Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η περιήγηση στο κυβερνοχώρο


Η Πέμπτη από τις 10 το βράδυ και μετά, αποτελεί ίσως την μόνη μέρα της βδομάδας που μπορώ με σχετική άνεση, να «ευφυολογήσω» σκαλίζοντας τον κυβερνοχώρο, για  μερικά θέματα που έπεσαν στην αντίληψή μου.   

Α. Βρήκα το παρακάτω, το οποίο και συνιστώ ανεπιφύλακτα:
«Να θυμάσαι πάντα όταν είσαι θυμωμένος να μην λες ή να μην κάνεις τίποτα, πριν πεις το αλφάβητο από μέσα σου»,  Αθηνόδωρος (Αθηναίος φιλόσοφος).

Β. Στη συνέχεια προσπάθησα να συνδυάσω τα παρακάτω:

1. Πειρατής,
2. Ποιότητα,
3. Ύπαρξη
4. Ανυπαρξία,
5. Δημοσιογραφία
6. Δεν είμαι όπως εκείνοι
7. Παιδεία,
8. Πνευματικά δικαιώματα.
9. Στη διάθεση

κατά πλήρη αντιστοιχία με τις επόμενες φράσεις

1. Το « ……gr» φροντίζει για την εξασφάλιση της νόμιμης άδειας της χρήσης οποιουδήποτε υλικού που έχει συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα, πνευματικής ιδιοκτησίας άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.
2. «Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια: όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν». (Εβραϊκή παροιμία)
3. «Ο ανώτερος άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος από τους άλλους». ( Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος)
4. «Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας» (Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994 , Κολομβιανός συγγραφέας)
5. «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει» (Αρχαιοελληνική παροιμιακή φράση για συλλογισμούς με ελάχιστη λογική συνοχή, για συμπεράσματα που δεν είναι σαφές πως προκύπτουν).
6. «Μ’ αρέσει η στιγμή που σπάω το «εγώ» ενός ανθρώπου» (Bobby Fischer ( 1943-2008 , Αμερικανός πρωταθλητής στο σκάκι)
7. «Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο», (Moliere 1622-1673 , Γάλλος θεατρικός συγγραφέας)
8. Όροι χρήσης ιστοσελίδας
9. Ώδινεν όρος και έτεκε μυν (κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι), Αρχαιοελληνική έκφραση που λέγεται για εντυπωσιακές προσπάθειες που καταλήγουν σε ασήμαντο αποτέλεσμα.

Γ. Στο τέλος της περιήγησης μου στον κυβερνοχώρο «σκάλισα» τα μελλούμενα που έρχονται σύντομα, βρίσκοντας  δύο φράσεις που μου άρεσαν.
«Το μέλλον έχει τον τρόπο να καταφτάνει απροειδοποίητα», (George Will Αμερικανός δημοσιογράφος)
«Το Σοκ του Μέλλοντος είναι το συντριπτικό άγχος και ο αποπροσανατολισμός που προκαλούνται σε άτομα που υποβάλλονται σε πολύ μεγάλες αλλαγές, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο»,  (Άλβιν Τόφλερ, Αμερικανός συγγραφέας)

1 σχόλιο: