Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Περί δημοσιογραφικής αλη..ιας ο λόγος



Είναι αρκετά άχαρο να θέλεις να πεις την γνώμη σου, σύμφωνα με όσα έγκυρα γνωρίζεις, μία μέρα μετά τον τελικό Ελλάδας και τα όσα έγιναν…
Για το συγκεκριμένο blog, η σημερινή μέρα θυμίζει σε πολλά  την αντίστοιχη της ημέρας που είχαν ανακοινωθεί οι ένοχοι για τα στημένα.
Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε το όνομα του Θανάση Γιάχου να πρωταγωνιστεί και πάλι.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η φάση του Μανιάτη δεν σηκώνει κουβέντα. Είναι κόκκινη και πέναλτι. Μετά από 16 άριστους αγώνες ο Γιάχος είχε μία ατυχέστατη στιγμή.
Αλλά εμάς άλλο μας απασχολεί. Η «ανθρωποφαγία» μερικών δημοσιογράφων οι οποίοι βρήκαν ξανά ευκαιρία για φρέσκο αίμα με τα όσα έγιναν.
Θέλουν να χτυπήσουν το Ολυμπιακό «σύστημα» (αδύνατον όσο ο Μαρινάκης χώνει φράγκα) και βρήκαν την ευκαιρία μέσα από συνδυασμό παραγόντων που τους έκατσε. Θέλουν να πλήξουν τους μεγαλόσχημους, δεν μπορούν και κοπανάνε όπως μπορούν τους από κάτω που είναι πιο εύκολο.  
Μέσα σε όλα, από δημοσιογράφους υποτίθεται έγκυρους που εκτελούν δημοσιογραφικό λειτούργημα (?), αναγράφηκαν αρκετά ψέματα. Ενώ κάποιοι άλλοι επίσης γνωστοί δημοσιογράφοι, τα υιοθέτησαν αμέσως για να γράψουν τις ακατάσχετες μπουρδολογίες τους.
Καταρχήν τεράστιε κύριε Θωμαίδη (τυχαίο παράδειγμα), δεν ήταν προσχηματικό το ότι ξέχασαν τα δελτία στα αποδυτήρια του Αστέρα για  να ζητήσουν συγνώμη.
Όσο είδε δάκρυα του Γιάχου ο άλλος τεράστιος δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης (τυχαίο παράδειγμα), άλλο τόσο τα είδαν και αυτοί που τα ανακάλυψαν, διότι τα κείμενα στο ιντερνετ που το αναφέρουν είναι ανυπόγραφα.
Όσο ακούστηκε από το στόμα του Γιάχου για κατεστραμμένες καριέρες άλλο τόσο και το ότι κάποιοι μίλησαν πρόσφατα μαζί του.
Οι «δημοσιογράφοι» που είδαν λυγμούς και καταστροφές, τους διαλόγους του Γιάχου με τον Μποροβήλο και τον Τσιώλη πως δεν τους άκουσαν να τους αναφέρουν? Άκουσαν επιλεκτικά μόνο τα όσα είπε περί αλητείας ο Μπάκος για να δώσουν στόμφο στην αλητεία που παρήγαγαν μετά οι ίδιοι?
Η ουσία για μας είναι ότι την διαιτητική «αλητεία» που επικαλέστηκαν οι «δημοσιογράφοι» όλων των ειδών, λίγο μετά το ματς την μετέτρεψαν σε «δημοσιογραφική αλητεία» για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν  (αφεντικά, θέσεις, δουλειά, αναγνωστικό κοινό κ.λ.π.), σύμφωνα με την πάγια τακτική ανάλογων περιπτώσεων που έχουμε δει και στην Χίο, διότι τους δόθηκε άπειρη τροφή.  
Καλώς ή κακώς οι διαιτητές δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις διότι υπάρχει η περίπτωση να ελεγχθούν πειθαρχικά (το άρθρο 59  παρ. 1.15 το γνωρίζουν κάποιοι?). Πως τους προστατεύουν τα όργανά τους και οι ανώτεροί τους όταν δημοσιεύονται κατασκευασμένα ψεύδη για αυτούς? Σιωπώντας σαν την κρυπτία. Με ξεκάρφωτα δημοσιεύματα σε περιφερειακά μέσα που ελέγχουν ή ιστοτόπους (που δεν ελέγχουν) ή οργανωμένα?
Τι σας λέω πάλι ε? Δεν έχει νόημα να συνεχίσω πρώτον διότι θα παρεκτραπώ και θα γίνω δυσάρεστος αλλά και διότι αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν ήδη κατάλαβαν. Pearls before swine για τους υπόλοιπους δεν γίνεται.  

17 σχόλια:

  1. TO BLOG LEGETE ATROMITOS ALA DEN GRAFEIS PIA GIA ATROMITO POS K ETSI KYRIE GIORGO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το blog θα εξακολουθήσει να λέγετε Ατρόμητος. Για την ομάδα θα γραφουμε όταν υπάρχει κάτι ουσίας. Έχουμε μάθει πολλά και διάφορα για τα όσα συμβαίνουν, τα οποία όμως δεν κρίνουμαι ότι πρέπει να αναφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΕΝΙΩΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ!ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΙ ΤΣΙΚΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΚΑΣ ΣΙΜΟΣ ΜΙΖΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγνωμη 9:45 αλλά ο Σιμος δεν γινεται να ναι στο ΔΣ.τυπικά λόγω καταστατικου ΚΑΠ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στη χιο ολα γίνονται σιγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mylonas nikolaos poios ap olous einai? o alintais?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Atromhte καληνυχτα σε βλεπω να παλευεισ για να σωθεις
    αυτο το παιδι που ανελαβε εχει καταλαβει το βαρος της ευθυνης απεναντι στον ατρομητο και γενικα στο χωριο. απο οτι λενε ειναι προεδρος και στη δασοπυροσβεση και στο μορφωτικο ισχυει αυτο
    μεγαλο τολ βαρος αν και εχεο δειξει καλα στοιχία μακαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esena ueloyn na pas na toys ta brhs re morty

      Διαγραφή
    2. ΕΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΕΣΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ??ΓΑΤΑΚΙ Ε ΓΑΤΑΚΙ

      Διαγραφή
  8. μαλλον για να ειναι σε ολα κατι κανει δεν πας να τον βοηθησεις κι εσυ μπας και σωσετε την ομαδα πολυξεροι και ανανδροι που δεν γραφετε τα ονοματα σας..ο Ατρομητος και με τα παιδακια να πεζει 5αρες θα τρωτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γραψε εσυ το ονομα σου πρωτα και μετα ελα να κανουμε μια συζητηση γιατι απο οτι λενε στην ποδοσφαιρικη πιατσα ο ατρομητος ουτε εντεκαδα δεν συμπληρωνει με τα παιδακια που λες
      για αυτο το λογο καταβασετε στο παιδικο ομαδα μετο θολοποταμι
      γραφω μαλιστα οτι το παλλικαρι εχει καλα στοιχεια αλλα εσυ αλλα διαβαζεισ και αλλα καταλαβαινεις

      Διαγραφή
    2. ASTOYS KAI H KARPAZIA THA PAEI SYNNEFO FETOS...AKOYSTHKE OTI KAPOIOI APO EKEI MESA EIPAN KALYTERA NA PESEI H OMADA B...ALITHIA ME PROPONHTH TI KANETE RE MORTES...BRHKATE KANENA NA ERXETE STO BOYNO?...YPARXEI KANENAS TRELOS ALLA KAI POIOYS NA BREI NA PROPONEI?

      Διαγραφή
  9. kapoioi pidixan apo to skafos me to mia p.x. patounas, sakoulas...ti egine re paidia? Eseis skizate ta royxa sas gia tin atromitara mas kai spagate ta laptop...ti egine. Na sbisei i dasopirosbesi tis foties poy anapsate e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. megale esai oraios alla konta se ayta ta onomata grapse kai alla apo tote poy h omada htan d ethniki gia na kseroyn kai oi neoi posoi exoun fygei apo to skafos kai pioi einai autoi

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. βαρατε οσο θελετε και σε λιγο θα κλαψετε ποντικακια που κρυβοσαστε χωρις ονομα. μεχρι χτες λεγατε οτι δεν θα εχουμε συμβουλιο ,τωρα δεν σας κανη το συμβουλιο...χλωμιασατε εεεε.θα σας περασει γιατι θα σκασουνε βομβες και θα τρωτε στα αυτια τις 5 αρες...ποντικακια.

      Διαγραφή
  11. Θα παρακαλουσα παρα πολυ οτι θελετε να σχολιασετε, γραψτε το στο ποστ που ανεβασα πριν λιγο. Εδω αφορουσε αλλο θεμα αλλα δεν πειραζει. Μεταφερετε λοιπον τις αποψεις και τις θεσεις σας που αφορα το ΔΣ της ομαδας μας στο νεο θεμα.
    Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή