Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Είναι άκυρες μερικές μετεγγραφές του Γενάρη βάσει του Κ.Α.Π. άρθρο 19 παράγραφος 2Γ?


Έχετε προσέξει τι αναγράφει ο Κ.Α.Π. στο άρθρο 19 παράγραφος 2Γ? Μάλλον όχι. Για διαβάστε και προσπαθήστε να ερμηνεύσετε σε απλά Ελληνικά.

"Απαγορεύεται και είναι άκυρη η μετεγγραφή ποδοσφαιριστή σε νέο σωματείο, εφόσον κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου έλαβε μέρος σε αγώνα του προηγούμενου σωματείου του. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή σε αγώνα του νέου του σωματείου είναι αντικανονική"

Δεν λέει ξεκάθαρα πως όποια ομάδα απέκτησε το Γενάρη ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπαιξε με την πρώην ομάδα του την μεταγραφική περίοδο π.χ. του Γενάρη, δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει? Παράδειγμα ο Ατρόμητος πήρε το Γκιάλη από την ΠΑΧ (άλλες ομάδες πήραν άλλους), οπότε κάθε φορά που τον χρησιμοποιεί και η αντίπαλη ομάδα κάνει ένσταση κερδίζει το ματς στα χαρτιά, διότι η παράβαση αυτή της παραγράφου του Κ.Α.Π. ορίζει τις παρακάτω ποινές σύμφωνα με την παράγραφο 3Ε του ίδιου άρθρου.

"Η παράβαση των απαγορεύσεων της παρούσας παραγράφου συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και με χρηματική ποινή έως τρεις χιλιάδες ευρώ. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με βαθμούς τρεις και τέρματα 3-0, εκτός εάν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα"

Αυτά δεν καταλαβαίνει ένας λογικός άνθρωπος διαβάζοντας το «ευαγγέλιο» του Κ.Α.Π? Είναι λοιπόν άκυρες οι μετεγγραφές αυτές? Αν γινόντουσαν ενστάσεις, θα έχαναν κάποιοι τους αγώνες στα χαρτιά? Δεν είναι ξεκάθαρος ο Κ.Α.Π.?

Αν ήμασταν σε σοβαρό κράτος, όπου τα θεσμικά του όργανα σεβόντουσαν τους πολίτες, δεν θα άφηναν στον καθένα και ανάλογα την περίπτωση, το δικαίωμα για υπόνοιες, ερμηνείες και σενάρια. Δεν θα επέτρεπαν π.χ. το «εμείς άλλα εννοούμαι, απλά ξεχάσαμε να τροποποιήσουμε τον κανονισμό». Ψιλά γράμματα καθότι στην πατρίδα μας, τις περισσότερες φορές, η προχειρότητα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

7 σχόλια:

  1. re atromite den ksero giati to roufianeueis kai to anebazeis ayto to sxoleio exontas malista kai aporeies?apo ayto kai mono katalabeneis ti mpordelo protathlima exoume. monoi tous bgazoun tous nomous gia ta mbaraz monoi tous, tous katargoun, kai monoi tous bgazoun tous nomous gia metagrafes to genari!apofasizoun kai diatazoun monoi tous analoga me to ti simferonta pezonte!ena mono ksexnoune oti ta xronoia exoun alaksei kai o kosmos exei ksipnisei!alla ti na poume tora.stin elada zoume.ti douleuei sosta gia na douleuei kai edo. kai sto kato kato exoume perissotera problimata na asxolithoume kai sobarotera apo auta!as kanoume tin plaka mas kai min psxaneis gia alla!oso ta skalizeis toso perissotero bromane!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θέλεις να πεις με την φράση σου «…δεν ξέρω γιατί το ρουφιανεύεις και το ανεβάζεις….»? Ιδίως αυτό το «ρουφιανεύεις» ακούγεται πολύ περίεργα.
    Προσωπικά δεν έχουμε την παραμικρή απορία επί του θέματος άλλοι όμως ίσως έχουν. Απλά τονίζουμε μία ασάφεια του κανονισμού. Απαγορεύεται, κάνουμε κακό ή ενοχλούμε κανένα και δεν το καταλάβαμε?
    Γίνε σαφής για να σου απαντήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DEN TREXEI TIPOTA YPARXEI DEDIKASMENO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανως και δεν τρεχει τιποτα καθως οντως υπαρχει δεδικασμενο στην Α΄Δωδεκανησου. Το δεδικασμένο όμως αυτό πότε υπήρξε? Υπήρχε το Γενάρη που έγιναν οι μεταγγραφές?Για αυτό αναφέραμε πως τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε απορίες αλλά πόσοι το ξέρουν ως πρόβλημα? Ομως το θέμα είναι οι ασαφειες που υπάρχουν στον Κ.Α.Π. και πρέπει να διορθωθούν ή το να "ρουφιανέψουμε" παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες? Στο κατω κατω λετε να ειμασταν τοσο χαζοι αναδεικνύοντας ένα θέμα που μπορεί να ζημειώσει τον Ατρόμητο?
    Τωρα για τον αν εχει ξυπνησει ο κοσμος με αυτα που τον απασχολουν (εμείς παρατηρούμε γενικό υπνο), είναι εκτός θεματογραφίας του συγκεκριμένου blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιδεριδάκης Ιωάννης6 Απριλίου 2011 στις 10:10 π.μ.

    Δυστυχώς τα αναφερόμενα σχετικώς με τις μετεγγραφές που είναι άκυρες όταν η ΕΠΟ εκδίδει κανονικό δελτίο οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται υπ’ ευθύνη της ΕΠΟ ακόμα και λάθος να έχει φυσικά μέχρι ανακλήσεως του δελτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικολάκη, υπογράφεις και ως Ιωάννης τώρα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικόλαε υπογράφεις και ως Ιωάννης τωρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή