Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Καρυές – Ατρόμητος 0-3

Ύστερα από πολύ καλή απόδοση, ο Ατρόμητος νίκησε δίκαια την ομάδα των Καρυών με 3-0, περνώντας ταυτόχρονα στην επόμενη φάση του κυπέλλου.


Ο Ατρόμητος ξεκίνησε μάλλον υποτονικά, με τις Καρυές να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις. Ο Ατρόμητος ανέβηκε μετά το πρώτο τέταρτο, αρχίζοντας να γίνεται απειλητικός. Μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες φτάσαμε περίπου στο 36΄, όταν μετά από πάσα του αειθαλή Σέργη, ο επερχόμενος Σίμος Σούκας άνοιξε το σκορ πλασάροντας στην αριστερή γωνία του Μπαχά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέργης μετά από συρτή σέντρα από αριστερά του Βέκιου διπλασίασε το σκορ, για να μεγαλώσει η νίκη του Ατρομήτου στο 96΄, ύστερα από μία έξοχη ατομική ενέργεια του επανεμφανιζόμενου Παντελή Σούκα, ο οποίος αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε υποδειγματικά.


Οι Καρυές  είχαν πολύ δυνατή και αξιόμαχη παρουσία έχοντας ευκαιρίες να σκοράρουν, με χαρακτηριστικότερη αυτή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχαν δύο δοκάρια. Εκτιμούμαι ότι θα έχει έντονη και θετική παρουσία στο πρωτάθλημα. Όποιος την υποτιμήσει θα χάσει.

Ο Ατρόμητος σήμερα ικανοποίησε. Ήταν σοβαρός, μαχητικός, πειθαρχημένος και σε γενικές γραμμές ουσιαστικός. Θα τονίσουμε την θετική πρώτη εμφάνιση του Κούτικα, την επίσης θετική παρουσία του τερματοφύλακα Σταθάκη στο ντεμπούτο του και βέβαια την επανεμφάνιση του Παντελή Σούκα. Διακριθέντες πάντως ήταν όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες μας. Αναφέρουμε όμως αυτούς τους τρεις, διότι οι δύο πρώτοι φόρεσαν για πρώτη φορά τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο αγώνα ενώ ο Παντελής επέστρεψε υγιής.


Όσον αφορά την διαιτησία. Καταρχήν οι δύο βοηθοί ήταν άριστοι. Ο διαιτητής κύριος Στουπάκης  έκανε τα λεγόμενα ανθρώπινα λάθη. Στην φάση που οι Καρυές ζήτησαν πέναλτι (ο Ζαννίκος από δεξιά σέντραρε, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι (κάθετο) του Βέκιου την στιγμή που επιχειρούσε προβολή), εκτιμούμαι ότι σωστά δεν το έδωσε. Απόλυτα σωστή η δεύτερη κίτρινη στο Φλάμο που οδήγησε στην αποβολή του (παρεμπόδισε εκτέλεση φάουλ).

Από κει και πέρα θα παρατηρήσουμε δύο πράγματα. Κατά την άποψη μας δεν έκανε σωστή χρήση της κίτρινης κάρτας. Θα έπρεπε να είναι το ίδιο αυστηρός απέναντι και στις δύο ομάδες.

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά κάτι το γενικότερο σε απόλυτη εναρμόνιση με αυτά που ισχύουν σε όλο το κόσμο. Σε όλους τους διαιτητές στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, έχει δοθεί οδηγία που λέει, ότι ο άριστος ποδοσφαιριστής, ο ποδοσφαιριστής ταλέντο και κόσμημα, αυτό που λέμε «παικταράς» πρέπει να προστατεύεται. Ο Παντελής Σούκας αποτελεί παίκτη κόσμημα για το νησί της Χίου. Πόσοι υπάρχουν σαν το Παντελή? Σήμερα έκανε μετά από μήνες δειλά δειλά την επανεμφάνισή του. Οι αντίπαλοί του τον αντιμετώπισαν αθλητικά, δυνατά εκτός από μία φορά προς  το τέλος του αγώνα, όπου δέχτηκε ένα πέρα για πέρα αντιαθλητικό χτύπημα. Εκεί έπρεπε να έχει την προστασία του διαιτητή και να τιμωρήσει τον αντίπαλο παίκτη με κίτρινη κάρτα και να δώσει φάουλ. Δεν έδωσε τίποτα  παρά την υπόδειξη του βοηθού.


Ο λόγος προφανώς δεν γίνεται ούτε για το φάουλ αλλά ούτε για την κίτρινη. Και εδώ απευθυνόμαστε στον κύριο Μαχαίρα και του λέμε.  Οι λεγόμενοι «παικταράδες» του νησιού δεν είναι πολλοί. Οι φίλαθλοι χαίρονται να τους βλέπουν διότι είναι οι μόνοι που προσφέρουν ποδοσφαιρικό θέαμα (π.χ. το γκολ σήμερα του Παντελή). Γνωρίζουμε ποιοι είναι και πόσοι. Είναι τόσο δύσκολο να δοθεί μία οδηγία στους Χιώτες διαιτητές, να προστατεύονται αυτοί οι παίκτες από τους διαιτητές απέναντι σε μερικά «τσεκούρια»? Δεν εννοούμαι ασυλία. Αναφέρουμε για προστασία από κάποιους που είτε από υπέρμετρο πάθος είτε από ασχετοσύνη είτε από βλακεία, πάνε να τους κόψουν τη μπάλα. Ο Παντελής σήμερα γύρισε  μετά από μήνες στα γήπεδα. Δεν έλειψε από όλους ανεξαιρέτως τους υγιώς σκεπτόμενους Χιώτες φιλάθλους? Από την στιγμή που μπήκε, κάθε μαρκάρισμα που δεχόταν σκλήρυνε. Η ανοχή του κυρίου Στουπάκη έδωσε το δικαίωμα στο τέλος να γίνει κακό. Γιατί?

Στις συναντήσεις που κάνετε με τους διαιτητές θα παρακαλούσαμε να τονίσετε αυτό το θέμα. Προστατέψτε τους «παικταράδες» του νησιού μπας και δούμε και λίγο μπαλίστα διότι βαρεθήκαμε να βλέπουμε «σούπες».

Ατρόμητος: Σταθάκης, Τομάζος, Τώρας (Γεωργούλης), Κούτικας, Φλάμος, Βέκιος, Σούκας Σ., Κουτρής, Σέργης (Κύλης), Γκιάλης, Ματέρης (Σούκας Π.)

Καρυές: Μπαχάς, Κοίναρης, Μπουρνιάς, Λάγαρης, Γλύκας, Τσαφαράς, Παραδείσης, Κασας, Σπυράκης, Ζαννίκος, Ξενάκης.

1 σχόλιο:

  1. kala tora.apo ton stoupaki ti perimenis? autos sfira me kathisterisi megaliteri toy replay.den mpori to palikari,ypomoni kai o theos voithosme auton.

    ΑπάντησηΔιαγραφή