Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αντίπαλοι Ατρομήτου: Πανελευσινιακός Α.Ο.

Η παρουσίαση των αντιπάλων του Ατρομήτου στα μπαράζ ολοκληρώνεται με την γνωστότερη ομάδα από όλες, τον Πανελευσινιακό παλιό γνώριμο του Ατρομήτου όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Ιστορική ομάδα ο Πανελευσινιακός Αθλητικός Όμιλος ιδρύθηκε στις 23 Μαρτίου το 1931, μετά από την συγχώνευση των ομάδων «Ποδοσφαιρική Ένωση Ελευσίνας» και «Κελεός Ελευσίνας. Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος ήταν ο Γ.Παύλου επιφανής αθλητικός παράγοντας της εποχής  (ΣΕΓΑΣ, ΕΠΟ) και μετέπειτα δήμαρχος της πόλης της Ελευσίνας. Το 1938 ο ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ Α.Ο. συμμετέχει  για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Πειραιώς 1938-1939 και στο κύπελλο Ελλάδος έχοντας αναγνωριστεί ως επίσημο σωματείο από την ΕΠΣΠ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς).


Μετά το τέλος του πολέμου ο Πανελευσινιακός Α.Ο. ανασυντάσσεται και με αργά αλλά σταθερά βήματα εξελίσσεται σε μια από τις καλύτερες ομάδες  της ΕΠΣΠ ενώ όταν καθιερώνεται η Β' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ πρωταγωνιστεί σχεδόν κάθε χρονιά. Κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου οι συμετοχές στην Α'ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ τις περιόδους 1961-1962,1967-1968,1998-1999. Και τις τρεις υποβιβάστηκε μετά το τέλος της περιόδου. Τις δύο πρώτες χρονιές κατετάγη 15ος και κατά την πιο πρόσφατη 16ος.


Φέτος αγωνίστηκε στην Α΄ Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής (Ε.Π.Σ.Δ.Α.) όπου τερμάτισε πανάξια πρώτος και αήττητός.

Οι σκόρερ της ομάδας των «σταχυοφόρων» την αγωνιστική περίοδο που πέρασε ήταν:


Προπονητής είναι ο κύριος Γιάννης Ρόκας


Η ομάδα αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο Ελευσίνας που διαθέτει φυσικό χόρτο

και προπονείται στο βοηθητικό γήπεδο-προπονητήριο «Γιώργος Ρουμελιώτης».

Μετά τα μπαράζ αναμένονται αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο (θα αποχωρήσει ο πρόεδρος) το οποίο για την ώρα αποτελείται από τους:


Πρόεδρος: Αλέξανδρος Παθιάκης
Αντιπρόεδρος: Κώστας Νικολάου
Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Ρεντούμης
Ταμίας: Θανάσης Θεοδωρακόπουλος
Ειδικός Γραμματέας: Παναγιώτης Πολυζώνης
Υπεύθυνος Τύπου: Πέτρος Παπαμακάριος
Γυναικεία Ομάδα: Χρήστος Κοντός
Υπεύθυνοι Ακαδημιών: Ανατάσιος Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Διαγούπης, Αλέξης Σπυρόπουλος
Έφορος Υλικού: Χρήστος Μαρούγκας
Μέλη: Βασίλης Αγριμάκης, Γιώργος Καραβασίλης, Μελέτης Νιχωρίτης, Γιώργος Τσουκαλάς


Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, ο Πανελευσινιακός είναι παλιός γνώριμος του Ατρομήτου από την περίοδο 2004-05 που είχε παίξει στην Δ΄Εθνική. Τον είχε αντιμετωπίσει τότε πρώτα στην Ελευσίνα όπου και έχασε με 0-2 και μετά στη Χίο όπου ήρθε ισόπαλος 1-1.

Βρήκαμε τα ματς ρεπορτ της εποχής εκείνης και τα παραθέτουμε.

24/10/2004

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Δεν τα κατάφερε ο Ατρόμητος στην έδρα της Ελευσίνας και ηττήθηκε με 2-0. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελευσίνα να πιέζει και να δημιουργεί τις πρώτες καλές φάσεις, εκμεταλλευόμενη την κακή ψυχολογία των παικτών του Ατρομήτου.
Οι παίκτες της ομάδος της Χίου στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν ούτε μία στιγμή να παρακολουθήσουν την ροή του παιχνιδιού και προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να δημιουργήσουν κάτι καλό. Απ’ τη μεριά της η Ελευσίνα βλέποντας την αδυναμία των αντιπάλων της πίστεψε ότι μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι και πίεζε ασφυκτικά την εστία του Μονιώδη.
Το κατάφερε σε μία στημένη φάση, όταν εκτέλεσε κόρνερ στο 43΄ και σε άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα ο Λιάσκος με κεφαλιά άνοιξε το σκόρ και έγραψε το 1-0. Ο Ατρόμητος στο 45΄ από εκτέλεση κόρνερ του Σούκα Σ. ο Νύκτας Κ. έπιασε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο.
Ο προπονητής του Ατρομήτου Στ. Παπαθεοδώρου προσπάθησε να ξυπνήσει του παίκτες του ώστε να μπούν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας και μερικές εσωτερικές αλλαγές. Το κατάφερε αφού με την έναρξή του η ομάδα της Χίου βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και δημιούργησε τις πρώτες επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά το γκόλ δεν ερχόταν.
Στην ατυχία της ημέρας προστέθηκε και ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα της ομάδας Ξ. Μονιώδη. Ήταν το 65΄ όταν σε μια χαμηλή σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής του, βγαίνοντας να αποκρούσει την μπάλα συγκρούστηκε με επιθετικό της Ελευσίνας. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κάταγμα ζυγωματικού και να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για χειρουργική επέμβαση.
Σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε και η αποβολή του Σ. Νύκτα με μία απερίσκεπτη ενέργεια, να διαμορφώσει το ήδη αρνητικό κλίμα. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά μήπως μπορέσει και ισοφαρίσει. Αποτέλεσμα να δημιουργήσει 2-3 καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα τέτ-α-τετ του Κ. Νύκτα με τον τερματοφύλακα της Ελευσίνας, αλλά το πλασέ που έκανε βρήκε το σώμα του τερματοφύλακα.
Η πίεση συνεχίστηκε αλλά οι δυνάμεις άρχισαν να εγκαταλείπουν τους παίκτες του Ατρομήτου και σε μία αντεπίθεση η Ελευσίνα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 81΄ με κοντινή προβολή του Πιπεριά. Εκεί τελείωσαν όλα και όλοι απλά περίμεναν το τελικό σφύριγμα του Διαιτητή.
Συνθέσεις :
Πανελευσινιακός :
Γεωργακόπουλος, Τζαφέρης, Κοτσαμπάς, Ευαγγέλου, Λιάσκος (67΄Βαλσάμου), Τζουμάκας (65΄Λάζος), Παπαδημητρίου, Βλάχος, Πιπεριάς (82΄Κωστής), Λουρμπάκος, Πάτσος.
Ατρόμητος : Μονιώδης (65΄Πνευματικούδης), Κουτελάκης, Σ. Νύκτας, Π. Σούκας, Γεωργούλης, Φεγκουδάκης (67΄Παπαγιαννάκης), Μουλάκης, Σ. Σούκας, Κ. Νύκτας, Ψαρούδης, Σέργης (82΄Μήτσης).

01/02/2005

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1-1

Θύμα κλοπής ο Ατρόμητος

Θύμα κλοπής έπεσε την Κυριακή ο Ατρόμητος, όταν γκολ που πέτυχε στο 35’ ο Ψαρούδης δεν το μέτρησαν ο διαιτητής και ο αρμόδιος επόπτης.
Μετά από απόκρουση του Γεωργακόπουλου σε κεφαλιά του Ψαρούδη, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι έσκασε στο έδαφος σαφώς μέσα από τη γραμμή της εστίας. Όμως οι προαναφερόμενοι είχαν διαφορετική γνώμη.
Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στις ομάδες να πιάσουν καλή απόδοση.

Πάντως, αν κάποιος αδικείται από την ισοπαλία αυτός είναι ο Ατρόμητος, που έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Ο Πανελευσινιακός δεν απείλησε το καρέ του Μονιώδη. Δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο.

Το σκορ άνοιξε στο 1’ για τον Ατρόμητο ο Σ. Σούκας με απευθείας κτύπημα φάουλ και ισοφάρισε για την Ελευσίνα στο 45’ ο Λιάσκος με κεφαλιά.
Στο 75’ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Νύκτα, ως οφ-σάιντ. Η ομάδα του Αγ. Γεωργίου με 12 βαθμούς ελπίζει ακόμη στη σωτηρία. «Την Κυριακή πάμε στη Μυτιλήνη να παίξουμε έναν ακόμη τελικό εναντίον της Αγίας Μαρίνας», δήλωσε στον «π» ο βοηθός προπονητής κ. Γ. Σαλαγάρας.

Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος :  Μονιώδης, Κουτελάκης, Νύκτας Στ. Σούκας Π., Γεωργούλης, Μήτσης, Σούκας Σ., Ψαρούδης, Νύκτας Κ., Κωστάλας (70’ Παπαγιαννάκης), Σέργης.
Πανελευσινιακός : Γεωργακόπουλος, Τζουμάκας (89’ Τζωρτζιώνης), Κοτσάμπας (65’ Λουμπάρνης), Ιωάννου, Λιάσκος, Τσολάκης, Βαλσάμης, Ναυροζίδης, Ευαγγέλου, Πιπεριάς (52’ Πατσος), Φρυγανάς.

2 σχόλια:

  1. ωραιες εποχες τοτε ...μολις δηλωσε και εδρα ο ατρομητος το λιμνι ειχε καλυτερα αποτελεσματα απο οτι θυμαμαι Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή