Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μένουν ελεύθεροι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μετά από πενταετία!


Σημαντικό θεμα που απασχολεί αρκετές ομάδες και ποδοσφαιριστές. Κάντε τα κουμάντα σας. 

Τομή από την ΕΠΟ, στο πρόβλημα της δέσμευσης ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από τα σωματεία. Μπορούν να μείνουν ελεύθεροι, οι ερασιτέχνες (και ακαδημιών ΠΑΕ) ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν δελτίο σε ομάδα για μια πενταετία.

Ακόμα ένα νόμο ετοιμάζεται να αλλάξει η ΕΠΟ στον κανονισμό για τις μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Πέραν της απόφασης για την ιστορική αλλαγή των μεταγραφικών περιόδων, δηλαδή να μπορεί κάθε ποδοσφαιριστής να αλλάξει ομάδα και μεσούσης της σεζόν, θα προχωρήσει και σε μια ακόμα καινοτομία.

Όπως αναφέρει το xxsports.gr οποιοσδήποτε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής (και ποδοσφαιριστής ακαδημιών ΠΑΕ, που δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό ή ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο), ο οποίος είναι για πέντε συνεχόμενες σεζόν σε μια ομάδα, θα μπορεί να μείνει ελεύθερος χωρίς την συγκατάθεση της.

Αυτό βοηθά αρκετούς ποδοσφαιριστές που με τον ένα η τον άλλο τρόπο δεσμεύονται με ομάδες και παράγοντες, που δεν τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν από αυτές.
Όσον αφορά τους πιτσιρικάδες στις ακαδημίες που συνήθως κάνουν δελτίο, όταν κλείσουν τα 12 χρόνια τους, αναλογικά μένουν ελεύθεροι με την συμπλήρωση των 17 χρόνων.

Αμφότερες οι δύο αυτές αλλαγές αναμένεται να ψηφιστούν σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου