Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Όμηρος - Ατρόμητος 1-1


Επανάληψη του αποτελέσματος του περσινού αγώνα και ταυτόχρονα πρώτη ισοπαλία του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα. Σε μία αρκετά παγερή ατμόσφαιρα λόγω του έντονου κρύου, παίχτηκε γενικά ένας ενδιαφέρον αγώνας, με φάσεις και γκολ.

Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή για τον αποβιώσαντα πατέρα του τέως προέδρου του Ομήρου. Ως Ατρόμητος θα θέλαμε να εκφράσουμε έστω και ετεροχρονισμένα τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.  


Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ατρόμητο για πρώτη φορά φέτος, ενθουσιώδη  και κυρίαρχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό. Μόλις στο 2΄ ο Νιάκας αστόχησε από ευνοϊκή θέση, αλλά στο 7΄μετά από μπάσιμο από δεξιά του Παντελή Σούκα, η μπάλα έφτασε στο Νιάκα που άνοιξε το σκορ.



Η πρωτοβουλία του Ατρομήτου διατηρήθηκε περίπου μέχρι το 25΄, όταν ο Όμηρος είχε ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο  Κουνέλης στην δεξιά γωνία του. Ο Ατρόμητος απάντησε με άλλη μία έφοδο του Παντελή Σούκα που δεν έφερε αποτέλεσμα (ενδεικτικό σε αυτή τη φάση η αντίδραση παίκτη μας), για να κλείσουν οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου στο 37΄όταν ο Όμηρος είχε από ευνοϊκή θέση σουτ άουτ.

Στο μεταξύ πριν το ημίχρονο ο κύριος Επιτροπάκης «αναγκάστηκε» να διακόψει το παιχνίδι, λόγω των όσων ακούγονταν από τις εξέδρες εναντίον των διαιτητών. Δεν θα συμφωνήσει ενδεχομένως η αντίπαλος ομάδα, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, οι αντιδράσεις τους ήταν μερικές φορές λίγο υπερβολικές. Το όλο κλίμα νομίζω στράβωσε περισσότερο ύστερα από ένα μαρκάρισμα του Βέκιου στη ημικύκλιο της περιοχής (κατά την άποψή μας), όπου ο Όμηρος ζήτησε παράβαση.






Αντιστροφή σκηνικού στην επανάληψη, όταν πιστοί στην παράδοσή μας ,κάναμε δώρο το γκολ της ισοφάρισης στον  Όμήρου στο 47΄(η φωτό είναι ελάχιστα πριν το γκολ).

Ο Ατρόμητος πάντως θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 65΄όταν προβολή του Νιάκα βρήκε στο δοκάρι. Αντίστοιχα όμως και ο Όμηρος θα μπορούσε να προηγηθεί στην συνέχεια όταν είχε σπουδαίες φάσεις στο 68΄ και στο 75΄. Στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει μία νέα έφοδος του Παντελή Σούκα, του σουτ του οποίου την τελευταία στιγμή κοντραρίστηκε (ο Παντελής ίσα που διακρίνεται δέκατα του δευτερολέπτου πριν την κόντρα)



Μέχρι το τέλος συνέβησαν δύο ακόμα φάσεις. Μία όπου ακυρώθηκε γκολ του Ομήρου και μία όπου δεν δόθηκε  πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Τομάζου (θα σχολιάσω αργότερα). 
Στην επόμενη φωτογραφία έχω να σχολιάσω δύο πράγματα. Πρώτον οτι οι θέσεις των παικτών του Ομήρου στην συγκεκριμένη στιγμή και μόνο δεν καλύπτονται. Επαναλάμβάνω στην συγκεκριμένη xρονική στιγμή.
Το δεύτερο έχει να κάνει με τον "κύριο" πίσω από το κάγκελο αριστερά στην φωτογραφία, στον οποίο δεν θέλω να κάνω ζουμ. Θα ήθελα να του πω, πως τα σπίτια και οι μάνες των παικτών (άσχετα ποιάς ομάδας είναι) δεν έχουν σχέση με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ερασιτεχνικού επιπέδου. Δεν μας τιμούν τέτοια πράγματα. Καταλογίζω πάντως λάθος στον τερματοφύλακά μας Κουνέλη που δεν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ώστε αυτός ο "κύριος" να πάει να "ξεθυμάνει" τις ορμές του πουθενά αλλού.





Όσον αφορά την διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη και των βοηθών του θα την χαρακτήριζα μέτρια.  Θα θυμήσω ενδεικτικά τρεις φάσεις σε όσους είδαν τον αγώνα.
1) Η ανατροπή - κλάδεμα  του Νύκτα από τον Μουλάκη στην αρχή του αγώνα, ήταν ο ορισμός κόκκινης κάρτας και όχι κίτρινης. Όποιος επιθυμεί να του εξηγήσω την φάση και τον κανονισμό πολύ ευχαρίστως.
2) Κόπηκε κάκιστα ως οφσάιντ  επίθεση του Ατρομήτου, αφού ο παίκτης που δεχόταν την μπάλα ερχόταν από πίσω. Ήμουν στην ευθεία και αναλαμβάνω την ευθύνη των λόγων μου. Εκτιμώ όμως ότι ο βοηθός δεν άντεξε την ψυχολογικη πίεση της εξέδρας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
3) Η ανατροπή στον Τομάζο ήταν ο ορισμός του πέναλτι διότι, την στιγμή που ο Τομάζος περνά τον αντίπαλο αμυντικό, το χτύπημα που δέχτηκε ακούστηκε μέχρι το πάγκο του Ατρομήτου. Ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντύτερα στην φάση δεν γίνεται να μην το άκουσε. Συνεπώς δεν υπάρχει το επιχείρημα ότι δεν υπήρξε επαφή. Αν ο διαιτητής έκρινε πως δεν είναι πέναλτι, θα έπρεπε τότε να δείξει κίτρινη στο Τομάζο για θέατρο καθώς ξάπλωσε φαρδύς πλατύς.

Για την προηγούμενη φωτό έχω να κάνω το εξής σχόλιο ενδεικτικό της μέτριας σημερινής διαιτησίας Το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα αλλά υπάρχουν και κανονισμοί. Αν δεν κάνω λάθος  επαφή ποδοσφαιριστή στον αντίπαλο τερματοφύλακα που υπερβαίνει το φυσιολογικό (μάλλον κανενός είδους επαφή), εντός μικρής περιοχής είναι παράβαση. Στη φωτό λοιπόν, είναι ξεκάθαρη η παράβαση στον τερματοφύλακα Κουνέλη καθώς ο αντίπαλος παίκτης σπρώχνει με το δεξί χέρι. Από το σπρώξιμο το σώμα του Κουνέλη αρχίζει να γέρνει δεξιά. και να κάνει τόξο για να μείνει σε επαφή με την πορεία της μπάλας. Αν και ο διαιτητής είχε άριστη οτπική επαφή,  δεν σημείωσε την παράβαση.
Να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Δεν είμαι έμμισθος υπάλληλος του Ατρομήτου για να λέω ότι με συμφέρει. Ότι βλέπω θα το λέω είτε είναι υπερ μας είτε κατά, για τον απλό λόγο ότι έχω απόλυτη ελευθερία κινήσεων και έργων. 
Τέλος, θα πω ότι ο Ατρόμητος δεν καταλογίζει ευθύνη στην διαιτησία για την ισοπαλία. Ας έπαιζε καλύτερα να κέρδιζε. 

Υ.Γ.
Για τον "συνάδελφο" του Ομήρου που ειλικρινά χάρηκα που γνώρισα μετά τον αγώνα, (εύχομαι καλή συνέχεια την ομάδα του), ο οποίος δεν έπασχε από "μυστικοπάθεια", να τον πληροφορήσω πως το mail για ότι θέλει όποτε θέλει, που μου ζήτησε, είναι atromitosag@gmail.com 

10 σχόλια:

  1. για το ακυρωθέν τέρμα του όμηρου τι έχετε να πείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλα την φωτογραφία που βλέπεις, έχω άλλη μια όπου δεν βγαινει ακρη (θα την βαλω αυριο και αυτη) και εχω αλλη μια του βοηθου καθως γυρισα αμεσως να δω αν ειχε σηκωσει σημαια που οντως ειχε σηκωσει και εχω φωτο.

    Εγραψα στο κειμενο οτι την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που εχει τραβηξει ο φακος, οι παικτες του Ομηρου ειναι ακαλυπτοι, χωρις αυτο να σημαινει πως ηταν και απο πριν.

    Απο το παγκο του Ατρομητου ειναι αδυνατον να εχω σωστη αποψη. Αποψη απο κει εχουν ο βοηθος και οσοι τυχων απο τον παγκο του Ομηρου ηταν στην ευθεια

    Ειχα αποψη ομως για την φαση του Βεκιου γιατι φαινεται το ημικυκλιο, οπως και για το πεναλτι που δεν δοθηκε στο Τομαζο καθως ειμουν στα 10 μετρα.

    Θα δειξω επισης μια φαση αυριο για αντιστοιχο φαουλ στο τερματοφυλακα του Ομηρου που δοθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=ZOnd447rRwI
    oles i amfisbitoumenes faseis poy....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Την στιγμή που γίνεται η πάσα στο 10 του Ομήρου νομιζω ειναι οφσαιντ .
    2. Το κλαδεμα νομιζω ειναι καθαρο γα κοκκινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ego exo tin entiposi oti h mpala einai sthn idia euthia me ton paixtimas thn ora pou pernei thn mpala alla oli h fasei nomizo den htan offsait..
    oso gia thn karta den xero ton orismo kai den exo apopsi ego....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν μπορουσες να βρεις και την φαση με το Βεκιο θα ειμασταν απολυτα σωστοι.

    Κοιταζα και το πεναλτι. Εγινε νομιζω οριακα μεσα στη γραμμη.

    Ξεχωρισα τις φασεις και αυριο θα κανω αφιερωμα συμφωνα με το βιντεο για το οποιο θα δανειστω απο σενα να το ανεβασω, με σχετικη αναφορα απο που το πηρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δωσμου ενα μειλ να σου στειλω την φαση σε δυο χρονους που ξεχωρισα. Θα δεις συμφωνα με τη γραμμη της μεγαλης περιοχης οτι το 10 (δε ξερω ονομα) ειναι λιγο πιο μπροστα την ωρα της πασας (υπολογισε χοντρικα την αποσταση απο τη γραμμη της περιοχης αυτου που δινει την πάσα και αυτου που την παιρνει) και δεν καλυπτεται συμφωνα με το δευτερο αποσμασμα που εχω ξεχωρισει. Ετσι νομιζω δηλαδη:)

    Πες μου την αποψη σου αμα δεις τις φωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατσε και θα τα ανεβασω επι τοπου, αλλα αν μπορεις βρες και τη φαση του Βεκιου να σχολιασουμε μηπως λεω χαζομαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. toy bekiou pia fasei einai?
    omiroskallimasiasbasket@gmail.com
    oso gia to binteo den exo problima kai na min baleis link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι γαμωτο μία φαση στο δευτερο ημιχρονο νομιζω καπου στο ημικυκλιο της περιοχης μας, γινεται μια κοντρα και εκει εγινε κολαση απο φωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή