Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ατρόμητος - Κανάρης 0-1



Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η ομάδας μας στο κρισιμότερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ηττήθηκε με 0-1 από τον Κανάρη και απώλεσε ίσως την όποια ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο της. Ουσιαστικά το πρωτάθλημα εκτός εξαιρετικού απροόπτου κρίθηκε. Στο κρισιμότερο παιχνίδι για εμάς, κρατήσαμε την κακή εμφάνιση.

Το video από το Sportschios


Συνολικά δεν παίχτηκε παιχνίδι που να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η μπάλα περνούσε με δυσκολία και μόνο με μεγάλες μπαλιές και οι δυνατές μονομαχίες είχαν την τιμητική τους.

Στην 1η καλή φάση του 1ου ημιχρόνου για την ομάδα του Κανάρη, ευτύχησε να προηγηθεί δρώντας καταλυτικά στην ψυχολογία των 2 ομάδων.

Στο 21’ από αριστερά ο Κάργατζης, έβγαλε την σέντρα με το δεξί κι ο Ατσάλης, αφού ξέφυγε από την επιτήρηση του Δασκάλου, πρόλαβε την έξοδο του Σάλβια και με κεφαλιά σημείωσε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού.

Η συνέχεια με τον Ατρόμητο προσπαθώντας να συνέλθει από την ψυχρολουσία ώστε να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Μονιώδη κι ο ανεβασμένος ψυχολογικά Κανάρης να κοιτάει πρώτιστα την άμυνά του και μετά με αντεπιθέσεις να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα κενά στην αμυντική διάταξη της ομάδας μας.

Αποτέλεσμα συνεχείς μακρινές μπαλιές και για τις 2 ομάδες από τις άμυνες προς τους αντίστοιχους επιθετικούς τους με σπάνια να αλλάζει η μπάλα πάσα περισσότερες από 2-3 φορές χωρίς να γίνει κάποιο φάουλ. 

Κάποιες μικρο-ευκαιρίες και για τις 2 ομάδες οι οποίες δεν ανησύχησαν τους γκολκίπερ και κάποια φάουλ ή κόρνερ που μάζευαν κόσμο στις περιοχές τους. 

Έτσι τελείωσε το 1ο ημίχρονο που έδειξε τουλάχιστον για την ομάδα μας ότι απουσίαζε το καθαρό μυαλό.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Ατρόμητος κι αφού άκουσε τις οδηγίες του Παπαθεοδώρου, μπήκε αναγκαστικά να πιέσει, να μεταφέρει την μπάλα στην εστία του Μονιώδη, να σημειώσει τουλάχιστον 1 γκόλ για να αλλάξει την ψυχολογία του.

Το γκόλ δεν ερχόταν, και πώς να΄ρθει αφού όπως είπαμε και στην αρχή την κακή εμφάνιση την κρατήσαμε για σήμερα, ο Κανάρης όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε ψυχολογικά, ο χρόνος κυλούσε εις βάρος μας κι η όποια πίεση δεν είχε αποτέλεσμα.

Βιαστικές πάσες, μεγάλες μπαλιές, πολλά φάουλ κράτησαν την ομάδα μας σε χαμηλά επίπεδα κι έξω από την περιοχή του Κανάρη που ροκάνιζε όσο μπορούσε τον χρόνο περιμένοντας την λήξη ώστε να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη.

Όπως λέμε πάντα για τέτοια παιχνίδια, όποια ομάδα έβαζε το γκόλ θα κέρδιζε, το έβαλε η ομάδα του Κανάρη, κέρδισε και τις αξίζουν συγχαρητήρια. 

Εμείς θα συνεχίσουμε, γιατί επιβάλλεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος ασχέτως της τελικής κατάταξης, να προσφέρουμε θέαμα και να δίνουμε χαρές στο χωριό και στους φιλάθλους μας.

Ο διαιτητής Επιτροπάκης σε ένα δύσκολο παιχνίδι δεν έκανε σοβαρό λάθος.

Ευχόμαστε, λόγω διακοπής για τις εορτές, Καλά Χριστούγεννα - Καλή Χρονιά με υγεία στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου) : Σάλβια, Τομάζος, Κύλης, Γκιάλης (Ναρλιάν), Δασκάλου (Νύκτας), Γεωργούλης, Σούκας Σ., Καρανικόλας (Σέργης ), Μουλάκης, Σούκας Π., Παπαγιαννάκης.

ΣΧΟΛΙΟ
Κατά την άποψη μας και ας διαφωνήσει όποιος θέλει και δικαίωμά του, το πρωτάθλημα για φέτος ήδη κρίθηκε. Θα το πάρει πεντακάθαρα και άξια ο Κανάρης. Οι λόγοι είναι πολλοί και απλοί. Καταρχήν ποιός μπορούσε να τον απειλήσει με τα τωρινά δεδομένα? Μόνο ο Ατρόμητος καθώς οι υπόλοιπες από τις υποτίθεται διεκδικήτριες, είναι κατά την άποψή μας ανίκανες. Η Δάφνη κάθε βδομάδα αγκομαχεί να κερδίσει, ο Όμηρος επίσης μία από τα ίδια ψάχνεται, η Καλαμωτή κάνει την ανανέωσή της και η Μίκρα μαζεύει από πέρσι τα κομμάτια της. Απο κει και κάτω δεν υφίσταται ποδόσφαιρο όσο και αν αυτό ακούγεται υποτιμητικό. Δεν υφίσταται ποδόσφαιρο για πρωταθλητισμό εννοούμαι καθώς όλες οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με μεμονομένες εξαιρέσεις ανά βδομάδα ή ανά μήνα. Οι θεωρίες του τύπου "ακόμα είναι νωρίς"  (για δάκρυα Στέλλα ίσως),   "θα κάνει κοιλιά" (με ποιούς να κάνει? Έλεος), ισχύουν αλλά όχι εδώ που τα 2/3 των ομάδων είναι για  πέντε γκολ. Αυτά λεεί η πραγματικότητα είτε το θέλουμε είτε όχι. Πολλά συγχαρητήρια στον Κανάρη για το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, υπάρχει και η δεύτερη τιμητική θέση, άσχετα αν όπως σωστά είπε ο Ιωαννίδης κάποτε "τον πρώτο θυμούνται μόνο". Δίνεται ευκαιρία να παίξει απελευθερωμένα, να βγάλει τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας και ενδεχομένως ο προπονητής να "ψήσει" και κανένα πιτσιρικά. Ο απολογισμός και το ταμείο για όλους και για όλα, θα γίνει στο τέλος.



5 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε παλικαρια δε πειραζει. Καλα να μαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xalia emfanisi kaname. De blepomastan sto pio krisimo mats kai min pei kaneis gia apoysies. Pame gia toy xronoy pleon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΣ ΕΦΑΓΕ Ο ΣΤΑΦΙΔΑΣ. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΤΟΥ ΡΙΞΑΝΕ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΠΑΣ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή