Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Απολογισμός πρώτου γύρου

Ο πρώτος γύρος για την ομάδα του Ατρομήτου θα πρέπει να κριθεί ως απόλυτα θετικός. Είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας όπως πέρσι, διεκδικώντας θεωρητικά το πρωτάθλημα ενώ παραμένει και στον θεσμό του κυπέλλου.

Η σύγκριση για το πρωτάθλημα, μπορεί να γίνει με την περσινή χρονιά, ως την πλέον πρόσφατη καθώς έχουμε την δυνατότητα, να δούμε καλύτερα στατιστικά τις επιδόσεις του.


Φέτος το πρωτάθλημα έχει 13 ομάδες σε σχέση με τις 16 πέρσι. Φέτος ο Ατρόμητος έχει μαζέψει 28 βαθμούς σε 12 αγώνες ενώ πέρσι  36 σε 15 αγώνες. Αναλογικά λοιπόν φέτος έχει μαζέψει περισσότερους πόντους (2,3 ανά αγώνα σε σχέση με το 2,06 πέρσι).

Στην επίθεση έχει σημειώσει 37 γκολ σε σχέση με τα 39 πέρσι, αλλά φέτος έχει δώσει 3 αγώνες λιγότερους. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι στην άμυνα. Το περσινό σουρωτήρι της άμυνας με τα 19 γκολ παθητικό στο πρώτο γύρο, έπαψε καθώς φέτος οι αντίπαλοί μας βρήκαν δίχτυα μόλις 9 φορές. Σημαντικότατη διαφορά για μία ομάδα που θέλει να έχει στόχους ωστόσο κάποια από αυτά τα 9 γκολ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.



Σε αυτούς τους 12 αγώνες ο Ατρόμητος υπέστη 2 ήττες. Μία με την Δάφνη, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου που δεν συνοδεύτηκε με αντίστοιχη στην επανάληψη, αν και υπήρχαν και άτυχες στιγμές.

Η άλλη ήταν με τον Όμηρο, υπό τις περίεργες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε ένα αγώνα που άφησε δυσάρεστες μνήμες σε πολλούς. Σε ένα αγώνα που σε συνάρτηση με εκείνα τα 3 λεπτά (συν 15 δευτερόλεπτα που τόνιζε με εκνευρισμό και αγανάχτηση στο τέλος ο τεχνικός του Ομήρου), που παίχτηκαν μετά μερικές μέρες, ανέδειξε και τόνισε συμπεριφορές και αντιλήψεις διαφόρων κυρίων που ασχολούνται με το αντικείμενο.


Η ομάδα όμως έφερε και μία λευκή ισοπαλία με τις Καρυές, σε ένα αγώνα που συνολικά είχαμε μέτρια απόδοση.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, όσοι παρακολούθησαν τον Ατρόμητο θα παρατήρησαν ότι το αγωνιστικό του πρόσωπο έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η μπάλα μένει περισσότερο κάτω, δημιουργεί φάσεις, αναπτύσσεται πιο ορθολογικά και πειθαρχημένα και γενικά δείχνει ένα ομοιογενές σύνολο παρά τα αλλεπάλληλα προβλήματα.  Η χρονιά ξεκίνησε πολύ άσχημα με τραυματισμούς και απουσίες. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις μεταγραφές που έκανε ενώ σε συνάρτηση με τους τραυματισμούς, υποχρέωναν σε κάθε αγώνα τον προπονητή Παπαθεοδώρου να αλλάζει σχήματα, θέσεις παικτών και γενικά να αδυνατεί να κατεβάσει έστω και μία φορά το ιδανικό σχήμα.

Ωστόσο ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στους ποδοσφαιριστές, μεγάλο μέρος των οποίων εξακολουθεί να ανεβοκατεβαίνει από τον Αι Γιώργη. Έδειξαν συνέπεια, αγωνιστικότητα, στις δύσκολες στιγμές μόνιασαν και γενικά κράτησαν όσο ψηλά τον πήχη μπορούσαν. Ουδείς επιτρέπεται να παραγνωρίζει ότι αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές η προσπάθεια των οποίων είναι και πάλι αξιέπαινη.


Δυο κουβέντες και για την διαιτησία. Αν εξαιρέσουμε την πραγματικά ατυχή διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη, ο Ατρόμητος συνολικά δεν έχει λόγους να ασχολείται με το θέμα. Προς το παρών δεν υπήρξαν τα περσινά φαινόμενα, με παλινωδίες και ακαταλαβίστικα σφυρίγματα που ενίοτε ξέφευγαν από τα όρια του ανθρωπίνου λάθους.

Κλείνοντας, ευχόμαστε να δούμε αγωνιστικά, τουλάχιστον τον ίδιο Ατρόμητο και τον δεύτερο γύρο. Αν μπορεί να βελτιωθεί, που πιστεύουμε πως άνετα μπορεί, θα δούμε ακόμα καλύτερο θέαμα που είναι και το ζητούμενο.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία και καλή επιτυχία στο δεύτερο γύρο, στο προπονητή Παπαθεοδώρου και την ομάδα του.

1 σχόλιο:

  1. παρακαλω τον διαχειρηστη να φτιαξη τα χρωματα στο σημα δεξια της ομαδας...ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΖΕΝΙΩΔΗς ΣΤΑΜΑΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή