Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για Σαρρή, Πιλάβιο και Γκαγκάτση


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους τρεις προέδρους της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, Σοφοκλή Πιλάβιο και Βασίλη Γκαγκάτση και σε άλλα 23 μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από το 2006 έως το 2011, τα οποία συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που αφορούσαν το θέμα της "κάρτας υγείας".

Η δίωξη βασίζεται στο ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται να ζημίωσαν την Ομοσπονδία με το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ. Κάτι που αντιστοιχεί σε μετρήσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει, αλλά δεν έγιναν, και για τις οποίες η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την UEFA με 1 εκατ. ευρώ. Για το πρόγραμμα της κάρτας υγείας φέρονται να έχουν δαπανηθεί περίπου 14 εκατ. ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεις, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν παρά ελάχιστες.

Στις 22/09/2005 η ΕΠΟ υπέγραψε με την εταιρία OPEDEC σύμβαση, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος, καθώς και κέντρων υγείας σε κάθε Ένωση-μέλος της ΕΠΟ με τον έλεγχο της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Η εταιρία OPEDEC απορροφήθηκε από την εταιρία PC Systems, με την οποία η ΕΠΟ υπέγραψε νέα σύμβαση στις 19/11/2010. Ωστόσο, το σύστημα ελέγχου της υγείας των αθλητών ουδέποτε προχώρησε και η ΕΠΟ οδηγήθηκε στην καταγγελία της σύμβασης το 2013 και έκτοτε βρίσκεται με την εταιρία στα δικαστήρια.

Παράλληλα, ασχολήθηκε και η δικαιοσύνη με το να διερευνήσει τους χειρισμούς των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ για το θέμα αυτό, καταλήγοντας στην άσκηση διώξεων.

contra.gr

26 σχόλια:

  1. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο προεδρος μας ειναι αθωος. Ολοι πρεπει να γινουμε μια γροθια γυρω απο το προεδρό μας και να τον στηριξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που περιγράφεις 8:10 δεν είναι γροθιά αλλά θηλιά,θα πνίγει o άνθρωπος!

      Διαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΡΑΠΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΑΞΕΙ.ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ .ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΑΨΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΤΥΠΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΡΡΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα τώρα τι να σου πω? Ομολογώ ότι η περίπτωσή σου φαντάζει λίγο δύσκολη. Μήπως να επισκεφθείς για λίγο το ΨΝΑ Δαφνίου? Εκεί υπάρχει ο κύριος Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου. Ζήτα τον εκ μέρους μου. Ο Δ/ντής του ψυχιατρικού τμήματος είναι. Θα του μιλήσω και γω να σε προσέξει ιδιαίτερα.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
    2. to lene oi paragontes ths proin omadas soy

      Διαγραφή
    3. Και αυτοί τότε στο ΨΝΑ
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
  4. για να γινει κάποιος παρατηρητής διαιτησίας πρέπει να έχει τελειωσει την σχολή διαιτησίας και να ήταν πρωην διαιτητής, μην γράφετε χαζομάρες επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN GRAFEI XAZOMARES, TOY TO ZHTHSE KAI TOY TO ARNHΘKE GIATI HTAN ANIΘHKO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα θα σε στείλω πακέτο με τον προηγούμενο, αν και πάσχεις από άλλο εξ ίσου βαρύ νόσημα. Πνευματικός αυνανισμός λέγετε...δηλαδή μαλάνικση εγκεφάλου.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
    2. EXEIS PERASH KAI O UDIOS APO EKEI ?

      Διαγραφή
    3. Ναι ναι δίκιο έχεις και συ. Ου γαρ οίδασι τι ποιείς
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
  6. xaxaxxa!! na doume ti allo tha akousoume edo mesa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι δεν έχεις ακόμα φανταστεί. Είδες τι κάνουν τα γενόσημα?
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
  7. ΠΡΟΦΑΝΩΣ η σχέση σας με τα ελληνικά δεν είναι καλή. Δεν γίνεται ο ραπτακης να γίνονταν παρατηρητής διαιτησίας αφού δεν έχει περάσει από διαιτητής!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έκπτωτοι μόνο αν . . .
    Δεν εκπίπτει του αξιώματός του -προς το παρόν- ο Γ.Σαρρής.

    Ούτε οι σύμβουλοι της ΕΠΟ που διώκονται κακουργηματικά για την "κάρτα υγείας".

    Θα πρέπει να εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα (διάταξη Φλωρίδη).

    Εκτός αν βρεθεί Ενωση που προσφύγει στο Ειρηνοδικείο και ζητήσει διορισμό νέας διοίκησης, επικαλούμενη τον κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων.

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι είσαι εσύ ρε φίλε Γιώργο;; Βοηθός του Παπαθεοδώρου, λογιστής διαχειριστής δημοσιογράφος ΄ήθελες να γίνεις και παρατηρητής διαιτησίας.....
    Πέρα την πλάκα τώρα η ουσία είναι ότι κάποιος έχει πει - και το ξέρω σίγουρα - 'ότι γράφεις τα λάθη τους γιατί δεν σου κανε μια χάρη ο Σαρρής. Το πρόβλημα είναι ότι οι γλαστρούλες δεν μπορούν να συνεννοηθούν καλά μεταξύ τους και να βρουν κάτι σοβαρό να πουν και λέει ο καθένας τιν βλακεία του.
    Πάντως θα χε πλάκα να σουν παρατηρητής διαιτησίας και να τους ξέσκιζες όλους και να τους τα έγραφες φόρα παρτίδα ( αλλά ξέχασα απαγορεύονται δημοσίως αυτά )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να ακούσεις και πρόεδρος της ΕΠΣ όπου νάνε. Που ξέρεις? Δεν ζήτησα αγαπητέ από κανένα καμία χάρη απολύτως. Από κανέναν τους. Αυτοί μου ζήτησαν και το έκανα πρόθυμα διότι υπήρχε στη μέση ένας άνθρωπος που στην κυριολεξία πνιγόταν. Το ίδιο θα έκανα και τώρα. Την δεδομένη όμως στιγμή το σύστημα συνασπίστηκε για να εξυπηρετήσει τα νέα του συμφέροντα όπως αυτό νόμιζε. Το σύστημα αγαπητέ έχει την δυνατότητα να παίρνει ότι θέλει και όποτε θέλει από αυτούς που επιλέγει να το αποτελούν, για να τους έχει μόνιμα υποτελείς, άβουλους και άφωνους, υποστηρίζοντας και καλύπτοντας κάθε ενέργεια τους. Και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Και προφανώς δεν θα γίνω ούτε ο ρουφιάνος, ούτε ο πισώπλατα ξεφτίλας, ούτε ο χειροκροτητής και αβανταδόρος χάχας και ούτε βέβαια το γλοιώδες σκουλήκι. Απλά θα είμαι παρών διαρκώς. Από εδώ θα διαβάζουν τα στραβά τους. Για τα καλά τους έχουν άλλο μέσο. Ως πότε δεν ξέρω.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
    2. ΓΕΙΑΣΟΥ ΡΑΠΤΑΚΗ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

      Διαγραφή
    3. Εμιλιάνο Ζαπάτα που δεν είχε σχέση με κόμματα και ταμπέλες ναι......Τσε Γκεβάρα όχι αδελφέ.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
  10. και γω το χω ακουσει ότι ηθελε να γινει παρατηρητης α αθνικης τωρα κατά ποσο αληθευει δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΙΓΟΥΡΑ κυριε Γιώργο από κάποια μέλη της ΕΠΣ θα ησουν καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ΣΑΡΡΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσουβαλιαστηκαν ολοι για να ειναι ησυχος ο εισαγγελέας μην του πει κανείς τίποτα και ας βγει η άκρη στην πορεία από τους δικηγόρους. Τουλάχιστον ο Σαρρής θα αθωωθεί 101%.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή