Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δώρα και 4αρα επιφύλασσε ο Αιολικός για την Δάφνη

Το κύπελλο τέλειωσε φέτος για την ομάδα του Δαφνώνα που έχασε μάλλον εύκολα από τον Αιολικό με 1-4.  Δεν μπορεί να κριθεί ως ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο παρά το ενδιαφέρον του αγώνα.
Πάντως και μερικοί φίλοι του Αιολικού που βρέθηκαν στο γήπεδο με πανό και τύμπανο για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους.
Η παρουσίαση των ομάδων επιφύλασσε μία «έκπληξη». Η ομάδα της Δάφνης δεν μερίμνησε να ανταποδώσει τα δώρα του Αιολικού (18αδα συν προπονητής), γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Έστω και αν δεν γνώριζαν, υπήρχε χρόνος  να ανταποδώσουν την κίνηση ευγένειας και σεβασμού των γειτόνων μας μέχρι το τέλος του αγώνα.
Ο αγώνας ξεκίνησε, πρώτη σημαντική φάση ένα σου του Σεζένια στο 12΄για να ακολουθήσει γκολ του Ζαμπετάκη στο 22΄μετά από εξαιρετική πάσα του Σεζένια. (στη φωτό μόλις έχει πλασάρει)
Όμως ο Αιολικός χωρίς να είναι άμεσα απειλητικός, ισοφάρισε στην εκπνοή του ημιχρόνου μετά από μία σέντρα σουτ από δεξιά του Διονυσάτου.  (στη φωτό η απογοήτευση των Δαφνούσων και η ανέλπιστη χαρά των αντιπάλων)

Απογοήτευση βέβαια στην εξέδρα παρά τις ατέλειωτες προπονητικές συμβουλές.
Πάσης φύσεως πηγαδάκια στο ημίχρονο, όπως αυτό που σχολίαζε τα περί Δάφνης και Μίκρας. (λίγο θολή η φωτό)
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμα χειρότερα για την Δάφνη αλλά άριστα για τον Αιολικό. Μόλις στο 47΄ ο Νταλαμπέκης έκανε το 1-2 (το νούμερο 9 μόλις έχει πιάσει την κεφαλιά)
Στο 50΄ο ίδιος παίκτης το 1-3 μετά από τραγικό λάθος της άμυνας της Δάφνης (στη φωτό η μπάλα ταξιδεύει προς τα δίχτυα της Δάφνης)
Και στο 56΄κόρνερ για τον Αιολικό, νέα σύγχυση στην άμυνα των Δαφνούσων με τον Νταλαμπέκη να σημειώνει χατ τρικ (στη φωτό ο σκόρερ την στιγμή του σουτ)
Η Δάφνη από πλευράς της στο δεύτερο ημίχρονο είχε ένα καλό σουτ του Μαμούνα και μία απόπειρα πλασέ του Κίτρινου. Όσον αφορά τον Αιολικό που μετά το 60΄ανέκοψε ρυθμό θα μπορούσε να αυξήσει το σκορ καθώς είχε κι άλλες ευκαιρίες (στη φωτό ο Παπαδόπουλος με το 7 στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 80΄).
Διακριθέντες από την Δάφνη οι Σεζένιας, Σκούφαλος και Σγουράκης και από τον Αιολικό οι Τσετιροκλής, Διονυσάτος, Νταλαμπέκης και Μιχαλάκης.


ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΩΝΑ: Παϊδούσης, Αντ.Ζαμπετάκης, Κουϊμάνης, Ελευθερίου, Χειλάς, Σγουράκης, Σεζένιας, Παπαλάνης, Ν.Ζαμπετάκης, Σκούφαλος, Σαλαγάρας

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Καραβασίλης, Βούρος, Ντζιμάνης, Καπταγιάννης, Δάρρας, Τσετιροκλής, Διονυσάτος, Παπαδόπουλος, Νταλαμπέκης, Π.Βουργουτζής, Μιχαλάκης

Όσον αφορά τον Αιολικό, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται η συγχώνευση του με την ομάδα της Καλονής,   στη περίπτωση που η δεύτερη ανέβει κατηγορία. Αιτία το γεγονός ότι οι γηπεδικές της εγκαταστάσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (πληρούν όμως του Αιολικού) για να πάρει άδεια συμμετοχής στην Β Εθνική. Οπότε οι Μυτιληνιοί, ορθά σκεπτόμενοι βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του νησιού τους, βρήκαν τρόπο για να μην χαθεί η θέση στην Β Εθνική. Αυτά ας τα βλέπουν κάποιοι άλλοι.

5 σχόλια:

  1. Αψογος, ακριβης και καυστικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ STON ΑΙΟΛΙΚΟ

    Εκείνη τη περίοδο ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ είχε απέναντι του τον ΑΘΗΝΑΙΚΟ.....έδωσε μια απίστευτη μάχη σε όλη τη σεζόν η οπαία κρίθηκε ουσιαστικά στο θρυλικό ματς τις 2 Μαΐου 1982....ένα από τα σημαντικότερα ματς στην ιστορία του λεσβιακού ποδοσφαίρου! .....Ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ κερδίζει πέναλτι στο 85΄ σε ανατροπή του Μανούσου....το γήπεδο έχει πάρει φωτιά από 12.000 κόσμο που έχει κατακλύσει το "Νταρλά" 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα!!!....κανένας παίχτης δεν έχει το κουράγιο να αναλάβει την εκτέλεση αυτού του πέναλτι, που θα έστελνε τον ΑΙΟΛΙΚΟ στη Β΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του.....Ο Λάκης ο Μέγας με «κρύο αίμα» στέκετε απέναντι από τον Κωνσταντίνου, ο οποίος θα μείνει απλά να κοιτάει την μπάλα να κυλάει απίστευτα αργά και βασανιστικά προς την αριστερή γωνία, να ξύνει κυριολεκτικά το κάθετο δοκάρι και.....αυτό που έγινε τότε ίσως δεν ξανασυμβεί ποτέ σ΄ αυτό το γήπεδο!.....Το 1-0 είναι γεγονός και επί 5΄ λεπτά το γήπεδο είχε καλυφθεί από ένα απέραντο άσπρο σύννεφο αποτέλεσμα των τουλάχιστον 20 βεγγαλικών και καπνογόνων που είχαν πέσει στον αγωνιστικό χώρο!!!!!..
    Ο αγώνας δεν θα λήξει ποτέ....μια απίστευτη φάση στη περιοχή του ΑΙΟΛΙΚΟΥ, στις καθυστερήσεις του αγώνα, αποτέλεσε την αιτία ο αγώνας να κριθεί στα χαρτιά....ποτέ κανένας δεν θα πει με σιγουριά αν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή μετά από κόρνερ του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και το ασταθές μπλοκάρισμα από το Γαλήτη ή είχε προηγηθεί φάουλ στον τερματοφύλακα του ΑΙΟΛΙΚΟΥ....Ο επόπτης γραμμών Πατσιαούρας θα τρέξει προς τη σέντρα και ο διαιτητής Νικάκης επηρεαζόμενος από το βοηθό του θα κατακυρώσει το γκολ του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ......το γήπεδο έχει μετατραπεί σε αρένα....ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.....όλος ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ έχει πέσει πάνω στο Νικάκη, ο οποίος μαζί με τους δύο επόπτες θα φύγει για τα αποδυτήρια....το φύλλο αγώνα θα στείλει την ομάδα της Μυτιλήνης στη Β΄ Εθνική! Το γκολ του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, δεν θα μετρήσει ποτέ......ΑΙΟΛΙΚΟΣ- ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει και να γράφει ότι θέλει. Στο απόσπασμα της εφημερίδας για παράδειγμα ο στημένος «δημοσιογράφος» δεν κάνει καν αναφορά για το πετροπόλεμο. Παλιές ιστορίες είναι. Εμείς τότε στο Βύρωνα αισθανθήκαμε αδικία διότι χάθηκε η κατηγορία με αλλοίωση αποτελέσματος.
    Όμως ο Αθηναικός μετά από χρόνια βρήκε το δρόμο του και κατάφερε να παίξει Ευρώπη με Μάντσεστερ Γιουν. Οι άλλοι που πήγανε? Ξανά με τον διαλυμένο πλέον Αθηναϊκό μπλέξανε και ακόμα τον βρίζουν. Χάσανε φετος στο Βυρωνα και τους πηραμε Χ στη έδρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kurie raptaki sxoliasate dysmenws otihomada tis dafnhs den antapedwse ta dwra sthn omada tou aiolikou mallon eiste ektos topoy kai xronoy kai h apanthsh dwthike se oloes tis athinaikes athlhtikes efhmerides stin sthlh gia nea tis d' etnikhs me anakoinwsh tou epishmou aiolikoy ws pros thn filoxenia tis dafnhs kalo thahtan na dhmosieysete kai eseis tin anakoinwshtoy aiolikou .h filoxeneia den fotografizetai mono me sakoules dwrwn kai ola ayta ta xronia poy h dafnh agwnistike sthn d' etnikh mono eyxaristhria dexomastan apo tis antipales omades kalo tha htan na rwtate kapoia pragmata apo kapoious pou xeroun to pws leitourgei h dafnh...euxaristw polu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς εσείς είστε εκτός τόπου και χρόνου διότι προφανώς δεν ήσασταν στο γήπεδο να ακούσετε τα σχόλια της εξέδρας. Στο άρθρο δεν μεταφέρθηκε προσωπική άποψη, αλλά με ακρίβεια αυτό που σχολίασε δυσμενώς ένας μεγάλος όμιλος ανθρώπων σύμφωνα με τα όσα είδε, τα οποία αποτυπώθηκαν στην φωτογραφία. Εμείς απλά κάναμε την καταγραφή αυτών των σχολίων. Καλώς ή κακώς εκείνη την στιγμή με τις σακούλες χάσατε (άδικα όπως αναφέρεται) σε εντυπώσεις. Τα παράπονα λοιπόν στην εξέδρα και όχι σε μας που σε τελική ανάλυση γράφουμε αυτό που κρίνουμε και βλέπουμε.
    Αν αισθανθήκατε ότι θίξαμε την εν γένει φιλοξενία του σωματείου της Δάφνης να ζητήσουμε συγνώμη, όμως οι εντυπώσεις της στιγμής της εξέδρας δεν ήταν δημιούργημα της φαντασίας κανενός.
    Και επειδή διαβάζουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε, να σας πληροφορήσουμε επίσης πως εκείνο που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στους λίγους οπαδούς του Αιολικού (το ανέφεραν το ίδιο βράδυ αλλά και την επομένη στις ιστοσελίδες τους και τα φόρουμ τους), ήταν το γεγονός ότι δεν είδαν αστυνομία στο γήπεδο. Το χαρακτήρισαν μέγα γεγονός και δείγμα φιλοξενίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή