Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τα 3 πέναλτι της Καλαμωτής και τα λάθη της διαιτησίας

Πολύς λόγος και αναμενόμενα, έγινε και θα γίνει για το πέναλτι της Καλαμωτής, που επαναλήφθηκε δύο φορές. Παγώσαμε το βίντεο που αναρτήθηκε στο sportchios και στη chiospress την στιγμή της εκτέλεσης και των τριών πέναλτι.

Η εικόνα δείχνει ότι ο Σαββίδης πράγματι είχε βγει έξω από την γραμμή τέρματος κάνοντας το παραπάνω βήμα, πριν οι παίκτες της Καλαμωτής έρθουν σε επαφή με την μπάλα. Οπότε σύμφωνα με την αυστηρή τήρηση του κανονισμού σωστά επαναλήφθηκε δύο φορές.

Ωστόσο, ο βοηθός εφόσον έτσι έκρινε, θα έπρεπε το πέναλτι να επαναληφθεί και τρίτη φορά. Και επειδή ο Σαββίδης, όπως και η πλειονότητα των τερματοφυλάκων σε όλο τον κόσμο κινούνται πριν το χτύπημα, θα έπρεπε να επαναλαμβάνεται μάλλον ακόμα.

Να βάλουμε όμως και μία παράμετρο για την οποία ουδείς αναφέρθηκε ως τώρα και έχει να κάνει με τον διαιτητή.  Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο διαιτητής έδειξε ως όφειλε κίτρινη στον Σαββίδη για αντιαθλητική συμπεριφορά την στιγμή που επαναλήφθηκε πρώτη φορά το πέναλτι. Αν δεν έδειξε κακώς. Αν έδειξε, σύμφωνα και πάλι με τον κανονισμό, θα έπρεπε την στιγμή που δόθηκε επανάληψη για δεύτερη φορά, να δεχτεί και νέα κίτρινη και να αποβληθεί. Άρα κατά την άποψή μας ο Σαββίδης κακώς δεν αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Η ουσία είναι ότι πολύ δύσκολα οι διαιτητές μπορούν να στερήσουν στον τερματοφύλακα αυτό το παραπάνω βήμα πριν εκτελεστεί το πέναλτι. Αυτό το βήμα του τερματοφύλακα όσο και αν αντιβαίνει με την κατά γράμμα τήρηση του κανονισμού, έχει πλέον παγιωθεί. Αρκεί να δείτε αγώνες τσάμπιονς λιγκ και αντίστοιχες φάσεις.

Όλα έχουν να κάνουν με την εμπειρία των διαιτητών. Ο βοηθός πήρε ένα ρίσκο που δεν του βγήκε λόγω της ικανότητας του Σαββίδη. Δεν υπολόγισε αν θέλετε την πιθανή «ανικανότητα» των παικτών της Καλαμωτής να ευστοχήσουν. Με αποτέλεσμα στο τρίτο πέναλτι που και αυτό έπρεπε να επαναληφθεί, να εκτεθεί. Κατά την άποψή μας δεν έπρεπε να δοθεί επανάληψη του πέναλτι διότι ο Σαββίδης έκανε το ένα κλασικό βήμα και όχι 2-3 ώστε να είναι εξόφθαλμη η παράβαση.

Εκτιμούμαι ότι εκτέθηκε και ο διαιτητής ο οποίος θα έπρεπε να αποβάλει τον Σαββίδη. Το λάθος λόγω της απειρίας του βοηθού, οδήγησε σε λάθη και τον διαιτητή που μάλλον προσπάθησε να καλύψει τα ακάλυπτα. Αποτέλεσμα όλοι έχουν δίκιο να φωνάζουν.

ΠΕΝΑΛΤΙ 1
ΠΕΝΑΛΤΙ 2


ΠΕΝΑΛΤΙ 3

8 σχόλια:

  1. TA 3 PENALDI KAI TA GOAL!!
    http://www.youtube.com/watch?v=RHFUYwUXI5g&feature=channel_video_title

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχήν μιλάμε για το σταφίδα
    ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ena exo na po..proth fora vlepo sait apo epeisimo somateio omadas podosfairou na kanei kritiki kai na sxoleiazei faseis enos agona kai na krinei th diaithsia les kai einai armodioi giauto to komati enos podosfairikou agona kai to exete kanei polles fores...mhpos leo ego tora kapoios prepei na sas valei ena freno giati exoume ksefugei oloi kai kanei o kathenas ta dika tou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδή είσαι άσχετος, δεν είναι sait (site γράφετε) αλλά blog που σημαίνει ότι ο καθένας γράφει μέσα στα πλαίσια των κανονισμών του. Κι επίσης δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα.
    Όπως πηγαίνεις στο γήπεδο και μιλάς και κρίνεις, το ίδιο γίνεται κι εδώ, γράφουμε και κρίνουμε.
    Αν δε σ'αρέσει να μη το διαβάζεις να "πάτε αλλού"...
    Τα φρένα μας έχουν σπάσει ....τρένο πάμε. Κι αν σου θύξαμε τη σταφίδα, τί να κάνουμε, αδυναμία του έχουμε δεν κρύβεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο παρελθόν είχαμε αναφέρει ότι θα είναι πολλές οι φορές που θα γίνει η παρεξήγηση για τον αν το συγκεκριμένο blog είναι το επίσημο του Ατρομήτου ή όχι. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό από καιρό, αρκεί κάποιος να δει την δεξιά στήλη στο μέσον της περίπου και να διαβάσει τι γράφουμε.

    Έχουμε δώσει ελεύθερα την δυνατότητα σε όποιον θέλει να λέει την άποψή του, ακόμα και να μας στείλει κάποιο άρθρο του να ανεβάσουμε. Προσπαθούμε να είμαστε φίλαθλοι και όχι οπαδοί. Προσπαθούμε.

    Εκτιμούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να εκφράζουμε την γνώμη ελεύθερα για ότι αποφασίσουμε χωρίς να ρωτάμε κανένα. Αλλοίμονο να ρωτάγαμε. Συνεπώς τα περί φρένων και εκτροχιασμού δεν μας αφορούν. Για όσο έχουμε το κέφι, το χρόνο και την όρεξη θα κάνουμε αυτό που κάνουμε, έτσι όπως κρίνουμε.

    Όταν βαρεθούμε θα σας απαλλάξουμε από την παρουσία μας. Μέχρι λοιπόν να βαρεθούμε έχετε δύο δυνατότητες. Ή να συνεχίσετε να μπαίνετε στο συγκεκριμένο blog, να διαβάζετε τι γράφουμε και όπου διαφωνείτε να γράφετε την διαφωνία σας, ή να μην μπαίνετε. Δεν βγάζουμε χρήματα για να έχουμε ανάγκη επισκέψεις και διαφημίσεις. Κάνουμε το κέφι μας προσπαθώντας να συμβάλουμε με τον τρόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kala ena exo na po h asxetosunh sta oria ths....kai file mou esu 9:33 toulaxiston ego ksero ellhnika...anorthografe...to ki den xreiazete kai sunexeia kai opou na'nai kai h leksh θυξαμε που τη βρηκες δικια σου ειναι...εθιξα..εθιξαν..θιγω..θιγει..θιγουν..θιγουμε..εθιξε..αυτα ειναι τα σωστα τορα ρε φιλε που τη βρηκες εσυ ξερεις..τοσες ευκαιριες ειχες και εκανες λαθος...toulaxiston eisai kalos sta agglika kati einai kai auto....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kai sugnomh gia prin to tora me omega mh mas peis kai anorthografous apo kekthmenh taxuthta......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σωστός είσαι, αλλά την κεκτημένη ταχύτητα την έχεις αποκλειστικότητα ?
    κι απότι καταλαβαίνω μια χαρά τα γράφεις τα ελληνικά, αλλά για κάποιο λόγο προτιμάς τα greeklish...
    όσο για την διόρθωση δεν ήταν για το sait αλλά ότι είναι blog, ψάξε να δεις στο internet τί σημαίνει blog...
    ε λοιπόν αφού σου αρέσει να μας παρακολουθείς και δεν ακούς τις προτροπές μας, ε λοιπόν θα μας ανεχτείς κιόλας να διαβάζεις ότι γράφουμε χωρίς να μπορεί να μας βάλει κανείς φρένο...
    ---μια αδυναμία έχουμε και θα επανέλθουμε---- στη ζαρωμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή