Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...Ισπανία


PRIMERA DIVISION

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης
Οι Βάσκοι ανέκαθεν μισούσαν τους Μαδριλένους συνεπώς και το σημερινό ματς θα έχει ένταση, πάθος και νεύρα.
Πάω με το 1Χ ποντάροντας στην έδρα, στο βαθμολογικό κίνητρο για Ευρώπη της Αθλέτικ αλλά και στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα τέλειωσε για την Ρεάλ, με αποτέλεσμα τα πλάνα να αφορούν τις τέσσερις επερχόμενες αναμετρήσεις με τη Μπάρτσα.

Μαγιόρκα – Σεβίλλη
Το βαθμολογικό κίνητρο το έχει η Σεβίλλη και όχι η Μαγιόρκα, με τον προπονητή των Σεβιγιάνων να γυρίζει σε πάτρια εδάφη. Το διπλό με κάλυψη στο Χ μοιάζει λογική επιλογή.Η προϊστορία έχει μπολικα Χ για αυτο η κάλυψη

SEGUNDA DIVISION

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις για τα ματς της Σεγούντα πιο αναλυτικά.

307. ΘΕΛΤΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Η παρατεταμένη αφλογιστία της Θέλτα την έφερε πλέον σε δεινή θέση καθώς η απευθείας άνοδος δεν εξαρτάται από αυτήν. Η «κοιλιά» που έκανε σε άσχημο σημείο σε συνδυασμό με τις μέτριες διαιτησίες που αντιμετώπισε την έφεραν σε αυτό το σημείο. Η Βαγιαδολίδ από την πλευρά της πιέζει να μπει στα μπαράζ. Σκόνταψε με την Ράγιο παίρνοντας ένα πόντο χάρισμα αλλά γενικά από καιρό έπαψε να εμπνέει σιγουριά.
Δύσκολο το ματς χωρίς Άσπας και Λάγο για την Θέλτα το όμως οποίο εκτιμώ πως θα πάρει έστω και οριακά. Ή τώρα ή ποτέ είπαν στην Γαλικία.

333. ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ – ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ
Η Ράγιο φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Παρά τα μύρια όσα προβλήματα, το δέσιμο των παικτών με τον κόσμο είναι τρομερά ισχυρό, έτσι ώστε οι παίκτες να ξεχνάνε κατά την διάρκεια του αγώνα τα προβλήματα τους. Μετά το τέλος του αγώνα στην Βαγιαδολίδ εξελίχθησαν συγκινητικές στιγμές.  Όσον αφορά την Αλμπαθέτε, αν καταφέρει να κάνει σήμερα την «κηδεία» της Ράγιο, με γεια της με χαρά της. Άσσος πολύ χαμηλός μεν αλλά άσσος.

334. ΕΛΤΣΕ – ΤΑΡΑΓΟΝΑ
Μεγάλο κίνητρο έχουν και οι δύο. Η Έλτσε για να μείνει στα μπαράζ και η Νάστικ για να γλυτώσει τον υποβιβασμό. Στοιχηματικό «πρόβλημα» η προϊστορία που την φέρνει συχνά πυκνά να τσιμπά πόντο στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο». Άσσος με επιφύλαξη.

335. ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ – ΟΥΕΛΒΑ
Δυνατή εντός έδρας τον τελευταίο καιρό η Καρταγένα έχοντας σημειώσει 4/4 χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Με την απουσία του αρχισκόρερ Τοτσέ υπάρχει ένα πρόβλημα όμως αναμένεται να μπει βασικός ο νεοφερμένος Ρίγα, παίκτης πληθωρικός γρήγορος, δυνατός και πάρα πολύ έμπειρος. Από την άλλη έχουμε την Ρέκρε όπου δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι έρχεται από 8 συνεχόμενα αήττητα ματς.
Το γεγονός ότι η Ρέκρε έχει το περιθώριο ήττας δεν με καλύπτει, οπότε πάω παρακάτω.

336. ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΟΥΕΣΚΑ
Ξεκινώντας ανάποδα δηλαδή από την Ουέσκα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι νίκησε Θέλτα, Μπαρτσελόνα Β και Χερέθ,  δηλαδή ομάδες ανώτερες από αυτήν.  Προφανώς δεν περιμένω ότι πήγε για τουρισμό (δεν θα ήταν άσχημα) στα Κανάρια νησιά. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αναγκαιότητα και τα ρίσκα που θα πάρει η Τενερε που καίγεται για πόντους. Βαρόμετρο η απόδοση των Καμάτσο και Ταρίκ.
Στους γηπεδούχους ίσως και να μετράνε βδομάδες. Είναι παντελώς ασόβαρα πράγματα να αλλάζεις τέσσερις προπονητές για να σωθείς. Σήμερα θα υπάρχει ενθουσιασμός, η καλή προϊστορία (6-1-0), το δόγμα του νέου προπονητή (ίσον νίκη) αλλά και άγχος.
Με ρίσκο στον άσσο όχι γιατί θέλουμε να σώσουμε την Τενερίφη (αυτά είναι παιδικές ασθένειες) αλλά λόγω προγράμματος, αν δεν πάρει και το σημερινό ματς ουσιαστικά φούνταρε κατηγορία. Ακολουθεί κατά σειρά Αλκορκόν, Βιγιαρεάλ Β, Γρανάδα, Ουέλβα, Μπέτις, Βαγιαδολίδ κ.λ.π. Ένα βουνό.

 Καλή επιτυχία στο ξεδιάλεγμα και στις επιλογές σας.

1 σχόλιο: