Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Γιατί έγινε στο Φαφάλειο το Ελάτα – Ατρόμητος? Κέρδος 50 ευρώ ο Πύργος.

Κατά το παρελθόν και μέχρι πρόσφατα, έχω κατηγορηθεί για ακατάσχετη μεροληψία υπέρ του Ατρομήτου. Πρόσφατα προσπάθησαν να με κατηγορήσουν για το αντίθετο. Προβλέπεται όταν εκτίθεσαι.  


Τα θέματα  είναι δύο. Ο ορισμός του αγώνα Ελάτα – Ατρόμητος στο Φαφάλειο πριν 10 μέρες αλλά και η ανακοίνωση των ποινών της πειθαρχικής επιτροπής στις 25/9/2012.

Α) Για ποιο λόγο ορίστηκε ο αγώνας στο Φαφάλειο και δεν διεξήχθη κανονικά στο Πυργί? Το άρθρο 29 παράγραφος β του πειθαρχικού κώδικα το διάβασε κανείς είτε από την πειθαρχική επιτροπή (για να συμβουλέψει) είτε από την επιτροπή πρωταθλήματος (για να ορίσει) τον αγώνα? Αμφιβάλλω. Και τι λέει αυτό το άρθρο? Το παραθέτω,  διαβάστε και θα δείτε πως ξεκάθαρα αναφέρει ότι εφόσον δεν μεσολάβησαν 5 μέρες μεταξύ της ανακοίνωσης της ποινής και του επόμενου αγώνα, η αλλαγή έδρας δεν έπρεπε να γίνει. Η τιμωρία έπρεπε να ισχύσει από τον επόμενο αγώνα και όχι σε αυτόν με τον Ατρόμητο. Συνεπώς κακώς έγινε ο αγώνας στο Φαφάλειο. Το πήραν μυρουδιά τα ενδεχομένως «θιγόμενα» σωματεία? Τον Κανάρη για παράδειγμα δεν ξέρω τι τον σύμφερε θεωρητικά. Να παίξει στον Πυργί ή αλλού?  



Ίσως βέβαια κάποιοι αναρωτηθούν γιατί δεν έκανα αυτή την αναφορά πριν τον αγώνα. Νομίζω είναι προφανές. Θα απαντήσω επίσης ότι δεν ασκώ δημοσιογραφικό λειτούργημα σαν άλλους που «τρέχουν», συνεπώς δεν ήμουν υποχρεωμένος.

Β) Γιατί δεν τιμωρήθηκε το σωματείο Πύργος για κακή συμπεριφορά ομάδας? Στις 25 του μηνός Σεπτεμβρίου η πειθαρχική ανακοινώνει τις ποινές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. Χίου. Διαβάζουμε για 4 τιμωρημένους ποδοσφαιριστές του Πύργου, αλλά λόγω αυτής της τιμωρίας δεν βλέπουμε να τιμωρούν και το σωματείο σύμφωνα με τον  πειθαρχικό κώδικα, άρθρο 16 παράγραφος 2. Ορίστε τι λέει το συγκεκριμένο άρθρο.



Θα μου πείτε εύλογα, μα καλά βγαίνεις να μας πεις ότι κακώς δεν μας χαρατσώσανε άλλο ένα 50ρικο? Όχι φίλοι του Πύργου. Βγαίνω να πω, ότι εφόσον δεν εφαρμόζονται σωστά ο ποινές και έχουμε «εκπτώσεις», πιστεύω από άγνοια, να τις έχουμε ηθελημένα από «άγνοια» για όλα τα σωματεία. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Δηλαδή τι να παρακαλάνε τα σωματεία? Αυτοί που βγάζουν τις ποινές να μην «διαβάζουν» σωστά ώστε να γλυτώνουν χρήματα? Αυτό εσείς το λέτε δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρό? Γιατί να μην κόψουν ένα 50ρικο και από την Ελάτα?

 «….Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πάσχει από νόμους και κανονισμούς, πάσχει στο κομμάτι της εφαρμογής τους. Αυτό θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε…..»

Σαρρής Γεώργιος...πρόεδρος της Ε.Π.Ο.

Υ.Γ.
Το παρών blog δεν είναι το επίσημο του Ατρομήτου και φυσικά ο Ατρόμητος δεν έχει κάτι ενεργά επίσημο ακόμα. Συνεπώς όσοι επιμένουν να γράφουν «το επίσημο blog του Ατρομήτου» είναι τουλάχιστον ανίδεοι. Από την υπόθεση της τιμωρίας του προπονητή Παπαθεοδώρου και της δικής μου, ελέω Γιαγκίνη, ξεκαθαρίστηκε ακόμα πιο επίσημα στην δεξιά στήλη του blog, ότι ο ιστότοπος αυτός είναι ανεπίσημος.  Ξεκαθαρίστηκε για να έχω την δυνατότητα να λέω την γνώμη μου ΕΛΕΥΘΕΡΑ χωρίς να τιμωρούν το σωματείο. Όσοι γνωρίζουν το αντικείμενο καταλαβαίνουν τι εννοώ. Οι αμαθείς και οι ημιμαθείς, ας διαβάσουν επιτέλους τους νόμους. Αν δεν τους βρίσκουν, έχω αφήσει από τότε τις νομολογίες και τις δικαστικές αποφάσεις, στην τότε Πειθαρχική Επιτροπή.
 




7 σχόλια:

  1. τελικά την πεταξες τη μπομπα,αντε τωρα να δω ποιον θα βαλουν να δικαιολογησει την ασχετοσύνη τους.Παντως μου κανει εντυπωση που δεν το πηραν χαμπαρι στα Νένητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ Ε ...
    ΕΣΕΙΣ ΘΥΜΗΘΥΚΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΟ ΟΜΗΡΟ ΤΟΥς ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ(ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ -ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΛΠ) ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ....Ε, ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαλη το οτι ο Γιωργης γραφει οτι κακως δε παιξαμε στην εδρα της Ελατα και οτι κακως την τιμωρησαν με αυτο το τροπο, ειναι για αλλους? Δηλαδη την Ελατα την συμφερε να παιξει σε ουδετερο? Ποσο κολλημενος εισαι και συ? Δε παιζεσαι μιλαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το ότι ο "χαμενος' της υπόθεσης είναι ο Καναρης το χετε πάρει είδηση ? Για ππέιτε μου ρε εξυπνάκηδες όλοι πότε ξαναγιναν αγώνες Τετάρτη και
    πέμπτη συνεδρίασε η πειθαρχική?άντε που όλα τα ξέρετε και θυμάστε τα περσινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΙ "ΜΥΡΙΖΕΙ". ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ. ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΧΑΛΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή