Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Όμηρος – Ατρόμητος 0-1

Τρίτο στη σειρά ντέρμπι που κέρδισε ο Ατρόμητος μετά και το 1-0 επί του Ομήρου στην Καλιμασιά μπροστά σε ικανοποιητικό αριθμό θεατών. Ο αγώνας από άποψη θεάματος ήταν πολύ μέτριος, με ελάχιστες φάσεις, αλλά αυτό λίγο ενδιέφερε τις δύο ομάδες καθώς εκείνο που μέτραγε ήταν το αποτέλεσμα και όχι το θέαμα. 

Πιο δραστήριος σε όλο τον αγώνα ήταν ο Ατρόμητος, που είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις καθώς είχε παρασυρθεί από το παιχνίδι του Ομήρου.

Στο πρώτο ημίχρονο την τελευταία στιγμή σε φάσεις που έβγαλαν οι Αγιωργούσοι, δεν πρόλαβε στο 4΄ο Παντελής Σούκας, ο Γκιάλης στο 6΄ και ο Ζανίκος στο 14΄. Από πλευράς Ομήρου ξεχώρισε μία κεφαλιά του Πελαντή που πέρασε άουτ στο 8΄ και μία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ψαρούδης έβγαλε από δεξιά συρτή σέντρα, με τον Φόρσο να μην προλαβαίνει.


Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν ελάχιστες αλλά έκριναν και το αποτέλεσμα. Στο 67΄  ο «αφηνιασμένος» Νιάκας έτρεξε από δεξιά, πάσαρε στο Νίκο Σέργη ο οποίος και ανατράπηκε καθαρά από τον Μουλάκη (θα έπρεπε να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα), με τον διαιτητή Τσαπάρα να δείχνει αμέσως άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Παντελής Σούκας που σούταρε στην δεξιά γωνία του Γιατζιτζόγλου, με τον τελευταίο να βρίσκει οριακά τη μπάλα, αυτή να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι, να κερδίζει το «ριμπάουντ» ο Σίμος Σούκας και να σκοράρει. Μέχρι το τέλος υπήρξε μόνο μία καλή φάση, όταν σε σουτ του Ομήρου απέκρουσε εξαιρετικά ο πορτιέρο Σταθάκης στην δεξιά του γωνία.


Κρίνουμε ότι η νίκη του Ατρομήτου ήταν δίκαιη. Μπορεί να μην απέδωσε όπως στα προηγούμενα ντέρμπι, αλλά εδώ που έφτασε μετράει περισσότερο η ουσία. Η νίκη προήλθε από το ταλέντο, την καρδιά και την εμπειρία  των παικτών του. Ήθελε το τρίποντο και το πήρε δείχνοντας χαρακτήρα. Ο Όμηρος γενικά δεν ικανοποίησε. Επέλεξε ως επί το πλείστον αμυντική τακτική, προσπαθώντας περισσότερο να κρατήσει το μηδέν πίσω παρά να σκοράρει. Ουσιαστικά δεν ρίσκαρε παρά μόνο στα τελευταία λεπτά.

Ατρόμητος: Σταθάκης, Τομάζος, Αττώνης (86΄, Κουτρής), Γκιάλης, Κούτικας, Νιάκας, Σούκας Σ., Δίκας, Νύκτας, Σούκας Π. (73΄Ματέρης), Ζαννίκος (27΄, Σέργης).


Η διαιτησία του κυρίου Τσαπάρα ήταν πολύ καλή, με τους δύο βοηθούς άριστους. Η δύσκολη στιγμή του αγώνα για τον διαιτητή Τσαπάρα έγινε στο 86΄. Ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας του Ατρομήτου έβγαλε τον Φόρσο σε πλεονεκτική θέση, με τον Κούτικα που τον ακολουθούσε, να τον ανακόπτει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και οριακά την τελευταία στιγμή.

Πρόβλημα αντιμετώπισε ο Ζανίκος στο 27΄ και αντικαταστάθηκε (μπήκε ο Σέργης), όπως επίσης και ο Αττώνης που έσφιξε τα δόντια μέχρι το 86΄(μπήκε ο Κουτρής). Ο Παντελής Σούκας αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής και μόνον και όχι λόγω τραυματισμού (είχαμε αναφέρει ότι τραυματισμός του ήταν επιπόλαιος και ξεπεράστηκε σχεδόν αμέσως λόγω της καταλυτικής βοήθειας του κυρίου Πρωάκη). 


Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή του Ατρομήτου για την νίκη τους και καλή συνέχεια στα υπόλοιπα ματς. Επειδή δεν έχει κριθεί το παραμικρό οφείλουν σεμνά και ταπεινά, να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. 

13 σχόλια:

  1. εδώ που τα λέμε, αν ο κόουτς είχε ένα μαχαιράκι μαζί του, τα χορταράκια θα τα μάζευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μαθει να μην διαμαρτυρεται αλλη φορα. Ασε που ειναι και αλεργικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑ ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΓΙΤΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Η ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ...ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ, ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ 5 ΤΕΛΙΚΟΥΣ...ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΚΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ..ΕΤΙΜΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ(ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ)ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ...ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ..(ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟ ΣΕΡΓΗ,ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΑΤΤΩΝΗ ,ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΚΟΥΤΙΚΑ ,ΤΟΝ ΝΙΑΚΑ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΣΤΕΡΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ) ΕΤΣΙ ΜΑΜΑΗ Η ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ.... ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΖΕΝΙΩΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Ζενιώδη με συγχωρείται, αλλά θα μπορούσατε να αποφυγετε κάποιους χαρακτηρισμούς στο σχόλιό σας οι οποίοι δεν ωφελούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν προλαβα να τα γραψω και αρχισαν να λενε οτι μας βοηθαει η διαιτησια......χα χα χα τσοζη αλλα ετσι ειναι βοηθεια δεν ειχαμε ποτε και δεν βρισαμε τους τιμιους και σωστους..μονο τησ μυγες που πανε στα σκατα φοβομαστε..παιζουμε ,κερδιζουμε η χανουμε δεν βοηθηθηκαμε ποτε και ειμαστε περηφανοι γι αυτο..ενοουσα το σαλιο του σαλιακα που το χρησιμοποιουν στην ιατρικη την σημερον ημερα ...αιντεεεε αιντεεεεε ΖΕΝΙΩΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. apodixtike gia ali mia fora oti opios douleui poli ke sistimatika proodeui. min stamatate, doulia, doulia, doulia........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι ρε παιδια το κατεστημενο... δωστε αλλα δυο πεναλτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. theoro pos to penalnti pou zita o omiros den iparxei, to idio isxiei omos kai gia ton antromito. den dinontai tetoia penalnti...opos kai na exei auti tin stigmi i kaliteri omada einai o atromitos alla tha iparksoun arketes grinies epeidi kai o atromitos persi eixe(tis perissoteres fores dikaiologimena) parapona apo tin diaitisia kai oso nane xalaei to sigekrimeno peristatiko tin eikona tou. opos kai na exei kali epitixia kai elpizo na to sikosei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδια συγνωμη διαμαρτυρούνται καποιοι οτι δεν ειναι πεναλτι του Ατρομητου,το βιντεο δειχνει οτι γκρεμιζει ο Μουλακης και τους δυο του Ατρομητου ...κανω λαθος?Δεν ειμουν στο γηπεδο...
    Συγχαρητηρια στον Ατρομητο αξιζει το πρωταθλημα και πιστευω θα το παρει.
    Ενας φιλαθλος του ποδοσφαιρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΛΑΚΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΟΡΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. re esis tha mas kanete na ksexasoyme kai ayta pou kseroyme .mas doyleyis 08.24?
    stirikseto kapou pos ine penalti re arxige.
    epidi edose ston atromito prepi na dosi kai ston omiro?ego sto video alla kai live ida enan amuntiko na ferni kato kai na tous perni podia.tou omirou os pros ti itan?
    min pite apo tin foto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sunxaritiria s ola t paidia t atromhtou p epe3an toso kala k timhsan thn
    fanela p forousan..:)
    (Λευτερης Φλουρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Floura Eleytherie tou xronou se thelo kai 'sana stin omada !!!!!!!!!!
    Milonas Nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή