Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Barça, Barça, Barça y Barça!


ΕΥΚΟΛΑ



Οι περιγραφές των γκολ από το καλύτερο Ισπανικό ραδιόφωνο
 
3-1 ΒΙΓΙΑ  
2-1 ΜΕΣΙ   
1-0 ΠΕΔΡΟ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξεμούδιασμα του Ατρομήτου στο Χαλκειός

Όσοι δεν είχαν υποχρεώσεις και μπόρεσαν, βρέθηκαν το απόγευμα στο Χαλκειός για ένα ξεμούδιασμα. Αποφασίστηκε διπλό με τους «πορτοκαλί» να κοντράρουν και τελικά να διαλύουν για πλάκα τους «μπλε»

Ιδρώτας με το κιλό, γκρίνια κλασικά ατέλειωτη, αλλά και πολύ καλαμπούρι.

Ο Σέργης μάταια έδινε οδηγίες καθώς τα πάντα τελικά τράκαραν στον ανίκητο πορτιέρο (έκτακτη συμμετοχή) των «πορτοκαλί» και τα δοκάρια του.

Πάντως οι  «μπλε» προσπαθούσαν με «δόλιους» τρόπους να πετύχουν απεγνωσμένα ένα γκολ. Για παράδειγμα σούταραν την ώρα που έβγαιναν φωτογραφίες, μήπως και βρουν μπόσικο τον πορτιέρο, αλλά και πάλι απέτυχαν. Περαστικά παιδιά. 

Από τα γκολ του οικογενειακού φιλικού, ξεχώρισε μακράν αυτό του προέδρου Παπασταμάτη, ο οποίος αφού μοίρασε «σακούλες» σε όλη την αντίπαλη άμυνα, με ξερό αριστερό σουτ έσκισε τα δίχτυα. Στην κυριολεξία ψάρωσε κόσμο. 

Από τους νικητές διακρίθηκε ο "γαμπρός" απαλλαγμένος πλέον από τις εξετάσεις, ο Νιάκας  που σαν να ψήλωσε λιγάκι, ο Αττώνης που βλέπει πλέον καλά, ο Μπουγιαμάς που αντί να διαβάζει παίζει μπάλα (θα γελάσουμε την άλλη Παρασκευή στο σχέδιο), ο «Λιλικάς» που έριξε μπόλικη τρεχάλα, ιδρώτα και γκρίνια, ο πρόεδρος Παπασταμάτης ο οποίος έβαλε τα γυαλιά στους νεότερους με την απόδοσή και την τέχνη του και βέβαια ο πορτιέρο ο οποίος έπαιξε τους αντιπάλους για πλάκα.
Από τους ηττηθέντες δεν διακρίθηκε απολύτως κανένας οπότε καλύτερα να μην αναφέρουμε ονόματα και εκτεθούν. Χώματα κυριολεκτικά, τραγικοί σε άμυνα και επίθεση ενώ είναι καλύτερα να μην περιγράψουμε και μία φάση με πρωταγωνιστή το «πίτ-μπουλ».

Θέλουν να μας κάνουν Σκανδιναβούς του Νότου

Θυμάστε τον αγώνα Γιάννενα – ΟΦΗ 1-0? Μάλλον όχι. Ένας διαμαρτυρόμενος  «κύριος» θεώρησε πρέπον, να πάει να ρίξει μερικές μπουνιές στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Βεζυρίδη. Αμέσως μετά επικράτησε η αλληλεγγύη της φυγάδευσης του «ήρωα» μας, καθώς ότι έκανε, προερχόταν από την παθολογική αγάπη για την ομάδα του. Κάτι σαν τον Γκαρθία του ΠΑΟΚ ένα πράμα. Η αστυνομία βέβαια διακριτικά τον ακολούθησε αλλά τον άφησε να γυρίσει στην εξέδρα. Ο αγώνας βέβαια ΔΕΝ διεκόπη. 


Προσέξτε όμως τι έγινε χτες στην ανοργάνωτη Σουηδία στον αγώνα Μάλμε – Χέλσινμποργκ (ανάλογο σαν Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός). Εκεί ένας αντίστοιχος «κύριος» προσπάθησε να χτυπήσει τον τερματοφύλακα της Χέλσιμποργκ Παρ Χάνσον αμέσως μετά το 1-0. Σε χρόνο μηδέν η παντελώς απαράδεκτη αστυνομία, τον τσουβάλιασε και τον πήρε σηκωτό, χωρίς καν να του διαβάσει τα δικαιώματα του ως όφειλε.  Ο αγώνας ΦΥΣΙΚΑ διεκόπη


Είναι δυνατόν να θέλουν να μας κάνουν όμοιους με τους Σκανδιναβούς που δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστον τι θα πει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ?

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Απολογήθηκε ο Λαίλαπας


Χτες το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Χίου και της Πειθαρχικής Επιτροπής, απολογήθηκε ο Λαίλαπας για την ανακοίνωση που έβγαλε για την τιμωρία της Α.Ε.Χίου/ Βροντάδου.
Προηγήθηκε μία ενημέρωση τόσο από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. όσο και από την Πειθαρχική Επιτροπή για τις ενέργειες που έγιναν, μέχρι να φτάσουμε στην ποινή που επιβλήθηκε.
Τονίστηκε ότι:
Α) Η Πειθαρχική Επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα την βαρυτέρα των ποινών, προτού ο φάκελος με την υπόθεση μεταβιβαστεί στην Ε.Π.Ο. Σημειώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή πως ήταν η πρώτη φορά που την απασχόλησε τέτοιο θέμα.
Β) Ο νομικός σύμβουλος της Ε.Π.Ο., αποφάνθηκε και ουσιαστικά εισηγήθηκε ως ο πλέον αρμόδιος, για την συγκεκριμένη ποινή των 5 μηνών αποκλεισμού από αθλητικές διοργανώσεις της ΑΕ Χίου/ Βροντάδου. Το λεπτό σημείο της όλης υπόθεσης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι επιβλήθηκε 5μηνος αποκλεισμός διότι δεν θεωρήθηκε δυσφήμηση αθλήματος από πλευράς  Ε.Π.Ο. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι το άρθρο 26 αναγράφει επί λέξει «ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Ε.Π.Ο. – ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
Προφανώς ο νομικός σύμβουλος της Ε.Π.Ο., υπολόγισε στην γνωμοδότησή του, την πιθανότητα ένστασης από πλευράς Α.Ε. Χίου / Βροντάδου, στην περίπτωση που η ποινή ήταν μεγαλύτερη. Που σημαίνει ότι το 5μηνο με έφεση δεν πέφτει ενώ αν η ποινή ήταν μεγαλύτερη,  θα έπεφτε καθότι η Α.Ε. Χίου /Βροντάδου είχε ήδη πάρει νομικές συμβουλές.
Γ) Στόχος δεν ήταν η εξόντωση της ομάδας καθότι οι ποδοσφαιριστές της δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τις αθλιότητες άλλων. Ωστόσο θα της αφαιρεθούν βαθμοί και από το νέο πρωτάθλημα αλλά και από το μεθεπόμενο. Μάλλον 5 στο νέο και 6 του χρόνου (εξαρτάται από μία διάταξη που ενδεχομένως αλλάξει στην Ε.Π.Ο. και η οποία είναι άγνωστο αν θα έχει αναδρομική ισχύ), με το σκεπτικό ότι το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μέσα Σεπτεμβρίου, όποτε θα έχει μεσολαβήσει ένας αγώνας κυπέλλου (υποχρεωτική συμμετοχή) και τρεις αγώνες πρωταθλήματος.
Δ)  Δυστυχώς ο Πειθαρχικός Κώδικας (που είναι κοινός για όλη την Ελλάδα), δεν προβλέπει ποινές ούτε για άτομα που δεν έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα ούτε για ηθικούς αυτουργούς. Συνεπώς οι βασικοί υπαίτιοι της όλης κατάστασης, έμειναν φυσικά στο απυρόβλητο και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Δηλαδή όπως συνήθως συμβαίνει στην κοινωνία που ζούμε, με πλείστα παραδείγματα, όταν οι νόμοι έχουν «τρύπες» και οι κρατούντες δεν τις «κλείνουν».
Δ) Ο ποδοσφαιριστής Άλντο έχει τη δυνατότητα, ότι ώρα το θελήσει, να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες και να πάρει το δελτίο του.
Ε) η ανακοίνωση του Λαίλαπα εμπίπτει στους κανονισμούς περί δυσμενών κρίσεων προς τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. και την Πειθαρχική Επιτροπή.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Πανεπιστημίου, είτε δεν ήξερε είτε δεν την συμβούλευσαν σωστά, με συνέπεια η Α.Ε. Χίου /Βροντάδου να γλυτώσει τα σοβαρότερα. Ουσιαστικά συνέβη αυτό που είχαμε αναφέρει στο Blog από την πρώτη μέρα. Από την μία μεριά υπήρχε άγνοια κανονισμών και άστοχες ενέργειες και από την άλλη πονηριά και δόλος. Αν η πλαστοπροσωπία είχε καταγγελθεί στον διαιτητή πριν το τέλος του αγώνα, όλα θα ήταν διαφορετικά.   Από κει και πέρα, σύμφωνα με όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα, κινήθηκε τυπικά η όλη διαδικασία χωρίς τίποτα το μεμπτό και επιλήψιμο.
Το ηθικό μέρος  μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να λυθεί ούτε από κανονισμούς ούτε από νόμους. Την «λύση» και τον τρόπο τιμωρίας των υπευθύνων, την αναφέραμε τις προάλλες… μποϋκοτάζ.

Εκτιμούμαι ότι η ιστορία τράβηξε χωρίς όφελος. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε αν η Ε.Π.Σ. από μέρες έπαιρνε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τις ομάδες, είτε αν οι ομάδες ζήταγαν την επομένη της ανακοίνωσης της ποινής ενημέρωση, είτε αν ο «τύπος» έπαιρνε την πρωτοβουλία να διευκρινίσει κάποια πράγματα (αυτή είναι η δουλειά του) χωρίς να ζητά να αφήσουμε το θέμα, όταν παρατράβηξε, να «ξεχαστεί». Πέρασαν τόσες μέρες, κυκλοφορούσαν καθημερινά φήμες και ψίθυροι που μόνο κακό έκαναν χωρίς λόγο. Το σύστημα εκτός των άλλων, είναι ολοφάνερο πως πάσχει και επικοινωνιακά.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ραπίντ Βιέννης – Αούστρια Βιέννης διεκόπη λόγω επεισοδίων

Η Αούστρια προηγήθηκε στο 25΄με 0-2, γεγονός που δεν άντεξαν οι οπαδοί τη Ραπίντ, με αποτέλεσμα να εισβάλουν στο γήπεδο. Προσέξτε όμως την αντίδραση της Αυστριακής αστυνομίας και κάνετε συγκρίσεις  με ανάλογα γεγονότα στα Ελληνικά γήπεδα.

Υ.Γ.
Κάποιος φίλος που «πληγώθηκε» στο στοίχημα με αυτόν τον αγώνα, ζήτησε να μάθει τι έγινε.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επανήλθε διευκρινιστικά η Καλαμωτή

Η Καλαμωτή διευκρίνισε τον λόγο της συμμετοχής της στην ανακοίνωση του Λαίλαπα, τονίζοντας κάποια σημεία.  
Κατά την ταπεινή μας άποψη, πάρα πολύ σωστά η Καλαμωτή τονίζει και αυτή πρώτιστα το θέμα με τον ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης, ο οποίος έμεινε και θα μείνει ουσιαστικά ατιμώρητος.
Πολύ σωστά αναφέρει ότι είναι κρίμα οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Χίου/ Βροντάδου να πληρώνουν τις εσκεμμένες ενέργειες άλλων και γενικά με όλο το σεβασμό προς την ομάδα της Καλαμωτής, βλέπουμε ότι συμφωνεί απόλυτα με τα σχόλια που κάναμε εμείς στο blog προ ημερών. 

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Οι παρενέργειες της τιμωρίας της Α.Ε.Χίου/Βροντάδου συνεχίζονται

Το σήριαλ με τις παρενέργειες της  απόφασης για την τιμωρία της Α.Ε.Χίου/Βροντάδου συνεχίζεται. Μετά την πρώτη ανακοίνωση του Λαίλαπα προστέθηκε μία δεύτερη, όπου οι ομάδες του νησιού εκκαλούντο να την υπογράψουν. Ήρθε μία πρώτη απάντηση από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Χίου επί της ανακοίνωσης, ακολούθησε η  φερόμενη κλήση σε απολογία των ομάδων αυτών από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χίου, προστέθηκε το σημερινό  άρθρο στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, το οποίο ασκεί κριτική για την κλήση σε απολογία, για να έχουμε μία νέα και πρωτότυπη δήλωση κύριου Σαρρή επί προσωπικού προς τον αρθογράφο του δημοσιεύματος.

Η ανακοίνωση του Λαίλαπα που καλούσε τις ομάδες είναι η κάτωθι:

«Το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαΐου 2011 ανακοινώθηκε στο διαδικτυακό τόπο της Ε.Π.Σ. Χίου η ποινή που επιβλήθηκε στο Σωματείο Α.Ε. Χίου Βροντάδου από την οικία πειθαρχική επιτροπή για τις παραβάσεις που έκανε στον αγώνα με το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση αυτή (αρ. πρωτ. 438/05-05-2011), που κοινοποιήθηκε και σε όλα τα υπόλοιπα σωματεία της Β κατηγορίας, λήφθηκε βάσει του άρθρου 26 του πειθαρχικού κώδικα που αφορά δυσφήμιση αθλήματος. Σημειώνουμε ότι δυσφήμιση του ποδοσφαίρου σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 14 του ίδιου κώδικα, είναι κάθε πράξη ή ενέργεια ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν στοιχειοθετήθηκε καμία κατηγορία για την υπόθεση πλαστοπροσωπίας, που ήταν η κυρίαρχη παράβαση, και ο αγώνας βέβαια καταχωρήθηκε ως νικηφόρος για την τιμωρηθείσα ομάδα. Αν νομίζετε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι ελλιπές, οφείλετε άμεσα να λάβετε πρωτοβουλίες για την αλλαγή του. Όπως και να έχει, είναι βέβαιο ότι η ποινή που επιβλήθηκε ΔΕΝ ικανοποιεί το περί κοινού δικαίου αίσθημα όπως αναφέρεται στον ορισμό της δυσφήμισης. Παράλληλα, μπορεί να χαρακτηριστεί και σκανδαλώδης αν αναλογιστεί κανείς ότι μέλος της πειθαρχικής επιτροπής είναι ο Σταύρος Καλλίτσης, πρώην πρόεδρος του Σωματείου ΑΕ Χίου Βροντάδου! Κύριε Πρόεδρε υποτιμάτε τη νοημοσύνη ολόκληρου του αθλητικού κόσμου!
Η νομιμοποίηση της συγκεκριμένης πειθαρχικής επιτροπής, από ηθικής άποψης, να λάβει τέτοια απόφαση είναι υπό αίρεση! Μετά τα παραπάνω σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θεωρείτε για την αποκατάσταση του κύρος σας και την προστασία του αθλήματος».

Χίος 16/05/2011
Τα σωματεία:
1.      Δόξα
2.      Ένωση Συκιάδας Λαγκάδας
3.      Ήφαιστος
4.      Καλαμωτή
5.      Κλασσικό και Μίνι
6.      Κυβέλη-Λέων Βροντάδου
7.      Λαίλαπας Λειβαδιών
8.      Πανεπιστήμιο
9.      Πανοινούσσιος
10.  Ποσειδών Καρδαμύλων

Προσθέτω την πρώτη απάντηση του κυρίου Σαρρή

«Υπάρχει συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία την οποία μπορεί να ακολουθήσει όποιος διαφωνεί με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής και η οποία προβλέπεται από τον Κανονισμό της ΕΠΟ».

Το δημοσίευμα της εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Και η νέα τοποθέτηση του κυρίου Σαρρή:

«Αν έχει το θάρρος να μας πει ο κύριος αυτός πότε θα βγάλει σε ζωντανή εκπομπή την Ε.Π.Σ. Χίου στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση για να απαντήσει σε όλα αυτά και για τα οποία κατηγορείται και γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα.
Πρόθεση της Ε.Π.Σ. Χίου είναι να του αναθέσει εν λευκώ τη νέα αγωνιστική περίοδο την Πειθαρχική Επιτροπή και ότι άλλο θέλει.........»

Ως ανεπίσημο (όπως έχουμε ξεκαθαρίσει)  Blog του Ατρομήτου, έχουμε καταθέσει και αναλύσει την γνώμη μας επί του θέματος, άσχετα με το τι ενδεχομένως πιστεύει  η διοίκηση του Ατρομήτου, την οποία ούτε δεσμεύουμε αλλά ούτε και μας δεσμεύει, στο να εκφράζουμε τις απόψεις μας.
Το σκεπτικό (κατά την άποψή μας) της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής το αναλύσαμε, τους κανονισμούς και που χωλαίνουν επίσης, καυτηριάσαμε δημοσιεύματα που πρόσφεραν «κάλυψη» και τέλος τονίσαμε και τα αργοπορημένα αντανακλαστικά  αρκετών.  
Θα προσθέσουμε μόνο το εξής. Εκτιμούμαι ότι η Ε.Π.Σ. Χίου πάσχει επικοινωνιακά σε μερικές περιπτώσεις, με πρώτη από όλες τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής.
Δεν θα κόστιζε απολύτως τίποτα αν κάτω από κάθε απόφασή της για ποινή, υπήρχε το άρθρο που επισύρει την τιμωρία. Αν θέλετε παράδειγμα μία τέτοια Ε.Π.Σ., μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή στο Ρέθυμνο
http://www.epsr.gr/index.php?peitharxikes1011 η οποία είναι ξεκάθαρη.
Επίσης, όταν οι περιπτώσεις είναι σοβαρές (π.χ. Α.Ε.Χίου/Βροντάδου) δεν θα ήταν άσχημο, η όποια απόφαση να συνοδεύεται και από το σκεπτικό της.
Κλείνοντας, σημειώνουμε ότι και ο γεν. γραμματέας της Ε.Π.Σ., όπως διαβάσαμε, υπογράφει ορθώς το έγγραφο που στάλθηκε στα σωματεία. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να  μάθουμε την άποψή του, καθότι έχει πλέον  εντρυφήσει στο θέμα περί «δυσμενών κρίσεων και σχολίων εις τον τύπο».  

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

And the winner is again…Νίκος Κλαδιάς


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Όσκαρ καλύτερου προέδρου ανήκει στο Νίκο Κλαδιά, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ο Άτλας υποβιβάστηκε. Η «ερωτική» πλέον  σχέση του κυρίου Νίκου με το Όσκαρ «καλύτερου προέδρου»,  δικαιωματικά μπορεί να του ανοίξει νέους "δρόμους".
Συγχαρητήρια στον winner  Nic Kladias


Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Στέφανος Παπαθεοδώρου συνεχίζει στον Ατρόμητο

Σήμερα το μεσημέρι, μετά από συνάντηση του νέου προέδρου μας κυρίου Ι. Παπασταμάτη, με παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ατρομήτου και του προπονητή μας Σ. Παπαθεοδώρου, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών και την επόμενη χρονιά.

Οι συζητήσεις έγιναν όπως ήταν αναμενόμενο σε άριστο κλίμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σύντομα τόσο στην ανανέωση της συνεργασίας τους, όσο και στις κινήσεις που θα επακολουθήσουν για την ενίσχυση της ομάδας του Ατρομήτου.

Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίηση των φιλάθλων του Ατρομήτου για αυτή την εξέλιξη. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να ζήσουμε ακόμα πιο σημαντικές στιγμές από αυτές που ζήσαμε πρόσφατα με τον Ατρόμητο.

Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει ο πρόεδρος στην ChiosPress

SUPERCLASICO Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ 2-0

Χτες βράδυ τέλειωσε το  SUPER CLASICO ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλείτ στο Μπομπονέρα. Εξαιρετικό ματς, τρομερή ατμόσφαιρα, αντάξια της ιστορίας των δύο ομάδων.  Τον αγώνα σημάδεψε η παρουσία του Μαρτίν Παλέρμο (αποτελεί πλέον ζωντανό θρύλο), που σημείωσε το δεύτερο γκολ.   

 Εδώ ακούμε το γκολ  με την απίστευτη Λάτιν ατμόσφαιρα…

… και εδώ βλέπουμε τα δυο γκολ του αγώνα με το μοναδικό Λάτιν σπικάζ

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Αποχαιρετιστήρια - ευχαριστήρια επιστολή του Παναγιώτη Ακριβούλη


Έχουμε αναφέρει πολλές φορές για τον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου. Τρανή απόδειξη ο Παναγιώτης Ακριβούλης ο οποίος μας έστειλε αυτήν επιστολή να ανεβάσουμε στο blog μας. Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη Ακριβούλη πρώτα για το ακέραιο του χαρακτήρα του και μετά για την προσφορά του στον Ατρόμητο.  
 
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

    Έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα του Αγ.Γεωργίου Συκούση, έφτασε η ώρα να αποχαιρετήσω την ομάδα για επαγγελματικούς άλλα και οικογενειακούς λόγους.
     Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του Ατρόμητου για όλα αυτά που μου προσέφεραν σαν ΟΜΑΔΑ όλα αυτά τα χρόνια, γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι και μου φερθήκανε με το καλύτερο τρόπο. Δεν μετάνιωσα ούτε μία στιγμή που επέλεξα αυτή την ομάδα σ’ αυτό το νησί. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μυλωνά Ισίδωρο, Μυλωνά Παντελή, Πατούνα Ιωάννη άλλα και τους Μυλωνά Παναγιώτη και  Τσικολή Παναγιώτη.
     Ένα είναι σίγουρο, ότι αυτή την ομάδα την αγάπησα και με αγάπησε πραγματικά, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη καρδιά μου και πάντα θα έχω ένα καλό λόγο να λέω γι’ αυτήν άλλα και τον κόσμο του Αγ.Γεωργίου Συκούση. Ήθελα πολύ να σηκώσω ένα κύπελλο με αυτή την ομάδα αλλά δεν πειράζει. Την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που αποκόμισα από όλους, μου φτάνει.
     Επίσης θα ήθελα πω ένα μεγάλο αντίο σε όλους τους συμπαίκτες μου (με είδανε σαν δικό τους άνθρωπο) είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα ο καθένας, δεν θα τους ξεχάσω ποτέ.
     Τέλος, με τιμά ιδιαίτερα που μπόρεσα και συνεργάστηκα-δούλεψα με ένα τόσο καταξιωμένο παίκτη και τώρα προπονητή στο χώρο του ποδοσφαίρου τον κ. Στέφανο Παπαθεοδώρου.
     Εύχομαι, καλή συνέχεια, γρήγορα να  επισκευαστεί ξανά το γήπεδο του χωριού, πάντα θετικά αποτελέσματα και υγεία πάνω απ’ όλα.

Με εκτίμηση

Ακριβούλης  Παναγιώτης


Μια 11αδα φωτογραφίες (που μάλλον δεν έχεις δει) Παναγιώτη για να θυμάσαι τις περιπέτειές σου στον Ατρόμητο. Να είσαι πάντα καλά. 


Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Άρης Κάμπου, η ξεχασμένη ομάδα της Β Εθνικής


Εντός των προσεχών ημερών θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στον ξεχασμένο ΑΡΗ ΚΑΜΠΟΥ, ο οποίος επίσης αγωνίσθηκε κάποτε στην Β Εθνική.
Έχουν βρεθεί αρκετά ρεπορταζ από εκείνη την εποχή τα οποία δεν είναι γνωστά στους νεότερους. Παράλληλα ελπίζουμε να βρούμε τον άνθρωπο, ο οποίος προ ενός έτους ετοιμαζόταν να πετάξει στα σκουπίδια το αρχείο της ομάδας, καθότι δεν ενδιαφερόταν κανείς να το πάρει. Ελπίζουμε επίσης ένας παλίος πάικτης της ομάδας που γνωρίζουμε, να μας βοηθήσει.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Όποιος ενδιαφέρεται και έχει στην κατοχή του στοιχεία εκείνης της εποχής, ας αφήσει ένα σχόλιο να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του προκειμένου να τα σώσουμε και να τα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο.

Πάρτε μία πρώτη γεύση από μία νίκη του ΑΡΗ ΚΑΜΠΟΥ το Νοέμβριο του 1964


Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γήπεδο Ατρομήτου… «παύση εργασιών μέχρι νεωτέρας»

Προχτές που είχε τις διαδικασίες για ανάδειξη νέου Δ. Συμβουλίου στον Ατρόμητο, ανεβήκαμε λίγο νωρίτερα για να δούμε στο γήπεδο τις εργασίες που γίνονται.

Παρατηρήσαμε να έχουν γίνει κάποιες εργασίες,  με σκυροδετήσεις όπου φτιάχτηκε διάδρομος για πρόσβαση στις εξέδρες και τοιχίο προστασίας για τα νερά.



Επίσης είδαμε έργα διάνοιξης και καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου… και τέλος. 




Αν θυμόμαστε καλά το ποσόν που είχε εγκριθεί από τον τέως πλέον Δήμο Καμποχώρων για τα έργα στο γήπεδο ήταν 90.000 ευρώ. Να ρωτήσουμε λοιπόν:

1) Καλύφθηκε το όλο ποσό, με τις σκυροδετήσεις και τις χωματουργικές εργασίες που έγιναν? Απίθανο.

2) Γιατί σταμάτησαν τα έργα στο γήπεδο?

3) Τι προτίθεται να κάνει ο κύριος Δήμαρχος στη συνέχεια? Για πόσο καιρό ακόμα ο Ατρόμητος θα είναι ξενιτεμένος?

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Νέος πρόεδρος στον Ατρόμητο Αγίου Γεωργίου

Οι διαδικασίες εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο σωματείο του Ατρομήτου ολοκληρώθηκαν, με τον κύριο Παπασταμάτη Ιωάννη να αναλαμβάνει πρόεδρος του συλλόγου. 





Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πατούνας Ιωάννης Αντιπρόεδρος

Ζενιώδης Σταμάτιος  Γραμματέας

Μυλωνάς Παντελής Ταμίας

Σέργης  Παντελής Ειδικός Γραμματέας

Σούκας Ιωάννης Έφορος Υλικού

Σακουλάς Θεοφάνης Μέλος

Νύκτας Γεώργιος Μέλος

Τσικολής Παναγιώτης Μέλος

Κύλης Νικόλαος Αναπληρωματικό Μέλος

Βαρή Μαρία Αναπληρωματικό Μέλος

Συγκινητική στιγμή την ώρα της αλλαγής σκυτάλης στον προεδρικό θώκο, αλλά ευχές και χαμόγελα από τον τέως και νυν πρόεδρο.


Όσον αφορά τον τέως πλέον πρόεδρο του Ατρομήτου Αγίου Γεωργίου,  κύριο Μυλωνά Ισίδωρο, μέσω του blog μας, θα ήθελε να στείλει το παρακάτω αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους συνεργάτες μου στην διοίκηση, τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά όλους όσους στάθηκαν κοντά σε μένα και την ομάδα, κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Μπορεί να φεύγω από πρόεδρος, αλλά αυτό δεν σημάνει ότι έφυγα και από τον Ατρόμητο, ο οποίος αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι της νιότης μου αλλά και της ζωής μου γενικότερα.

Εύχομαι ολόθερμα κάθε επιτυχία στον νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ατρομήτου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την δέσμευση πως για ότι χρειαστούν, θα είμαι πάντα δίπλα τους».

Σας ευχαριστώ όλους

Μυλωνάς Ισίδωρος 

Εμείς από την πλευρά μας, ως φίλαθλοι του Ατρομήτου,  ευχόμαστε καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες  στο νέο πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απολογισμός Ατρομήτου, ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-11

Και αυτό το πρωτάθλημα τέλειωσε αφήνοντας μία γλυκόπικρη γεύση. Πολύ αργά το βράδυ (ώρα που συντάχθηκε το κείμενο) που υπάρχει ησυχία και το μυαλό μπορεί να γυρίσει ήρεμα πίσω, στους αγώνες της ομάδας μας, σκαλίζοντας τις φωτογραφίες, έρχονται πολλά στο νου. Υπήρξαν όλων των ειδών τα συναισθήματα. Κάνουμε και μείς τον προσωπικό μας απολογισμό και την αυτοκριτική μας καθώς ουδείς αλάθητος. 


Τα άσχημα όμως προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε και να θυμόμαστε μόνο τα καλά. Στον κάθε ένα από μας και ανάλογα την θέση που βρίσκεται, μένουν ενδεχομένως διαφορετικά (ίσως ασήμαντα) πράγματα ως ανάμνηση. Μας ήρθε στο νου για παράδειγμα ένας πανηγυρισμός του Παντελή μας στη Χώρα, που μόλις έβαλε το γκολ έτρεξε σα τρελός να αγκαλιάσει τον προπονητή του, τον οποίο σέβεται και αγαπά.  Είδαμε γέλια και χαρές στα αποδυτήρια από τους παίκτες μας μετά από σημαντικές νίκες, όπως επίσης θυμόμαστε και τις φορές που όλοι μαζί συγκινημένοι φώναξαν την ιαχή ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. 

Αν πάντως κάτι μας έμεινε περισσότερο από όλα, είναι ο άριστος χαρακτήρας των παιδιών. Τα αποδυτήρια στο ημίχρονο και μετά τους αγώνες είναι ένας χώρος που μερικές φορές μυρίζει μπαρούτι. Αυτή την μυρουδιά στον Ατρόμητο δεν την νοιώσαμε ποτέ. Τα αποδυτήρια του Ατρομήτου είχαν είτε χαρές και γέλια είτε στεναχώρια και  κατήφεια ακόμα και απόλυτη σιωπή. Ουδείς ποτέ τόλμησε να φωνάξει, να βρίσει, να ρίξει τις ευθύνες αλλού ή να σφυρίξει αδιάφορα στις δύσκολες στιγμές. Το πρώτιστο που εκτιμήσαμε στα παιδιά του Ατρομήτου ήταν ο άριστος χαρακτήρας τους, ο σεβασμός και η υπακοή στον προπονητή τους.



Ολοκληρώθηκε λοιπόν το πρωτάθλημα της περιόδου 2010-11 για τον Ατρόμητο, ο οποίος τελικά κατέλαβε την 4η θέση με 64 βαθμούς, με απολογισμό 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, με 73 γκολ υπέρ και 34 κατά

Η φετινή του πορεία αφενός μεν ήταν σαφώς καλύτερη από την περσινή, αφετέρου μπορεί να θεωρηθεί και ευχάριστη έκπληξη. Καλύτερη από την περσινή αν κρίνει κανείς ότι η ομάδα φέτος κέρδισε 64 πόντους σε σχέση με τους 41 πέρσι, υπολογίζοντας βέβαια ότι οι ομάδες πέρσι ήταν 14 ενώ φέτος 16. Ως ευχάριστη έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του Ατρομήτου από το γεγονός και μόνο, ότι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του στην αρχή της χρονιάς, δεν φαντάζονταν την ομάδα τους τόσο ψηλά φέτος.


Η επίθεση αρίστευσε. Οι ποδοσφαιριστές ήταν παραγωγικότατοι, σημειώνοντας 73 γκολ (ουσιαστικά 67 λόγω Πιτυός), εκ των οποίων τα 36 «εκτός» και τα 37 «εντός».  Βέβαια αυτό το «εντός» και «εκτός» μπαίνει σε εισαγωγικά διότι μόνο στατιστική αξία έχει. Στην ουσία ο Ατρόμητος παίζει μόνιμα όλα του τα ματς εκτός έδρας και απ’ ότι φαίνεται  θα συνεχίζει να τα παίζει, καθότι δεν υπάρχει πρόοδος στο θέμα του γηπέδου (θα αναφερθούμε ξανά σύντομα στο θέμα με ερωτήματα).


Πρώτος σκόρερ της ομάδος μας φέτος ο Παντελής ο Σούκας που δυστυχώς λόγω τραυματισμού σταμάτησε στα 21 γκολ. Υπάρχει η αίσθηση ή ακόμα και η βεβαιότητα πως αν ήταν υγιής, θα μπορούσε να φτάσει τα 30 και να βγει άνετα πρώτος σκόρερ φέτος. Ευχόμαστε πάντως ολόψυχα στο Παντελή, να ξεπεράσει το πρόβλημά του έτσι ώστε του χρόνου να τα καταφέρει.


Δεύτερος ο αδελφός του Σίμος Σούκας με 11, ακολούθησε ο αγέραστος Νίκος Σέργης με 8, ο περσινός πρώτος σκόρερ Κώστας Νύκτας με 8, ο Θανάσσης Νιάκας με 6, ο Μιχάλης Κουτρής με 5, ο Γιάννης Μίζερος με 4, ο «γαπρός» Βέκιος με 3,  ο Μάριος Μερεός επίσης με 3 και τέλος ο βενιαμίν Δημήτρης Γκιάλης με 1.


«Αχίλλειος πτέρνα» στην φετινή χρονιά (όπως και πέρσι) η άμυνά μας, η οποία  δέχτηκε 34 γκολ. Ήταν πάρα πολλά για να έχει το δικαίωμα να διεκδικεί υψηλούς στόχους. Υπάρχει η πικρία πως πολλά από τα γκολ που δεχτήκαμε, μπορούν να χαρακτηριστούν ως «φτηνά». Οι ανεπίτρεπτες ολιγωρίες συνάμα με  τις πολλές  γκάφες, έφεραν αρκετές φορές την ομάδα μας, από πολύ νωρίς να μένει πίσω στο σκορ, γεγονός που τις περισσότερες φορές την επηρέασε ψυχολογικά. Με λίγα λόγια δεν γίνεται να διεκδικήσεις κάτι έχοντας άμυνα… «αεράμυνα», χωρίς να είναι και ο μόνος λόγος. Ήταν πάντως από τους καθοριστικότερους. 


Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τον Ατρόμητο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Δάφνη Δαφνώνα να ισοβαθμούν στους 36 πόντους, με απολογισμό 12 νίκες (τις περισσότερες ως τότε από τις άλλες ομάδες), μηδέν ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 39-18. Πολύ καλή η πορεία του ως τότε.





Η ομάδα απέδιδε γενικά πολύ καλό ποδόσφαιρο εκτός εξαιρέσεων. Επιθετικά όπως είπαμε ήταν άριστη για αυτό και ξεπερνούσε με σχετική ευκολία τα προβλήματα της άμυνας. Ο Ατρόμητος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Κανάρη, την Μίκρα και την Καλαμωτή, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες.  Η πιο τυχερή της νίκη ήταν στο Πύργο την 3η αγωνιστική, όπου πήρε το 2-1 στις καθυστερήσεις, μετά από κακή εμφάνιση. Πιο άδικη ήττα της, σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα, ήταν το 3-4 με τον Κοφινά. Γυρίσαμε το 1-3 σε 3-3, αλλά μετά διαχειριστήκαμε ν λάθος τον αγώνα καθώς ο ενθουσιασμός και ο οίστρος για τη νίκη, θόλωσε το μυαλό όλων ανεξαιρέτως. Από την άλλη όμως, έδειχνε και την νοοτροπία της ομάδος που είχε σαν μόνο στόχο τη νίκη σε όλους τους αγώνες της και ποτέ την σκοπιμότητα του αποτελέσματος (ενίοτε είναι χρήσιμη).





Η εικόνα του Ατρομήτου να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα συνεχίστηκε για λίγο ακόμα, για να φτάσουμε στην 19η αγωνιστική όπου η ομάδα μας, μετά το 2-1 μέσα στο Δαφνώνα πέρασε μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Η δίκαιη νίκη πανηγυρίστηκε διότι συνοδεύτηκε από την μακράν καλύτερη εμφάνιση ως τότε στο πρωτάθλημα. Κάποιοι μετά τη νίκη «ονειρεύτηκαν», αλλά και κάποιοι άλλοι κοίταζαν τα νούμερα που δεν «έβγαιναν». Κομβικό σημείο αυτός ο αγώνας για την συνέχεια αφού κάποιοι «άδειασαν» μέσα τους, μετά από αυτό τον αγώνα.


Από κει και μετά, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Ακολούθησε ο αγώνας με τον Παγχιακό, όπου μετά από άθλια εμφάνιση «πήραμε» το 2-2 στο 90΄. Εκεί κάτι «έσπασε». Κάτι άρχισε να «στραβώνει». Ήταν ένα ματς για το οποίο οι «ουδέτεροι» παρατηρητές θα μπορούσαν να πουν πολλά που δεν είναι της παρούσης. Πάντως εκτός των άλλων, αποδείχτηκε ότι το εύκολο δεν είναι να πας πρώτος,  αλλά να παραμείνεις πρώτος. Ο Ατρόμητος δεν υπολόγιζε και γενικά δεν είχε προετοιμαστεί για πρώτος. Καμία φορά όμως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ευτυχώς ή δυστυχώς, η όρεξη όλων όσων «άνοιξε», κόπηκε γρήγορα.
Θα πρέπει όμως να σχολιάσουμε και μερικά πράγματα για την διαιτησία. Δεν θα προσπαθήσουμε βέβαια να δικαιολογήσουμε τα λάθη που έγιναν, ψάχνοντας τις αιτίες μόνο στην διαιτησία. Ωστόσο από το ματς του Δαφνώνα και μετά άρχισαν τα χοντρά «σφαλτσοσφυρίγματα» και η κατάχρηση σε κάρτες. Υπήρξε μία διαιτητική μεταχείριση που μεταφράστηκε με την φράση «ως εδώ παιδιά και πολύ σας ήταν». Το  γεγονός ότι μερικοί από τους «κρατούντες» του Χιώτικου ποδοσφαίρου, έμεναν αηδιασμένοι όπως δήλωναν, με όσα έβλεπαν στους αγώνες μας, αρκεί για να μας δικαιώσει μόνο ηθικά (που είναι και τσάμπα).






Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε περισσότερα εκτός από ένα περιστατικό. Η περίφημη φράση «πέρασε» του Σίμου Σούκα, σε μία περίοδο μάλιστα που ο Ατρόμητος είχε τεθεί ήδη εκτός μάχης, λέει άπειρα περισσότερα από όσα μπορούμε να παραθέσουμε. Αυτός ο αγώνας έμεινε στις μνήμες όλων μας. Δεν γίνεται μέσα σε 5 αγωνιστικές να συμβαίνουν όσα στραβά δεν έγιναν τις υπόλοιπες 20. Τι άλλαξε έτσι ξαφνικά? Όποιο επιχείρημα και να παρατεθεί δεν θα μας πείσει ότι όλα ήταν θέμα κακών στιγμών και συγκυριών.






Το πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές κύλησε απλά για να τελειώσει, ανόρεκτα, σχεδόν αδιάφορα, με μία αίσθηση πικρίας και κάποιας γκρίνιας. Δόθηκε πάντως νωρίτερα, μία εκτός «προγράμματος» ευκαιρία στην ομάδα που δεν εκμεταλλεύτηκε όπως έπρεπε (ίσως τελικά και να μην μπορούσε), για να έχει άλλη εξέλιξη.  Υποκειμενικά κρίνοντας μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα περισσότερα εκτός της πικρίας. Οι πάντες προσπάθησαν για το καλύτερο και τα κατάφεραν καθώς τερμάτισαν σε μία θέση της βαθμολογίας που δεν υπολόγισαν πριν 9 μήνες.  Άξιοι όλοι τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο μέτρο του δυνατού. Να μην υπάρχει πίκρα σε κανένα.



Σίγουρα έγιναν και λάθη. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη και ο Ατρόμητος επειδή δούλεψε, έκανε και λάθη. Λάθη έκαναν οι παίκτες του, ο προπονητής του, η διοίκηση του, οι οπαδοί του ακόμα και οι διαχειριστές της «φωνής» του στον κυβερνοχώρο. Μένει να καταγραφούν, να συζητηθούν και να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο, έτσι  ώστε από τα λάθη να έρθει το όποιο όφελος. Ταυτόχρονα χρειάζεται και η αυτοκριτική και αλλοίμονο αν υπάρξει έστω και ένας που θα αισθανθεί αλάθητος. Θα είναι τουλάχιστον αφελής και εκτός πραγματικότητας.



Σε λίγα 24ωρα θα προκύψει η νέα Διοίκηση της ομάδος του Ατρομήτου που θα απαρτίζεται από ανθρώπους που όχι μόνο  αγαπούν το σωματείο, αλλά και που θα θέλουν αναμφίβολα την πρόοδό του. Οι καιροί σαφώς και είναι δύσκολοι ωστόσο πάντα υπάρχει το περιθώριο, να γίνουν οι σωστές κινήσεις με μέθοδο και ακρίβεια, έτσι ώστε η ομάδα να πάει ακόμα καλύτερα την επόμενη χρονιά. Δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται όμως, καθαρό μυαλό, καλές προθέσεις από όλους, αγαστή συνεργασία, ακριβής και αντικειμενική καταγραφή της πραγματικότητας, προγραμματισμός, απόλυτος συντονισμός, ξεκαθάρισμα στόχων και νέα κίνητρα για όλους.






Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της φετινής πορείας του Ατρομήτου.

Υ.Γ. 1
Ο φίλος από την Καλαμωτή ζήτησε μία ανασκόπηση και για τις άλλες ομάδες. Δεν είναι δύσκολο να γίνει, αφού με όλες παίξαμε και όλες τις είδαμε αρκετές φορές. Φοβόμαστε όμως να κάνουμε αναφορά μην τυχών και υπάρξει καμία παρεξήγηση. Στο κάτω κάτω με τι δικαίωμα θα κρίνουμε τους άλλους? Αν ήμασταν σε μία εφημερίδα που υποτίθεται είναι ουδέτερη, πολύ ευχαρίστως. Εδώ όμως που θεωρούμαστε «οπαδοί» με παρωπίδες, ίσως δημιουργήσουμε γκρίνιες που καλό είναι να αποφύγουμε.
Υ.Γ. 2
Ευχαριστούμε το Νίκο Χούλη που φρόντισε να μας θυμίζει μερικές στιγμές όπως αυτή, την πλέον στενάχωρη της χρονιάς που αποτυπώνει την πραγματικότητα.