Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μερικές από τις επίμαχες φάσεις του αγώνα Όμηρος – Ατρόμητος 1-1

Το βίντεο το δανείζομαι από το blog του Ομήρου Καλλιμασιάς. Πάγωσα τις επίμαχες φάσεις που επικαλέστηκα στο ρεπορτάζ του αγώνα, τις οποίες φάσεις  είχε την ευγενή καλοσύνη ο φίλος στον Όμηρο να τις βάλει μαζεμένες στο βίντεο που υπάρχει στο τέλος του θέματος και τον ευχαριστώ πολύ.

Θα τις πάω χρονικά.

Φάση 1. Το «κλάδεμα» του Νύκτα.
Ο Νύκτας έχει ήδη πασάρει την μπάλα και ο Μουλάκης από πίσω τον χτυπάει βίαια.

Φάση 2 . Το οφσάιτ  που κακώς καταλογίστηκε εναντίον του Ατρόμητου.
Επίτηδες πάγωσα την φάση αφού έχει γίνει η πάσα, για να δείτε ότι ο παίκτης του Ατρομήτου που πήρε τη μπάλα στην γραμμή (τονίζω στη ΓΡΑΜΜΗ ,διότι εκεί πήγε η μπάλα, wait and see τους έλεγε ο Βασάρας) καλυπτόταν πριν αλλά και μετά την πάσα.


Φάση 3. Το πέναλτι που ισχυρίζεται ο Ατρόμητος ότι δεν του δόθηκε.
Πάγωσα την φάση την ώρα της ανατροπής που κατά την εκτίμησή μου γίνεται εντός περιοχής. Προσέξτε όταν δείτε το βίντεο την "ανησυχία" του αμυντικού του Ομήρου, μέχρι να καταλάβει ότι δεν δόθηκε πέναλτι και ακολούθως την "ανακούφισή" του. Επαναλαμβάνω ότι ο θόρυβος από το χτύπημα ακούστηκε στο πάγκο μας, συνεπώς αφού δεν έδωσε πέναλτι ή ακόμα και φάουλ για όσους πιστεύουν ότι δεν ήταν πέναλτι, έπρεπε να δώσει κίντρινη για βουτιά του Τομάζου.


Φάση 4.  Το ακυρωθέν γκολ του Ομήρου.
Εδώ πάγωσα την φάση σε δύο χρόνους. Στην πρώτη για να δείξω θέσεις παικτών την ώρα της πάσας και στην δεύτερη την θέση του τελευταίου αμυντικού του Ατρομήτου.
Κατά την άποψή μου έστω και οριακά, την στιγμή της πάσας, το Νο 10 του Ομήρου είναι οφσαιντ. Κάθε αντίθετη άποψη είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστή.


Το τρίτο απόσπαμα της φάσης, το οποίο προσθέτω αργότερα από τις δύο προηγούμενες, για να δούμε τις σκιές που εύστοχα είπε ο Δημήτρης στα σχόλια και που  μάλλον δεν βοηθά πολύ. Σκιώδης φάση, την οποία εμείς ξεσκαλίζουμε με την άνεση στο πισι μας όμως ε?





Εδώ υπάρχει το βίντεο  από τις επίμαχες φάσεις, το οποίο δανείζομαι από το blog του Ομήρου Καλλιμασιάς και τους ευχαριστώ πολύ. Μένει σε εκκρεμότητα η φάση της "ανατροπής" του Βέκιου που διαμαρτυρήθηκε ο Όμηρος η οποία αν βρεθεί από τον φίλο θα ανέβει εδω με σχολιο μου.

4 σχόλια:

  1. Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, απλά θα πω μια δική μου "θεωρία" που βασίζεται στον "ήλιο"
    Από την μελέτη της φάσης, εγώ συγκρίνω τις σκιές των 2 παιχτών που "παίζουν" στο οφσάιτ..σε σχέση με την τελική γραμμή του γηπέδου.
    Επειδή ο ήλιος είναι πολύ μακριά, η γωνία που μας κοιτάει είναι ακριβώς η ίδια. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι το ύψος του κάθε παίκτη. Αν θεωρήσω ότι ο παίκτης του Ατρομήτου είναι σε επίπεδο εδάφους και λίγο πιο κοντός (το σώμα του είναι σε κλίση), η σκιά του είναι πιο κοντά στην τελική γραμμή, άρα τον καλύπτει.
    Δ. Γεωργούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ σωστή η παρατηρηση, ωστοσο ίσως μας ξεγελα το χέρι που είναι σηκωμενο στην ευθεία του σώματος αρα μεγαλώνει και την σκια. Ίσως θα πρέπε να κόψω την φάση ακριβώς στο πόδι του επιθετικού του Ομήρου. Αλλα πρόσεξε τωρα τι ψάχνουμε ε? Το κλάσμα του δευτερολέπτου και τους πόντους....με σχετική ανεση. Ο βοηθός τι έρπεπε να κάνει?
    Απλα για την πολύ σωστή σου παρατήρηση αύριο θα κόψω την σκηνή ακριβώς την ώρα της πάσας, να δούμε τις σκιές σε τριτη φωτο κάτω από τις δύο προηγούμενες. Ρε που φτάσαμε....σκιώδης διαιτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι σκιώδης διαιτησία
    σκιώδη φάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή