Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ρατσιστικές συμπεριφορές, παρουσία θεσμικών οργάνων της ΕΣΠ Χίου, στον αγώνα Άτλας – Κλασικό.



Αρκετά παρατράγουδα όπως μάθαμε είχαμε στον αγώνα  Άτλας – Κλασικό. Εκείνο που βαραίνει περισσότερο καθώς είχαμε και μία πρωτοτυπία, είναι πως και πάλι υπήρξαν ρατσιστικά συνθήματα προς αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Και βέβαια όσο υπάρχει ατιμωρησία και ο βήχας δεν κόβεται μαχαίρι σε αυτούς τους αλητήριους της εξέδρας, θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Όσο οι νόμοι θα εφαρμόζονται επιλεκτικά ανάλογα με την δύναμη του κάθε σωματείου, κάποιοι ή θα πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους και να είναι αναίσθητοι σε ότι ακούν ή θα αντιδρούν και θα βρίσκουν τον μπελά τους. Για να δικαιωθούν πάντως από την όλη διαδικασία φαντάζει λίγο δύσκολο.

Ας δούμε όμως τι μας κατήγγειλαν.

1) Σε κάποιο χρονικό σημείο του αγώνα Άτλαντα - Κλασικού, από την πλευρά των οπαδών του Κλασικού, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον αλλοδαπού ποδοσφαιριστή του Άτλα. Ο ποδοσφαιριστής του Άτλα, την ίδια στιγμή απευθύνθηκε στον διαιτητή για όσα ακούγονταν και λίγο μετά πήγε και προς την πλευρά και του παρατηρητή  αγώνα κυρίου Μαχαίρα που είχε δίπλα του το μέλος της ΕΠΣ Χίου κύριο Νικολαίδη και τους είπε «δεν ακούτε τι λένε? Γράψτε τα». Και οι δύο του είπαν να ηρεμίσει και πως αυτοί θα κάνουμε την δουλειά τους.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως κοντά σε αυτούς που ξεστόμισαν τα ρατσιστικά συνθήματα, καθόταν αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΣ Χίου, το οποίο σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, παραιτήθηκε από το ΔΣ του Κλασικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πέρσι στον αγώνα Μίκρα  - Άτλαντα για το κύπελλο μετά από καταγγελία της Μικρασιατικής, είχαμε κλήση σε απολογία 15 μαρτύρων, την παρουσία μελών της πειθαρχικής επιτροπής σε δικαστήριο καθώς η υπόθεση είχε και άλλο δρόμο και γενικά υπήρξε πολύ σπουδή στο όλο θέμα. Τώρα μετά την αναμενόμενη καταγγελία του Άτλαντα, θα έχουμε άραγε τις ίδιες ευαισθησίες από τους αρμόδιους?

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 : Αυτά που άκουσε όλο το γήπεδο τα έγραψε στην έκθεσή του  όπως διαβεβαίωσε τον ποδοσφαιριστή, ως όφειλε ο παρατηρητής? Μας είπαν πως  όχι. Δηλαδή δεν άκουσε τίποτα? Κουφός μαζί με τον διαιτητή? Σε ωριλά επειγόντως

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμόζονται οι κανονισμοί που προβλέπονται και για τους παρατηρητές αγώνα, όταν δεν αποδίδουν στην έκθεση τους τα γεγονότα όπως συμβαίνουν? Προφανώς ούτε την Τρίτη Παρουσία.


2) Σε μία φάση όπου είχαμε εξύβριση βοηθού από τον τερματοφύλακα του Κλασικού και ενώ είχε την μπάλα στην κατοχή του, ο διαιτητής κατόπιν υπόδειξης από τον   βοηθό του κυρίο Μαντούβαλο, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή. Στο μεταξύ οι παίκτες του Άτλαντα έστησαν την μπάλα στο σημείο του πέναλτι. Και τότε ο παρατηρητής του αγώνα (και αρχιδιαιτητής) κύριος Μαχαίρας, έστειλε τον πρώτο βοηθό, να πει στον διαιτητή ότι δεν είναι πέναλτι αλλά έμμεσο!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Είναι στις αρμοδιότητες του παρατηρητή να κάνει υποδείξεις σε θέματα εφαρμογής κανονισμών στον διαιτητή  κατά την ώρα του αγώνα? Και αν ναι από πότε? Τι πρωτοτυπία είναι πάλι αυτή στη Χίο? Τι κόλπα είναι πάλι αυτά? Τι είναι αυτα που κάνετε?


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ας δεχτούμε (προς χάριν της ερωτήσεως) ότι μπορεί να επέμβει ο παρατηρητής. Αν δεν ήταν παρατηρητής ο κύριος Μαχαίρας που ξέρει τους κανονισμούς και ήταν κάποιος άλλος που δεν τους ξέρει, τι θα γινόταν?

Στο μπλογκ του Άτλαντα ανέβηκε το παρακάτω δημοσίευμα με δύο υστερόγραφα που δεν θα βρουν απάντηση. 



7 σχόλια:

  1. έπρεπε να βγει έξω ο Νέλα και να βρει τους "μάγκες" που τον έβριζαν και να τους εξηγηθεί αναλόγως . Τότε να δεις ευαισθησίες και όραση και ακοή ο διαιτητής και ο Μαχαίρας, Ακόμα και ο Νικολαΐδης θα έλεγε ότι τα είδε όλα. Τώρα σιγά το πράγμα, τι έγινε απλά βρίσανε οι μάγκες ένα Αλβανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δωσατε έκταση σε ενα γεγονος που δεν υπάρχει. Η σημερινή ημέρα είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο μας, έχουμε την κοπή της πίτας. Σταματήστε αυτά επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσείς είσασταν εκεί κύριε τα ακούσατε, κάνε μας την χάρη και απάλαξε μας και εσύ και ο άλλος ο τύπος από την παρουσία σας
    αντε γιατί θα πέσουν γρήγορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kala esi ante na fas ligouri kanena kommati pita me ti glosa os to patoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΕΚΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΑΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΤΟΥΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΨΕΤΕ

    Ενας φιλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ Κ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ.Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αδέρφια φίλε δεν έχουμε σαν λαός. Ξεχνάς πριν αρκετά χρόνια την ιστορία με τα άλλα αδέρφια τους Σέρβους. Πάει ξεχάστηκε τώρα. Κάνα μακρινό ξάδερφο αν έχουμε και πολύ σου λέω.
    Το θέμα δεν έχει να κάνει με Αλβανό, Βούλγαρο, Πακιστανό. Το θέμα είναι αν είσαι μάγκας μην του τα λες όταν παίζει μπάλα κρυμμένος στην εξέδρα. Βρες τον μετά και πες του ότι θέλεις. Το ίδιο ισχύει για όλους όσους βρίζουν κάποιον την ώρα που τρέχει και παλεύει και μετά κρύβονται πίσω από τους "προστάτες" τους και φυσικά τέτοιους έχουν σχεδόν όλες τις ομάδες.
    Ένας ποδοσφαιριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή