepei ola Atromito kai opos to epeksergastika eixe dikio. Tonizeis kapoia pragmata(ta opoia isxioun omos) kai kapoios kakoproairetos, pou den itan sto gipedo tha evriske patima na pei pos ta vlepeis ola atromito. kalo vradi(me tin epistrofi tou geoegouli, nomizo pos eisai to apolito favori-o kanaris deuteros kai triti i Dafni. H Mikra me tous traumatismous pou exei,toulaxiston 2 xeiroyrgei, kai me tous 12-13 paixtes pou exei sto roster,diskola tha anteksei mexri to telos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να απαντήσω στο φιλο 2:28 και να πω. Πράγματι τα είδα όλα "Ατρόμητος" αλλά εκ των πραγματων όπως είπες δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς. Ο λόγος απλός...η απόδοση της Δάφνης η οποία ουσιαστικά δεν μπόρεσε σήμερα να κάνει τίποτα απέναντι στον Ατρόμητο. Αλλιώς την είχα δει στα δύο ματς που χάσαμε.

    Δεν θέλω να λέω υπερβολές αλλά η αίσθηση που είχαμε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στα αποδυτήρια είναι πως αν συνεχίζαμε με 11, θα βάζαμε και άλλα γκολ. Εφόσον είδες το ματς θα καταλαβαίνεις εύκολα τους λόγους.

    Να πω κάτι απλό πάνω σε αυτό. Η Δάφνη λογικά θα ρίσκαρε, συνεπώς πίσω θα έμπαζε ακόμα περισσότερο. Ετσι οπως έπαιζε σήμερα ο Νύκτας εκτιμώ ότι θα βγαίναμε πολλές φάσεις.

    Τώρα για εκτιμήσεις στα υπόλοιπα που λες δεν είμαι σε θέση να κάνω. Αρκούμαι στην άποψη του κόουτς Παπαθεοδώρου που λέει πως το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο μέχρι το τέλος, με άγνωστη εξέλιξη. Πάντως κατά την εκτίμησή μου απόλυτο φαβορί ο Ατρόμητος δεν είναι. Μέσα στις ομάδες που διεκδικούν, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πω στο φιλο 2:25 πως για όσο καιρό βλεπω τον Ατρόμητο τετοια εμφάνιση δεν ειχα ξαναδει. Εννοω το παθος και τη δυναμη.
    Εκτιμω πως με το τροπο που επαιζαν "φανατισαν" την εξεδρα να φωναξει και να τους υποστηρίξει.

    Το γήπεδο χωράφι ίσχυε και για τις δύο ομάδες. Νομίζω πως δεν αποτελεί άλλοθι για κανένα.

    Για την διαιτησία σχεδόν τα είπα. Εγινε τόσος θορυβος που νομίζω δεν έχει νοημα να συνεχίσουμε.
    Να αναφέρω πως στο πρωτο ημίχρονο τα φάουλ ηταν 4-9 υπερ της Δάφνης και στο δεύτερο 4-13. Ωστόσο εμείς κάναμε άμυνα συνεπώς μέχρι ενός σημειου σωστά δόθηκαν περισσότερα εναντίον μας. Όμως οι κάρτες που του ξέφυγαν ενδεχομενως στο τέλος να άλλαζαν το αποτέλεσμα.

    Αν εξαιρέσουμε όπως ειπα τον πειθαρχικό έλεγχο και μερικά φάουλ (θυμαμαι και ενα καθαρό στη Δάφνη που δεν έδωσε), δεν ήταν κακός. Διαιτησία του ειδα για 2η φορα φετος και καταληγω στην αποψη πως πρεπει να βελτιωθει σε αυτο το τομέα. Παρακολουθει το ματς, τρεχει, δεν ηταν εκτός φάσεων, εντοπίσαμε όμως το πρόβλημα που έχει στις κάρτες.

    Όσον αφορά τις κίτρινες κάρτες, επειδή στον αγώνα άκουσα διαμαρτυρίες να πω πως η Δάφνη πήρε 4 (3-1) και εμείς 11 (1-10). Τις 9 κιτρινες εκ των οποιων οι 2 εφεραν τις κοκκινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kalimera kai apo mena...
    i omada itan apsogi..
    sigxaritiria...
    den ine tixeo oti upirxan paragontes apo alles omades kai panigirizan ta goal toy atromitoy,
    an mpori kapoios as m dosi mia apantisi...
    oso gia ti diaitisia afisteto..99-01 epeze sto B..
    kai se ayto an diafoni as m dosi kai edo mia apantisi.
    sas eyxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το μόνο που με ενδιαφέρει να μάθω είναι την άποψη του παρατηρητή διαιτησίας
    κι αν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα του Τσούχλη στο β' μέρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Τσουχλης ως εποπτης σημερα στο ματς Μικρα - Καλαμωτη αριστευσε και γενικα η διαιτησια ηταν αλανθαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή