Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ατρόμητος – Πανελευσινιακός 2-2


Οι 300 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο στάδιο της Χώρας, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό ματς, το οποίο έληξε δίκαια ισόπαλο με σκορ 2-2.


Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μακράν καλύτερος των «σταχυοφόρων» ο διαβασμένος Ατρόμητος, έτρεξε, μάρκαρε, πίεσε, κυνήγησε μπάλες και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να πετύχει αρκετά γκολ. Ο Πανελευσινιακός έδειξε αγχωμένος αλλά και αιφνιδιασμένος. Ζορίστηκε αρκετά, έχοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα όπου έκανε εύκολα το λάθος.

Το ματς ξεκίνησε με πρώτη φάση ένα οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Νύκτα Κ. στο 5΄,  για να ακολουθήσει στο 9΄  άστοχο πλασέ του Σούκα. Σ. που εκμεταλεύτηκε ολιγωρία του κέντρου της αντίπαλης άμυνας.
                                      
Πρώτη φάση για τον Πανελευσινιακό στο 14΄ όταν ο κορυφαίος της ομάδος του Ανδρεάδης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Σταθάκη. 

Άμεση η απάντηση του Ατρομήτου με το Γκιάλη, σουτ του οποίου απέκρουσε εκπληκτικά ο Τσουκαλάς. Φτάσαμε στο 21΄με το Ζαννίκο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, να σουτάρει δυνατά η μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλα πόδια και να καταλήγει στα δίχτυα του Τσουκαλά.


Ο Ατρόμητος συνέχισε καλύτερος να δημιουργεί μεγάλες φάσεις. Στο 25΄κεφαλιά του Σούκα Π. αποκρούστηκε οριακά από τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο 30 ο Νύκτας Κ. αστόχησε επίσης οριακά στο πρώτο δοκάρι μετά από συρτή σέντρα του Σούκα Π. Για να φτάσουμε στο 34΄ όπου μετά από σέντρα του Σούκα Σ. ο αδελφός του Παντελής με ωραία προβολή έκανε το 2-0.


Ο Πανελευσινιακός που μέχρι τότε έδειχνε αποσβολωμένος,  φάνηκε στο 43΄ όταν κεφαλιά του Κουιμτζίδη (πέρασε στο 17΄στην θέση του τραυματία Μπαγδάτογλου) βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η μείωση από με πλασέ του Ανδρεάδη. Μακρινή μπαλιά αποκρούστηκε άτεχνα από την άμυνα μας, για να καταλήξει στο σκόρερ που μπήκε και πλάσαρε τον Σταθάκη.


Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η εικόνα του Ατρομήτου άλλαξε. Όπως ήταν λογικό πρώτο του μέλημα ήταν η διαφύλαξη του σκορ, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν αναμενόμενο πως θα φορτσάρει όπως και έγινε. Ο Πανελευσινιακός ανέβασε απόδοση, πίεσε (αν και δεν έβγαλε πολλές φάσεις), καθώς η ανάγκη για την νίκη ήταν επιτακτική.

Η πρώτη  φάση του  δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Ατρόμητο. Ο Νύκτας πάσαρε δεξιά στον Σούκα Π. που εφορμούσε,  το δυνατό σουτ του οποίου κατέληξε μόλις άουτ. Η απάντηση των αντιπάλων ήρθε στο 69΄όταν δυνατό σου του Μακρίδη απέκρουσε έξοχα ο Σταθάκης. Στο 77΄ο Ανδρεάδης αστόχησε από ευνοϊκή θέση σε πλασέ για να φτάσουμε στο 84΄ όταν και πάλι ο Ανδρεάδης δέχτηκε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε πλάσαρε και ισοφάρισε. 


Ο ίδιος πάικτης μάλλο λόγω άγχους αστόχησε σε νέο δυνατό σουτ στο 93΄, αλλά ο Ατρόμητος έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Σέργη στο 94΄ να πάρει την νίκη.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται εν πολλοίς δίκαιο. Ο Ατρόμητος έκανε ένα εκπληκτικό α΄ ημίχρονο και πολλά ίσως θα ήταν διαφορετικά αν δεν δεχόταν το γκολ στο 45΄. Στην επανάληψη προσπάθησε και μέχρι ένα σημείο το κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το αποτέλεσμα. Ο Πανελευσινιακός ήταν εξαιρετική ομάδα, με χαρακτήρα που κυνήγησε το ματς σε όλη την διάρκειά του. Στο πρώτο ημίχρονο μάλλον δεν μπήκε στον αγώνα. Η αξία του φάνηκε στην επανάληψη όταν λειτούργησε υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης για αποτέλεσμα. 


Το διαιτητικό τρίο ήταν άψογο. Το ματς ήταν δυνατό αλλά σε αθλητικά πλαίσια, με τον διαιτητή κύριο Κορδολαίμη να «κιτρινίζει» επτά ποδοσφαιριστές. Οι βοηθοί κύριοι Κοτζαμανίδης και Συνοράκης είχαν αρκετή δουλειά επίσης καθώς ο αγώνας ήταν εξαιρετικά γρήγορος.


Εν κατακλείδι. Ο Ατρόμητος με μπάτζετ 35.000 ευρώ κόντραρε στα ίσα μία ομάδα αντίστοιχου μπάτζετ 180.000 με πολύ υψηλούς στόχους (διαθέτει μεταξύ άλλων δικό της γιατρό, γυμναστή, πούλμαν, προπονητήριο). Αυτό ας το πάρουν και ας το αξιολογήσουν κάποιοι, όχι για να προσδώσουν αξία στον Ατρόμητο (δεν την έχει ανάγκη), αλλά μήπως και καταλάβουν έστω και μία φορά (την ύστατη)  πως αν δεν ενωθούν, προκοπή δεν θα δουν ποτέ τους, ως ποδόσφαιρο, που να εκπροσωπεί την Χίο εκτός νησιού με αξιώσεις.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Ατρομήτου για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε και καλή συνέχεια. 

 Ατρόμητος: Σταθάκης, Τομάζος, Γεωργούλης, Γκιάλης (54΄Κουτρής), Κούτικας, Νιάκας, Σούκας Σ., Ματέρης, Ζαννίκος (58΄Σέργης), Σούκας Π., Νύκτας Κ. (80΄Κύλης).

Πανελευσιανιακός: Τσουκαλάς, Μπαγδάτογλου (15΄Κουμιτζίδης), Τζαφεράκος, Καριαβούλας, Νάκας, Αποστολάτος (55΄Δούκας), Ευαγγέλου, Μακρίδης, Παπαευθυμίου (60΄Τούσης), Ανδρεάδης, Ατματσίδης.


9 σχόλια:

  1. Μπράβο στα παιδιά του Ατρόμητου και του προπονητή του που μπορούν και βλέπουν τέτοιες ομάδες στα ίσια ,οπως και στο σχόλιο του άρθρου για οργάνωση των ομάδων.
    Ο Ατρόμητος έδειξε οτι με 2-3 προσθήκες στέκεται άνετα στην Δ΄Εθνική παίζοντας και πολύ καλό ποδόσφαιρο.
    Και πάλι μπράβο στους πρωταγωνιστές του αγώνα.
    Να ξέρεται οτι δεν είμαι οπαδός της ομάδος αλλά τα ωραία πρέπει να λέγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POLLA MPRABO STON ATROMHTO GIA THN EMFANISH TOY. EPAIJE POLY KALA APENANTI SE MIA PARA POLY KALH OMADA.MPRABO KAI GIA TO SXOLIO.AS JYPNHSOYME KAPOIA FORA KAI AS STAMATHSOYME NA GGAZOYME TA MATIA MAS. OLOI OI ALLOI PANE MPROSTA...EMEIS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OLA KALA KAI ENA MEGALO MPRABO SE OLOYS. KAI KALH SYNEXEIA EPISHS. MAKARI NA ANEBEI O ATROMHTOS. ALLA RE PAIDIA TO MPATZET TVN 35.000.... ELEOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου αν θέλεις να το πιστέψεις αυτά είναι τα δεδομένα για την ομάδα.Οτιδήποτε άλλο ακούς είναι για κατανάλωση και τροφή για αντιπαλότητα.Οπως λέει και ο προπονητής μας οι ομάδες χτίζονται και δεν γίνονται απο την μια στιγμή στην άλλη.
    Υπάρχει μεράκι- αγάπη- αφοσοίωση και πολλές ώρες δουλειάς για να βγεί το αποτέλεσμα που λέγεται ΟΜΑΔΑ.
    Εμείς ευτυχήσαμε να εχουμε τον πρεσβευτή της δουλειάς που λέγεται ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ και τους παίκτες (που πολλοί θυσίασαν το ΕΓΩ τους βοηθώντας την ομάδα οπου και οποτε χρειάστηκε και παρουσία σε όλες σχεδόν τις προπονήσεις)για να βγάλουμε αυτή την εικόνα.
    Τουλάχιστον για εμάς που ακολουθούμε τον Ατρόμητο τόσα χρόνια αυτή η εικόνα που δείχνει η ομάδα σε υγεία αλλά και φρεσκάδα- σε συνδυασμό με την ποιότητα παιχνιδιού -μας κάνει υπερήφανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 35000 το πολυ!Συμφωνω κ επαυξανω με τον ανω διοτι ξερω πολυ καλα γιατι ειμαι της ομαδας.καταρχην οι χωριανοι παικτες μας βαζουν και απο την τσεπη τους που λεει ο λογος ενω τα ξενα παιδια δεν περνουν τρελα λεφτα και ρωτηστε τους.Απλα φετος εχει γινει ενα τελειο κραμα απο παλιους και νεους παικτες που συναμα με τον μοχθο των παραγοντων και την δουλεια του προπονητη μας κανουμε ξανα να μας θαυμαζει ολο το νησι και πλεον οχι μονο.....!

      Διαγραφή
  5. Μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι κολησαν στο "μπατζετ" και οχι στο γεγονός οτι βγαζουμε γενικα τα ματια μας. Πότε θα ενωθύν οι ομάδες μας για γενικό καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο μπραβο ρε παιδια. Το ποδοσφαιρο που ειδα εχτες ηταν κατι το διαφορετικο απο το τι βλεπουμε στο νησι. Η δουλεια σας εχει αρχισει και δινει τυς καρπους της. Δουλευετε σαν ομαδα. Και παλι μπραβο σας. Και ας μην αρχισουν παλι τα πικροχολα σχολια. Ας θαυμασουμε κατι ωραιο μια φορα εστω. Φιλαθλος χιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=BcLPZ8_r18o

    http://www.erasitexniko-podosfairo.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF/view_match/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%91%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%B3.%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85/9220 κλικ για το γήπεδο

    http://www.onsports.gr/Podosfairo/D-Ethnikh/item/215759-Atromitos-Ag-Georgioy-Paneleysiniakos-2-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσον αφορά τα βίντεο μάλλον σε καλύψαμε και με το παραπάνω. Το ρεπορταζ του onsport έχει λάθη

      ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή