Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Αυτά που δεν θα διαβάσετε στα Μ.Μ.Ε.

Τα Μ.Μ.Ε. έχουν κατακλυσθεί όπως είναι λογικό, με τα γεγονότα στην Ελλάδα περί στημένων αγώνων, με τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα αθλητικά, να είναι αποκλειστικά στο προσκήνιο. Λογικό καθώς έχουν μία μοναδική ευκαιρία να επιδείξουν καθαρότητα, γρηγοράδα, εγκυρότητα, γνώσεις και αναλύσεις υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν οι ατάκες του στυλ, «εμείς τα λέγαμε», «τα ξέραμε», «βοούσε ο τόπος», ώστε να δείχνουμε ότι είμαστε ενήμεροι από καιρό. Αρκετοί εκφράζουν έκπληξη με όσα ακούν και βλέπουν. Πέφτουν από τα σύννεφα οι άνθρωποι, ούτε που το πίστευαν.

Μας λένε παραδείγματα για την Ιταλία όπου η δικαιοσύνη πράγματι τους τσάκισε. Μας θυμίζουν περιστατικά στην Αγγλία όπου τσάκισαν ομάδες και παράγοντες. Το ίδιο στη Γερμανία στο Βέλγιο. Τι έμεινε? Να διαλυθεί η βρωμιά και στην Ελλάδα. Ήρθε ίσως η ώρα της και μακάρι να γίνει. Πίσσα και πούπουλα για όλους.

Για να δούμε όμως και κάποια πράγματα για τα οποία τα Μ.Μ.Ε. πότε δεν θα σας μιλήσουν και ποτέ δεν θα σας ενημερώσουν. Καταρχήν ανοίξτε όποιο περιοδικό, εφημερίδα ή σαιτ αθλητικού περιεχομένου θέλετε. Τι θα παρατηρήσετε? Διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών, με μερικά πρωτοκλασάτα ονόματα του δημοσιογραφικού χώρου, πρώτη μούρη. Δηλαδή πληρώνονται για να διαφημίζουν τζόγο. Ο τζόγος είναι καλός ή διαφθείρει? Τους ακούσατε ποτέ να καταφέρονται εναντίον εταιρειών για να προστατέψουν τον κόσμο? Όχι ε?

Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και θα καταλάβετε γιατί παρακάτω. Ποιος κάρφωσε την δουλειά στην Ελλάδα? Η FIFA και η UEFA. Από πού πήραν τις πληροφορίες? Από στοιχηματικές εταιρείες. Εταιρείες νόμιμες και παράνομες, άσχετα αν επικαλούνται μόνο τις νόμιμες. Που είναι αυτές οι εταιρείες και ποιοι παίζουν σε αυτές? Υπάρχουν παντού και παίζουν οι πάντες. Δηλαδή η «μαρίδα» και οι μεγαλοπαίκτες. Όχι όμως με τους ίδιους κανόνες. Ανάλογα την τσέπη, έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις μαγαζί και κανόνες. Την «μαρίδα» την ξεχνάμε. Πάμε στους μεγαλοπαίκτες. Ακούγαμε όλες τις μέρες για παράδειγμα την Αγγλία και τον αγγελικά πλασμένο κόσμο της στο ποδόσφαιρο, όπου όλα είναι νόμιμα και καθαρά, με τους νόμους σαν δαμόκλειο σπάθη για όποιον παρεκτρέπετε. Στην Αγγλία όποιος παίζει στοίχημα και μπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο σε ομάδα, κάηκε και αυτός και η ομάδα.

Άρα τι κάνουν για να ικανοποιήσουν το πάθος και τις «γνώσεις» τους?  Έχουν βρει τις κατάλληλες στοιχηματικές εταιρείες στις οποίες ποντάρουν απίστευτα χρήματα, με παρατσούκλια. Παγκόσμιας εμβέλειας Άγγλος προπονητής, ποντάρει απίστευτα ποσά με το παρατσούκλι Σάντα Κλάρα. Πρόεδροι ομάδων της Αγγλίας ποντάρουν 250 και 300 και 500.000 λίρες Αγγλίας σε αγώνες της πρέμιερ, με τον ίδιο τρόπο. Παίκτης της Τσέλσι και μετά της Μπαρτσελόνα το ίδιο επί χρόνια. Γιατί οι μπουκ, η FIFA και η UEFA δεν τους ξεσκεπάζει? Θα καταλάβετε παρακάτω. Και όλα αυτά με απόλυτη κάλυψη. ΑΠΟΛΥΤΗ. Υπάρχει μαφιόζικη ομερτά. Αλλοίμονο υπάλληλος εταιρείας στοιχήματος να ανοίξει το στόμα του ακόμα και σε βαθιά γεράματα. Διότι θα μετρά ώρες ζωής. Το κύκλωμα αυτό δεν σηκώνει αστεία. Ομερτά ή θάνατος.

Οι μεγαλοπαίκτες (κάθε ιδιότητας και είδους) και στοιχηματικές εταιρείες (για να καλύψουν τα στοιχήματά τους) συνήθως παίζουν no limit (χωρίς όριο), με άλλους όρους. Καλύτερους από την μαρίδα. Τέτοια όρια συνήθως καλύπτουν εταιρείες μόνο στην Ασία. Και όταν λέμε Ασία εννοούμε την ήπειρο. Όπου φαντάζεστε. Να ένας νόμιμος στην Μανίλα http://www.m88bet.com γιατί υπάρχουν και οι «άλλοι».Οι περισσότερες εταιρείες είναι αόρατες, χωρίς γραφεία. Υπάρχουν μόνο στο ίντερνετ. Είναι μόνιμα κινούμενες με Van για να μην εντοπίζονται, με αφεντικά μαφιόζους αδίστακτους δολοφόνους. Σε αυτούς ξεπλένεται απίστευτο μαύρο χρήμα του πλανήτη. Μαύρο χρήμα σημαίνει ναρκωτικά, πορνεία, πάσης φύσεως λαθρεμπόριο κ.λ.π. Εφόσον λοιπόν προσφέρουν τέτοια «υπηρεσία», έχουν ενίοτε ανάλογη κάλυψη. Αυτός εδώ όμως στις 15 Ιουνίου ήταν φαταούλας και θα πάει φυλακή http://www.freemalaysiatoday.com/2011/06/15/match-fixing-sporean-bookie-charged/

Μία άλλη μορφή στοιχηματικής υπηρεσίας είναι τα νόμιμα ανταλλακτήρια π.χ. betfair. Εκεί δεν υπάρχει μπουκ που δέχεται στοίχημα, αλλά οι τζογαδόροι όπου μεταξύ τους στοιχηματίζοντας καθορίζουν τις αποδόσεις. Αυτοί που το οργάνωσαν, απλά σε κάθε ποντάρισμα, κρατάνε ένα μικρό ποσοστό για την υπηρεσία που προσφέρουν. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο κάθε λογής παίκτες. Μικροί, μεγάλοι αλλά και μπουκ. Επίσης ξεπλένετε ατέλειωτο μαύρο χρήμα.

Η κάθε στοιχηματική εταιρεία, νόμιμη ή παράνομη, γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιος ποντάρει, πόσα ποντάρει, από πού και σε ποιους αγώνες. Τα πάντα είναι σε αρχεία για χρόνια. Όταν εμφανίζονται τα τσακάλια βαράει συναγερμός στην κυριολεξία. Η στοιχηματική εταιρεία κερδίζει ή χάνει. Συνήθως μόνο κερδίζει. Όταν όμως χάνει θυμώνει. Θυμώνει πάρα πολύ, οπότε ψάχνει τρόπους να σε βγάλει στοιχηματικά από τη μέση. Με ποιο τρόπο? Στην απλή μαρίδα κλείνει το λογαριασμό και καθαρίζει διότι ούτε στη μαρίδα επιτρέπει να κερδίζει συνεχώς. Στις «δύσκολες» όμως  περιπτώσεις αρχίζει η ενημέρωση σε FIFA και UEFA. Παιδιά πήρα μεγάλο στοίχημα από κει. Παιδιά συγκεκριμένοι τζογαδόροι μας έχουν μαδήσει κανονικά, σε αυτούς τους συγκεκριμένους αγώνες, με αυτού του τύπου στοιχηματισμό. Χαρτί και καλαμάρι όλα.

Οπότε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Από τη μία όλο αυτό το μαφιόζικο σινάφι που μαδάει τον κόσμο, καρφώνει σε FIFA και UEFA τα λαμόγια και γλυτώνει την χασούρα και από την άλλη FIFA και UEFA βγαίνουν μπροστά ως οι σταυροφόροι του ποδοσφαίρου, με το αζημίωτο. Διότι και αυτοί παίζουν χοντρά. Μην ξεχνάτε πως έχουν υπό την εποπτεία τους όλους τους διεθνείς αγώνες ορίζοντας όποιους διαιτητές θέλουν. Έχετε δει παραδείγματα. Αυτός ο διαιτητής όμως ήταν φαταούλας επίσης και την πάτησε σε ματς του Europa League Βασιλεία ΤΣΚΑ Σόφιας http://www.insideworldfootball.biz/worldfootball/europe/8802-europa-league-referee-banned-for-life-over-links-to-match-fixing-gang

Το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα τι είναι? Υπάρχουν οι επιτήδειοι, οι οποίοι κυκλοφορούν κουπόνι σαν του ΟΠΑΠ, άλλων «εταιρειών» που προσφέρει καλύτερες αποδόσεις, άρα μεγαλύτερα πιθανά  κέρδη. Ορίστε μια φωτό για παράδειγμα


Παίρνουν τα στοιχήματα, τα τζογάρουν αλλού, και πάει λέγοντας. Και εδώ μαύρο χρήμα αλλά και ομερτά επίσης. Παράνομο στοίχημα π.χ. σε Αθήνα και Πειραιά υπάρχει και σε περίπτερα. Ένας κακός χαμός. Και βέβαια προϋπήρχε του ΟΠΑΠ, με άκρες τότε στην Κύπρο (ο παράδεισος του τζόγου). Διαβάσατε ποτέ καμία αναφορά σε αθλητικού ή στοιχηματικού περιεχομένου έντυπο? Ακούσατε ποτέ σε ραδιόφωνο νύξη από δημοσιογράφο για το χάλι αυτό? Όχι βέβαια. Το γιατί, είναι εύκολο μέχρι ενός σημείου να το βρείτε.

Το έξω κύκλωμα πέταξε τώρα το μπαλάκι στην Ελλάδα (καλά έκανε μπας και γλυτώσουμε από μερικούς που μας έχουν κάνει να σιχαθούμε αυτό που αγαπάμε), γιατί τα ντόπια λαμόγια τους ενόχλησαν πολύ. Πάρτε τις πληροφορίες, καθαρίστε το έδαφος και ησυχάσαμε. Μέχρι να στηθεί στην Ελλάδα το επόμενο κύκλωμα που θα ξαναενοχλήσει τους «μεγάλους» έχουμε καιρό. Κάπως έτσι. Ήταν και μία ευκαιρία για τους Ευρωπαίους φίλους μας αυτή την περίοδο, να αποδείξουν πόσο διεφθαρμένοι είμαστε σαν λαός. Όλα στην ώρα τους.

ΟΛΟ αυτός ο συρφετός είναι γενικά παν βρώμικος, με τις εξαιρέσεις πάντα να υπάρχουν. Υπάρχουν οι ανυποψίαστοι που αγαπάνε το άθλημα. Κάποτε θα σας αναφέρω τις ενέργειες FIFA και UEFA για το δουλεμπόριο μικρών παιδιών στην Αφρική. Δεν έχετε παρατηρήσει τόσα χρόνια πιτσιρικάδες ταλεντάρες μαύρους ποδοσφαιριστές να εμφανίζονται  από το πουθενά π.χ. στην Αγγλία. Έχετε μάθει πως? Θα ανατριχιάσετε.

Με αυτά ήθελα να ενημερωθείτε καθότι πολλά δεν γράφονται ποτέ. Δεν συμφέρει. Για φανταστείτε από αύριο ο πλανήτης να σταματούσε να παίζει στοίχημα τι θα γινόταν.  Έχετε ακόμα την άποψη ότι οι «κεφαλές» που  διοικούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο νοιάζονται για το άθλημα ή τον απλό κόσμο? Νοιάζονται για τα λεφτά του απλού κοσμάκη και μόνον. Τα άλλα είναι για τους αδαείς.

5 σχόλια:

  1. Eisai epistimonas. Aporo giati den pas se mia efimerida na se diabazei perissoteros kosmos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξαφνικά ανακαλύψαμε τον τροχό...
    τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια...
    ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι...
    κι άλλα πολλά τέτοια για να καταλήξω στο εξης :
    την περίοδο ψήφισης του μεσοπρόθεσμου της κυβέρνησης και των αντιλαϊκών μέτρων επέλεξαν να "ρίξουν" στην δημοσιότητα την συγκεκριμένη περίπτωση για να αποπροσανατολιστεί ο κοσμάκης.
    Και τώρα μπορείτε να φάτε τις "σάρκες" σας Ολυμ-ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Καβάλα-Ολ Βόλου κλπ για το ποιός ήταν στημένος.
    Καληνύχτα σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. euxomai suntoma na arxiseis na grafeis gia to idio 8ema gia to xiwtiko podosfairo.gia to paraskhnio tou xiwtikou podosfairo dhladh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον τελευταίο φίλο μόνο λίγα λόγια.
    Το τι συμβαίνει στο Χιώτικο παρασκήνιο, έτσι όπως πιθανώς το υπονοείς δεν γνωρίζουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επειδή η κοινωνία είναι μικρή και όλοι γνωρίζουν όλους, δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. Είναι αδιανόητο να υπάρχει κάτι Ρουσφετάκια για κανένα σφυριγματάκι ενδεχομένως υπάρχει αλλά δεν συγκρίνεται με αυτά που ακούμε και βλέπουμε.
    Αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά και απαιτείτε τεράστια προσοχή. Μακριά από μας τέτοιες αναφορές που θα παραπέμπουν χωρίς στοιχεία απλά σε φήμες ή στο μακρύ και το κοντό του καθενός.
    Ωστόσο αν ποτέ πέσει κάτι στην αντίληψή μας, για τον οποιοδήποτε (προφανώς και για τον Ατρόμητο) και έχουμε αδιάσειστα στοιχεία, να είσαι σίγουρος πως πρώτα θα πάμε στην αστυνομία και μετά θα το αναφέρουμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή