Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τελικά 1 αγωνιστική ο Σεζένιας


Το συγκεκριμένο άρθρο το είχαμε έτοιμο την επομένη της ποινής του Σεζένια, αλλά περιμέναμε αντιδράσεις. Τελικά η ποινή του ποδοσφαιριστή της Δάφνης ορθά σήμερα διορθώθηκε.

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως λοιπόν η ποινή των δύο αγωνιστικών που είχε επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή, στον ποδοσφαιριστή Σεζένια της Δάφνης. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. πως τιμωρήθηκε ΓΙΑ ΑΣΕΜΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ.

Πολύ απλά ανατρέξαμε στον πειθαρχικό κώδικα στο άρθρο 10 και ψάχνουμε πότε ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται με 2 αγωνιστικές, υπενθυμίζοντας:

1) Στον συγκεκριμένο αγώνα ο Σεζένιας ήταν ο αρχηγός της Δάφνης
2) Μόνον όταν η ποινή είναι πάνω από μία αγωνιστική, υπάρχει επαύξηση κατά το ήμισυ, αν πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας.
3) Σωστά αποβλήθηκε διότι στο άρθρο 8 του κώδικα αναγράφει στην παράγραφο 5 περίπτωση (στ) : άσεμνα, προσβλητικά ή υβριστικά ή χειρονομίες. Η Επιτροπή έκρινε ως ΑΣΕΜΝΑ

Σύμφωνα με το ΓΙΑ ΑΣΕΜΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ , αυτό κατά την άποψή μας, εντασσόταν μόνο στο (Ι) της παραγράφου (α) στο άρθρο 10, δηλαδή για ανάρμοστη συμπεριφορά σε αξιωματούχο αγώνα. Δηλαδή στον βοηθό (και όχι τον επόπτη διότι δεν λέγονται πλέον επόπτες), οπότε τιμωρείται με 1 αγωνιστική. Επειδή ρωτήσαμε τον ποδοσφαιριστή για το τι είπε και έκανε, σε συνδυασμό με το τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, για αυτό το λόγο εκτιμήσαμε ότι η ποινή του πρέπει να λογιστεί ως ανάρμοστη συμπεριφορά.


Με 2 αγωνιστικές τιμωρείται ένας ποδοσφαιριστής όταν αποβάλλεται εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς – έργω ή λόγω – ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδος. Ο Σεζένιας δεν εντάσσεται σε αυτή την περίπτωση.

Με 3 αγωνιστικές αν βιαιοπραγήσει ή έχει βάναυση συμπεριφορά, σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδος. Ο Σεζένιας δεν εντάσσεται σε αυτή την περίπτωση.

Με 4 αγωνιστικές αν είχε υβριστική συμπεριφορά - λόγω ή έργω – προς τον διαιτητή, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητή κ.λ.π που δεν είχε επίσης ο Σεζένιας διότι το «ΑΣΕΜΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ» δεν είναι υβριστική συμπεριφορά.

Απορίας άξιον τι σκέφτηκε η επιτροπή και επέβαλε 2 αγωνιστικές. Ελπίζουμε όχι γιατί  ήταν αρχηγός, διότι σε αυτή την περίπτωση θα υπενθυμίσουμε την παράγραφο 3 στο άρθρο 10 που λέει ότι: όταν οι προαναφερόμενες ποινές αποκλεισμού, για τις οποίες επιβάλλονται ποινές μεγαλύτερες της μία (1) αγωνιστικής, προκειμένου για τους αρχηγούς των διαγωνιζομένων ομάδων, επαυξάνονται κατά το ήμισυ.

Με λίγα λόγια αυτό το 2 αγωνιστικές, δεν προέκυπτε από πουθενά και ήταν παντελώς αυθαίρετο. Το άσχημο είναι πως έδωσε δικαίωμα για παντελώς άκαιρα σχόλια του τύπου, ότι ο Σεζένιας έπεσε στα «μαλακά» λόγω του επικείμενου αγώνα με τον Ατρόμητο και για αυτό τιμωρήθηκε μόνο με δύο αγωνιστικές και όχι πολλές παραπάνω. Κατά την άποψη μας η επιτροπή έκρινε λάθος διότι ο Σεζένιας έπρεπε να τιμωρηθεί μόνο με μία αγωνιστική.


Σωστά έστω και εκ των υστέρων διόρθωσαν την ποινή. Με την διαφορά οτι στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. αντί για άσεμνη χειρονομία, από την στιγμή που θέλουν (και πολύ σωστά κάνουν) να γράφουν το λόγο της ποινής, να το διορθώσουν για το τυπικό μέρος του λόγου και να γράψουν για ανάρμοστη συμπεριφορά. Στο άρθρο 10 δεν υπάρχει πουθενά το άσεμνη χειρονομία

4 σχόλια:

  1. Kala eseis tora pirate to meros tis Dafnis? Giati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον ίδιο λόγο που κάποτε όταν τραβήξαμε κάποιον φωτογραφίες και μας τις ζήτησε, του τις δώσαμε, αλλά όταν τον κράξαμε για αυτά που έκανε, άρχισε να μας μεταφέρει βρισιές και απειλές μέσω τρίτων ή να προκαλεί για τσαμπουκάδες όπως χτες στο Φαφάλειο.
    Το δίκιο δίκιο αλλά και το άδικο άδικο όπου μπορούμε να το κρίνουμε, παρόλα τα λάθη και τις αδυναμίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To θέμα είναι ότι τελικά σε αυτή την χώρα όσοι ανακατευοντε κάπου μόνο για να κάνουν σωστά την δουλειά τους δεν μπαίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλο προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν οι κατάλληλοι ανθρωποι στις καταλληλες θέσεις, διότι δεν ξερουν να τους βρουν και να τους επιλεξουν. Αλλα και να τους βρουν θα μπουν στη μεση τα συμφεροντα (εμπορικα, πολιτικα, φιλικά κ.λ.π.)και θα αρχισουν τα τηλεφωνα και οι παρενοχλήσεις. Συνεπως μη σκατε και βολευτειτε με οτι εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή