Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η ΕΠΣ Χίου απαξίωσε και αλλοίωσε το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας



Το πρωτάθλημα τελείωσε, οι υποχρεώσεις επίσης οπότε μπορούμε να πούμε τώρα δύο κουβέντες παραπάνω, για το αλλοιωμένο από πάσης πλευράς πρωτάθλημα τη Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Χίου. Ένα πρωτάθλημα το οποίο η διοργανώτρια το απαξιώνει συνεχώς και λόγω άγνοιας κανονισμών αλλά και λόγω της ατέλειωτης φαγωμάρας ανάμεσα στα μέλη της που έχουν γίνει από δύο χωριά χωρικοί.

Προ καιρού είχαμε αναφέρει στο θέμα της Καλαμωτής, την παραπάνω συμμετοχή αλλοδαπών από το επιτρεπόμενο. Από εκείνη την περίπτωση δεν μάθαμε τελικά ποιος ήταν ο «φωστήρας» μέσα από την Ε.Π.Σ. Χίου, που έδωσε το ελεύθερο στο πρόεδρο της Καλαμωτής, να χρησιμοποιούν όσους αλλοδαπούς θέλουν σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ του κυρίου Γαλάτουλα στις 24/11/2014. Με τι θάρρος να εμφανιστεί ο εν λόγω παράγων και που να βρει το φιλότιμο να παραιτηθεί ως παντελώς άσχετος με το αντικείμενο;

Πάμε στα καινούργια. Δηλαδή όχι καινούργια, παλιά είναι από την άποψη ότι λόγω ασχετοσύνης, η αλλοίωση του πρωταθλήματος ήταν συνεχής. Το θέμα το παρακολουθούσαμε από καιρό, αλλά το αναδεικνύομαι τώρα

Διαβάζουμε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, την οποία φυσικά υπέγραψαν οι ομάδες, την παράγραφο στην ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ που λέει:

Στην Α΄ κατηγορία θα αγωνίζονται υποχρεωτικά γεννηθέντες πριν 01/01/1979 μέχρι δύο (2) ποδοσφαιριστές άνω των (τριάντα πέντε ) 35 ετών. Στην περίπτωση που θα αγωνίζονται περισσότεροι και υποβληθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή η ομάδα θα χάνει τον αγώνα και όλα όσα προβλέπονται από τον Κ.Α.Π ( άρθρο 23 ).

Το μέτρο αυτό υποτίθεται ότι πάρθηκε για να περιορίσει τις μεγάλες ηλικίες. Αυτός δεν είναι υποτίθεται ο σκοπός και το πνεύμα της διάταξης; Διαφωνεί κανείς; Ουσιαστικά η ΕΠΣ Χιου δεν προστατεύει απολύτως μα απολύτως τίποτα και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Ας κάνουμε καταρχήν την απόπειρα της μετάφρασης στα «Ελληνικά» της προκήρυξης της ΕΠΣ Χίου. Καταρχήν τι σημαίνει «αγωνίζονται»; Σημαίνει πως έστω και για ένα δευτερόλεπτο έχουν συμμετοχή στον αγώνα. Οποιος έχει συμμετοχή στον αγώνα σημαίνει ότι έχει αγωνιστεί. Αγωνίζονται δεν σημαίνει παίζουν μπάλα και αν βγουν αλλαγή δεν παίζουν. Επαιξαν ή παίζουν άρα έχουν ή είχαν συμμετοχή στον αγώνα.

Ας δούμε τη σωστή διατύπωση της αντίστοιχης διάταξης του ΚΑΠ για την Γ Εθνική, όπου οι έννοιες των λέξεων, «χρησιμοποίηση», «συμμετοχή», «αγωνίζονται» δεν επιδέχονται καμία ερμηνεία ή αμφισβήτηση.

Ας δούμε και το πώς, η ΕΠΟ στην προκήρυξη της Γ Εθνικής, διατυπώνει τη παραπάνω διάταξη του ΚΑΠ.

ΕΠΟ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- Γ ΕΘΝΙΚΗ - ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ


Συνεπώς πόσοι λοιπόν λέει η προκήρυξη ότι έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν; Δύο ΣΥΝΟΛΙΚΑ κύριοι. Βέβαια η ΕΠΣ Χίου τι εννοεί; Να αγωνίζονται δύο ταυτόχρονα (η λέξη «ταυτόχρονα» δεν υπάρχει), να γραφτούν στο φύλλο αγώνα όσοι θέλουν (ούτε αυτό το αναφέρει, αρα μπορούν) και να αγωνιστούν έως 5  το σύνολο 35ρηδες διότι με τα όσα εννοεί δίνει αυτό το δικαίωμα.  

Δυο ξεκινούν και γίνονται αλλαγή και οι δύο. Μπαίνουν δύο άλλοι στη θεση τους και στη 3η αλλαγή βγαίνει ένας και μπαίνει ένας άλλος. Σύνολο 5. Που πήγε λοιπόν το περιοριστικό πνεύμα της διάταξης; Στα σκουπίδια ή μάλλον εκεί που είχε πήγε και ο κανονισμός με τους αλλοδαπούς, τον οποίο κανονισμό δεν ήξερε ούτε αυτός που εκπαιδεύει του διαιτητές.

Ας δούμε όμως την διατύπωση της αντίστοιχης παραγράφου σε μερικές ακόμα Ε.Π.Σ. για να καταλάβετε την ΟΥΡΑΝΟΜΗΚΗ ΓΚΑΦΑ της ΕΠΣ Χιου.

ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ


Ας δούμε και το πώς συμπεριφέρθηκαν οι ομάδες μέσα από τα φύλλα αγώνα που ανεβάζει η ΕΠΣ Χιου στην ιστοσελίδα της.

ΚΑΡΥΕΣ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ



 ΚΛΑΣΙΚΟ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ


 ΠΥΡΓΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΟ


ΔΑΦΝΗ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ


ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΤΛΑΣ

 ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ


Αυτό κύριοι με απλά Ελληνικά σημαίνει καραμπινάτη αλλοίωση πρωταθλήματος κατά συρροή και είναι η δεύτερη φορά που γίνεται φέτος. Ο πρώτος υπεύθυνος της αλλοίωσης είναι η ίδια η διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Χίου η οποία δεν μπορεί να συντάξει μία προκήρυξη πρωταθλήματος κατανοητή και σαφής που να μην επιδέχεται ερμηνείες. Δεν είναι σε θέση να ελέγξει αν εφαρμόζεται αυτή η προκήρυξη διότι η ίδια δεν έχει καν ιδέα το τι έχει γράψει.

Δεν μπορούν έστω και μισή φορά να βγουν θαρραλέα και να παραδεχτούν την νέα ΟΥΡΑΝΟΜΗΚΗ ΓΚΑΦΑ τους, αντί να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, εκστομίζοντας την κλασική ατάκα… «και τι να κάνουμε;». Μήπως δεν είναι έτσι κύριοι της ΕΠΣ Χίου;

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσαν «οι θεσμοί» με την «συνεδρίαση» του «EPS Group»  (σαν το Brussels Group ένα πράμα), με την οποία σε πιάνουν τουλάχιστον τα γέλια για το πώς ερμηνεύουν οι ίδιοι  την προκήρυξη τους επί του θέματος.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο αγώνας έχει μόνο ενδεκάδα; Αναπληρωματικοί υπάρχουν; Πόσοι μπορούν να είναι στο πάγκο και πόσοι συνολικά να αγωνιστούν μας απαντά; Οχι βέβαια. ΓΑΡΓΑΡΑ.

Στο τι να κάνετε κύριοι η απάντηση είναι υπερβολικά απλή. Πρώτα βγείτε να ζητήσετε συγνώμη διότι ως θεματοφύλακες κανονισμών και διατάξεων έχετε πλήρη μεσάνυκτα και μετά παραιτηθείτε ομαδικά. Αλλοιώνεται το πρωτάθλημα συνεχώς έξω από κάθε λογική κανονισμών και διατάξεων. Η παραίτηση σας θα είναι η τελευταία και μοναδική ουσιαστική προσφορά σας στο ποδόσφαιρο που υποτίθεται υπηρετείται οικιοθελώς.

Αναμένουμε το νέο «φωστήρα» που θα πάρει την υπόθεση πάνω του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και αναμένουμε επίσης το θέμα να αναδειχτεί σοβαρά από τα τοπικά ΜΜΕ, αν θέλουν να λένε ότι τους ενδιαφέρει το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο και η πρόοδός του.

Υ.Γ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον δύο πράματα. Πρώτον ποιος έδωσε το ok στη Καλαμωτή να χρησιμοποιεί όσους αλλοδαπούς θέλει. Το όνομα του παράγοντα μπορούμε να το μάθουμε ή είναι επτασφράγιστο μυστικό; Και δεύτερον ποιος είναι ο συντάκτης της φετινής προκήρυξης του πρωταθλήματος. Η απάντηση θεωρητικά είναι εύκολη και η ευθύνη βαραίνει αυτούς που την υπέγραψαν. Προσπαθώντας να δικαιολογηθείτε μην τα ρίξετε στη γραμματεία.
Απαντήστε μας. Μπορείτε;

10 σχόλια:

  1. Ωραίος ο δημοσιογράφος εξ Αθηνών. Μίλησε λες και μίλαγε σαν εκπρόσωπος τύπου της ΕΠΣ. Ποιος να κάνει ένσταση άνθρωπε μου και γιατί να κάνει. Να την εκδικάσει ποιος; Αυτός που δεν ξέρει πότε είναι υπότροπος κάποιος, αυτός που δεν ρίχνει τα 50€ σε περίπτωση 3 κόκκινων; Και να έκανε μια ομάδα θα την απέρριπταν και για να βρει το δίκιο της θα ήθελε Αθήνα, λεφτά και πάει λέγοντας. Έτσι να τους τα γράφεις Ραπτάκη να δούμε πόσο ακόμα θα αντέχουν να γίνονται ρεζίλι. Φυσικά υπάρχουν και οι ευνοημένοι που θα γελάν και θα λένε τι μας λες ρε μ.... Εμείς τη δουλειά μας την κάναμε και θα πίνουμε άνετοι τα καφεδάκια μας στις πλαζ. Ίσως όταν αδικηθούν θυμηθούν τους κανονισμούς και το δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν βαρέθηκες ραπτάκη μαζι με τον σταυρακάκη να μας ζαλίζετε. εχετε καταντήσει αηδία οι δυο σας επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ ΡΕΚΟΡ ΧΤΗΠΗΜΑΤΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο επιχειρήματα πως πας? Απο μαλα...ς πάντως παίρνεις άριστα.
      Γ.Ρ.

      Διαγραφή
  5. Κυρώσεις μόνο για τους άσχετους και ανίκανους. Όχι για τις ομάδες. Και που σαι χτυπήματα το χτυ με Υ.
    Άντε γεια!!!!!! πονηρούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Opws ta lete kalinixta o anthrwpos einai allou o atromitos dn exei sxesh me ayton tn kirio k pote dn epikrotei ayta pou grafei. Raptaki kleisto to blog dn asxoloumastan toso kairo mazi s k exeis friksei mou fainete

    ΑπάντησηΔιαγραφή