Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πάντα ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Σιδεριδάκη αλλά…



…στα όσα διαβάσαμε, περί προτροπών, υποψιών, συμβουλών και εκτιμήσεων του,  παρατηρήσαμε επίσης πως μνημόνευσε μόνο κάποια τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα και όχι όλα. Εκτός και δεν του έγιναν γνωστά τα γεγονότα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα του έγινε γνωστή η ρατσιστική συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από την εξέδρα κατά την διάρκεια του αγώνα?   Αναφερόμαστε προφανώς στο άρθρο του κώδικα περί ρατσισμού που παρέλειψε να μνημονεύσει. Συγκεκριμένα, το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει πως περιλαμβάνονται αυστηρές ποινές για αξιωματούχους, ποδοσφαιριστές αλλά και οπαδούς που διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή αγώνων με ρατσιστικά συνθήματα. Ο διαιτητής ή ο παρατηρητής του αγώνα άκουσαν τίποτα? Και αν δεν την έκαναν ποιες οι συνέπειες (άρθρο15 παρ.1 δ)?

Επίσης  το άρθρο 58 του Πειθαρχικού Κώδικα της FΙFΑ επιτρέπει στις εθνικές ομοσπονδίες να τιμωρούν με αφαίρεση βαθμών τους συλλόγους των οποίων οι οπαδοί πρωταγωνιστούν σε περιστατικά εκδήλωσης ρατσιστικής συμπεριφοράς. Μόνο η Γαλλία και η Ουγγαρία αποφάσισαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει η διεθνής ομοσπονδία, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι προτάσεις που δέχεται η αγγλική ομοσπονδία για την πάταξη του ρατσισμού.

Συνεπώς πριν καταδικάσουμε, καλό θα είναι να βάλουμε κάτω όλες τις παράμετρες και όλα τα δεδομένα, για να είμαστε κατά το δυνατόν πιο αμερόληπτοι. Το θέμα που έχει προκύψει δεν είναι όσο απλό φαίνεται όσον αφορά τον «ένοχο». Αν υπάρξει ποινικό μέρος, θα μπλέξει κάπως η κατάσταση.

Για να ξεκαθαρίσουμε τι θέση μας, έτσι ώστε να μην δώσουμε τροφή για άλλου είδους σχόλια, απλά θα πούμε για το ποδοσφαιρικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει, πως όπου υπάρχουν ευθύνες και προβλέπονται διατάξεις για ποινές, θα πρέπει να αποδοθούν απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως. Είτε αυτοί είναι σωματεία είτε ποδοσφαιριστές είτε οπαδοί είτε διαιτητές είτε παρατηρητές. Έτσι ώστε να μην δικαιωθούν όσοι αναφέρουν για αποσιωπήσεις ή εκπτώσεις λόγω εκλογών ή ότι άλλο. Περί «εκπτώσεων» πάντως θα επανέλθουμε λίαν συντόμως. 


4 σχόλια:

  1. μην ασχολεισαι με το Σιδεριδακη.Κάποιοι φίλοι του καλοι από την μια πλευρα του τα παν όπως ήθελαν και βγηκε να πει τις παπαριες του. Εκπροσωπο τυπου της Μικρασιατικης τον έκανα.ΑΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ Κ..... Π......ΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προφανως κανεις πλάκα που γραφεις πάντα ενδιαφέρουσες οι αποψεις του παππού.
    Τι να μας πεις, αλλά τι περιμένεται να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο οταν ασχολειται αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. telika mpori kapios na mas pei pios evale to pappou na kani dilosis kai na vgali kai pines? An ipopsiasto oti ine kapia apo tis emlekomenes omades.... tha pethano( pou elege kapote o Lazopoulos )

    ΑπάντησηΔιαγραφή