Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΠ: Ακατάλληλο γήπεδο (λόγω βροχής)

Σε σχόλιο φίλος ζήτησε να μάθει τι λέει ο ΚΑΠ, στην περίπτωση ακαταλληλότητας γηπέδου λόγω βροχής. Από το άρθρο 10 κράτησα τα ενδιαφέροντα αποσπάσματα.

1. Eνα γήπεδο επιτρέπεται να χαρακτηριστεί ακατάλληλο πριν ή μετά την έναρξη του αγώνα μόνο στις ακόλουθες εξαιρετικές περιπτώσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές.

α) Όταν, εξ αιτίας της βροχής ο αγωνιστικός χώρος έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό λασπώδης και για τον λόγο αυτό η κίνηση των ποδοσφαιριστών είναι δύσκολη και κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

β) Όταν, από τη βροχή, ο αγωνιστικός χώρος έχει πλημμυρίσει σε διάφορα σημεία του από νερά, σε τέτοιο βαθμό που όταν η μπάλα πέφτει σ' αυτά να μην αγγίζει το έδαφος.

Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή της συνέχισης ενός αγώνα από την άποψη της καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου μόνος αρμόδιος ν' αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες που αγωνίζονται έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση.

Δεν επιτρέπεται καταρχήν στη διοργανώτρια αρχή η αναβολή αγώνα λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις επιτρέπεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας που επιβεβαιώνονται με σχετικό έγγραφο και της αστυνομικής διεύθυνσης στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το γήπεδο 24 ώρες τουλάχιστον πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.


2 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΤΑΙΝΑ ΕΚΟΛΑΠΤΕΤΑΙ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΜΕ ΠΕΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΕΣΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι χαρακτηρίζεις ειρωνικό το σχόλιο σου, μας βρίσκεις αντίθετους. Εμείς το εκλαμβάνουμε ως άκρως χιουμοριστικό. Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον παρακολουθείς επιλεκτικά τα γραφόμενα στα σχόλια, αλλά δικαίωμά σου.
    Πάντως τιμή μας που μας ξεχώρισες για την Πειθαρχική Επιτροπή. Όμως, εάν αγαπητέ έχεις την εντύπωση ότι άλλη η φιλοδοξία δεν έχουμε, παρά το πώς θα μπούμε σε μία επιτροπή που θα κόβει χαράτσια σε ομάδες, μάλλον το είχες όνειρο ζωής και ζηλεύεις μην σου φάμε τη θέση. Δικιά σου η θέση, με όλη μας την αγάπη αλλά και την συμπόνια μας για την αγωνία σου.
    Το προφεσόρος είναι τιμή αγαπητέ και σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή