Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σχόλιο – πρόταση για την ανακοίνωση του Λαίλαπα Λειβαδίων


Στις 4 Μαρτίου μάλλον ήμασταν οι πρώτοι σε αυτό το Blog, που σχολιάσαμε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την Α.Ε.Χίου/Βροντάδου. Είχαμε τονίσει πως το όλο θέμα αφενός μεν δεν ξεκαθάριζε με σαφήνεια κάποια πράγματα και αφετέρου πως κατέληξε σε μία δυσφήμηση του αθλήματος, αξίας 1000 ευρώ.

Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, πως υπάρχουν και κάποιες επιπλέον κυρώσεις στην Α.Ε.Χίου/Βροντάδου που δεν έχουν αναφερθεί και  οι οποίες απορρέουν από την 5μηνη τιμωρία. Ανάλογα με το πότε θα ξεκινήσει, ημερολογιακά,  το επόμενο πρωτάθλημα, θα καθορίσει και το πόσοι αγώνες της Α.Ε.Χίου/Βροντάδου θα χαθούν στα χαρτιά. Όμως κάθε αγώνας που θα χάνεται, θα έχει επιπτώσεις στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα. Όσοι αγώνες επί  2, θα είναι η ποινή της αφαίρεσης βαθμών στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα.

Κυκλοφόρησε λοιπόν από την ομάδα Λαίλαπας μία ανακοίνωση, όπου άσχετα με το περιεχόμενό της, το οποίο όμως  θα σχολιάσουμε παρακάτω, εκτιμούμαι ταπεινά πως είναι πλέον άκαιρη.

Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΛΑΙΛΑΠΑΣ» ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ

Με γνώμονα την προστασία του αθλήματος, ιδιαίτερα μετά, και από τη «μεγάλη σύμβαση»… που υπογράφτηκε με συγκρότημα στο χώρο της ενημέρωσης για την ραδιοτηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων της, η ΕΠΣ ΧΙΟΥ, δια της πειθαρχικής της επιτροπής, εξάντλησε την αυστηρότητά της στην Α.Ε. Χίου Βροντάδου και τον παράγοντά της Νικόλαο Κυριακούδη. Έτσι, για την δυσφήμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου, που προκλήθηκε από τη γνωστή πλέον υπόθεση πλαστοπροσωπίας του Άλντο Σάλβια, επιβλήθηκαν βάσει του άρθρου 26 του πειθαρχικού κώδικα απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο 1 έτους στον παράγοντα και για το σωματείο χρηματικό πρόστιμο χιλίων ευρώ και απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε διοργάνωση για διάστημα 5 μηνών.
 Είναι απορίας άξιο, πως ο οραματιστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕ Χίου Βροντάδου, μέλος σήμερα της πειθαρχικής επιτροπής, Σταύρος Καλλίτσης τιμώρησε με τόση αυστηρότητα το «παιδί» του. Εμείς προτείνουμε, για να μην εξοντωθεί το σωματείο, να ισχύσουν τώρα οι 4 μήνες, και ο εναπομείναντας να σπαστεί σε 15 μέρες τα Χριστούγεννα και 15 το Πάσχα. Αν και κατά παράβαση του κώδικα, θεωρούμε πως κανείς δεν θα αντιδράσει σε κάτι τέτοιο…
Ελάτε πείτε την αλήθεια: Δεν θέλατε τελικά να τους τιμωρήσετε! ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Τι ή ποιοί μεσολάβησαν για την αλλαγή των αρχικών προθέσεων για αυστηρή τιμωρία Κύριε Σαρρή? Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι εννοούσατε κάτι τέτοιο! Η κοινή γνώμη τουλάχιστον περίμενε πολύ περισσότερα. Αναλύστε τα δημοσιεύματα και τα μηνύματα του απλού φιλάθλου. Με τις πράξεις σας δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό μόνο αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν βρέχει…
Αμφισβητούμε ευθέως την δικαιοδοσία της συγκεκριμένης επιτροπής να λάβει μια τέτοια απόφαση.
Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε  πλέον να πείσουμε αθλητές να βγάλουν δελτίο ποδοσφαιριστή . Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο και να μην επιλέξουν να αθλούνται στα 5Χ5? Για ποιο λόγο να συμμετάσχουμε στο επόμενο πρωτάθλημα και να μην διοργανώσουμε ένα αντίστοιχο των πρωταθλημάτων του Βουνακίου χωρίς δελτία αθλητών? Εκεί θα μπορεί να παίξει και ο Άλντο στην ομάδα  που επιθυμεί! 
Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε, ακόμα και αν λίγοι το πιστεύουν, ότι η αντίδρασή μας είναι ανεξάρτητη της θέσης μας στο βαθμολογικό πίνακα. Το ίδιο θα κάναμε είτε ήμασταν πρώτοι είτε τελευταίοι. Δηλώνουμε πως δεν επιθυμούμε την άνοδο και τη συμμετοχή μας στην Α τοπική, γιατί δεν την αξίζουμε αφού αγωνιστικά δεν την επιτύχαμε.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου να πάρουν θέση επί του ζητήματος. Θα επανέλθουμε…

Χίος 08/05/2011

Για τον Α.Π.Σ. ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Σχολιάζουμε:

1) Για την απορία γενικά ότι δεν  στοιχειοθετήθηκε καμία κατηγορία, για την υπόθεση πλαστοπροσωπίας, η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π. Το Πανεπιστήμιο προφανώς από άγνοια, δεν τήρησε όσα προβλέπει ο Κανονισμός (στις παραγράφους 1 και 2), με συνέπεια να μην ευσταθεί καμία κατηγορία πλαστοπροσωπίας. 

2) Το νομοθετικό πλαίσιο γενικά πάσχει. Απλά προσέξτε τις ποινές που πέφτουν στην Super League και οι οποίες εφαρμόζονται (αναλογικά) από τον ίδιο Κώδικα. Μην αναμασάμε τα ίδια πράγματα. Στο παρελθόν αποδείξαμε στο blog ότι ο Κ.Α.Π. αλλά και ο Πειθαρχικός Κώδικας, σε μερικά σημεία του, είναι για πέταμα κομμένος και ραμμένος στα μέτρα αυτών που τον έφτιαξαν. Κάναμε αναφορές και συγκρίσεις με το τι ισχύει σε προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη (π.χ. Ισπανία) αλλά και προτάσεις. Μας άκουσε κανείς? Όχι? Θα μας ακούσει ποτέ? Όχι. Μεμονωμένα λοιπόν και κάθε φορά που κάποιος θα «θίγεται», θα βγαίνει να φωνάζει και οι άλλοι θα σιωπούν, μέχρι να θιχτεί ο επόμενος κ.ο.κ.

3) Η ποινή που μπορούσε να επιβληθεί στην Α.Ε.Χίου/Βροντάδου, μπορούσε να είναι υποβιβασμός ή ακόμα και αποκλεισμός για ένα χρόνο από αγώνες. Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα. Διαλύουμε την ομάδα και την εξοντώνουμε με την βαρύτερη ποινή ή βάζουμε μία ποινή κάπως παραδειγματική, η οποία όντως ΔΕΝ ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα? Εδώ κατά την άποψή μας πάσχει το Δίκαιο. Αν προέβλεπε μία εξοντωτική οικονομική ποινή (και όχι 1000ρικάκι) και ποινή φυλάκισης για τους κύριους υπεύθυνους, να δούμε ποιος θα κουνιόταν να κάνει τέτοια κόλπα. Τώρα βρίσκουν και τα κάνουν, στηριζόμενοι είτε στην άγνοια μερικών (Πανεπιστήμιο) είτε στις ετυμηγορίες των «γκουρού» που τρέχουν αμέσως με ανακοινώσεις στις εφημερίδες, να τους καλύψουν αντί να τους χλευάσουν. Να σκεφτούμε όμως και λίγο τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Αυτοί τι φταίνε να πληρώνουν τι πονηριές των άλλων? Δεν φταίνε αλλά μπορούν να αντιδράσουν απέναντι στους υπεύθυνους. Το έκαναν? Θα το κάνουν? Να βρουν τρόπους. Εύκολο είναι.

4) Γενικά για την Πειθαρχική επιτροπή, έχουμε εκφράσει την άποψή μας στο παρελθόν. Την είχαμε αποκαλέσει σκληρά ίσως Επιτροπή Επιβολής Προστίμων. Αλλοίμονο, δεν τους υποτιμούμε ως προσωπικότητες, εκτιμούμαι όμως πως έχουν τον πλέον άχαρο ρόλο, προσπαθώντας τις περισσότερες φορές να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σκοινί. Θέλετε να σχολιάσουμε καμία φορά τα προσόντα που πρέπει να έχει η εκάστοτε επιτροπή για να δικάζει? Απασχόλησε ποτέ αυτό τις ομάδες? Έκαναν προτάσεις ή άρχισαν να ασχολούνται μαζί της μόνο όταν πέφτανε οι τα πρόστιμα και οι τιμωρίες? Εκτιμούμαι όμως (χωρίς στοιχεία), ότι η τελική απόφαση για το θέμα της Α.Ε.Χίου/Βροντάδου δεν ήταν αποκλειστικό προϊόν της συγκεκριμένης επιτροπής. 

Πρόταση

Όταν σχολιάζουμε ένα θέμα μας αρέσει ταυτόχρονα να κάνουμε και προτάσεις. Αντί λοιπόν οι ομάδες της Χίου να βγάζουν άκαιρες ανακοινώσεις, αν ένοιωσαν προσβεβλημένες από την πράξη της Α.Ε.Χίου/Βροντάδου και συνάμα δεν ικανοποιήθηκαν με την ποινή που της επιβλήθηκε, μπορούν να εφαρμόσουν δική τους τιμωρία. Να μην ξαναδώσουν παίκτη τον αιώνα τον άπαντα σε αυτή την ομάδα. Όπου πηγαίνει να βρίσκει κλειστές πόρτες, μέχρι την οριστική απόσυρση των υπευθύνων της, από προσκήνιο και παρασκήνιο. Αποκλείστε τους οριστικά και αμετάκλητα ποδοσφαιρικά και τιμωρείστε τους με αυτό τον τρόπο. Βγάλτε λοιπόν μία τέτοια ανακοίνωση.

2 σχόλια:

  1. γκουρού ή Πατριάρχης έβγαλε την ανακοινωση-αθώωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε Βούδας πότε Κούδας αγαπητε, που ελεγε και ο εκλιπών προσφάτως πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή