Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μικρασιατική – Δάφνη 1-0

Ενενήντα λεπτά χωρίζουν την Μίκρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά την μεγάλη νίκη της, με 1-0 επί της Δάφνης. Η συνολική εικόνα του ντέρμπι έδειξε αγωνιστικά καλύτερη την Δάφνη  στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά την Μίκρα τυχερότερη στο τέλος.

Το ματς διεξήχθη  σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια, παρά την κρισιμότητά του, γεγονός που πιστώνεται και στους ποδοσφαιριστές αλλά και στον διαιτητικό τρίο  της αναμέτρησης που ήταν αλάνθαστο. 

Οι ομάδες παρουσιάστηκαν στο πολυπληθές κοινό…


…με την απαραίτητη ατμόσφαιρα να δημιουργείται με καπνογόνα…


αλλά και με τα «γούρια» να παίρνουν  θέσεις στο Ιατρείο του γηπέδου.



Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Και το ματς άρχισε με ευκαιρία της Δάφνης στο 3΄, όταν μετά από μπάσιμο και συρτή σέντρα του Ζαμπετάκη, ο Παπαλάνης απέτυχε στην προβολή. 


Με την απάντηση της Μίκρα να έρχεται στο 23΄όταν μετά ωραίο σουτ του Φαφαλιού, η μπάλα πέρασε κόρνερ.


Ολιγωρία του Παγούδη στο 31΄έβγαλε τον Ζαμπετάκη σε θέση για γκολ, αλλά  το σουτ που πραγματοποίησε πέρασε άουτ. 


Η επόμενη καλή φάση ήταν ξανά για την Δάφνη στο 35΄. Ο Παπαλάνης βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, σούταρε αλλά απέκρουσε ο Παλαιολόγος.


Το ημίχρονο έκλεισε και πάλι με φάση της Δάφνη στο 45΄όταν ο Παπαλάνης από αριστερά «έσπασε» τη μπάλα στον Σγουράκη το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή. 


Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Λιγότερες οι καλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο που εξελίχθηκε όμως δραματικό και απρόβλεπτο. Πρώτη καλή φάση στο 61΄, με τον Ζαμπετάκη να κάνει ατομική ενέργεια, να σουτάρει αλλά τον Παλαιολόγο να έχει τον τελευταίο…λόγο.


Ακολουθεί ένα πλασέ του Κίτρινου στο οριζόντιο δοκάρι στο 65΄…


…και φάση για τη Μίκρα μετά από πάρα πολύ ώρα. Εκτελεί φάουλ ο Κουϊμάνης στο 75΄με τον Μπόρση να αποκρούει οριακά και με μεγάλη δυσκολία. 


Ο χρόνος τέλειωνε, η Δάφνη οπισθοχωρούσε,  η Μίκρα βουτηγμένη στο άγχος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί και το δευτερόλεπτο με τον πάντα φιλότιμο και ταυτόχρονα παθιασμένο Μουλάκη


Για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις, όπου ξεδιπλώθηκε το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Στο 91΄ο Τσαφαράς καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να αστοχήσει προ κενής εστίας… 


Οι παίκτες της Μίκρας ξαπλώνουν στο χορτάρι ανήμποροι να πιστέψουν τι χάθηκε. Αλλά έμεινε ακόμα λίγος χρόνος, όπου βλέπει κόκκινη για διαμαρτυρία στο Γιάχο ο Μαμούνας ενώ η Μίκρα κερδίζει κόρνερ από δεξιά στο 93΄.  Ο παρ’ ολίγον μοιραίος Τσαφαράς το εκτελεί,  η άμυνα της Δάφνης ολιγωρεί, ο Μπουλαζέρης σηκώνεται και με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του ανήμπορου να αντιδράσει Μπόρση. 


Ακολουθούν σκηνές αντίθετων συναισθημάτων που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρίσει, με τους παίκτες της Μίκρας να απογειώνονται στον 7ο ουρανό και αυτούς της Δάφνη ελάχιστα πριν την λιποθυμία. 


Έμεινε όμως ακόμα ελάχιστον χρόνος με την Δάφνη να κάνει σέντρα, να επιτίθεται, να απειλεί αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ο αγώνας να τελειώνει με άξια νικήτρια την Μίκρα. Ακολούθησαν όπως είναι φυσικό ξέφρενοι απόλυτα δικαιολογημένοι πανηγυρισμοί καθώς ήρθε η δικαίωση των κόπων τόσων ετών.


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο κύριος Γιάχος έδωσε την εντύπωση ότι έκανε «ξεμούδιασμα» με την άνεση που σφύριξε τον αγώνα. Το ίδιο εξαιρετικοί πάντως ήταν και οι βοηθοί του κύριοι Πολυτάρχου και Δημούλας.  Συγχαρητήρια και στους τρεις.


Συγχαρητήρια στην ομάδα της  Μικρασιατικής  για τη νίκη της, αλλά και για το πρωτάθλημα που θα κατακτήσει σε λίγες μέρες.

11 σχόλια:

  1. o kirios sto iatrio emeine olo ton agona mesa gia na glitosei to emfragma?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς για να είναι κοντά στα λεξοτανίλ και τις ξυλοκαίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ένας ηταν στο ιατρείο! ο άλλος που ηταν κρυμένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. an gia ton allo ennois ton komata sigoura kapou tha itan xomenos na kani voudu.kai sto telos plaka-plaka epiasan.
    To protathlima tou Komata einai auto!!!!!!!!
    Xonepste to oloi sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποκλείεται, οι Χιώτες πάνε....δύο-δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OTINOS KAI NA EINAI PANTOS KATORTHOMA ENA EXEI SHMASIA GIA MENA OTI EINAI 'PETSINO'

    TO PROTATHLHMA AXIZE STHN DAFNH PODOSFAIRIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kala 10.49 eisai poli ......kalo paidi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. eimai o 10:49. ena na kserete oti den anhkw sthn dafnh apo atromhtos eimai meria apla lew th eida sta ghpeda .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. fantastite esis ti iste gia na mpenete se alla site na grafete oti 8elete,,iste para para para poli kala paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή