Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ VIDEO ΤΟΥ BLOG, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ BLOG!!!

Σχεδόν μία βδομάδα συμπληρώθηκε από την ημέρα που βγήκε στο νετ το blog του Ατρόμητου Αγίου Γεωργίου Συκούση. Όχι ότι δεν υπήρχε άλλο σαιτ για την ομάδα, αλλά εκτιμήσαμε ότι θα έπρεπε να το κάνουμε πιο «μοντέρνο».

Καταρχήν ο πρώτος που χάρηκε το blog είναι ο δημιουργός του, δηλαδή εγώ, ταυτόχρονα και ισοδύναμα η «οικογένεια» του Ατρομήτου και στη συνέχεια ίσως οι φίλαθλοι και οπαδοί των υπολοίπων ομάδων του νησιού καθώς προστέθηκε άλλη μία πηγή ενημέρωσης.

Να ξεκαθαρίσω λοιπόν μερικά πράγματα καθότι ένας φίλος το απόγευμα με ενημέρωσε και μου έστειλε, μία ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ που ανέβηκε σε ένα Χιώτικο σαιτ,  όπου προφανώς αφορά και εμένα (δεν ξέρω για άλλους), για τα δύο (προς το παρών) video που ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑ στο blog, τα οποία ανέβηκαν στο νετ από το συγκεκριμένο σαιτ.



Να πληροφορήσω λοιπόν και να ενημερώσω άπαντες ότι:

1. Το blog του Ατρομήτου επιτρέπει, σε όποιον επιθυμεί  να χρησιμοποιήσει ότι θέλει και όπως θέλει από το περιεχόμενο του, για τον εξής απλό λόγο. Οι ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΙ πρωταγωνιστές στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου blog, είναι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ οι οποίοι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ «σπάνε» κάθε βδομάδα τα ποδάρια τους στα γήπεδα. Σε αυτούς  αξίζει μία ΤΑΠΕΙΝΗ ΗΘΙΚΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ για την προσπάθεια τους στα γήπεδα. Μία ελάχιστη χαρά για τον ιδρώτα που χύνουν ΧΩΡΙΣ ΟΦΕΛΟΣ για τη φανέλα που πρεσβεύουν και αγαπούν.  Αν μάλιστα είχα το δικαίωμα θα «κατέβαζα» από το νετ ότι τους αφορά, να το έχουν να το δείχνουν αργότερα στα παιδιά τους και να αναπολούν τα νιάτα τους.  Στο blog είναι ΑΝΟΙΧΤΗ η επιλογή δημοσίευσης σχολίων, χωρίς να απαιτείται πρώτα η έγκριση του ιδιοκτήτη. Η μόνη παράκληση μου είναι για ΚΟΣΜΙΑ σχόλια.

2. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε χρήστη του νετ, να υποκλέψει ΔΟΛΙΩΣ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ξένη πνευματική ιδιοκτησία  (εν προκειμένω ένα video), όταν από τον αρχικό ιδιοκτήτη έχει «τσεκαριστεί» στο YOUTUBE, όπου και έχει ανεβάσει το video, η επιλογή ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
Όταν αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ τσεκαριστεί από τον ιδιοκτήτη του video, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ διότι είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ στο κάθε ένα, όταν μάλιστα αυτή η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ δεν συνοδεύεται από οικονομικό όφελος της χρήσης του υλικού.

Και για του λόγου το αληθές ιδού το δείγμα από την ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του YOUTUBE:


3. Το blog του Ατρομήτου ΔΕΝ  είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνεπώς ότι ανεβάζει (κείμενα, φωτογραφίες, ελεύθερα video στο νετ), δεν το κάνει για οικονομικό όφελος. Κατ’ επέκταση δεν ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

4. Στον Κ.Α.Π. του 2010, υπάρχει το άρθρο 29 με θέμα τα Ραδιοτηλεοπτικά – ΜΜΕ, το οποίο αναφέρει κάποια πράγματα, για τα οποία λόγω και φιλολογικού ενδιαφέροντος, θα ζητήσω  διευκρινήσεις από την Ε.Π.Σ. Χίου.  Διότι στην προκήρυξη της Ε.Π.Σ. Χίου για το τρέχων πρωτάθλημα  http://www.eps-xiou.gr/articles#20 δεν υπάρχει σχετική αναφορά, καθώς επισημαίνει πως:
- Για καθετί που δεν προβλέπει η προκήρυξη θα γίνεται εφαρμογή του Κ.Α.Π.
- Καθετί που δεν προβλέπεται υπό του παρόντος και του Κ.Α.Π ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ Χίου.
Για επιπρόσθετη γνώση μου, ανέτρεξα στο ελεύθερο νετ και διάβασα όλα όσα περιλαμβάνονται στο άρθρο 84  Ν.2725/1999 http://nomothesia.ependyseis.gr/eu-law/getFile/%CE%9D+2725+1999+%28%CE%AC%CF%81%CE%B8.+84%29.pdf?bodyId=897931 σε αυτά που προβλέπονται στην τροποποίηση του Ν. 3057/2002  http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_athl/athl-dikaio/Nomos_3057_2002.htm αλλά και στο τι αναφέρει ο ειδικός επιστήμονας του Ε.Σ.Ρ. Χάρις Τσίγκος http://www.iom.gr/inst/iom/gallery/Events/Sports%20and%20Media/Tsigou%20PP%202.pdf

5. Το blog του Ατρομήτου, δεν διανοήθηκε καν, ούτε στην σφαίρα της πλέον αρρωστημένης φαντασίας, να συναγωνιστεί, συγκριθεί, καπελώσει, προσβάλει ή βλάψει κατ’ ουδέν τρόπο, τις ιστοσελίδες συναφούς περιεχομένου  και κοινού ενδιαφέροντος του νησιού, με το δικό του. Το αντίθετο μάλιστα. Όπου μας ζητηθεί αρωγή, θα το κάνουμε όπως μπορούμε ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ διότι διακατεχόμαστε από ΜΕΡΑΚΙ και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ.

6. Το blog του Ατρομήτου, δηλώνει πως,  Απαγορεύεται το Απαγορεύειν όταν το «Απαγορευμένο» δεν Απαγορεύεται, για να το γράψω όσο πιο ευγενικά γίνεται. Το blog μπορεί να είναι «χτεσινό», ο συγγράψας και συντάξας όχι.

4 σχόλια: