Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αυτές τις αλήθειες να τις δηλώσει και επίσημα ο Ατρόμητος




Πληροφορούμαστε καθημερινά από πάρα πολύ κοντά, τα όσα γίνονται στον Ατρόμητο, ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε και κάνουμε και συγκρίσεις. Αρκούμαστε ωστόσο σε ένα υποτιθέμενο ρεπορτάζ των αγώνων του χωρίς άλλες αναφορές, μέχρι τουλάχιστον να δοθεί μία ισχυρή αφορμή. Το αρχείο μας είναι ήδη τεράστιο με όσα έχουν μαζευτεί.

Παρατηρούμε να υπάρχει στεναχώρια, εκνευρισμός, προβληματισμός, άγχος, κούραση σωματική και ψυχική, πολλά λόγια και τα κλασικά «καφενειοσυμβούλια» της συμφοράς, για το κακό ξεκίνημα (το χειρότερο εδώ και χρόνια) αλλά κατά την άποψή μας, χωρίς κανένα νόημα απολύτως. Πραγματικά χωρίς κανένα νόημα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει το θάρρος να βγει κάποιος επίσημα από το συμβούλιο για να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Επειδή όμως έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται στο Πανελλήνιο και τους διαβάζουν χιλιάδες κόσμου, εμφανίζονται μόνο δηλώσεις περί ατυχίας, διαιτησίας, ευχολόγια περί καλυτέρευσης στο μέλλον και άλλα τέτοια ανούσια. Ατυχίες και κακές διαιτησίες έχουν όλες οι ομάδες ου κόσμου. Η τοπική κοινωνία είναι πολύ μικρή και αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στον Ατρόμητο.


Τι θα μπορούσε να πει ξεκάθαρα και επίσημα κάποιος από την διοίκηση; Είναι απλούστατο. Αυτά που είπε ο πρόεδρος της ομάδας, στο facebook. Εκεί που είπε αρκετές αλήθειες (όχι όλες), για να μην παραμυθιάζονται μερικοί και ψάχνουν μόνιμα τους «δαιμόνους» που έχουν στο μυαλό τους, σε μυαλά άλλων.  

1) Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η ομάδα έκλεισε τον κύκλο της. Που το κακό; Με όλες τις ομάδες του κόσμου συμβαίνει αυτό. Λογικότατο και αναμενόμενο.

2) Υπάρχει κορεσμός παικτών. Και αυτό λογικό που συμβαίνει παντού και με όλους.

3) Δεν υπάρχουν χρήματα καθότι οι «αιμοδότες» αφενός μεν είναι συγκεκριμένοι, αφετέρου κάπου βαρέθηκαν να βάζουν μόνο αυτοί. Και αυτό είναι λογικότατο. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα χρήματα βγαίνουν με πολύ κόπο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μόνο ζητάει.


4) Προέβλεψε ουσιαστικά ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα πατήσει κανείς από όσους λένε το μακρύ και το κοντό τους. Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο και έτσι θα γίνει Για θυμηθείτε κύριοι, πόσοι ήρθαν στις δύο τελευταίες εκλογές, με πρώτη όταν έφυγε ο ΑΡΧΙΑΙΜΟΔΟΤΗΣ «Σιδερής». Αλήθεια αυτός  ο άνθρωπος γιατί γύρισε τη πλάτη στην ομάδα; Μήπως μπορεί να μας πει κανείς; Μάλλον όχι ε;


5) Κατέρριψε επιτέλους το μύθο περί  «των δικών μας παιδιών», που κάποιοι άσχετοι τον έκαναν σημαία του «ανένδοτου αγώνα». «Για να γίνει αυτό θέλει προεργασία που δεν έγινε» ανέφερε ο πρόεδρος. Και γιατι δεν έγινε τόσο καιρό; Αυτοί που επικαλέστηκαν τα «δικά μας παιδιά» για να κάνουν και να πουν διάφορα φαιδρά που είναι; Ο Ζενιώδης διαπίστωσε πρώτος αυτό το παραμύθι ή και αυτός βολευόταν τότε με αυτή τη μπαρούφα; «ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ». Πότε το κατάλαβες πρόεδρε; Πριν ή μετά από τις 21 Ιανουαρίου 2013; Ολα ήταν γνωστά,  αλλά το να πουλάμε παραμύθια και να μας φταίνε μόνιμα όλοι οι άλλοι, εξυπηρετούσε καταστάσεις και άτομα. Ο κόμπος όμως έφτασε αναπόφευκτα στο χτένι.  

 
Από την πλευρά μας θα συμπληρώσουμε και ένα άλλο που δεν είπε ο πρόεδρος. Το ότι «βιάζεστε» και την πατάτε άσχημα. Κατά καιρούς εμφανίζονται δηλώσεις ή ειδήσεις από αυτούς που πουλάνε εκδούλευση που σας εκθέτουν. Το γιατί επίσης το ξέρετε αλλά μυαλό δεν βάζετε και ούτε θα βάλετε (προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους).  Τα ΜΜΕ και τα ΜΚΔ δεν είναι εύκολο να τα χρησιμοποιείς αν δεν ξέρεις πως δουλεύουν. Και οι περισσότεροι δεν ξέρετε, απλά παρασύρεστε από άγνοια.

Θέλετε ένα δύο απλά παραδείγματα; Που είναι οι «επενδυτές» που θα έκαναν την ομάδα «Μπάρτσα» για να πάει Γ Εθνική; Που είναι οι μεταγραφές τις οποίες ακολουθούσαν σκωπτικές δηλώσεις και εκρήξεις μεταγότων;



ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Το συγκεκριμένο blog δεν ασκεί μόνο κριτική αλλά ανέκαθεν έκανε και προτάσεις με επιχειρήματα. Για τα περισσότερα των οποίων δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος. Από βρισιές όμως  και προσβολές να φάνε και οι κότες.

Κάντε «παιδομάζωμα» από όπου μπορείτε. Υποχρεώστε γονείς παππούδες και γιαγιάδες πρώτα του χωριού, να φέρουν παιδιά και εγγόνια  στο γήπεδο.

Αντί όπως σωστά λέτε να δίνουμε τα χρήματα μας αλλού, επενδύστε στα παιδιά. Δώστε τους κίνητρα, κάντε τουρνουά μεταξύ τους, ανά γειτονιά, ηλικίες, επίθετα, δωράκια για του νικητές, εκδηλώσεις πρωτοτυπήστε τέλος πάντων.  



Αξιολογείστε με ακρίβεια το δυναμικό των παιδιών και αν δείτε ότι υπάρχουν προοπτικές, κάντε πλάνο οργανωμένης δουλειάς. Βρείτε κάποιον να τους μάθει ΣΩΣΤΑ τα βασικά του ποδοσφαίρου. Όποιος κλώτσαγε το πετσί δεν σημαίνει ότι μπορεί να διδάξει και ποδόσφαιρο. Αντί να μπαίνουν «κάποιοι» στο ίντερνετ για να βρίζουν στο blog, ας κάνουν και ένα κόπο να ψάξουν περί προπονητικής παιδιών.

Αποψη μας. Ξεχάστε το πρωτάθλημα και μην το έχετε άγχος. Η χρονιά θα κουτσοβγεί όπως βγει. Ότι βγει λοιπόν, χωρίς άγχος, χωρίς εκνευρισμό, χωρίς στεναχώρια. Και αν το κάνετε πράξη, η ομάδα θα πάει καλύτερα.

Δεν τίθεται θέμα προπονητή και δεν έχει νόημα να τεθεί. Τι θα πει είχε 10 ή 100 χρόνια να κάνει το προπονητή; Είδαμε και κάμποσους από τους ενεργούς που πήγαν και έδωσαν εξετάσεις το πως «αρίστευσαν». Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος δεν πάσχει μόνο από προπονητή. Και ο Μουρίνιο να έρθει η κατάσταση δεν αλλάζει και για τους λόγους που είπε ο πρόεδρος.

Ξεχάστε το πρωτάθλημα και για τα επόμενα χρόνια, στην περίπτωση που διακριβώσετε πως υπάρχει η κατάλληλη «μαγιά», που όταν μπει στην ομάδα θα την δυναμώσει. Απλά δουλέψτε με τα παιδιά σαν να μην υπάρχει πρώτη ομάδα και κάντε υπομονή.

Αν δεν υπάρχει μαγιά οι δρόμοι είναι δύο. Ή χώνεται φράγκα που δεν υπάρχει περίπτωση ή «ψωνίζεται» ότι μπορείτε αλλά χωρίς απαιτήσεις. Προσπαθήστε όμως να ξαναβρείτε την χαρά του ερασιτεχνισμού που χάσατε (όχι μόνο εσείς αλλά όλοι ανεξαιρέτως).

Πηγαίνετε στο γήπεδο διότι η κατάσταση στις εξέδρες είναι «σαν ψιχαλισμένο πεζοδρόμιο». Κάντε έδρα κάστρο και όχι «σουρωτήρι». Που είναι οι χωριανοί; Πιο πολλοί ερχόντουσαν όταν η ομάδα δεν είχε γήπεδο παρά τώρα. Μόνο υψηλή κριτική στους καφενέδες;



Λάθη κάνουν αυτοί που εργάζονται και όχι οι οκνηροί. Αν τα λάθη είναι προϊόν δουλειάς, από μεράκι, από υπερβάλλοντα ζήλο ή από ερασιτεχνισμό είναι απόλυτα δικαιολογημένα και καθόλου κατακριτέα.

Τα άλλα «λάθη» είναι τα απαράδεκτα. Τα επίτηδες, τα κατασκευασμένα που προσβάλουν και σπιλώνουν ανθρώπους, τα οποία και αυτά αργά ή γρήγορα θα τα βρείτε μπροστά σας και θα τα φάτε στη μάπα. Ήδη τα βρίσκεται και θα βρείτε και τα υπόλοιπα.

Εις το επανειδείν.  

Υ.Γ. Αυτές δυο τις φωτό τις χρώσταγα σε μερικούς αγνώμονες και εχω κι άλλες πολλές για να τους θυμίζω διάφορα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου