Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Διψούν για αίμα....

Έστω και αργά τα Μ.Μ.Ε. αρχίζουν να αντιλαμβάνονται σιγά σιγά ότι δεν πρέπει και οι 85 να μπούνε στο ίδιο τσουβάλι και να χαρακτηριστούν λαμόγια. Εντελώς ταπεινά θα αναφέρουμε ότι πρώτα εδώ ασχοληθήκαμε με τον Θανάση Γιάχο, προσπαθώντας με όσα ξέρουμε, να δούμε αν είναι "εγκληματίας" ή όχι. Σύμφωνα με το πόρισμα, σκαλίσαμε, ρωτήσαμε αρκετούς επαΐοντες  και βγάλαμε τα συμπεράσματά  και τα επιχειρήματά μας. Το βράδυ της ίδιας μέρας η Ε.Π.Σ. Χίου έβγαλε μία σκληρή ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά υιοθετούσε όλα τα επιχειρήματά μας, προσθέτοντας κάποιες λεπτομέρειες.
Από σήμερα το πρωί, τα Μ.Μ.Ε άρχισαν επιτέλους να καταλαβαίνουν πως οι ανθρωποθυσίες που έστησαν έτσι εύκολα, ίσως έχουν πάρει μπάλα και αθώους.  «Ίσως υπάρχουν αστοχίες στο εισαγγελικό πόρισμα» αναφέρει στην σημερινή SportDay ο Γιώργος Χελάκης,  «με αφορμή την νόμιμη αμοιβή του διαιτητή Γιάχου, την οποία η εισαγγελέας εκλαμβάνει ως .... χρηματισμόδιαπιστώνοντας τελικά πως «Οι θεατές στο Κολοσσαίο διψούν για αίμα».

Συνεχίζει ο Χελάκης γράφωντας «...Μπορεί από την περίπτωση Γιάχου να βγούνε
 συμπεράσματα για επιπλέον αστοχίες στο εισαγγελικό πόρισμα; Αυτό μόνο έμπειροι νομικοί που θα μελετήσουν τις εννέα χιλιάδες σελίδες της είναι σε θέση νατο πουν.
Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα είναι η ευκολία που τα
media έριξαν στην πυρά και τους 83.Σκάνδαλο υπάρχει.Στημένα παιχνίδια,αλλοιωμένα αποτελέσματα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος....Σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση όμως πρέπει να εξαφανιστούν οι αστοχίες.Το έργο που αναλαμβάνει ο ανακριτής Κασσίμης είναι τεράστιο.Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ευνοεί τις ανθρωποθυσίες.Το κοινό στο... Κολοσσιαίο διψά για αίμα.Αφού δεν του προέκυψε εκεί που το περίμενε,στην αρένα της πολιτικής, του είναι ευπρόσδεκτο από αλλού, (αρένα του ποδοσφαίρου)...

Η διαφορά όμως είναι, ότι κάποιοι ελαφρά την καρδία ήδη φρόντισαν να πάνε στην αρένα αθώους. Όπως και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μπροστά στο βωμό της τηλεθέασης, έψαχναν απεγνωσμένα στους διαλόγους στο πόρισμα, για αναφορές σε νούμερα για βρώμικα λεφτά. Μόλις βρήκαν, βρήκαν και το θύμα της επόμενης θυσίας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας το Ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ασχολήθηκε 10 λεπτά με την περίπτωση του Θανάση Γιάχου, επαναλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα συν το γεγονός, ότι δύο αγώνες φέτος αναβλήθηκαν διότι δεν καταβλήθηκε έγκαιρα το εξοδολόγιο στους διαιτητές.  Παραδέχτηκε και το κρατικό ραδιόφωνο ότι ενδεχομένως πήρε η μπάλα και κάποιους άδικα.

Λόγω δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος παρακολουθούμε το θέμα από πολύ κοντά. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι από τις δηλώσεις και τα επιχειρήματα όλων ανεξαιρέτως που εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με τα όσα υπάρχουν ήδη στην δημοσιότητα, ο μόνος που έχει ακλόνητα επιχειρήματα ως τώρα είναι ο Θανάσης Γιάχος. Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε ότι αύριο η Ε.Π.Ο. θα επανέλθει στο θέμα με μία μάλλον σκληρή ανακοίνωση.

Θα κλείσουμε λέγοντας. Φίλοι, με καλές και αγνές προθέσεις, μας τονίζουν ότι πιθανώς εκτεθήκαμε παίρνοντας το μέρος ενός ανθρώπου, χωρίς να ξέρουμε σε βάθος όλες τις πτυχές του θέματος.
Θα απαντήσουμε ως εξής. Ίσως έχουν δίκιο, αλλά η εμπειρία της ζωής, μεταξύ άλλων μας έχει αναπτύξει και ένα αισθητήριο κρίσεως των ανθρώπων. Ότι γράφουμε σε αυτό το Blog για το θέμα, δεν είναι ούτε όλα όσα γνωρίζουμε ούτε όλα όσα έχουμε κουβεντιάσει με τους πρωταγωνιστές. Είναι μόνο το απόσταγμα των όσων εισπράξαμε. Το προϊόν του φιλτραρίσματος αν θέλετε, συνεκτιμώντας πολλά και διάφορα. Εκτιμούμαι αυτή την φορά ότι η αίσθησή μας δεν λάθεψε.


2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΧΟΥ. ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με οσα ειπαν στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ πριν λιγο, "καταπέφτει μία κατηγορία του Τσακογιάννη στην υπόθεση Γιάχου. Τα λεφτά που αναφέρονται αφορούν την αμοβή των διαιτητών".
    Εκτιμω οτι οι δικηγόροι του θα εχουν το ευκολότερο έργο και από τους 85 κατηγορούμενους.
    Να είστε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή