Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Περί μετεγγραφών και αφιερωμάτων ο λόγος


Περί μετεγγραφών
Διάφοροι ρωτούν το τι γίνεται στον Ατρόμητο με μετεγγραφές και για πιο λόγο δεν γράφουμε τίποτα. Να απαντήσουμε ότι το συγκεκριμένο blog που υποστηρίζει βέβαια τον Ατρόμητο, δεν είναι γενικώς ειδησεογραφικό, όπως άλλες ιστοσελίδες. Όπως είναι λοιπόν απόλυτα κατανοητό, δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε κάθε τρεις και λίγο τις ενέργειες και τις αέναες κινήσεις του Ατρομήτου. Θα ήταν τουλάχιστον αυτογκόλ.

Για μας μοναδική πηγή επίσημης πληροφόρησης για αυτά τα θέματα, είναι αποκλειστικά η διοίκηση του συλλόγου. Όταν υπάρξει κάτι επίσημο από πλευράς διοίκησης, θα το ανακοινώσουμε. Εφόσον λοιπόν δεν ανακοινώσαμε τίποτα, θα πει πως δεν υπάρχει και τίποτα, άσχετα επαναλαμβάνουμε με όσα γράφονται και όσα λέγονται στα πέριξ.

Περί αφιερωμάτων
Εκτιμούμαι πως είναι πιο ωφέλιμο και χρήσιμο, σε αυτό το «νεκρό» διάστημα και μέχρι να φύγουμε για διακοπές, να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αφιερώματα. Σε τελική ανάλυση το συγκεκριμένο blog έχει το μεράκι και την όρεξη, να καταγράψει πτυχές της ιστορίας του Χιώτικου ποδοσφαίρου που θα έπρεπε να έχουν κάνει άλλοι, γηγενείς, από παλιότερα.

Μαζέψαμε λοιπόν το απαραίτητο υλικό, για το πρώτο πρωτάθλημα που πήρε ο Ατρόμητος στην Α΄ Κατηγορία την περίοδο 2000-2001, καθώς και για τους αγώνες που έδωσε τότε στα μπαράζ με Επισκοπή και Κισσαμικό. Προφανώς ότι έχει να κάνει με τον Ατρόμητο συλλέγεται λεπτομερειακά, έτσι ώστε μέχρι να  αποσυρθούμε»,  να προλάβουμε να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας, συμβάλλοντας απλά στην καταγραφή της ιστορίας του.

Από κει και μετά,  μαζεύομαι υλικό (σχεδόν ολοκληρώθηκε) για την πορεία του Παγχιακού στην Β΄ Εθνική, όπως κάναμε με Μικρασιατική και Άρη Κάμπου. Επίσης συγκεντρώνουμε υλικό για τις επισκέψεις μεγάλων ομάδων (Α.Ε.Κ. , Παναθηναϊκός) στη Χίο, τις επισκέψεις της Μικτής Αθηνών, τις πρωταθλήτριες και κυπελλούχους της Χίου τις δεκαετίες 40 και 50, αλλά και πλήθος άλλων ιστορικών στοιχείων που προκύπτουν. Για παράδειγμα, πότε και ποια σωματεία από την Χίο, αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά από την Ε.Π.Ο.?

Προφανώς δεν θα παρουσιαστούν όλα τώρα, για να έχουμε ασχολία στο μέλλον. Όμως είναι τόσα πολλά που γενικά μας βγάζουν αρκετή δουλειά, αρκεί να υπάρχει όρεξη και υγεία.

Υποσχέθηκα σύντομα μία αναφορά για το τελευταίο πρωτάθλημα της Μικρασιατικής (το 1966) που θα κάνω σύντομα. Θα βάλω όμως στην Μικρασιατική (αν θέλει), την περιέργεια να ψάξει και να μάθει,  πριν τους πληροφορήσουμε, πότε ήταν το προηγούμενο από αυτό. Μέχρι πάντως να κάνει μετεγγραφές ας της υπενθυμίσουμε κάποιες από τα πολύ παλιά (1956). 


Εις το επανειδείν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου