Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πέρασε την γραμμή?

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ της Σεβίλλης και της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ραμόν Σάνστεθ Πιθχουάν" , με τελικό σκορ 1-0 υπέρ των Μαδριλένων.
Στο 45 λεπτό ο Λουίς Φαμπιάνο της Σεβίλλης πλασάρει και ο Αλμπιολ της Ρεάλ κάνει την προβολή που βλέπετε.
Στην Ισπανική εφημερίδα MARCA υπάρχει ψηφοφορία για τον αν η μπάλα πέρασε την γραμμή ή όχι. 
Μέχρι στιγμής από τους 80.000 που ψήφισαν, οι 32.500, δηλαδή το 40% που έχουν υπόψη τους την συγκεκριμένη φωτογραφία, ψήφισαν ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή.

Εσείς τι λέτε πέρασε τη γραμμή? 

Για την ιστορία να αναφέρω πως ο βοηθός δεν είδε  γκολ.


















Ως πότε θα αρνούνται την ύπαρξη διαιτητή στις γραμμές του άουτ καθότι μπάλα με τσιπακι το θεωρώ δύσκολο? 
Σαφώς και πρέπει να διατηρηθεί ο ανθρώπινος παράγοντας της κρίσης για να μην καταντήσει το πόδοσφαιρο Playstation ωστόσο άλλο ποδόσφαιρο παιζόταν πριν 50 χρόνια και άλλο τώρα. Τα πάντα τρέχουν άπειρα γρηγορότερα.
Οι μπάλες για παραδειγμα με τις αλλαγές που υπέστησαν ταξιδεύουν σαν πύραυλοι. Οι βοηθοί πρέπει να γίνουν supermen?
Η εκτίμησή μου στην παραπάνω φάση είναι πως αν ο βοηθός ήταν στην σωστή θέση (ήταν) και δεν το μέτρησε (που δεν το μέτρησε) έκανε μέγα λάθος διότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή. 
Η θέα του επόπτη θα ήταν αυτή (και ακόμα καλύτερη διότι η κάμερα είναι υπό γωνία) στην αριστερή εικόνα. Δεν μπορούσε να δει ότι η διάμετρος της μπάλας έχει ξεπεράσει το δοκάρι κατά πολύ? Όποιος είδε τον αγώνα  θα θυμάται  ότι λόγω της θέσης των αμυντικών κατά την εξέλιξη της φάσης, ο βοηθός θα έπρεπε να είναι προ πολλού στην ευθεία της γραμμής του άουτ.
Πάντως όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο βοηθός πήγε στο τερματοφύλακα των Σεβιγιάνων, Αντρές Παλόπ, κάτι είπαν και του χαμογέλασε. 

Δείτε το βίντεο μέχρι τέλους


1 σχόλιο: