Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάζω τα σχόλια περί του «πατριάρχη»…



…και θέλω να σχολιάσω κάποια πράγματα διότι κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα στο blog περί Σιδεριδάκη. Για όσους έχουν τυχών απορίες να αναφέρω πως η επαφή μου με τον Σιδεριδάκη υπήρξε μόνο, την περίοδο που έκανα τα αφιερώματα για το Χιώτικο ποδόσφαιρο. Υπάρχει η δυνατότητα και ο τρόπος να έρθω σε επαφή μαζί του καθώς μένουμε στην ίδια πόλη και κοντά, αλλά δεν έχει νόημα να ενοχλώ τον άνθρωπο χωρίς ουσία και νόημα.

Όταν ξεκίνησα ερασιτεχνικά την καταγραφή και μέσα από τις εφημερίδες της εποχής, της ιστορίας του Χιώτικου ποδοσφαίρου, όποια «πέτρα» και να σήκωνα, από κάτω έγραφε Σιδεριδάκης. Για τα αφιερώματα φυσικά ελάχιστοι έδωσαν τότε σημασία για αυτό και δεν τα συνέχισα.  Όταν δεν ενδιαφέρονται οι γηγενείς για την ιστορία τους, περιμένουν από τους «ξένους»?  Περίμενα μάταια να ενδιαφερθεί κάποιος. Όπως κάποιοι, που για ότι αηδία υπάρχει, αρκεί να είναι Χιώτικης καταγωγής ή προέλευσης, τρέχουν να γράψουν και να εκδόσουν. Μην τολμήσει να μου πει κανείς ότι είχα τίποτα οικονομικό κίνητρο, διότι τις ιδέες μου και τις προτάσεις μου, τις είπα τότε εκεί που έπρεπε. Το που και σε ποιους δεν θα το πω γιατί θα γίνω ξανά κακός.

Είτε λοιπόν κάποιοι το θέλουν είτε όχι ο Σιδεριδάκης αποτελεί μέρος της ιστορίας του Χιώτικου ποδοσφαίρου. Αρνητικός ή θετικός, σε προσκήνιο ή παρασκήνιο δεν θέλω να το κρίνω, διότι έχω ελλιπείς γνώσεις για την πλήρη διαδρομή του. Ήταν πρωταγωνιστής εκατοντάδων ιστοριών και επεισοδίων, λίγα από τα οποία ίσως έγιναν γνωστά για πρώτη φορά στα αφιερώματα που έκανα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η διαδρομή του αντρός έξω από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Το θέμα μου είναι το ποδόσφαιρο και μόνον και όχι τα προσωπικά του καθενός, «άθλημα» που αρέσει σε άλλους.

Έχω διασταυρώσει με πολλούς τρόπους πως είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος γνώριζε να κινείται και να εξυπηρετεί τα εκάστοτε ποδοσφαιρικά του συμφέροντα, με μαεστρία και ικανότητα. Ήταν «γάτα» με λίγα λόγια στο να ανατρέπει καταστάσεις που για άλλους θα ήταν χαμένες και να τις κερδίζει, εκμεταλλευόμενος αυτό που διακρίνει τους περισσότερους. Την άγνοια του θέματος με το οποίο ασχολούνται. Αυτός το ήξερε το θέμα.  

Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν ακόμα με τις πρακτικές του (σε κάποια θέματα έχω γράψει σε αυτό εδώ το blog τις διαφωνίες μου), ωστόσο θα πω και πάλι πως εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί τα συμφέροντά του όπως αυτός έκρινε και κρίνει. Προφανώς επειδή ήταν ικανός στις «ανατροπές» από το πουθενά, στις ποδοσφαιρικές «απατεωνιές» παλαιότερα (προς το συμφέρον των Χιώτικων ομάδων) δημιούργησε και αντιπάθειες καθότι αρκετές φορές όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτοί που διατείνονται πως αγαπούν το Χιώτικο ποδόσφαιρο και την ιστορία του, θα έπρεπε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν και να καταγράψουν την διαδρομή του Σιδεριδάκη μέσα από το ποδόσφαιρο. Παρατηρώ όμως πως σχεδόν τους πάντες τους ενδιαφέρει μόνο το εφήμερο, το κουτσομπολιό, ο ρεβανσισμός και το πώς θα λοιδωρήσουν.

Ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο σήμερα στη Χίο αλλά υπήρξε και χτες. Και όπως ακριβώς κατά την άποψή μου, κάποιοι έχουν χεσμένο το σήμερα είναι προφανές ότι έχουν ένα λόγο παραπάνω να έχουν χεσμένο και το χτες. Όποιος ζητάει αποδείξεις και επιχειρήματα στα όσα ισχυρίζομαι ας με προκαλέσει και θα πάρει τις απαντήσεις του.  

5 σχόλια:

  1. Ti rolo paizeis telika de mporo na katalabo. Tin mia periptosi ton krazeis, tin alli ton ipostirizeis. Eisai telika yper toy i enantion toy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπου φυσαει η βαρκα εισαι, μήπως σε απείλησαν με καμία μηνυσούλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε δεν ξερετε τι διαβαζετε και οι δυο προηγούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν δεν καταλαβαίνεις την ελληνική γλώσσα...βγάζεις ότι συμπεράσματα θέλεις
    τάδε έφη οι 2 πρώτοι,
    η μιζέρια της πραγματικότητας που πίσω από κάθε άρθρο ανακαλύπτουν "ανεμόμυλους"
    Καλή χρονιά Γιώργο
    υγεία και δύναμη
    "η έξωθεν βοήθεια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο κουβεντούλες για τους δύο πρώτους φίλους που σχολίασαν.
    1) Ίσως δεν έχεις συνηθίσει πως το να αναγνωρίζεις τα καλά και να εμφανίζεις και τα άσχημα, αποτελεί χρέος όταν παίρνεις θέση. Παρωπίδες αγαπητέ φοράνε στα ζώα όχι στου ανθρώπους.
    2) Όσον αφορά τον δεύτερο φίλο. Αγαπητέ, στα χρόνια που ήμουν στη Χίο διαπίστωσα ότι πάρα πολλοί διακατέχεστε από μία ακατάσχετη δικομανία. Ρώτα και εξήγησε αν μπορείς πως δικαιολογούνται τόσοι πολλοί δικηγόροι ανά κάτοικο στη Χίο. Και επειδή οι περισσότεροι έχετε αυτή την νοοτροπία, νομίζεται πως όταν παρουσιάζουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, πηδάμε από βάρκα σε βάρκα για να γλυτώσουμε αόρατες μηνύσεις. Σαν αυτές που μας απείλησαν μάταια αρκετές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή