Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις εξελίχθηκαν πριν λίγο στο ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ


Εκπρόσωποι των ομάδων του Κανάρη και του Ατρομήτου επιχειρηματολόγησαν αναφέροντας τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στο μεταξύ μας αγώνα και όχι μόνο.

Με αφορμή αυτή την εκπομπή και στο κομμάτι που με αφορά, μου δίδεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Καλώς ή κακώς ο Ατρόμητος απέκτησε ένα blog για να παρουσιάζει τα δρώμενα της ομάδας του και όχι μόνο. Το όχι μόνο, αναφέρεται και στο γεγονός  ότι πέραν των καθαρά αθλητικών συμβάντων, κάνω σχόλια, κριτική, ανάλυση και ότι άλλο νομίζω και κρίνω χωρίς ίχνος παρέμβασης και λογοκρισίας από κανέναν.

Ενίοτε το κομμάτι της κριτικής που κάνω φάνηκε πως «ενοχλεί». Ενοχλεί βέβαια ανάλογα την κατεύθυνση της κριτικής ή της θέσης που παίρνω. Όταν αφορά καθαρά την ομάδα μας όλα καλά. Όταν η κριτική αυτή «ακουμπάει» έξω από τον Ατρόμητο ενοχλεί, πυροδοτεί «πολέμους» και οξύνει τα πνεύματα. Όταν αναφέρει γεγονότα που θίγουν καταστάσεις έξω από τον Ατρόμητο επίσης ενοχλεί. Εισπράττω δηλαδή ότι στην ποδοσφαιρική Χίο όλα βαίνουν καλώς και ξαφνικά ένα blog δημιουργεί το πρόβλημα.

Το blog είναι ανοιχτό για να το επισκέπτεται και να το διαβάζει όποιος θέλει. Δεν υποχρεώνω κανένα να το επισκέπτεται. Αν στο blog διαβάζεται βωμολοχίες, προκλητικά δημοσιεύματα (υποκειμενικό αυτό) ή το περιεχόμενό του δεν συνάδει με την αισθητική σας, τον πολιτισμό σας και το επίπεδό σας δεν ξαναμπαίνετε. Στο κάτω κάτω πριν δύο μήνες δεν υπήρχε.

Όμως το δικαίωμα να ασκώ κριτική, να παίρνω θέση και να λέω την υποκειμενική μου άποψή, την οποία προσπαθώ πάντα να τεκμηριώνω, με όσα ξέρω ή με αυτά πέφτουν στην αντίληψή μου,  δεν θα μου το απαγορέψει κανείς, είτε αυτό αρέσει είτε όχι. Ξεκαθαρίζω ότι δεν διεκδικώ το αλάθητο του πάπα. Λάθη κάνω και θα κάνω διότι μερικές φορές υπερισχύει το συναίσθημα της λογικής.

Όσοι συνήθισαν να διαβάζουν, ότι έβαλε γκολ ο τάδε και έχασε ευκαιρία ο τάδε και ο διαιτητής ήταν άριστος και μπράβο στην ομάδα μας,  υπάρχουν και αλλού πηγές για να ενημερωθούν. Θα παίρνω θέση όπου κρίνω έτσι όπως την πιστεύω εγώ και αυτοί που ενίοτε εκφράζω, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα σε χιλιάδες ηλεκτρονικά έντυπα και ιστοσελίδες για χιλιάδες θέματα. Εκτός βέβαια και η κριτική όταν αφορά «εμάς» δεν μας αρέσει ή δεν μας αρέσουν οι απόψεις του γράφοντος όταν διαφέρουν από τις δικές μας. Όποιος διαφωνεί ή ενίσταται δικαιούται να αντί επιχειρηματολογήσει  από τον δικό του χώρο ή και από εδώ κόσμια. Όποιος δεν έχει συνηθίσει ή δεν ανέχεται αυτού του είδους την αθλητική κάλυψη που εκτιμώ πως κάνω, να πάει στην επόμενη πηγή ενημέρωσης.

Τις πρώτες μέρες που άνοιξε το blog και με αφορμή ένα γεγονός, ανέφερα πως δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να συναγωνιστώ, συγκρίνω ή επικρίνω όμορες ιστοσελίδες. Δεν το έχω κάνει και δεν πρόκειται να το κάνω.  Όποιος το κάνει θα ατυχήσει και όποιος το ξανακάνει θα λάβει τις απαντήσεις που του αξίζουν. Το ανάθεμα  για τα όσα γίνονται στα γήπεδα του νησιού, δεν θα δεχτώ να το ρίξει άλλη φορά κανείς σε αυτό το το blog διότι θα γίνω ιδιαίτερα καυστικός. Σε αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος και απόλυτος. Άλλοθι  για να δικαιολογηθούν τα ενίοτε αδικαιολόγητα να πάτε να βρείτε αλλού και όχι στο blog του Ατρομήτου. Τελεία και παύλα.

Κλείνοντας θα αναφέρω  μία γνωστή παροιμία που λέει πως «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου