Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για το Σωματείο Α.Ε.Χίου/Βροντάδου είναι :


Η Πειθαρχική Επιτροπή έβγαλε την απόφασή της για την Α.Ε.Χίου/Βροντάδου
1) Χρηματικό πρόστιμο 1.000,00 ευρώ στην ομάδα Α.Ε.Χίου/Βροντάδου (άρθρο 26).
2) Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο 1 (ενός) έτους στον παράγοντα της Α.Ε.Χίου/Βροντάδου Κυριακούδη Νικόλαου.
3) Για το Σωματείο Α.Ε.Χίου/Βροντάδου επιβάλλεται η ποινή των 5 (πέντε) μηνών απαγόρευση συμμετοχής από κάθε διοργάνωση ( άρθρο 26 ).

Επί της απόφασης μάλλον ίσως  υπάρξει, όπως είναι λογικό, ένσταση από το ενδιαφερόμενο σωματείο. Προκύπτουν όμως κάποιες απορίες ακόμα και στην περίπτωση που δεν αλλάξει τίποτα με την έφεση.

1) Η Α.Ε.Χίου/Βροντάδου μηδενίζεται στο συγκεκριμένο ματς? Η απόφαση αφήνει να εννοηθεί ότι δεν μηδενίζεται, γεγονός που φαίνεται αρκετά παράξενο για τέτοιου είδους αδίκημα καθώς τελικά η ποινή ανάγεται  καθαρά σε οικονομική και μόνον. Τι είδους δυσφήμηση αθλήματος είναι τότε αυτή? Του 1000ρικού?

Αν όμως μηδενίζεται πάει 58 βαθμούς και τελειώνει εκεί διότι τελευταία αγωνιστική με τον Βαρβασιακό δεν θα αγωνιστεί  λόγω της ποινής. Η Δόξα όμως που έχει 52 πόντους, αυτόματα έχει ελπίδες ανόδου καθώς με δύο νίκες επί Πανεπιστημίου και ΠΑΧ, ισοβαθμεί μεν αλλά υπερτερεί δε, έναντι της Α.Ε.Χίου/Βροντάδου, διότι στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει νίκη και ισοπαλία

Μήπως λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να διευκρινιστεί ακόμα περισσότερο.

2) Η απόφαση μιλάει για 5 μήνες απαγόρευση συμμετοχής από κάθε διοργάνωση. Προφανώς η ποινή ισχύει από σήμερα που βγήκε η απόφαση. Έστω λοιπόν ότι η Α.Ε.Χίου/Βροντάδου ανεβαίνει κατηγορία, με την ποινή της  να τελειώνει στις 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του επόμενο έτους, που λογικά θα βρίσκεται σε εξέλιξη, κάποιες ομάδες μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα πάρουν τους αγώνες στα χαρτιά και κάποιες αργότερα θα παίξουν κανονικά. 

Φαντάζει δίκαιο κάτι τέτοιο από την στιγμή που η Επιτροπή κρίνει ότι πρέπει να τιμωρηθεί η Α.Ε.Χίου/Βροντάδου  και ο κώδικας προβλέπει ποινή  μέχρι ένα χρόνο?

Δύο περιπτώσεις μπορούν να συμβούν για να μην αισθανθεί αδικία κανείς. Ή τιμωρείτε η Α.Ε.Χίου/Βροντάδου ημερολογιακά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είτε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. 

Υ.Γ.
Μετά την σημερινή αυτοκτονία της Δόξης στο 2-3 με την ΠΑΧ, η πρώτη απορία λύθηκε μάλλον από μόνη της. Μένει όμως η δεύτερη.

1 σχόλιο:

  1. Δυσφήμιση του ποδοσφαίρου (παρ. 3 άρθ. 14) είναι κάθε πράξη ή ενέργεια ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Απορίες συνέχεια:
    3) Ικανοποιείται το περί κοινού δικαίου αίσθημα όπως αναφέρεται στον ορισμό της δυσφήμισης?
    4) Τι γίνεται με τον Άλντο Σάλβια? έπαιξε ή όχι?
    Έπεται συνέχεια... Ο λόγος στα σωματεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή