Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δεν υπάρχει οφσάιντ πριν το πέναλτι του Πέλοπα

Το πάγωμα του βίντεο το δείχνει ξεκάθαρα. Η μπάλα δεν φαίνεται διότι την ώρα της πάσας "κρύβετε" από τον παίκτη του Πέλοπα δίπλα στο Ονούγκουε που κανει την μπαλιά. Συνεπώς κακώς παραπονεθήκαμε στον βοηθό, ο οποίος δικαιώνεται απόλυτα.


2 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι δεν υπάρχει σωστή οπτική γωνία αλλά και το οτι δεν φαίνεται η μπάλα κάνει την κριτική της φάσης ιδιαίτερα δύσκολη.Πάντως το οτι το ανέρτησες στο μπλόκ σας σε τιμά ιδιαίτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ώρα που εξελίχθηκε η φάση είχα την εντύπωση πως υπήρχε οφσαιντ, για αυτό έκανα κόσμια παράπονα στον βοηθό και εκείνη την στιγμή αλλά και στο ημίχρονο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο βοηθός ήρθε και μου ζήτησε συγνώμη για το αν μας αδίκησε όπως επίσης με ρώτησε αν υπήρχε δυνατότητα να δει το βίντεο. Του είπα θα το κάνω εγώ και θα σου πω διότι ισχυρίστηκε πως ήταν στην ευθεία. Το πάγωμα της φάσης τον δικαιώνει. Είναι ακριβώς στην ευθεία με τον παίκτη του Ατρομήτου.
    Είδα το βίντεο πολλές φορές. Διότι όπως σωστά λες η οπτική γωνία της «παγωμένης» φάσης δεν είναι η σωστή αλλά και διότι δεν φαίνεται η μπάλα.
    Στην εξέλιξη της φάσης η κάμερα γυρίζει και στιγμιαία βρίσκεται στην ευθεία. Εκεί λοιπόν μπόρεσα να διακρίνω πως την ώρα που η μπάλα φτάνει στα πόδια του επιθετικού του Πέλοπα που κέρδισε το πέναλτι, ο παίκτης του Ατρομήτου (Κούτικας) είναι σχεδόν στην ευθεία του. Συνεπώς πριν δοθεί η πάσα ο Κούτικας αυτονόητα τον καλύπτει.
    Όσον αφορά την μπάλα που δεν φαίνεται. Αναγκαστικά δεν φαίνεται την ώρα που πάγωσα την φάση διότι τότε ακριβώς έφυγε η μπάλα από το πόδια του Ονούνγκουε. Αν πάγωνα την φάση λίγο μετά ίσως είχαμε άλλου είδους θέμα.
    Προσωπικά όφειλα απέναντι στον βοηθό μία απάντηση τίμια και ξεκάθαρα, άσχετα αν θα μπορούσα να το κάνω «γαργάρα» και να λέω «αδικήθηκα». Για μένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο, όταν μάλιστα γνωρίζω το υψηλό επίπεδο των διαιτητών που σφυρίζει τους αγώνες μας στα μπαράζ. Θα σε πληροφορήσω ότι από όλη την εξέδρα που βρισκόταν στην «ευθεία», μόνον ένας μου είπε ότι δεν ήταν οφσάιντ. Όλοι οι άλλοι ήταν κατηγορηματικοί ότι υπήρχε παράβαση.

    ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή