Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο Λέων «κατασπάραξε» και τον Χιώτικο αθλητικό τύπο

Αν και διακοπές δεν παύουμε να παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα αθλητικά δρώμενα του νησιού, μέσα από τις ιστοσελίδες και τον Χιώτικο αθλητικό ηλεκτρονικό τύπο.  Πέραν της μεταγραφολογίας υπάρχει ένα σημαντικότατο θέμα, το οποίο «άγνωστο» γιατί, δεν έχει ακόμα λάβει την δημοσιότητα που θα έπρεπε. Ουσιαστικά μόνο μία ιστοσελίδα γενικότερου ενδιαφέροντος έκανε αναφορά. Εννοούμαι αυτό με την ποδοσφαιρική ομάδα του Λέοντα και την πρωτοφανή για τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά, υπόθεση της παράνομης χρησιμοποίησης παικτών στην ομάδα του κατόπιν ουσιαστικά πλαστογραφίας δηλαδή δυσφήμηση αθλήματος.

Το ελάχιστο ίσως που θα περίμενε κάποιος τόσες μέρες (εμείς ειλικρινά όχι), από τον αθλητικό τύπο της Χίου (δεν εννοούμαι ιστοσελίδες αλλά εφημερίδες), θα ήταν να κάνει έστω και μία αναφορά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ασκεί λειτούργημα και ήταν υποχρεωμένος να το κάνει από την πρώτη στιγμή. Όπως δηλαδή είχε κάνει ανάλογα στην υπόθεση με την Α. Ε.  Χίου/Βροντάδου και τον Άλντο. Ας δούμε όμως πρώτα τι έχει γίνει σε αυτή την απάτη η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Η ομάδα του Λέοντα χρησιμοποίησε παρανόμως ποδοσφαιριστές που δεν του ανήκαν   σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, με ένα  πολύ απλό τέχνασμα. Καταρχήν άσχετα αν κάποιος ποδοσφαιριστής του Λέοντα είχε φύγει από την ομάδα, κράταγαν το παλιό του δελτίο. Δικαίωμά τους καθώς ήθελαν να κρατάνε ένα αρχείο στο σύλλογο. Με αυτό τον τρόπο όμως, τέσσερις ποδοσφαιριστές που ανήκαν πλέον στην Κυβέλη (Προγούλης, Ρούσος, Κηλαδίτης, Κουμέντης), συν ένας που ανήκε σε ομάδα εκτός νησιού (Τζοάνος), αν και είχαν δελτία με τις ομάδες τους, αγωνιζόντουσαν και με το Λέοντα καθότι παλαιότερα ανήκαν σε αυτόν. Στους αγώνες με τον Λέοντα παρουσιάζονταν τα παλιά τους δελτία και συμμετείχαν κανονικότατα στους αγώνες. Αυτό έγινε συνολικά 22 φορές χωρίς κανείς να πάρει μυρουδιά τίποτα έως ότου μία κυρία (έβαλε σε όλους τα γιαλιά) παρατήρησε αυτό που δεν είχαν δει τόσα μάτια αξιωματούχων ομάδων, αρχηγών ομάδων, ποδοσφαιριστών, διαιτητών κ.λ.π.

Δηλαδή μία ανήκουστη καραμπινάτη απάτη, κατά συρροή και κατ’  εξακολούθηση, που παραπέμπει στο άρθρο 26 του Πειθαρχικού Κώδικα περί Παραβάσεων Καταστατικού – Κανονισμών Ε.Π.Ο. – Δυσφήμηση Αθλήματος. Με συνέπεια οι αξιωματούχοι, οι αρχηγοί, προπονητής, παίκτες αλλά και η ίδια η ομάδα, να κινδυνεύουν με ολοκληρωτικό αφανισμό. Τα κίνητρα όλων όσων έκαναν αυτή την απάτη μας είναι άγνωστα αλλά και ουσιαστικά αδιάφορα.  Η ουσία είναι ότι κάποιοι εξακολουθούν να εξευτελίζουν με κάθε τρόπο, κάθε έννοια αθλητισμού καταπατώντας κάθε αξία που του έχει απομείνει όρθια, έχοντας δυστυχώς και την κάλυψη του τύπου. Τι να πούμε δηλαδή για τον Μπέο και το κάθε Μπέο, όταν εδώ τους έχουμε ξεπεράσει σε είδος απάτης? Δεν φτάνει η αηδία που έχουμε νοιώσει τόσες μέρες με όσα γίνονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα φτάσουμε να νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη και στο ερασιτεχνικό? Τι απέμεινε? Πόση ξεφτίλα πλέον θα αντέξουμε?

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι δεν είναι απίθανο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας να υπάρχουν μιμητές. Τέτοιου είδους «ανδραγαθήματα» επειδή διαδίδονται σε «ομοϊδεάτες», θα πρέπει η τοπική Ε.Π.Σ. Χίου να ενημερώσει όχι μόνο όλες τις υπόλοιπες Ε.Π.Σ., αλλά μέσω και της Ε.Π.Ο. τον Πανελλήνιο αθλητικό τύπο με ανακοίνωση. Από κει και πέρα έχουμε προτάσεις που αν ζητηθούν θα κατατεθούν, έτσι ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν. Τα μέσα έχουμε δει ότι υπάρχουν συνεπώς είναι πανεύκολο να λυθεί το θέμα μια για πάντα. Πρόσκαιρες και ανέφικτες λύσεις είναι οι καταθέσεις των παλιών δελτίων. Αν χάθηκαν ή πετάχτηκαν δεν θα γίνουν μετεγγραφές? Εκτιμούμε ότι οι ποινές θα πρέπει να είναι ανάλογες του παραπτώματος. Και αν την προηγούμενη φορά με την Α.Ε. Χίου/Βροντάδου θεωρήθηκαν χάδι, αυτή την φορά θα πρέπει να είναι παραδειγματικές και εξοντωτικές. Τέτοια απάτη δεν έχει ξαναγίνει Πανελλαδικά, συνεπώς οι ποινές τώρα θα πρέπει να  αποτελέσουν αθλητικό πειθαρχικό δεδικασμένο για ανάλογες περιπτώσεις.  

Θα κλείσουμε όμως την αναφορά μας στο όλο θέμα, με μερικά σχόλια για την απαράδεκτη στάση του Χιώτικου αθλητικού τύπου και τους «δημοσιογράφους» του. Καταρχήν παραπέμπω στην δεξιά στήλη του blog, όπου κάπου στην μέση αναφέρουμε τον Θεό που πρεσβεύει το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Το υπενθυμίζουμε διότι ήμασταν σίγουροι ότι θα χρειαζόταν στο μέλλον να το επικαλεστούμε. Διαβάστε πολύ καλά τι γράφουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και μετά ερευνήστε λίγο το ίντερνετ.

Σχεδόν όλοι όσοι λοιπόν ασκούν δημοσιογραφικό λειτούργημα και ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά της Χίου στις εφημερίδες, έκαναν το θέμα κοινώς «γαργάρα». Γιατί? Να εκτιμήσουμε λόγω άγνοιας της σοβαρότητας του θέματος? Ε, τότε να μην ασχολούνται με το ποδόσφαιρο διότι είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Με το πόλο που πάει να πάρει το πρωτάθλημα ίσως τα καταφέρουν καλύτερα. Να εκτιμήσουμε από τακτ και ντροπή για να μην ξεφτιλιστεί το Χιώτικο ποδόσφαιρο? Σαν τον άλλον (που δεν είναι βέβαια δημοσιογράφος) με το θέμα του Γιάχου που τον έστειλε φυλακή προσπαθώντας παράλληλα να αποδείξει ότι δεν είναι Χιώτης μπας και θιχτεί το νησί? Και που ακούστηκε να υπάρχει τέτοιου είδους τοπικιστικός συμβιβασμός στο δημοσιογραφικό λειτούργημα? Μήπως τελικά τα προσωπικά και φιλικά συμφέροντα υπερτερούν του λειτουργήματος και όταν συμβαίνουν απάτες από κολλητούς σαν αυτή, την καταπίνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα? Να αναφέρουμε μήπως ένα συγκεκριμένο τηλεφώνημα κάποιου, σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο που κλήθηκε να απαντήσει μήπως λόγω ενός κολλητού του δεν δημοσιοποίησε το θέμα? Επιλεκτική δημοσιογραφία? Είναι δυνατόν αυτοί που θέλουν να λέγονται «δημοσιογράφοι» να αναφέρουν ότι ένα τέτοιο θέμα είναι ενδοοικογενειακή υπόθεση? Ποιόν δουλεύουν? Μας περνάνε όλους για «μακάκες? Το θέμα με τον Άλντο γιατί δεν ήταν? Ή μήπως και αυτό εντασσόταν στο θέμα όπως έγραψαν «αφήστε το να ξεχαστεί» και μην το σκαλίζεται άλλο? Έτσι προστατεύεται τα συμφέροντα του απλού πολίτη που έχει παιδιά και τα στέλνει να παίξουν ποδόσφαιρο? Συγχαρητήρια. Αυτό εσείς το λέτε δημοσιογραφία και έχετε την απαίτηση να σας διαβάζει ο κόσμος? Νομίζετε ότι αποτελείται μονοπώλιο και ελέγχεται την πληροφόρηση όπως πριν λίγα χρόνια που δεν υπήρχε τίποτα εκτός από τις εφημερίδες σας?

Στα δικά μας μάτια αλλά και σε κάθε υγιούς σκεπτόμενου ανθρώπου, αυτό είναι κατάντημα, ξεπεσμός και ξεφτίλα. Όλα όσα δηλαδή επιβεβαιώνονται κάθε μέρα στη πατρίδα που ζούμε. Μέσα σε όλη αυτή την σαπίλα, με την βρώμα από την κορφή ως τα νύχια να μας πνίγει, οι μόνες ελπίδες που έχουμε για να μείνει κάτι όρθιο, είναι να υπάρχει δικαιοσύνη και αντικειμενική ενημέρωση για όλα. Αν δεν κρατήσουν οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι ανάστημα ποια άλλη εξουσία έμεινε να το κρατήσει? Οι πολιτικοί? Μα για αυτό προκόψαμε.



Ως «όψιμοι» και για όσο καιρό παρακολουθούμε τον Ατρόμητο, ήταν ικανός ο χρόνος να κάνουμε αρκετές διαπιστώσεις σε διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και για τον Χιώτικο αθλητικό τύπο. Η στάση που κράτησε στο συγκεκριμένο θέμα ειλικρινά δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη. Το αντίθετο μάλιστα. Επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις μας για το «λειτούργημα» που ασκεί. 

6 σχόλια:

  1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ...... ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣΕ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΛΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΧΑΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PES TA XRISOSTOME. NAGIASEI TO STOMA SOY. EPITELOYS KAPOIOS TA LEEI ME TO ONOMATOYS TA PRAGMATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Me tetoia miala den exoume kamia tixi pleon. Eimaste jeftilismenoi. Zitas ta resta apo dhmosiografoys katonoma? Exoume oti mas axizei file moy kai toys trome sti mapa mia zoi. Tsampa skas gia tetoioys anthropoys poy ayrio methayrio tha arxisoyn pali na kanoyn kritiki kata panton.
    Einai jeftiles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ!!!ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!!ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ!!!

    Υ.Γ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ...ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.ΧΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ''ΛΑΘΟΣ ''ΠΑΙΧΤΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ???
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ?????????
    Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΟΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ?
    ΕΔΩ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Δ' ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΕΤΟΣ 3 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΛΥΠΗΤΑ!
    ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΧςΡΙΣ ΚΕΡΔΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΗΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ....ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή