Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Περί μανιφέστο



Κάποιος αναγνώστης του blog, μας ζήτησε να σχολιάσουμε το μανιφέστο μίας κίνησης μερικών σωματείων, φιλοδοξία των οποίων στις επικείμενες εκλογές είναι να κερδίσουν και να ηγηθούν της Ε.Π.Σ. Χίου . «Κοπιπαστάραμε» το κείμενο (γίνεται πανεύκολα) από την ιστοσελίδα που αναρτήθηκε κατά αποκλειστικότητα και θα πούμε την όποια  γνώμη μας.

Ονομάστηκε από τους δημιουργούς του…μανιφέστο. Ο όρος μανιφέστο δηλώνει ότι περιμένουμε να διαβάσουμε μία δημόσια διακήρυξη αρχών και επιδιώξεων αυτής της κίνησης ή ακόμα και τις διαμαρτυρίες της. Ας δούμε λοιπόν τι μας λένε.

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Χίου συναντηθήκαμε 8 σωματεία του νησιού μας συν ένα που επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα απαρτίζεται από ανθρώπους:
- που αγαπούν το χιώτικό ποδόσφαιρο και αγωνίζονται κάθε Κυριακή, χρόνια τώρα, για να συντηρούν τις ομάδες τους.
- που δεν φοβούνται όλα αυτά τα χρόνια να ματώνουν οικονομικά και ψυχικά.
-που εγκαταλείπουν δουλειές και οικογένειες για να τρέχουν στα γήπεδα.

Εδώ διαβάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων και πράγματι δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Δηλαδή. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων είναι ψώνια. Ψώνια με την καλή έννοια. Παρατάνε σπίτια, δουλειές, υποχρεώσεις πάσης φύσεως, για να τρέχουν πέρα δώθε για αυτό που αγαπούν. Άσχετα με τα κίνητρα που έχουν ωθήσει κάποιους ανθρώπους να ασχολούνται διοικητικά με ομάδες, θα πρέπει να τους αναφωνήσουμε ως ήρωες.

Κανονικά απέξω από την κάθε ΕΠΣ της Ελλάδας θα έπρεπε να υπάρχει ένα μνημείο που να λέγετε ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ. Να έχει μόνιμα ένα καντήλι αναμμένο, να υπάρχει μόνιμα ένα στεφάνι και κάθε χρόνο να γίνεται ένα μνημόσυνο για όλους όσους υπήρξαν παράγοντες σε ομάδες. Να συγχωρούνται τα πεθαμένα τους, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Θα απορείτε γιατί ε? Θα σας εξηγήσω. Μπορεί το επίπεδο μερικών παραγόντων να είναι ανύπαρκτο, άλλοι να μην έχουν σχέση με το αντικείμενο αλλά να γουστάρουν τα κοινά, άλλοι να έχουν χρόνο για χάσιμο, άλλοι να είναι ιδεολόγοι. Ότι και να πείτε συμφωνώ. Όμως όλοι βάζουν και το χέρι στη τσέπη. Άλλοι πολύ και  άλλοι λιγότερο δεν έχει σημασία.

Να σας το μεταφράσω αυτό. Υπάρχει αμφιβολία ότι λόγω των παραγόντων κάποιοι τρώνε ψωμί? Όχι. Υπάρχει αμφιβολία ότι οι παράγοντες με το ψώνιο τους (την αγάπη τους δηλαδή για αυτό που κάνουν) διακινούν χρήμα κάποιας απόχρωσης γιατί δεν γίνεται αλλιώς?  Έχουμε ας πούμε 30 ομάδες. Πόσο μπάτζετ να βάλουμε μέσο όρο για κάθε ομάδα διότι αλλιώς είναι π.χ. ο Ατρόμητος και αλλιώς η συμπαθέστατη Φάρκαινα? Να πούμε 8.000 ευρώ? Σύνολο 240.000 ευρώ. Πόσα από αυτά κινούνται σαν «άσπρα» περιστεράκια? Μαγαζιά αθλητικών ειδών, γιατροί, παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφοι, εφημερίδες, κ.λ.π. εισπράττουν συνεχώς την μούρλια των παραγόντων. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μία τεράστια μπίζνα που συντηρούν ΜΟΝΟΝ οι παράγοντες. Ο Σαρρής και ο κάθε Σαρρής γίνονται γνωστοί σε ΕΠΣ ή οποιοδήποτε άλλη θέση, διότι υπάρχουν τα ψώνια. Χάρις σε αυτούς υπάρχουν χιλιάδες άλλοι. Σεβασμό λοιπόν απέναντι στους παράγοντες αλλά και κράξιμο όταν τους πρέπει.


Μας δίνετε η ευκαιρία για κάτι που είναι δικό μας και των παιδιών μας, το κουμάντο και τις αποφάσεις να τις παίρνουμε εμείς και όχι κάτι τύποι που σκαρφαλώνουν με ξένες πλάτες (πρώην προέδρου) ή που τους υποδεικνύουν και τους στηρίζουν πολιτικά πρόσωπα του τόπου μας (Δήμαρχοι, Βουλευτές, Νομάρχες) και γίνονται μετά βασιλικότεροι του βασιλέως, χωρίς να αφουγκράζονται την προσπάθεια και τον αγώνα των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων.

Εδώ θα αρχίσει το κράξιμο όμως. Εξ όσων γνωρίζουμε, οι περισσότεροι, για να μην πούμε όλοι, από τους παράγοντες αυτής της κίνησης, δεν ήρθαν από τον Άρη. Ήταν παράγοντες όταν οι ξένες πλάτες, οι δήμαρχοι, οι βουλευτές και οι νομάρχες, μετέτρεψαν τις εκλογές των Ε.Π.Σ. σε κομματικά μαγαζιά? Τώρα το θυμήθηκαν? Γιατί τότε δεν πήραν το καπελάκι τους αηδιασμένοι, να καταγγείλουν τον κομματισμό και να φύγουν? Τι έγινε ξαφνικά? Γίναμε απολιτίκ? Γιατί δεν αναφέρουν ονόματα αφού το κείμενο τους είναι ανυπόγραφο? Και όλοι αυτοί χαρακτηρίστηκαν «τύποι». Όχι τυπάδες που λέγαμε παλιά αλλά τύποι με έννοια διόλου κολακευτική.

Έχουμε επιτύχει ήδη το ακατόρθωτο για την ποδοσφαιρική Χίος, καθώς μετά από διαβουλεύσεις δύο εβδομάδων μένουμε ακόμα άγνωστοι για το ποιοι είμαστε και αυτό για ευνόητους λόγους, αφού όλοι ξέρουμε αν στερήσεις την καρέκλα από αυτούς σε κάνουν εχθρό τους και την πληρώνουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές μας και όλοι ξέρουμε ότι τον έχουν τον τρόπο τους. Αυτό δε θα διαρκέσει για πολύ, γιατί κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι.

Ε όχι και ακατόρθωτο. Καταρχήν μυστικό που ξέρουν δύο δεν είναι μυστικό. Να λέτε επίσης ότι είστε «άγνωστοι» διότι φοβάστε μην σας σκίσουν και οι διαιτησίες και αρχίσουν τα πρόστιμα, αλλά και διότι η πειθαρχική επιτροπή θα σας καλέσει για δυσφήμηση αθλήματος. Είναι δυνατόν να αποκαλείται «τύπους» κάποιους της ΕΠΣ, ότι εξελέγησαν ενώ δεν άξιζαν απλά λόγω πολιτικού βύσματος (άρα στο παιχνίδι και οι πολιτειακοί παράγοντες του νησιού) και να την γλυτώσετε? Ή ότι οι άλλοι ανέβηκαν με ξένες πλάτες (δεν θέλω του κισσού το πλάνο ανέβασμα έλεγε κάποτε ένας ιδεολόγος).

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε την πειθαρχική επιτροπή της Χίου, τι θα κάνει όταν γίνουν γνωστά τα ονόματα. Θα τους καλέσει σε απολογίες? Υπάρχει η εντύπωση πως επειδή το μανιφέστο εκφράζει μία κίνηση περί εκλογών μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει? Εμείς τους είπαμε ότι έχουν άγνοια και τρέξανε να μας τιμωρήσουν. Το μανιφέστο που αποκαλεί το σύστημα σάπιο, τι πρέπει να γίνει? Σεισμός τουλάχιστον. 

Και μάλιστα αν με το καλό πάρετε την ΕΣΠ, θα πρέπει να αυτοτιμωρηθείτε ως ένδειξη σεβασμού σε αυτό στο οποίο θα καλεστείτε να κάνετε, για να δώσετε το καλό παράδειγμα στις ομάδες. Ποιος δουλεύει ποιόν  ήθελα να ήξερα τώρα.


Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς. Θέλουμε όλα τα σωματεία μαζί μας, να μετέχουν με έναν δικό τους εκπρόσωπο και έναν που θα ψηφίσει από τον στενό κύκλο κάθε ομάδας για να μην έχουμε τις διαρροές των προηγούμενων εκλογών με τα διάφορα ευτράπελα. Ο πρώτος σε σταυρούς να είναι ο Πρόεδρος και ο δεύτερος ο Αντιπρόεδρος Α’ κ.ο.κ., αν βέβαια το επιθυμούν γιατί κάποιοι της παρέας δε θέλουν συγκεκριμένες θέσεις. Αφού λοιπόν βγει το Δ.Σ. θα έχουμε και ισότιμα κάθε ομάδα (3 στην Πειθαρχική, 3 στη διαιτησία, 2 στις υποδομές και 2 στις μικτές). Όλοι λοιπόν χωράνε και όλες οι ομάδες θα έχουν στην Αγ. Αποστόλων αυτί και στόμα. Θα τηρείται ο ΚΑΠ, που είναι ξεκάθαρος, ισότιμα για όλους .

Δικαίωμά τους πως θα καταλάβουν τις καρέκλες. Όμως αυτό το ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΠ τι το θέλατε? Δηλαδή υπόσχεστε να τηρήσετε το αυτονόητο? Μα είναι δυνατόν? Δηλαδή υπάρχει ο φόβος να βγει κάποιος και να πεί θα το σκεφτούμε αν θα τηρήσουμε τον ΚΑΠ ή θα τον τηρούμαι κατά το δοκούν? Παντελώς άστοχη υπόσχεση κατά την γνώμη μας η οποία και πάλι αφήνει υπονοούμενα ότι η τωρινή ΕΠΣ δεν τον εφαρμόζει. Διαβάζει μήπως η πειθαρχική επιτροπή ή θίγεται μόνο για τα 50ρικα που γράφουμε? Προσέξτε όμως και κάτι άλλο. 

Όταν «φανερωθούν» τα ονόματα σας, τι θα λέτε αν κατά το παρελθόν, πρόσφατο ή μακρινό δεν έχει σημασία, προσπαθήσατε να ξεφύγετε από τους κανονισμούς του για το συμφέρον των ομάδων σας?  Συγχωροχάρτι με τα παλιά, πάμε με τα καινούργια?

Φυσικά και θα στηρίζουμε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και θα ζητήσουμε και τα φώτα του και την εμπειρία του και τη συνεργασία του, γιατί πρέπει και το αξίζει. Θα δεχτούμε λοιπόν μαζί μας έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύεται και δεν έχουμε κανένα λόγο για να τον αμφισβητήσουμε γιατί το έχει αποδείξει με τη μακροχρόνια παρουσία του στο ποδόσφαιρο ο ιδιαίτερα συμπαθέστατος και εργάτης , τωρινός Πρόεδρος της ΕΠΣ, αν αυτό το επιθυμεί.

Αλλοίμονο. Ποδοσφαιρικοί παράγοντες είναι. Μόνο το Παντελή τον Σούκα να είδαν σε κάποιο αγώνα, θα έμαθαν τι σημαίνει ντρίπλα και αυτό κάνουν εδώ. Αφού σε προηγούμενη παράγραφο καρφώσαμε το σύστημα π.χ. Σ……..ή ή Α……….α, εδώ ευαγγελιζόμαστε το πρόσωπο Σαρρή διότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. «Να σε χέσω Γιάννη να σε αλείψω μέλι» λένε σε μερικά χωριά. Ποιος θα τολμήσει να σκάσει μύτη για εκλογές στην ΕΠΣ Χίου χωρίς πρώτα να περάσει για ενημέρωση ή υποστήριξη από τον Σαρρή? Είναι δυνατόν? Δεν θα δώσουν λογαριασμό στον σημαντικότερο παράγοντα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα? Τρέλα πουλάμε τώρα? Και είναι λογικότατο να γνωρίζει ο Σαρρής. Τέτοιο κονέ η Χίος πότε ξαναείδε? Θα συμβουλεύαμε λοιπόν ταπεινότατα, κάθε φιλόδοξη κίνηση περί των εκλογών της ΕΠΣ, να χαϊδεύει μεν και αυτάκια αλλά να λαμβάνει υπόψη σοβαρά τους συσχετισμούς, τα δεδομένα και τις ήδη διαμορφωμένες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα πριν «επαναστατήσει».

Λοιπόν κύριοι το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουμε εμείς! Εάν θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς: ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Εάν θέλουμε να αποφασίζουν άλλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας. Είναι τελευταία μας ευκαιρία. Και τώρα δε θα έχουμε τον γιατρό μας να κρατάει στην εντατική ζωντανό το χιώτικο ποδόσφαιρο, ίσως με την κρίση που περνάει η χώρα μας να χρειαστεί το ποδόσφαιρό μας τον Φραγκούλη με την άλλη ιδιότητα του…

Η τελευταία παράγραφος του μανιφέστο είναι και η ωραιότερη καθώς κάνει επιτυχημένα λογοπαίγνια. Θα προσπεράσω το «εάν θέλουμε να αποφασίζουν άλλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας» που θεωρώ παντελώς άστοχο. Δηλαδή τόσο καιρό τις τύχες σας διαφέντευαν μόνο ανερμάτιστοι, τυχάρπαστοι, δοτοί και εσείς κοιτάζατε αδιάφορα? Τελικά ποιόν γιατρό χάσαμε δεν καταλάβαμε? Πως χάθηκε που λέτε? Κάτι δεν πάει καλά. 

Αφού πρώτα ευχηθούμε ολόθερμα καλή επιτυχία σε αυτή την κίνηση, άσχετα κριτικής (για βελτίωσή τους), όπου θα περιμένουμε να διαβάσουμε και τις προτάσεις της για βελτίωση και πρόοδο του Χιώτικου ποδοσφαίρου (ελπίζουμε δεν ήταν μόνο η τήρηση του ΚΑΠ), θα κλείσουμε το σχόλιο στο ίδιο μήκος κύματος, εκμεταλλευόμενοι τα δεινά της φουκαριάρας πατρίδας μας αλλά και την ιδιότητα του κυρίου που επικαλείται το μανιφέστο. 



18 σχόλια:

  1. ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...ΩΡΑΙΟΣ.....ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO TELEYTAIO HTAN OLA TA LEFTA..XAXAXAXAXAXA...DE PAIZESE RE MAGKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na perasoyn oi epomenoi me manifesto parakalo....aytoi isos zoristoyn ligo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EINAI ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ BLOG ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΓΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ. ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ (ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ(ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ)ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ -ΟΜΑΔΕΣ-ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΟΥΔΕΙΣ!!!!!!
    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ.
    ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σαν πολλά για τα γατακια διαβαζω τωρα τελευταια από τη Δευτερα συγκεκριμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΑΙΝ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ. ΘΙΓΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
    Ο πρώτος σε σταυρούς να είναι ο Πρόεδρος και ο δεύτερος ο Αντιπρόεδρος Α’ κ.ο.κ., αν βέβαια το επιθυμούν γιατί κάποιοι της παρέας δε θέλουν συγκεκριμένες θέσεις. Αφού λοιπόν βγει το Δ.Σ. θα έχουμε και ισότιμα κάθε ομάδα (3 στην Πειθαρχική, 3 στη διαιτησία, 2 στις υποδομές και 2 στις μικτές). Όλοι λοιπόν χωράνε και όλες οι ομάδες θα έχουν στην Αγ. Αποστόλων αυτί και στόμα. Θα τηρείται ο ΚΑΠ, που είναι ξεκάθαρος, ισότιμα για όλους
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ. ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΠΡΩΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ: ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι σοβαρές θέσεις με επιχειρηματα δεν κουραζουν ποτε. Ακόμα και κείμενο να θελετε να δημοσιευσουμε με την αποψή σας ευχαρίστως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τρελλανε μας κι αλλο, το αξιζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τόσα χρόνια είχαμε το γέρο και μας ζάλιζε οτι κάθε σαββατοκύριακο είναι ολα ωράιο στο ποδόσφαιρο μας. Ευτυχώς ήρθε ο κύριος απο την Κρήτη στην Αλήθεια και εσύ κύριε καθηγητά και απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον η ιστορία Χιώτικο ποδόσφαιρο.
    Και λίγο κράξιμο δεν κάνω κακό....Μπράβο σε αυτους που δεν κολλάνε και τα χώνουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6.03 πες ποιον εννοείς ανοιχτά? ποιον εννοεις οχι έτσι στα κρυφά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5.38 ο κύριος καθηγητής είναι απο κρήτη μεριά δεν λυγίζει εύκολα
    παρτε το χαμπάρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πες τα χρυσόστομε ωραία τα λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ευχαριστουμε για την συμμετοχή σας ως τωρα και το επιπεδο που κρατήσατε.
    Τις επόμενες ημέρες θα αναδείξουμε νέα θέματα (ένα ίσως και αύριο)αλλά θα επανέρθουμε και σε λίγο παλαιότερα που δεν έχουν κλείσει όπως κάποιοι νομίζουν.Και εκεί θα δούμε ποιός διαχρονικά υποστήριξε ποιόν και πως.

    Τα σχόλια κλείνουν για αποψε το βράδυ, για ευνόητους λόγους και θα ανοίξουν πάλι αύριο το μεσημέρι.

    Καλό βράσυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ego ayto poy leo einai oti kala kai to ebgale h chiospress kai exeis yliko gia sxolia!!!!!ti 8a kanes xoris aytous!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα καναμε οτι και πριν αγαπητε φιλε. Για ψαξε λιγο το blog και θα καταλαβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή