Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ποιος ΚΑΠ και κουραφέξαλα?



Την αφορμή για τις παρακάτω αράδες μας την δίνει ποιος άλλος?... η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Χίου η οποία προκλητικά εξακολουθεί να γράφει τον ΚΑΠ στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Ο λόγος και πάλι απλούστατος. Τιμωρήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές του Ομήρου, οπότε σύμφωνα με τον ΚΑΠ, το σωματείο Όμηρος έπρεπε να πληρώσει 50 ευρουλάκια για κακή συμπεριφορά ομάδας. Ένα θέμα το οποίο έχουμε τονίσει κι άλλες φορές με συνέπεια να γίνουμε όπως ήταν λογικό οι κακοί της υπόθεσης.


Στην αρχή πιστεύαμε πως γίνεται από άγνοια. Συνέπεσε μάλιστα με τις εκλογές για πρόεδρο στην ΕΠΟ και είπαμε άσε να περάσουν και το αναδεικνύουμε μετά (Πύργος) μην γίνει καμία στραβή και μας πούνε τίποτα. Ξανά τα ίδια μετά από λίγο καιρό (Ατρόμητος) ομαδικό «πέσιμο» προς εμάς αλλά φυσικά γράψιμο από την επιτροπή. Στο μεταξύ διάστημα έχει μεσολαβήσει πρωτοφανής καταστρατήγηση του ΚΑΠ   με αλλαγή έδρας για εμφανείς λόγους σε αγώνα του Ατρομήτου. Ούτε και εκεί ίδρωσε κανείς όταν το αναφέραμε. Να ξανά τα ίδια, με τις εκπτώσεις να συνεχίζονται. Και βέβαια όταν εμείς μιλήσαμε για εκπτώσεις πέσανε να μας φάνε, όταν μίλησαν στο facebook  άλλοι που είναι και τιμωρημένοι, ούτε που τόλμησαν να πουν λέξη. Που να τολμήσουν πλάκα κάνουμε. Βέβαια σε άλλες περιπτώσεις ανάγκασαν άλλους από το facebook να πάρουν πίσω τις κουβέντες τους.

Συνεχής επιλεκτική η παρακολούθηση και η ενόχληση των θεσμοθετημένων οργάνων. Πόσα και πόσα παραδείγματα να αναφέρουμε? Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τι έγινε τελικά με τα επεισόδια στο Μίκρα- Άτλας. Ξυλοδαρμοί, ανακοινώσεις, δικαστήρια, ένας έφυγε να γλυτώσει και σκοτώθηκε, ο κακός χαμός και τελικά? Περιμένουμε ακόμα την ετυμηγορία των ειδικών να τη μάθουμε κατ’ αποκλειστικότητα ε?

Πρέπει τελικά να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα το οποίο όσο και αν φαίνεται δύσκολο, είναι τελικά απλούστατο. Η πειθαρχική επιτροπή είτε είναι άσχετη είτε πατρονάρετε. Αν συμβαίνει το δεύτερο που μέχρι ενός σημείο είναι λογικό…ουδέν σχόλιο. Αν συμβαίνει το πρώτο, υποτίθεται ότι αυτοί που έσπευδαν  κάθε φορά να μας διαβάσουν μην τυχών κάνουμε «απρεπή» σχόλια για να μας καλέσουν σε απολογία, μας διαβάζουν και τώρα. Άρα γιατί δεν διορθώνονται? Απλό, διότι από άγνοια έκαναν τους καλούς, όταν το πήραν χαμπάρι μετέφρασαν τον ΚΑΠ όπως γούσταραν για να μην φανεί η χαζομάρα και αργότερα που κατάλαβαν επιτέλους το λάθος ξανακάνουν τους καλούς και  επιμένουν ετσιθελικά να κάνουν αυτό που θέλουν, διότι αλλοίμονο να συνετιστούν από κάποιον που έχουν καλέσει στο παρελθόν σε απολογία. Θα είναι ξεφτίλα. Βέβαια υπάρχει η κάλυψη άνωθεν.

Από ποιους μπορεί να ελεγχτεί η πειθαρχική επιτροπή? Από πολλούς. Πρώτα από την ΕΣΠ Χίου για το αν κάνει καλά την δουλειά της. Δεύτερον από τα σωματεία, τρίτον  από τον τύπο που υποτίθεται πρέπει να έχει άποψη και να ελέγχει για τα καλώς ή κακώς κείμενα. Τέλος από τους φιλάθλους που έχουν δικαίωμα να καταγγείλουν αν κάτι πάει λάθος.

Τι από όλα συμβαίνει? Μάλλον τίποτα. Η ΕΠΣ Χίου δείχνει να μην προβληματίζεται. Δεν εφαρμόζεται ο ΚΑΠ σε κραχτές περιπτώσεις και ουδείς από κει μέσα έχει την ευθυξία όχι να πάρει θέση αλλά να διορθώσει έστω κάτι. Και καλά το 50ρικο. Παράνομος ορισμός αγώνα έγινε και ουδείς ασχολήθηκε. Τα μικροσυμφέροντα όμως το έπνιξαν.

Πάμε στα σωματεία. Πως αντέδρασαν? Δεν αντέδρασαν. Δεν αντέδρασαν διότι ποιος χαζός θα πήγαινε αυτοβούλως να πει «κύριοι κάνατε λάθος και πρέπει να σας δώσουμε 50 ευρώ ακόμα». Ο Κανάρης πέρσι έκανε σωστά ένσταση με τον Πύργο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ομάδων. Ζήτησε να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ. Φέτος για θέμα που τον αφορούσε, αφού η αλλαγή έδρας έγινε για να τον πλήξουν αγωνιστικά (αν μπορούσαν) δεν αντέδρασε. Μάλλον δεν το πήρε χαμπάρι απότι μάθαμε. Οι άλλες ομάδες που υποτίθεται σκίζουν τα ιμάτιά τους όταν αδικούνται κατά την εφαρμογή του ΚΑΠ πως αντέδρασαν? Τρίχες. Σε τόσες και τόσες ολομέλειες κάθε φορά στην ΕΠΣ, τι βγαίνουν και λένε και τι ζητούν οι εκπρόσωποι των σωματείων? Απλά εφάρμοσαν το «από πίτα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν καεί». «Ρε άσε τώρα που θα μιλήσω εγώ. Τι με νοιάζει. Ε άμα γίνει τίποτα με μένα θα κράξω». Και η ζωή συνεχίζεται. Μήπως δεν είναι έτσι?

Πριν καιρό εμφανίστηκε με αποκλειστικές τυμπανοκρουσίες το μανιφέστο των Π.Κ.Ν. όπου μεταξύ άλλων υποσχέθηκαν πως θα εφαρμόζουν τον ΚΑΠ. Τι έγινε ρε παιδιά το μανιφέστο με τον ΚΑΠ? Που είστε να πάρετε θέση «ανωνύμως» και να καταγγείλετε τις παραβάσεις που γίνονται? Πάει το μανιφέστο? «Μανιχέστο» που έγραψε και ένας φίλος? Άκρα του τάφου σιωπή διότι ο ένας σώθηκε, ο άλλος ρίχνει μόνιμα πυροτεχνήματα (π.χ. δηλώσεις ένα απόγευμα στο γήπεδο της χώρας περί Μίκρας) και ο άλλος ενίοτε δηλώνει και κινείται όπως γουστάρει έχοντας πλέον ασυλία.

Μας έμεινε ο τύπος. Ποιος τύπος και τι αποκαλούμαι τύπο. Άστα βράστα. Για τον ηλεκτρονικό τα έχουμε πει. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις. Δεν υπάρχουν διότι το παιχνίδι πρέπει να παίζεται έτσι ακριβώς όπως παίζεται. Εξ απαλών ονύχων το λένε οι περισπούδαστοι. Με όλους καλά και μια χαρά.  Έμεινε ο έντυπος, το ράδιο και η τιβί. Δεν το ανέδειξαν και δεν το τόνισαν όπως και όσο έπρεπε όπως νομίζουμε. Το γιατί το ξέρουν οι ίδιοι και ρωτήστε τους.

Έμειναν στο τέλος οι φίλαθλοι. Ε, αυτοί ότι μπορούν κάνουν. Και τι να κάνουν παραπάνω? Επίσης δεν αναφέρω καν για ποδοσφαιριστές. Αυτοί δεν έχουν καμία δουλειά. Αυτοί σπάνε τα πόδια τους για το κέφι τους, για την πλάκα τους, το χωρίο τους και τους φίλους τους. Δεν είναι δουλειά τους ο ΚΑΠ.

Οπότε είναι ξεκάθαρο πως ουδείς ενδιαφέρεται για την ουσία. Μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, το πώς να γλυτώσουμε πρόστιμα, όταν αδικηθούμε από την διαιτησία να κάνουμε επανάσταση γιαλαντζί, μέχρι η καυτή πατάτα να περάσει στον επόμενο οπότε εμείς βγάζουμε τον σκασμό και πάει λέγοντας.

Ποδοσφαιρικές απαιτήσεις ουσίας υπάρχουν? Όχι. Απαίτηση για ουσιαστική πρόοδο υπάρχει? Όχι. Μας ενδιαφέρει να βολοδερνόμαστε μεταξύ μας προσπαθώντας να φανεί ό ένας πιο «έξυπνος» και «πονηρός» από τον άλλον ανά περίπτωση. Εγώ αν είμαι στην ΕΣΠ να επηρεάζω όπου μπορώ προς όφελος του σωματείου που μαρέσει, αν είμαι απέξω να μην πολυφωνάζω μπας μου βάλουν κανένα διαιτητή να μου δώσει κανένα σφύριγμα, να γλύψω κανένα παρατηρητή ή διαιτητή μην με σκίσει στο φύλλο αγώνα, αν αδικηθώ να τα βάλω με Θεούς και δαίμονες για να πέσω στα μαλακά την επόμενη  και τελικά όλοι κρατάνε στο χέρι όλους και επειδή άπαντες έχουν λερωμένη την φωλιά τους, βγάζουν συμπερασματικά το σκασμό.

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται διάφορες συμμαχίες ανάμεσα σε ανθρώπους που πριν λίγο σχετικά καιρό ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Τι έγινε ξαφνικά και ήρθαν τα πάνω κάτω? Όλα γίνονται και βέβαια ουδείς έχει τα άντερα να κοιτάξει το «θηρίο» στα μάτια διότι σας έχει όλους μια χαψιά και μπράβο του. Είναι μάγκας και σας παίζει για πλάκα. 

Τόσο μα τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Δυστυχώς (ευτυχώς δηλαδή) έτσι όπως θα αναδιαμορφωθούν οι κατηγορίες, το Χιώτικο ποδόσφαιρο θα παραμείνει τον αιώνα τον άπαντα στον μικρόκοσμό του για εσωτερική και μόνο κατανάλωση. Φιλοδοξίες δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν για κάτι μεγαλύτερο. Αλλά και αν υπάρξουν καλύτερα να κοιτάξουν προς τα εκεί που κοιτάζει η πόλη διότι προς την αντίθετη πλευρά δεν υπάρχει καμία τύχη να ενταχθούν ποτέ σε ποδόσφαιρο που να έχει δημοσιότητα και αναγνώριση.  

10 σχόλια:

  1. εσενα τι σε νοιαζει ?
    να καταλαβουμαι
    εχεις φύγει απο τον ατρόμητο
    εσει και ο αλλος ο δημοσιογραφος δεν ξερω αν ειναι κανονικός δημοσιογραφος, κάνεται οτι τα ξέρεται ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Diladi opoios figei apo ton atromito den prepei na milaei? Oraioi eiste eseis ekei pano re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OTI PONAEI NA MHN TO GRAFEI KANENAS....KRYFA OLA NA TA EXOYME....SA DE NTREPOMASTE LIGAKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι σχεση εχει ο Ατρομητος ή καθε άλλη ομάδα.ο ανθρωπος γραφει αληθειες.αλλά ..... Ας σκεφτει όμως κάποιος :αν μια ομαδα κάνει κατι αντιθετο στον ΚΑΠ τι απάντηση θα πάρει από τους υπευθυνους? "πρεπει να εφαρμόζουμε τον ΚΑΠ"
    Καλό μας βράδυ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την αποψη του λεει ο ανθρωπος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙ....ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ....ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SSSSSSSSSTTTTTTT MHN ENOXLEITE KOIMOMASTE TORA PERASTE AYRIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. einai dynaton na kanoyn koumanto oi xenoi?? mas xalasate pali thn isyxia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DIKIO EXEIS PATRIOTH ANTE KALH MAS NYXTA KAI ONEIRA GLYKA NA EXOME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΡΑΠΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΔΡΟΠΕΤΣΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή