Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Διαθέτουμε και εμείς διαλόγους για τα στημένα

Ας δούμε πρώτα δύο διαλόγους που υπέκλεψε ο αρχικοριός και μάθαμε (δεν έχουν βγει ακόμα στη δημοσιότητα) και μετά θα μπείτε στο νόημα.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 1
Παίρνει τηλέφωνο σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ ένα πολύ χλιδάτο αρχιλαμόγιο, ο Τσάπας με τ΄ όνομα, που τον ψευτογνωρίζουν στην μικρή κοινωνία που ζει και λέει στον πράκτορα.
Ο αρχικοριός δυστυχώς προλαβαίνει καταγραφή του τηλεφωνήματος από την μέση του διαλόγου:
«…ρε ΠΡΟΠΟΤΖΗ λιγούρη, παίξε μου την 5άδα  με τα στημένα που έγραψες από ένα πρασινάκι η στήλη. Και που σε, να την παίξεις και εσύ καρφωτή όλο το χαρτί, να πας ταμείο και να κονομήσεις ρε αδερφάκι μου, που έχεις μικρά παιδιά να ταΐσεις».
Ως τίμιος άνθρωπος ο Προπατζής ανταπαντά:
«όχι, απαπαπα εγώ δεν κλέβω τον ΟΠΑΠ, δεν ρίχνω τα δελτία. Να πας αλλού».
Κάγκελο ο Τσάπας σπάει το κινητό από τα νεύρα του, χάνει ο αρχικοριός επαφή.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 2
Περνάει λίγη ώρα και μπαίνει κατά σύμπτωση στο ίδιο μαγαζί ένας τύπος άγνωστος του προπατζη, λίγο περίεργος. Του ζητάει το κουπόνι του ΟΠΑΠ, το παίρνει, βγάζει το κινητό του και παίρνει τον Τσάπα τηλέφωνο (τι σύμπτωση ε?).
Ο αρχικοριός καταγράφει και πάλι:
«Έλα ρε Μονταδόρε, πούσε ρε  γαμώτο,…ο Τριτσιμπίδας είμαι μωρέ, μια ώρα σε περιμένω? Για πες μου ρε, έχουμε τελικά τίποτα σήμερα…. Α ναι ….το 325 άσσο είπες?...μπετό?...άχαστο?.....ναι…άλλο?...ναι…ναι…από ημίχρονο αυτό?....οβερ ε?.....τζάμι. Εντάξει. Να φορτώσω, είναι τελειωμένα πριν αρχίσουν?...βάζω κεφάλι το πρώτο είπες?.....οκ ότι πεις. Μην κλείσεις το τηλέφωνο περίμενε».
Αμέσως πάει ο τυπάς στο γκισέ και λέει του πράκτορα:
«το 325 κεφάλι και τα άλλα τέσσερα που σου σημείωσα, σε ζητούμενα 3αδες, 4αδες και 5αδα, 1000 φορές η στήλη. Τα δελτία όμως θα τα ρίξουμε σπαστά για να μη φανούν πολλά σε ένα. Μπήκες?»
Ο προπατζής που μάλλον σκέφτηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο το συμφέρον του ΟΠΑΠ απαντά, με τον αρχικοριό πάντα να καταγράφει:  
«Συγνώμη κύριε αλλά από το τηλέφωνο που άκουσα πιο πριν, κατάλαβα ότι θέλετε να παίξετε στημένα ματς. Δεν γίνεται στο μαγαζί μου»
Ο τύπος σαλτάρει. Ρωτάει αν είναι μαλάκας ο προπατζής (έχει καταγραφεί  λέξη) του τραβάει και μερικά πουστριλίκια (επίσης έχουν καταγραφεί αλλά δεν τα γράφουμε) και φεύγει.
Θρύψαλα και αυτό το κινητό, τέρμα και ο κοριός.

Διαβάσαμε λοιπόν το κατηγορητήριο για μερικούς κατηγορούμενους, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίσαμε το εξής και βάλαμε τα γέλια μέχρι δακρύων, άσχετα αν η κατηγορία είναι όντως πάρα πολύ σοβαρή: «…αφετέρου δε προκειμένου να αποκτήσετε παράνομο περιουσιακό όφελος, είτε οι ίδιοι προσωπικά είτε δίδοντας εντολή σε τρίτους-παράνομους πράκτορες-μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό σας, μεταβαίνετε σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπου παρίσταται ψευδώς, με συμπερασματικά συναγόμενη δήλωση, στους αρμόδιους υπάλληλους του πρακτορείου ότι παίζετε στο στοιχηματικό παιχνίδι με την επωνυμία «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» τηρώντας τις διατάξεις του Κανονισμού συμμετοχής σε αυτό του ΟΠΑΠ, υπό τους όρους της αρχής των πιθανοτήτων, δηλώνοντας με τη συμπεριφορά τους σιωπηρά ότι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της έκβασης του γεγονότος (αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα κλπ) στο οποίο επέλεγες κάθε φορά να στοιχηματίσουν, με αποτέλεσμα να παραπλανούν τους υπαλλήλους των πρακτορείων της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. να παραλαμβάνουν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης αυτών, ενώ εάν οι τελευταίοι γνώριζαν την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, δηλαδή ότι όλοι οι επίμαχοι κάθε φορά ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους πόνταραν οι παίκτες του Στοιχήματος για λογαριασμό σου είναι «χειραγωγημένοι», δεν θα προέβαιναν στην αποδοχή των επίμαχων δελτίων και στην εξαργύρωση αυτών για λογαριασμό της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα να επέλθει ζημία στην περιουσία της τελευταίας, η οποία είναι ανάλογη με τα ποσά των κερδών, με αντίστοιχη αύξηση της περιουσίας σου».

Άρα, τα λαμόγια ξεγέλασαν του πράκτορες του ΟΠΑΠ, ενώ αν οι πράκτορες ήξεραν τα στημένα τα ματς, δεν θα τους άφηναν να ποντάρουν, για να προστατέψουν τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ. Ουδείς αμφιβάλει για την τιμιότητα των Προπατζήδων, ΟΥΔΕΙΣ, αλλά πείτε μας ειλικρινά, σε ποιόν θα χάριζαν λεφτά τέτοιους καιρούς και θα έλεγε εγώ δεν τα θέλω για να μην χάσει ο ΟΠΑΠ? Πως θα τον αποκαλούσαν αυτόν τον πράκτορα? Όπως  το λαμόγιο ο Τριτσιμπίδας μάλλον.

Οι φίλοι πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι τίμιοι μεροκαματιάρηδες, που επί χρόνια δουλεύουν για τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ. Έπαιρναν παλιά το ποσοστό τους από τις στήλες του ΠΡΟΠΟ και τα λαχεία, τώρα από το στοίχημα και τα κάθε λογής παιχνίδια που βάζει ο ΟΠΑΠ, για να ξεπουπουλιάζει τον κόσμο.

Ο Προπατζής που είχαμε συνηθίσει να λέμε,  προκειμένου να πάρει την άδεια υπογράφει διάφορα με την εταιρεία του ΟΠΑΠ που αφορούν τους κανονισμούς λειτουργίας. Άδεια για να κλείσει το μαγαζί του, δεν μπορεί να πάρει όποτε θέλει, όσο και αν φαίνεται παράξενο. Υποβάλει αίτημα στον ΟΠΑΠ και περιμένει έγκριση. Ταυτόχρονα είναι σκλάβος μέρα νύκτα σε μία καρέκλα, τρώγοντας ενίοτε ατέλειωτο φέσι από τους στοιχηματζήδες, ενώ η δουλειά του πλήττετε θανάσιμα από το παράνομο στοίχημα, διότι χάνει πελάτες και δελτία. Γενικά δεν είναι και η καλύτερη δουλειά που υπάρχει.

2 σχόλια:

  1. Apo ti mexri twra empeiria mou (an kai polu mikri) mia xara einai i douleia sta praktoreia tou opap. xekourasti kai iremi.
    xreiazetai omws prosoxi!
    oso gia ta kerdi, euxomaste se olous na kerdizoun kai na tinazoun tin mpangka tou opap!!!!
    \Attonis Giorgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εμπειρία μου στην Αθήνα ήταν αρκετά διαφορετική. Ίσως γιατί ήταν τα πρώτα χρόνια του στοιχήματος.
    Τότε που με "φιντάκια" βλεπαμε δορυφορικά όλα τα ματς.
    Η προσοχή αν και τεράστια υπήρχε δάγκωμα...οχι μεγάλο ευτυχώς διοτι αμα δρασεις εγκαιρα και με "τρόπο" πάιρνεις τα λεφτά σου.
    Τουλάχιστον στο πρακτορείο που γνωρίζω πολυ καλα, έχασε πελατεία λόγω του τσιγάρου (απαγορευτηκε)...εκτός του κουβα που ειναι ατελειωτος.
    Επίσης πολλοί πράκτορες την πάτησαν διότι μπηκαν στο τρυπακι του τζογου. Ειχαν τη μηχανη διπλα τους, τα δελτία δίπλα τους, λεφτα δεν εβαζαν στο ταμείο, οποτε έπαιζαν αερα.
    Φυλακη ολοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή